Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

sevgili hifzys ve sevgili redrose cok tesekkurler verdiginiz bilgiler icin peki redrose diyelimki su kaybi gercekten var bunu bol su icerek telafi etmek mumkunmu ben zaten cok su icen birisiyim sadece ilk uc ay sivi seylerden cok tiksindigim icin biraz azaltmistim ama tekrar basladim cok icmeye eger oyleyse dedigin gibiyse cok iyi tekrar tesekkurler arkadaslar iyiki gercekten varsiniz hepinizi optum :enbuyukkk:

canım su kesesinin açılması bebeğininde seninde enfensiyonlara açık hale gelmene sebep olur.su içmen tabiki çok gerekli ve önemli ancak eğer öyle bişey olursa bu tek başına yeterli değil.doktor kontrolünde olup enfeksiyonlardan korunman gerekli.inşallah yoktur canım bu risk.herşeyin yolunda gitmesi dileğiyle.öpüyorum canım...

benimde her yerim morardığı için bacağımın en üst kısmına vuruyorum damar çok az olduğu için rahat oluyor vuralı 20 günü geçt maaşallah hiç morluk olmadı

çok sağol bir sorum olacak sana bacaktan vururken üstten 4 parmak dizden 4 parmak bırakıp yanlara vur demişlerdi ama daha hiç vurulmadım. dikkat edilmesi gereken birşey varmı

çok sağol bir sorum olacak sana bacaktan vururken üstten 4 parmak dizden 4 parmak bırakıp yanlara vur demişlerdi ama daha hiç vurulmadım. dikkat edilmesi gereken birşey varmı

süprizzzzz nazlicim merhaba bende senin bilgilerine ilaveten sunu soyliyeyim dogru yere vuruyorsun dikkat etmen gereken bacagin mumkunse ic kisimlarina vur kalca tarafina dogru vurma cunku ben hemsireye yaptiriyorum ve o kesinlikle dedigim sekilde vuruyor ben birgun disari dogru gosterdim ama yapmadi ( cunku genelde bana soruyor acimayan yere yapiyor) ozellikle dikkat ediyor ic kisim olmasina ama nedenini bilmiyorum bilgin olsun diye soyledim canim allah kolaylik versin cumlemize sevgilerle a.s.

amin canım. ben bu işi kendim yapmaya çalışıyorum malum hergün git iğne yaptır zor. aslında bunun kolay bişey olduğuna kendimi inandırmaya çalışıyorum malum Allah nasip ederse uzun bir yol. bende iç kısma deniyim o zaman. iyi bayramlara.s.

canım bana öyle birşey demediler ama ben zaten üstten 4,5parmak aşağıya vuruyorum orada damar daha az,şimdi göbeğine vuruyorsun herhalde göbek daha rahat ama ilerde göbeğin gerilince vuramıyacaksın bacakta daha çok damar var o yüzden 45derece açıyla vurman gerekir karnına düz şekilde vuracaksın bide parmaklarınla pres yapmayı unutma moraran ve nodüller yani sertlik oluşan yerleride kolanya veya alkollü pamukla ov ihmal etme.

Son düzenleme:
benim bacağımın iç tarafı çok acıyor en dış tarafına vurduğumda kemiklerime kadar sızladı en iyisi bacağın üst kısmı

benim bacağımın iç tarafı çok acıyor en dış tarafına vurduğumda kemiklerime kadar sızladı en iyisi bacağın üst kısmı

zaten daha bacağa cesaret edemedim bende. olmassa ilk önce bir hemşireye vurdururum. gerçi geçende hem de kadın doğum dal merkezinde bu iğneyi bilen hemşire çıkmadı o da ayrı komedi. eve gelip kendim vurdum bir cesaret. çok soru soruyorum farkındayım ama danışabileceğim tek yer sizlersiniz. yukardan 4.5 parmak bırakıp bacağın içine (sanırım yumuşak olan kısım) belli açıyla vurmayı denerim artık çok teşekkür ederim. evet şu an göbekten yapıyorum ben ama baya morardı.

canım olurmu istediğin kadar sorabilirsin elimizden geldiğince yardımcı oluruz,bacağın üst kısmı yani direk oturunca önümüzde olan kısım iç taraflarda deri daha ince oluyor,göbeğine yaparkende göbek deliğinin 3-4 parmak yanına vur vurmadan öncede,sonrada kolanyayla ov bunları sağolsun doktorum anlatıyor gerçektende işe yarıyor 5,5 aydır yapıyorum maaşallahbir kaç yerde morluk var,canım elbette bebeklerimiz için herşeye katlanırız ama iğneyide yanlış yapıp heryeri nodüllerle doldurursak çok fazla ağrı olur ve bu ağrının neden kaynaklandığını anlayamaz hergünü stresle geçiririz.bide vururken parmaklarınla vuracağın yerde damar varmı diye kontrol et,umarım yardımcı olabilmişimdir Allah bebeklerimizide bizide korusun.

