kapalıların makyaj sınırı ne olmalı?

Canım aynen öyle. Kapalı da olsan açık da olsan makyajın amacı kötü gözükmemek olmalı...

Son düzenleme:
eğer kapanmanın amacına ters dusmek ıstemıyorsanız makyaj olmamalı...

ancak ben yadırgamıyorum gördüğümde herkesn kendı tercıhı...

pudra yada bb kremlerle renk tonunuzu duzgunlestrp lekelerınızı cılt kusurlarnzı gızleyeblrsnz ( fondoten agır kacablr)

hafıf bır allık , eyelıner ve rımel.. bir de nemlendrcı renksz rujlar.. tamamdır

Makyaj olabilir tabi ama dikkat çekecek gibi olmamalı kapanmanın amacına ters düşüyor o zaman. Neden kapanıyor insanlar yahni sadece başımı kapadım ne yaparsam yaparım aşırı makyaj da yapsam, dar kot, taytta giysme başım kapalı ya tamamdır yok bence öyle birşey. Onun hakkını vermek lazım bir erkeğim dikkatini çekip baktırdıktan sonra kapanmanın ne anlamı kalıyor hani saçın tek kılını göstermemek ya amaç namahreme o kılı göstermiyor ama aşırı makyajıla baktırıyor abartılık olmaz bence kapalı bir insanda. Olcaksa özeniyorsa makyaj yapmak giyinmek istiyorsa da kapanmaz zaten gerçek anlamda istediği ve neden kapanıldğını idrak eden biri de aşırıya kaçmaz benim akrabalarımdan da başı kapalı olup aşırı makyaj yapan yoktur ben de onları takdir ediyorum.

Aynen katılıyorum. Son kısma bayıldım ...

ay bence herkes sade yapmalı, bende sulu boya seti gibi gezen hatunlardan hoşlanmıyorum, bırak kapalıyı açık da bile çok çok basit duruyor. hayır sürmüşsün dudagına koyuyu o göz nie zift gibi, hadı gözü boyadın altını ustunu herr yerini o surat nie kireç taşı gibi? aman herkes kendinden sormlu, herkesin bi zevki var işte :) konu sahıbı arkadaşım dini açıdan soruyorsan tabıkı tartışmasız yapmamalısın.. ama nefsim çok agır basıo die yapacaksanda az bi göz içine sdc kalem ya da kırpığe rimel kimsenın gözüne batmaz... batanda güzelliğinzi kıskanıyordur ondandır

Kusurları yani sivilceyi, yüzdeki bi'lekeyi kapatıcıyla kapatmakla kuyruklu eyeliner çekmek farklı şeyler.
Eyeliner dikkat çeken bi'şey.
Kapalı açık ayırmamalıyız ağır makyaj herkes için aynı diyosunuz ama benim açık halimle yaptığım kırmızı rujlu makyajım ne kadar eleştiri alır?

İşin içine tesettür girince yorumlar değişiyo ister istemez çünkü işin ucunda din var. He göze güzel gözükme yönünden soruluyosa evet yüze renk gelmesi açısından makyaj yapılmalı. Ama insanlar malesef "hmm hem kapalı hem makyaj yapmış ne anlamı kaldı?" "hmm hem kapalı hem parlak kumaştan fuşya şal takmış benden çok dikkat çekiyo ne anlamı kaldı?" diye bi'tutuma giriyolar çünkü din karıştırılmasın denmiş ama dine bağlandığı için böyle düşünülüyo.

Fikir almak için sorulduğu için söylüyorum gözünde kuyruklu eyeliner, kafasında fuşya parlak şal, altında platform topuklu kapalı bi'kız evet gözüme fıstık gibi gözüküyo ama tesettürlü gibi gözükmüyo. Benden daha çok dikkat çekiyo çünkü.

Güzel gözüküp övgüler almak mı yoksa din mi bunu kafada tam oturtmak lazım bence.

Hafifi ağırı olmaz kapalılıkta makyajın bildiğim kadarıyla. Dinden ayrı da değerlendirilemez bu konu. Heves ediyorsundur, gençsindir tamam da olayın özüne ters makyaj yada dar giyinmek bence.
Ama genç bir kadın illa ki heves eder, biraz renk gelsin yüzüne ister o ayrı.

Ki zaten çevremizde makyajsız genç ve kapalı kaç kişi var ki? Çoğu genç yapıyor makyaj hem de en ağırını.

şahsen tesettürün nasıl olması gerektiği konusunda senin gibi düşünsem de..

o soruyu sorma yetkisi, eğer sormak isterse, sadece Allah'a ait diye düşünüyorum.

kula böyle bir misyon verilmemiş sanki?

