arkadaşlar biliyorum tesettürlü bayanlar kapanmanın hakkını tam manasıyla verebilmek için makyaj yapmamalı.
ama mesela ben sarışınım kaşım kirpiğim çok belirsiz tabi yüzüme biraz canlılık gelsin diye bi rimel bi dudak balmı falan sürüyorum ruj bile değil .
çook beyaz tenli olduğum için kendimi soluk hissettiğim günlerde biraz allık kullanıyorum
ama bazı arkadaşların şuna bak kapalı ama rimel de sürmüş vb. tarzı söylemlerine maruz kalıyorum
sizler ne düşünüyosunuz bu konuda ?
Allık falan çok abartı yapılmadıgı sürece zaten dogal duruyor kimse laf etmiyor ama ben şuana kadar kıpkırmızı ruj sürüp sokağa çıkan bir kapalı bayan görmedim süslenmek sizinde hakkınız bence abartılmadıgı sürece o laf edenlerde bence sizi kıskanıyorlar önce bir kendine baksınlar benim ablamda bu sorunu yaşadı nefret ediyorum kapalı insanlara çamur atanlardan.
Abartili makyaj olmamali ama bi rimel de surulur bence.kapali arkadaslardan tek ricam kafalarinda sanki ikinci bir kafa varmiscasina kocaman birsey takıyorlar esarplarin altina.ne olur onu yapmasınlar cok asiri kotu gorunuyor.
yorumların hepsini okuyamadım ama bende fikirlerimi yazmak istedim tesettürün anlamı bir bayanın kendini bedenini haramladan sakınmasıdır unutmayalım bizler özel yaratılmışız bu sebeple dinen tesettürlü bir bayanın helalinden başkasının yanında makyaj yapması caiz değildir tabi herkes özgürdür bu sadece dinin gereği benim ise kabullendiğim bir seydir...bana kalırsa tesettürlü bir bayana makyaj hiç yakışmıyor dışarıda sadelik her zaman daha göze çarpıcıdır bırakalım yüzümüzde abdestin verdiği bir duruluk güzellik olsun...burdan su anlaşılmasın bazı arkadaşlar dusunebılır islamiyet kısıtlamamı acabadıye aksıne İslamiyet cok geniş bır dındır ınsan tam hakkıyla yasasa ınanın butun güzellikleri kapsıyor, bazı arkaslar kucukken kapanmanın eksilerinden konuşmuşlar ama bende küçükken kapandım ama evde annemin babamın yanında acıktım makyajda yapardım ve suanda evliyim esimin yanında istediğimi giyiyorum makyaj yapıyorum ama dışarıda ınancımı yerıne getırmeye çalışıyorum asla kısıtlamıyorum kendımı herseyıde yasıyorum ve yapıyorum helal dairesinde...
benim inandığım bir söz vardır her zaman ''HELÂL KEYFE KÂFİİDİR...''
not:bunlar sadece benim yasayısım ve fikirlerim herkes isteğini yasar benim yazmaktaki amacım asla islamiyetin geri insanların yasamış olduğu kanısın olmadığıdır...
Onu ben demiştim
Demek istediğim hani kendinde o iradeyi tam bulamadan bi'anlık düşünüp kapananlar. Belirttiğim şekilde olanlar ya geri açıyolar ya da makyaj vs tesettüre zıt düşüyolar.
Ne mutlu sana:)
bende kapalılara yakıstıramıyorum makyaj yapmayı.
bu ne perhiz bu ne lahane tursusu lafını hatırladım ...
Açıkların makyaj sınırı ne olmalıdır?
Yine konu hop dine dönmüş.bazı arkadaşlar okadar saçmalamış ki
sanki kapalı bayanlar sadece dine inanıyor onlar illa çok dikkat etmelilermiş.
Yani ben açıksam inanmıyor muyum?,bana her makyaj gider mi?
Bunun kapalılık açıklıkla alakası yok kişi fazla abrtmadan makyaj tabikide yapacak.
Makyaj yapsa niye yaptın kapalısın,yapmasada aaaa sen kapandığından beri kendini saldın farkındamısın diyen çıkıyor.
Hangi bayan aynaya baktığında kendini güzel görmek istemez.makyaj sadece açıklara yakışır dimi kapalı kardeşlerimi çirkinleştirmekten başka bir halta yaramıyor. Sanki herkes dört,dörtlükte gelip laf yapıştıryorlar
Benimde anlamadığım tamda bu işte. Kapalı olanlara herşey günah, açıklara herşey mübah...Hayır efendim hepimiz aynı şeylerden sorumluyuz bu kadar ayrımcılık yapılamaz. Ne ben kapalıyım diye senden daha dindarım ne sen açıksın diye benden daha günahkarsın. Onu ancak ALLAH(cc) bilir. Aslında sorunun çözümü çok basit..Başkalarının hayatına bakmayıp kendimizle ilgilensek ne dedikodu olur, ne hasetlik, nede iftira...Bak 3 büyük günahtan ve bunların ortak günahı olan kul hakkından hemen kurtulduk. Tabi bu Akıllı insanların yapabileceği bir davranıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?