- 9 Haziran 2013
- 7.909
- 12.730
- 248
arkadaşlar biliyorum tesettürlü bayanlar kapanmanın hakkını tam manasıyla verebilmek için makyaj yapmamalı.
ama mesela ben sarışınım kaşım kirpiğim çok belirsiz tabi yüzüme biraz canlılık gelsin diye bi rimel bi dudak balmı falan sürüyorum ruj bile değil .
çook beyaz tenli olduğum için kendimi soluk hissettiğim günlerde biraz allık kullanıyorum
ama bazı arkadaşların şuna bak kapalı ama rimel de sürmüş vb. tarzı söylemlerine maruz kalıyorum
sizler ne düşünüyosunuz bu konuda ?
bence dogal güzelliğini bozmamalısın kardeşim.. bembeyaz tenıne sıyah mavı rıelı surersen bu ınankı dıkkat ceker. ama dudaklarına belı belırsız ruj surebılırsın senın kararın. bende tesetturluyum. temınmde beyazdır ama senın kadar degıl kasım kırpıgım bellı olur ben makyaj hıc yapmam yaparsam dıkat ceker cunku ınsanlar cevrem bana makyajsız alısmıslardır.. bır gece oncesı evde kalem ceksem ertesı gun onun sıyahlıgı bellı eder gene kendını rahatsız olurum.. ne dıyecegımı bılemedım herkesın kendı ıradesı vardır sen neysen osundur surmek ıstıyorsan kendını oyle huzurlu hıssedıyorsan bunun hesabını ben verebılırım dıyorsan sur.. ama su da var yuzunde makyaj oldugu zaman abdest olmuyor. boyalı yanagının dudagının ustune su temas etmıyor ve malesef abdestın farzını yerıne getıremıyorsun.
arkadaşlar biliyorum tesettürlü bayanlar kapanmanın hakkını tam manasıyla verebilmek için makyaj yapmamalı.
ama mesela ben sarışınım kaşım kirpiğim çok belirsiz tabi yüzüme biraz canlılık gelsin diye bi rimel bi dudak balmı falan sürüyorum ruj bile değil .
çook beyaz tenli olduğum için kendimi soluk hissettiğim günlerde biraz allık kullanıyorum
ama bazı arkadaşların şuna bak kapalı ama rimel de sürmüş vb. tarzı söylemlerine maruz kalıyorum
sizler ne düşünüyosunuz bu konuda ?
Yazacaklarım yanlış anlaşılır mı bilmiyorum ama yine de yazmak istiyorum.
Ben galiba erken yaşta kapanmayı veya bi'an esip de kapanmayı bu yüzden doğru bulmuyorum.
İstisnalardan söz etmiyorum lütfen herkes kendi üstüne alınmasın.
Ama baş örtüsünün anlamı saçımın telini helalim olmayan biri görmesin, dikkat çekmeyim, hatlarım belli olmasın vs değil mi?
Şimdi kendi mezun olduğum okuldan da örnek vermiştim makyaj yapıyodu diye ve kapanmanın anlamına ters düştüğünden garipsiyoduk haliyle.
Genç yaşta kapananlarda hala beğenilme kaygısı var soluk dendi, şöyle dendi böyle dendi. Zaten amaç dikkat çekmemek değil mi? Bi'arkadaşım var 24 yaşında liseden sonra kapandı yüzündeki pudra ve fondotene tırnak atsanız cildine ulaşamazsınız öyle kalın göz kalemi deseniz çok çok uzakta da olsanız gözleri ben burdayım diyo çünkü örtü olduğu için yüzü daha da belirginleşiyo ki bu makyaj erkek arkadaşıyla buluştuğunda daha da çok artıyo çünkü beğenilmek istiyo.
Tamam her insan beğenilmek ister ama baş örtüsüyle zıt düşüyo bu olay.
Bu arada ben kapalı değilim yanlış bi'düşünceye de kapılmış olabilirim. Örtünün amacı yukarıda dediklerim değil mi:44: Şuan kapansam eminim ben de makyaj yapmak isterdim işte ne zaman layığıyla yerine getirebileceğimden emin olurum anca ozaman düşünebilirim sanırım.
kesinlikle her harfine katılıyorum...gerçekten tesettürüne yakışan biri olduğunu tahmin ediyorum..
rabbim tesettürümüze yakışmayı nasip etsin bizlere inşallah ...
tesettürü yakıştırmaya çalışanlardan etmesin...
Aynen dediğin gibi missblue.
Küçük yaşta baskıyla kapanıp açıldığında çok çok abartan arkadaşlarım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?