kapalıların makyaj sınırı ne olmalı?

Bu arada ben baya bi esmerim Makyaj yüzümde sırıtmıyor Siyah göz kalemi yani Tek varlıgım kalemim
Kara kaşlımm kara gözlümmm lalalaaaa

burada ne yazmam gerektıgını anlayamadım ben...duşuncemı bılmek ıstıyorsanız..yapılmamalı..konuya dını yönden cevap vermemek ıcın uyarmışsınız...söyleyecek bırşey kalmadı ...ama ınsanlar şöyle böyle dıyor dersenız...ınsanlardan once tek bır kışıye hesabımız var...kımseyı ılgılendırmez demelıyım...

açık kapalı fark etmez ben aşırı makyajı sevmiyorum

bana göre hafif makyaj kadını daha asil gösteriyor.

e Allah için O dedi diye kapandıysan makyajda yapmayacaksın...

başkası anlamıyo olabilir O bilmiyo mu makyaj yaptığını...

parfümde sıkmayacaksın, sürmede sadece evdeysen çekeceksin dışarı çıkarken sürmek günahtır..

ayrıca sürme helal kavramına girmez

sünnettir ve sevaptır...

makyajın sınırını da Kur'an a sorarsın...

Başkası fark etmiyosa sıkıntı yok tabi...

arkadaşım dini mevzuya çevirmeyin konuyu demişsin ama öyle bir konu açmışsın ki dine dayandırmadan bu soruya nasıl cevap vereceğiz anlamış değilim :44:
kimseyi yargılamayız, makyaj yaparsın veya yapmazsın o seni ilgilendirir bize laf düşmez yap veya yapma diyemeyiz...
ama sorduğun sorunun cevabı dine dayandırılmadan verilemez...
kapalı yani tesettürlü bi bayan evi dışında makyaj yapamaz....evinde eşine kocasına istediği gibi süslenebilir fakat mahremi olmayan biri görmemek kaydıyla....
yani diyeceğim şu ki,tesettürlü bir bayanın makyaj sınırı ne olmalıdır diye birşey olmaz...
ha sen yaparmışsın o beni ilgilendirmez...herkesin kendi anlayışı...

kesinlikle her harfine katılıyorum...gerçekten tesettürüne yakışan biri olduğunu tahmin ediyorum..
rabbim tesettürümüze yakışmayı nasip etsin bizlere inşallah ...
tesettürü yakıştırmaya çalışanlardan etmesin...

Ben kapalı değilim ama rimelsiz çıkmam dışarı, bi de çok hafif ruj mutlaka sürerim.

Ama siz beni makyajsız sanırsınız.

Çünkü beyaz tenli ve açık renk kirpikliyim. Benim hafif makyajımla anca normal tende makyajsız birinin kirpik dudak rengine ulaşabiliyorum ben:26:

Sizin de böyleyse olabilir bence, anlaşılmıyorsa yani:44:

Ben de kapalıyım ve kapalıların makyaj konusunu da neden bu kadar dert ettiklerini anlamıyorum.

Üstünüz başınız temizse,vücut hatlarınız belli olmuyorsa,eşarbınızı da hörgüç gibi yapmıyorsanız tamam. Ben ne pudra kullanıyorum,ne kalem,ne parlatıcı...Olduğum gibi çıkıyorum. İsteyen hasta desin,isteyen soluk benizli,isteyen çirkin...

Bu arada herkes kendinden sorumlu tamam ona bir şey dediğimiz yok eyvallah ama sınırı belli keskin çizgiler de vardır,bence sence diye kendimize yontmamın manası yok.

Yazacaklarım yanlış anlaşılır mı bilmiyorum ama yine de yazmak istiyorum.
Ben galiba erken yaşta kapanmayı veya bi'an esip de kapanmayı bu yüzden doğru bulmuyorum.
İstisnalardan söz etmiyorum lütfen herkes kendi üstüne alınmasın.
Ama baş örtüsünün anlamı saçımın telini helalim olmayan biri görmesin, dikkat çekmeyim, hatlarım belli olmasın vs değil mi?
Şimdi kendi mezun olduğum okuldan da örnek vermiştim makyaj yapıyodu diye ve kapanmanın anlamına ters düştüğünden garipsiyoduk haliyle.