Söz konusu türbansa eğer makyajın ağırı hafifi olmaz,amacına aykırı.Sen neden kapatıyorsun başını kolunu bacağını dikkat çekmemek günaha girmemek için o zaman makyaj neden yapıyorsun hoş görünmek için ikisi çok zıt olmadımı şimdi.Bu benm şahsi düşüncem ve inancım tabi.İllada ben yapıcam dayanamıyorum diyorsan bir kalem çek yeter geri kalan güzelliğin sana yeter

Kaşının gözünün yüzünün allığa pudraya ihtiyacı yok.
Bence dini gerektiği gibi yaşadığın zaman yüzündeki Nur sana yeterli olacaktır.

Ben onu mecazen söyledim zaten,çünkü insanları yargılayan biri değilim,konu bu diye söyledim,yoksa isterse Tanrı yok desin banane..

her insanin kendi hesabi imtihani ;; yargilamak bize dusmez; biz belirleyemeyiz olcuyu. onu ancak Rabbimiz belirler..niyetimizi bilir..
ben de tesetturluyum fakat makyaj yapiyorum hafifce. nefsime yenik dusuyorum.nefsin terbiyesi zordur.bu yuzden abartili makyaj yapanlari hic kinamam bizim haddimize deil; ki kinadigini yasayarak olursun diye bir soz var ... aciklar kapaliya bakip ama makyaj yapmis gunahkar demesin; kapalilarda aciklara bakip ay basi acik gunahkar demesin bence.aynaya bakalim.

Dini boyutu tabiki tesetturlu bir hanim disarida ve erkeklerin yaninda makyajli olmamali.. hatta cirtlak renk dikkat cekici esarp ve kiyafet giymemeli, vucut hatlari belli olmamali, parfum kullanmamali vs... tesetturun kurallari bellidir zaten... bunlarin ne kadarina uyup ne kadarina uymadigi kisinin nefsine ve takvasina baglidir..

Kapali bir bayan olarak mumkun oldugunca makyaj yapmamaya calisiyorum. Yaptigim zaman da en fazla rimel, kalem ve hafif allik kullaniyorum... onu da belli olmayacak sekilde, sirf nefsimi susturmak icin yapiyorum..

Ben de hiç yapmam. Bazen gözümün içine beyaz kalem çekerim parlak olsun diye. Bazen kıpkırmızı bir rujum var, ondan bir nokta sürüp tüm dudağıma yayıyorum çünkü bazen çok solukken pembelik katsın diye, canım isterse ve genelde özel günlerde rimel ve eyeliner çekerim ama çıkarması zor olduğundan sıklıkla tercih etmem. far olarak sadece beyaz o da özel günlerde ve o da kaşımın altı ve gözkapağımın üstü soluk, koyu vs. olmasın diye. Bu kadar işte...

Nefse en zıt gelen yorum kesinlikle en doğru yorumdur ve senin her yazdığına katılıyorum
Herkes nefsine göre bir fetva bir yorum bir hoca bulabilir ^^
Fakat dinin kişiye veya olaya göre yorumlanamayacağını bilmemiz gerekir
Forumlarda bunu sormaya bile gerek yok açın kaynağından okuyun :)

Önce tesettürün dinimiz açısından anlamını bilmek lazım
Bizler bu anlama ve bu amaca uygun davranmassak tesettürlü olmanın sevabını da alamayız .
Zor işte nefse zor gelen bir şeyin peşinde isen doğru yoldasın
''Zor olsun ki imtihan olsun''

Önceleri bende aşırı makyajı , taytlı , kısa kollu örtülü bayan gördüğümde garipserdim. Hani yapıyorken tam yapılmalı diye.Ama artık öyle düşünmüyorum.
Evet sınırları bellidir ama herkes yapabildiği ölçüde hareket ediyor. İnsanları eleştirmemeli . Belki her geçen gün biraz daha sadeleşecek. Bilemeyiz , kimseyi üzmeye , hevesini kırmaya gerek yok. Sevap ölçüsü Allah ın taktirindedir .

deve kafa tarzi ortunenler genelde acaip makyaj yapiyor
surme helaldir diyip eyeliner rimel birde parlaticii
sexi olmak icin degilmi bunlar birde iki fis hypnotik poison
tahrik etme icgudusu iste :)

Allık falan çok abartı yapılmadıgı sürece zaten dogal duruyor kimse laf etmiyor ama ben şuana kadar kıpkırmızı ruj sürüp sokağa çıkan bir kapalı bayan görmedim süslenmek sizinde hakkınız bence abartılmadıgı sürece o laf edenlerde bence sizi kıskanıyorlar önce bir kendine baksınlar benim ablamda bu sorunu yaşadı nefret ediyorum kapalı insanlara çamur atanlardan.

Abartili makyaj olmamali ama bi rimel de surulur bence.kapali arkadaslardan tek ricam kafalarinda sanki ikinci bir kafa varmiscasina kocaman birsey takıyorlar esarplarin altina.ne olur onu yapmasınlar cok asiri kotu gorunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…