kapalıların makyaj sınırı ne olmalı?

seni allah böyle beğeneceği için böyle var etmiş..boş ver başkaları ne der ne demez..sen kendini sev beğen yeter..beğen dediysem kibir olarak değil..ne güzel petek gibi hatunmuşsun işte,beyaz tenli..rengarenk sakın boyanma kapalılar kalem bile çekse gözüne hoş olmuyor ...bi tarafını kapatıp bi tarafını göz önüne koyacaksan kendini mahreme sokmanın anlamı kalmıyor..

İstanbul'daysan görmemen imkansız bence öyle makyaj yapanları
Yani bizene diyoruz tabii de görünce bi'içinden geçiriyosun kendi yorumunu yoksa sesli şekilde yorum yapmak kimsenin haddine değil zaten. (Abartılı makyajdan söz ediyorum)

Abartili makyaj olmamali ama bi rimel de surulur bence.kapali arkadaslardan tek ricam kafalarinda sanki ikinci bir kafa varmiscasina kocaman birsey takıyorlar esarplarin altina.ne olur onu yapmasınlar cok asiri kotu gorunuyor.

Biliyomusun ben de onu merak ediyorum:44:Özür dilerim ama resmen koca kafalı gibilermiş gibi gözüküyo bu şekilde yapmayı kim yaydıysa onu bulmalı bence:26:

bende kapalılara yakıstıramıyorum makyaj yapmayı.

bu ne perhiz bu ne lahane tursusu lafını hatırladım ...

yorumların hepsini okuyamadım ama bende fikirlerimi yazmak istedim tesettürün anlamı bir bayanın kendini bedenini haramladan sakınmasıdır unutmayalım bizler özel yaratılmışız bu sebeple dinen tesettürlü bir bayanın helalinden başkasının yanında makyaj yapması caiz değildir tabi herkes özgürdür bu sadece dinin gereği benim ise kabullendiğim bir seydir...bana kalırsa tesettürlü bir bayana makyaj hiç yakışmıyor dışarıda sadelik her zaman daha göze çarpıcıdır bırakalım yüzümüzde abdestin verdiği bir duruluk güzellik olsun...burdan su anlaşılmasın bazı arkadaşlar dusunebılır islamiyet kısıtlamamı acabadıye aksıne İslamiyet cok geniş bır dındır ınsan tam hakkıyla yasasa ınanın butun güzellikleri kapsıyor, bazı arkaslar kucukken kapanmanın eksilerinden konuşmuşlar ama bende küçükken kapandım ama evde annemin babamın yanında acıktım makyajda yapardım ve suanda evliyim esimin yanında istediğimi giyiyorum makyaj yapıyorum ama dışarıda ınancımı yerıne getırmeye çalışıyorum asla kısıtlamıyorum kendımı herseyıde yasıyorum ve yapıyorum helal dairesinde...
benim inandığım bir söz vardır her zaman ''HELÂL KEYFE KÂFİİDİR...''

not:bunlar sadece benim yasayısım ve fikirlerim herkes isteğini yasar benim yazmaktaki amacım asla islamiyetin geri insanların yasamış olduğu kanısın olmadığıdır...

Onu ben demiştim
Demek istediğim hani kendinde o iradeyi tam bulamadan bi'anlık düşünüp kapananlar. Belirttiğim şekilde olanlar ya geri açıyolar ya da makyaj vs tesettüre zıt düşüyolar.