HIFZIYS çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. sanırım ben göbekten vururkende bir hata yapmışım. ben sadece 2 parmak çevresine vuruluyor diye göbek deliğinin çok yakınına vurmuşum sanırım ondan mosmor oldu hatta artık sarardı baya. şimdi senin dediğin gibi deneyeceğim. kolanyayla da ovarım morlukları.tekrar sağol.ama sanırım damar olup olmadığını anlamak için biraz daha tecrübelenmem gerekecek:1rolleyes: tekrar teşekkürler. inşallah sağlıklı bir şekilde kavuşuruz bebeklerimize.

merhaba marguerite* benim düşüklerim su kesesi açılmasıyla oldu çok sık yazamasamda sıkı takibteyim burdaki arkadaşlar benim umudum oluyor.öncelikle su kesesinin açıldığını birden olursa zaten hissetiliyor benim öyle olmuştu.ama sızıntı şeklindeyse bunu farkedemezsin.herikiside usg de belli olur redrose arkadaşımızın dediği gibi enfeksiyona açık olursun o zaman o çok önemli .doktor takibi şart ama bence için rahat olsun ben bunları yaşadığımdan seninki sadece evhamdır yoksa bu inan hissediliyor.birde kaç haftalıksın hafta çok önemli bence ?pozitif düşün aynı durumu lal' de yaşamış bizim hamilelikler biliyorsun haddinden fazla panikle geçiyor kendine iyi bak görüşmek üzere....

Merhaba arkadaslar nasilsiniz.
maguerite cok gecmis olsun canim. Insallah simdi daha iyidirsin.
Kizlarrr burda lapa lapa kar yagiyor cok güzel.kaydirigubbakcemile3
Tüm agaclar isiklarla süslendi üzerine karda yaginca sabahin ilk isiginda acayip tatli gözüküyor.
Yollar biraz kaygandi arabayla biraz zor oldu ama yine kari cok seviyorum ben.
Bayraminiz nasil geciyor ben malesef calisiyorum ilk günden beri.
Ama böylesi daha iyi kendimi isle avutup dertlerimden biraz uzaklasmaya calisiyorum.

Hepinizi cok cokkkk öptüm bebislerinize ve kendinize iyi bakin.Şeniz

merhaba canim sagol cevabin icin ben su anda 14 haftayi yarin bitiriyorum bilmem seninkiler kac haftaydi birden oldugunu sanmiyorum daha dogrusu hic bilgim yok su kesesiyle ilgili olarak ben daha once dogum yaptim ama suyum falan gelmedigi icin cok tecrubesizim sizinti gibi olabilirmi diye tereddut icindeyim ama dunden beri sanki yok oldu gibi cumayada randevum var bir doktora sorayim olmazsa yada sormasam ultrasoncu gormezmiki herhalde gorur ve bir sorun olsa soyler (burda ultrason ayri yerde bakiliyor ) simdi randevuyu bekliyorum umarim birsey yoktur allah hepimizin yardimcisi olsun cok sagol ilgilendigin icin sevgilerle optum a.s.

ben birde sana sunu sormak istiyorum sevgili 06EE sen bu dusuklerini igne kullanirkenmi yaptin yoksa daha oncemi ve bu sekilde yani su kesesi acilmasiyla kac dusugun oldu doktorun bu sekilde olan dusuklerinin sebebine ne dedi cevaplarsan cok sevinirim canim simdiden sagol

canım, ben mesajını görür görmez adres ve tel. bilgimi içeren bir mesaj gönderdim hotmailden. aldın mı bilmiyorum.. sen uygun olduğunda ulaşırsın bana...sevgiler...