Genç yaşta kapananlarda hala beğenilme kaygısı var soluk dendi, şöyle dendi böyle dendi. Zaten amaç dikkat çekmemek değil mi? Bi'arkadaşım var 24 yaşında liseden sonra kapandı yüzündeki pudra ve fondotene tırnak atsanız cildine ulaşamazsınız öyle kalın göz kalemi deseniz çok çok uzakta da olsanız gözleri ben burdayım diyo çünkü örtü olduğu için yüzü daha da belirginleşiyo ki bu makyaj erkek arkadaşıyla buluştuğunda daha da çok artıyo çünkü beğenilmek istiyo.

Tamam her insan beğenilmek ister ama baş örtüsüyle zıt düşüyo bu olay.

Bu arada ben kapalı değilim yanlış bi'düşünceye de kapılmış olabilirim. Örtünün amacı yukarıda dediklerim değil mi:44: Şuan kapansam eminim ben de makyaj yapmak isterdim işte ne zaman layığıyla yerine getirebileceğimden emin olurum anca ozaman düşünebilirim sanırım.

Kapanmanın amacına zıt düşer bence makyaj yapmak,yapılmamalı..
Geçen bir kız gördüm genç,tayt giymiş dizden biraz aşağıda ,mini etek,dar bi bluz,kot ceket,ağır makyaj ve başı kapalı..
O başı niye kapatıyosun madem diye sorarlar adama

bence kapalı arkadaşlarımız hiç makyaj yapmamalı. makyaj dikkat çekmek içindir.

makyajsız kapalı bayanları çok beğeniyorum.

ben kapalı arkadaşların, makyaj yapmalarını yadırgamıyorum aksine neden yapmasınlar ki,kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle yap tabi ki,hafif bir makyaj ne seni rahatsız eder ne diğer insanlara eleştiri malzemesi çıkartır,tesettürün bana göre tam manasıyla hakkını vermek makyajla değil yaşama tarzıyla olur diye düşünüyorum

ha bazı tesettürlü arkadaşları görüyorum bir makyaj yapıyorlar,10 metre öteden belli oluyor onlara karşıyım işte ,hem tesettürlü olup öyle bir makyaj daha cok dikkat çekiyor

Bence her tesettürlü bayanı dinin simgesi olarak görmemek lazım. Sırf yakıştığı için başını örten insanlar bile var.

Haberlerde gördüm, hamileliği belli olmasın diye tesettüre girip hatta yeni doğurduğu bebeğinin canına kıymış kadınlar bile var.

Herkes kendinden sorumludur. Kimse kimse adına hesaba çekilecek değil.

Abartılmadığı sürece makyaj yapılabilir kanımca. Tesettürün amacı güzel görünmeye mani olmak değil bence teşhiri önlemek .

Aynen dediğin gibi missblue.

Küçük yaşta baskıyla kapanıp açıldığında çok çok abartan arkadaşlarım var.

teşekkür ederim :) inşaallah amin...

zamanla nefis devreye girer birazda ruj sür der sonra az da allık sür hoş dursun der sonra bu da çok soluk oldu birazda kalem sür der derde der...
örtülü bir bayan bence dışarıda hiçbir makyaj yapmamalı yoksa örtünmenin ne anlamı kalır

Kızlar tesettürlü değilim ama her kadın şöyle yüzüne gözüne bakıp çıkmalıdır dışarı. Makyaj yapmayı da sevmem. Hiçbir zaman fondoten allık pudra ruj sürmem ama gözlerimin etrafı çok mor. Oraya bb cream sürer öyle çıkarım. Yani şöyle yüzümüze bakıp doğal ve hoş nasıl olabiliriz ona kendimiz karar veririz. Makyajın aşırısı kimseye yakışmıyor. Tesettürle ayırmayalım olayı..

Kesinlikle makyaj olmamalı. Görüntü olarak makyajsız yüzünüzün solgun olduğunu düşünme nedeniniz alışkanlığınız. Bende ceset gibi bir renge sahibim çevremdeki insanların görüşü de bu yönde ama ben yüzümün bu haline alıştım. Bence bir süre sonra sizde alışırsınız kapalı bir bayanda ben makyaj konusundan hoşlanmıyorum açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…