Ne mutlu sana:)

Kapalı-açık farketmiyor..
Kendini palyaçoya benzeten makyaj şekli sınırsızdır..
Yok makyaj iyidir, güzeldir, candır :)

evet haklısın arkadaşım o konuda ben aileleri suçlu buluyorum islamiyeti baskıyla evlatlarına yerleştirmeye çalışıyorlar zorla hem islamı yanlış benimsiyorlar kapanınca evdede kapanmak zorundaymışsın gibi baskı yapıyorlar o zaman zaten insan otamatik karsı çıkıp nefsine yenilir dışarıya özenir evde haram bir erkek yoksa mini etekte giyer makyajda yapar islamın tek dediği harama karsı dışarıya karsı muhafazakar olmaktır halbuki islam dini kolaylık dinidirhelal dairesinde serbesttir..senin dediğin gibi tam bilmeden yanlış bir sekilde kapanırlarsa zaten o kişinin içinde özenti kalır iradesine sahip çıkamaz...bence burada görev aileye düşüyor...
teşekkür ederim rabbim dileyen herkese nasip eylesin

bende kapalılara yakıstıramıyorum makyaj yapmayı.

bu ne perhiz bu ne lahane tursusu lafını hatırladım ...

Niye öyle dediniz. Siz kapalımısınız merak ettim. Yada din hakkında ne kadar derin şeyler biliyorsunuz da bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyorsunuz. Varsa bir bildiğiniz aydınlatın bizi. Hangisi günah makyaj yapmak mı yoksa başı açık gezmekmi. Arkadaşım her koyun kendi bacağından asılır. Kişi kapalıdır, namazını kılıyordur, ibadetlerinin hepsini yapıyordur ama tek kusuru biraz makyaj yapmaktır.. eee bunun hükmünü kim verecek senmi? Bende kapalıyım Çok şükür ama kadınım ve güzel olanı seviyorum o yüzden gözlerime sürmemide çekerim, rimelimide sürerim Allahtan başkada kimse umrumda olmaz. Sen ve senin gibi milleti eleştirenler önce bir dönüp aynaya baksın ne görecek bakalım. Saygı ve hürmetlerimi sunuyorum....

Allah kadını farklı,erkeği farklı yaratmış.
Bütün kadınlar kendini bakımlı ve güzel görmek ister aynaya baktığında.
Bu kadının 'DOĞASI'

Dikkat çekmeyecek kadar kötü olmamalı,tatlı ve masum bir güzellik katacak kadar sade olmalı.
Kadınlarda insandır,candır,duyguları vardır.
Erkek'ten çok daha farklı yaratıldığı için,süs sadece kadında güzel durur.

Fakat karşı tarafın dikkatini çekmeyecek kadar olmalı,en önemli yer burası.

Kadın kendini bildikten sonra,kalbindeki imanı zedelemeyecek kadar süs yapmalı bence.
Hiç birimiz odun değiliz,kadınız..Allah bizleri farklı yaratmış,namusumuzla süslendikten sonra,karşı tarafın pislik ve kötülük tutmuş kalbi ne düşünür şahsen benim umrumda olmaz.

Fakat kadın olduğumuzu unutmayalım hiç bir zaman.(herşeyin azı karar,çoğu zarar)

Açıkların makyaj sınırı ne olmalıdır?

Yine konu hop dine dönmüş.bazı arkadaşlar okadar saçmalamış ki
sanki kapalı bayanlar sadece dine inanıyor onlar illa çok dikkat etmelilermiş.
Yani ben açıksam inanmıyor muyum?,bana her makyaj gider mi?

Bunun kapalılık açıklıkla alakası yok kişi fazla abrtmadan makyaj tabikide yapacak.
Makyaj yapsa niye yaptın kapalısın,yapmasada aaaa sen kapandığından beri kendini saldın farkındamısın diyen çıkıyor.
Hangi bayan aynaya baktığında kendini güzel görmek istemez.makyaj sadece açıklara yakışır dimi kapalı kardeşlerimi çirkinleştirmekten başka bir halta yaramıyor. Sanki herkes dört,dörtlükte gelip laf yapıştıryorlar

Son düzenleme:
Ben de gerekli görmüyorum, olmamalı birbirine ters düşer diye düşünüyorum..
Yukarda bir arkadaş eyelinerla rimel tesettürün tuzu biberi demiş çok güldürdü

Kapalı değilim ama hayatımda hiiç fondöten pudra sürmedim nefret ederim,sürdüğüm tek şey nemlendirici krem .. ilerde erken yaşlanmak istemediğimden amaan kısaca herşeyin doğalı en güzel :)