merhaba marguerite, öncelikle gecmiş olsun diliyorum. bikaç gündür giremedim bayram dolayısıylakaydirigubbakcemile3 bugun okudum, arkadaslar cevaplamışlar bende tecrübelerimi yazayım sana. sebebini sormuşsun:
benim suyum geldiginde 14 haftalıktı. belli bi sebebii yok aslında,
-enfeksiyon kaynaklı olabilir, ama bende enfeksiyon yoktu
-bebek saglıksız olabilir, ama benim bebegimin saglıklı olduguna karar verilmişti
-rahimde şekil bozuklugu varsa su kesesi patlayabilir. bunu içinde düşükten sonra rahim filmi çekildi bana, ama şekli normal çıktı.

yani bende suyun açılmasına bi sebep bulamadılar. üstelik bende su boşaldıktan sonra 1,5 ay daha susuz yaşamıştı. bu sürede yukarda saydıgım sebepleri araştırdılar ama benimkinin sebebini bulamadılr. zaten bende internette araştırdım. nedeni pek anlaşılabilmiş degil malesefbenneyaptımki

su gelme olayı bende çok belirgindi. bence seninki akıntıdır. yani su kesesi açılsa inan bana anlarsın. benimki sanki altıma idrar kaçırıyormuşum gibi, bardaktan boşalır gibi geldi. aman allah göstermesin kimseye. sen doktora git canım için rahat etsin. bence seninki akıntıdır, belki üşütmüşsündür. bende her akıntıda wcye koşuyorum aklbim çarpıyo, ama su kesesinin açılması çok sık gerçekleşen bi olay degil canım.
sen iyi şeyler düşün canım, belki mantarın vardır mantar su gibi temiz bi akıntı yapıyor. doktorunla görüşünce bizede bildir marguerite, ayy ne kadar uzun yazdım yakaydirigubbakcemile3 gecmiş olsun canım:1hug:

merhaba sevgili lal cok tesekkur ederim cevabin icin umarim senin dedigin gibidir bilmiyorum belkide ben abarttim ama sizinti gibi geldi iki gun sonra yok oldu seninki gibi degil neyse kontrolum yarin ama ultrason ne zaman bilmiyom o ayri yerde cekiliyor cunku yalniz bana cok buyuk moral verdin canim cok sagol allah gonlune gore versin insallah senin ve diger tum arkadaslarin hepsi ayri ayri cevaplayip bana moral oldular iyiki varsiniz doktordan geldigimde sizide bilgilendiririm tekrar tum arkadaslara cok tesekkur ederim hepinizi ayri ayri optum :1hug:

sevgili marguerite ben 3 düşük yaşadım senağlamamaalesef 3. sünde iğne kullandım ve tabiki aspirin folbiol...diğerlerinde bilmiyordum zaten,düşüklerim ilk 2 si 13 ve 14 haftalıkken oldu 3. 20 haftalıktı lal'lin yaşadığını bende yaşadım yavrum 1,5 ay susuz yaşadı.ama inan seninkisi böyle bir şey değildir için rahat olsun lal82 e katılıyorum bunu sen hissedersin (Allah korusun)o yüzden hep güzel düşün.tabikide doktoruna söyle usg de zaten böyle bir şey olsa çıkar.benim düşüklerimin nedenini sormuşsun neden mthfr homozigot ve amnioasit metabolizma bozukluğu dendi.şansım 3 de 2 doktorumun söylediğine göre düşüğüm olalı 2 sene oldu.ama ben cesaret edemiyorum yaşadıklarımdan sizileri görünce moral buluyorum.neyse uzattım başka sorun olursa sorabilirsin elimden geldiğince cevaplarım.bizi haberdar et sevgilera.s.

lalcim nasılsın hamilelik nasıl gidiyor? kaç haftalık oldu? beni haberdar et çünkü inan sen benim moral kaynağımsın...görüşmek üzere ..

ÖNEMLİ BİR SORUM VAR : arkadaslar merhaba...ınanın sızlerden cok sey ogrendım.ıyıkı varsınız.cunku hıc bılmedıgım bı problemle sızın sayenızde mucadele edebılıyorum.malum doktorlar acıklamayı ve anlatmayı pek sevmezler.ustelık bu konu henız hepsının bılgısı dahılınde degıl.bırcogu haberdar degıl yenı tedavı yaklasımlarından.bende MTHFR 677 HETEROZIGOT cıktı.bı cok doktor gezdım hepsıde folbıol ve aspırın yeterlı dıyor.oysa yazılanlardan okuduklarım hep ıgne tedavısı.lutfen bılenler yazabılırmı yokmu hıc heterozıgot olupta aspırınle cocuk sahıbı olan? ne olur bılıyorsanız yazın kızlar...cok tesekkurler sımdıden....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…