Son düzenleme:
Ben kapalıyım makyaj yapmıyorum.
Başörtüsüyle makyaj birbirine uymuyor açıkçası

Benimde anlamadığım tamda bu işte. Kapalı olanlara herşey günah, açıklara herşey mübah...Hayır efendim hepimiz aynı şeylerden sorumluyuz bu kadar ayrımcılık yapılamaz. Ne ben kapalıyım diye senden daha dindarım ne sen açıksın diye benden daha günahkarsın. Onu ancak ALLAH(cc) bilir. Aslında sorunun çözümü çok basit..Başkalarının hayatına bakmayıp kendimizle ilgilensek ne dedikodu olur, ne hasetlik, nede iftira...Bak 3 büyük günahtan ve bunların ortak günahı olan kul hakkından hemen kurtulduk. Tabi bu Akıllı insanların yapabileceği bir davranıştır.

İnanın burda birkaç arkadaş var isim vermiycem,sürekli bu kapalılık ve din konusunda hemen atlayıp milleti birbirine düşürmeye çalışıyorlar.
Vay kapalılar makyaj yapmaz,vay gözlük takamaz,vay takı takamaz.
Ya kardeşim bu kapalı arkadaşlarımız kendini balkondan atsınlar ozaman.

İnanın böyle konular açılsında ortalığı karışştıralım diye bekleyen çok bayan var.Bazı arkadaşlarda böyle konu açarak buna fırsat veriyorlar.

bence abartılmadığı sürece makyaj yapılabilir sonuçta kadın ve güzel görünmek istiyorlar doğaları gereği ,sonuçta makyajla hiçbi alakası yok olayın bazı arkadaşlar demişte başını kapatıyor makyaj yapıyor zıt düşüyor diye başı kapamak farz makyajla olayı nasıl bağdaştırdınız hayran kaldım açıkçası

Bu konu kisiye gore bir konu degildir. Oncelikle neden tesetturlu oldugunu dusunmeli bir insan. Gercek bir amaca mi hizmet ediyorsun, yoksa oylesine ailenden oyle gordugun icin mi kapalisin? Herkes tesetturun aciklamasini, amacini bilir, bilmeyenler asil kaynagindan okur ogrenir. Boyle sorular sormaya gerek kalmaz..

Aslında kapalıların dikkat çekmemek adına hic makyaj yapmamasından yanayım fakat hafif , dikkat çekmeyen bir makyaj yapılabilir. Kişisel kararlar bireyleri bağlar.

Böyle konulardaki yorumları okuyunca kendimi feci günahkar hissediyorum

Açıklar bir bidon boyayla gezebilir yani sorun yok..Ama kapalılar cızzzzz...Herkeşler bizi gözden çıkarmış, hem uzaylı hem günahkarız

Her insan, dininin emirlerinin ne kadarını yapıp yapmayacağına kendisi karar verir, kimse kimseyi yargılayamaz, sonuçta mükafatı da cezayı da verecek olan Allah'dır. Fakat şuna dikkat etmek lazım. Dinimiz örtünmeyi niçin emretmiştir? bu sorunun cevabını verdikten sonra ona göre davranmalıyız. vee ek olarak yaptığımız her yanlışı da meşrulaştırmaya çalışmayalım lütfen. yanlış yanlıştır. yaparsın veya yapmazsın...sonuç olarak benim fikrim kapalı bir bayanın, bayanların yanında makyaj yapmasında hiçbir sakınca da sınır da yoktur, ama mahremi olmayan erkeklere karşı makyaj yapması uygun değildir.Çünkü örtünmekten kastımız cazibeyi gizlemek içindir. Makyaj ise cazip ve güzel görünmek için yapılır..

kapalı bayanlarında makyaja hakkı var dıye dusunuyorum... Tabı boya küpü gibi olmamak kaydıyla. Zira ben açık bir bayandada aşırı makyajı sevmıyorum.. En guselı doğallık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…