• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

ÖNEMLİ BİR SORUM VAR : arkadaslar merhaba...ınanın sızlerden cok sey ogrendım.ıyıkı varsınız.cunku hıc bılmedıgım bı problemle sızın sayenızde mucadele edebılıyorum.malum doktorlar acıklamayı ve anlatmayı pek sevmezler.ustelık bu konu henız hepsının bılgısı dahılınde degıl.bırcogu haberdar degıl yenı tedavı yaklasımlarından.bende MTHFR 677 HETEROZIGOT cıktı.bı cok doktor gezdım hepsıde folbıol ve aspırın yeterlı dıyor.oysa yazılanlardan okuduklarım hep ıgne tedavısı.lutfen bılenler yazabılırmı yokmu hıc heterozıgot olupta aspırınle cocuk sahıbı olan? ne olur bılıyorsanız yazın kızlar...cok tesekkurler sımdıden....

merhaba canim bende heterozigotum ve doktorumun dedigine gorede en basit grubundan ama buna ragmen igne verdi sadece igne 0.4 ml gunde bir tane ve ben fransada yasiyorum doktorlarimdanda cok memnunum 14 haftalik gebeyim ve su ana kadarda hicbir sikayetim olmadi (kendi korkularim disinda ) yani ignesiz olmayacagini biliyorum ve sana tavsiyem igne konusunda doktoruna israrci ol yoksa sen uzulursun yine umarim hersey gonlunce olur canim sevgilerimle a.s.

lalcim nasılsın hamilelik nasıl gidiyor? kaç haftalık oldu? beni haberdar et çünkü inan sen benim moral kaynağımsın...görüşmek üzere ..

sevgili 06EE 20 haftayı doldurdum, çok şükür iyi gidiyor. artık oğlumun hareketlerini daha güçlü hissetmeye başladım, o hareket ettikçe mutlu oluyorum:emir_bebek: karnım hızla büyümeye başladı, büyüdükçe geriliyor, gerildikçe iğneler çok acıtıyor:çok üzgünüm: ama olsun herşeye deger. en büyük sıkıntım alerjilerim , çok kaşınıyorlar :bbo: işte böyle, senin nası gidiyor? Şeniz

arkadaşlar bişey sorcam bulantı ne zman başlar.

merhaba nazlıcım, benim bulantım 2 hamileligimde de gec basladı gec bitti, yaklaşık 2 aylık hamileyken başladı,kafamçokkarıştı 4aylıkken bitti. ama internette gebelik sitelerinde 12 haftalıkken biter yazıyor, bende öyle olmadı. bilimsel olarak şöyle; bhcg hormonu arttıkca bulantılar artıyor, bhcg 12.haftada en yüksek seviyeye ulaşıyor, dolayısıyla bulantıda 12.haftaya kadar artıyor, sonra bhcg azalmaya başlıyor ve tabi bulantıda azalıyor.
ama bazı kadınları bhcg hormonunun artışı etkilemiyor, yani bazı kadınlarda bulantı olmuyor. sende başladımı? inşallah olmaz bulantın canım, çok fena. ben 2hamileligimde de 4aya kadar kilo alamadım hatta önceki gebeligimde zayıflamıştım hamileyken. (tabi kilo almamak avantajlı oluyor,çünkü sonra zaten alıyorsun):CüvCüv:
senide bulantı oluyormu?

yok lalcim başlamadı işte bende ondan korktum neden olmuyo diye.herkes bulantı işlerin ii olduğunun göstergesi diyor ya ondan sordum. benim yok daha. gerçi5+1 falan daha erken yani ama işte insan takılıyo

nazlı_03bende 5 haftalık hamileyım sadece içten içe bulantı oluyor sankı içim gececek gibi bu normal yanı daha bulantılarının başlamaması bazen hıc olmayabiliyor bile benim genelde 6.haftada başlar.1 haftam daha var yanı en az.

kızlar belim çok agrıyor. bikaç saattir dinleniyorum ama gecmedi. doktoru arasammı acaba?
hamilelikte agrı olur diye biliyorum, peki dinlenince geçmezmi? nasıl bi agrı olur bilen varmı kızlar???

slm arkadaşlar.... kanda bthcg ne zaman sonuç vermeye başlıyor biliyormusunuz... daha önce günü geçmeden yaptıran oldumu acaba..

geçmiş olsun lal (hem alerjilerin hem bel ağrın için) alerji nasıl oldun?bel ağrısı için birşey diyemiyeceğim malum enson düşüğüm 20 haftalıktı ama hep yattığım için biliyorum.benimde yatmaktan sırtımın ağrıdığını bilirim.beni sormuşsun bende birşey yok şimdilik inşaallah bende sizin gibi 20. haftamı doldurdum yazabilirim.dua edin lütfen...iğneni göbekten mi yapıyorsun?

merhaba ecesem adetine yakın olan son haftada belli olmaya başlıyor en azından her geçen gün değerin artması gerekli diye biliyorum.

arkadaşlar iğneyi vururken göbek deliği etrafı deniyor ya kaç parmak etrafı olacak. üst kısma yapılmıyor zaten her yer morarınca ve yer kalmayınca ben biraz aşağıya vurdum sanırım.

HIFZIYS senin yazdıklarını yeniden okudum sağol. orada 3-4 parmak yanlara vur demişsin. alta doğru vurulabilir sanırım. bu arada kolonya çok işe yaradı. teşekkürler bilgiler için. sen nasılsın sanırım çok sık girmiyorsun sen.

Sevgili beliz ve marguerite , hamileliğinizi tebrik ediyorum. Allah sağlıcakla bebeğinize kavuştursun inşallah.

Arkadaşlar , pıhtılaşma sorununuzun hangi faktörde olduğunu yazabilir misiniz ? Ben , hangi arkadaş , hangi faktörde sorunlu , iğneye ne zaman -hangi doz başladı notunu alıyorum da .

Teşekkürler..

canım... bende sureklı takıp edıyorum forumu.not alıyorum deyınce aklıma geldı.ben mthfr heterozıgotum.acaba benım gıbı heterozıgot olupta sadece aspırın kullanarak gebelıgını tamamlayan varmı bunu arastırıyorum.belkı notların arasında vardır.cunku gıttıgım doktorların hepsı aspırın yeter dedıde bana...eger varsa boyle heterozigot olup sadece aspırın kullanan ıgne yok yanı.yazabılırsen cok sevınecegım.sımdıden cok tesekkurler canım...

HIFZIYS senin yazdıklarını yeniden okudum sağol. orada 3-4 parmak yanlara vur demişsin. alta doğru vurulabilir sanırım. bu arada kolonya çok işe yaradı. teşekkürler bilgiler için. sen nasılsın sanırım çok sık girmiyorsun sen.

canım alta vursanda biraz üste çıksanda farketmez önemli olan az damarlı yerlere vurman zaten bebek çok içte ona deymesi imkansız iğnenin ucu 1,5cm çok küçük 9.aya kadar bile vurabilirsin ama karın büyüyünce vurulmuyor ilaç geri çıkıyor,ben hamd ı senalar olsun iyiyim fazla giremiyorum bu gnlerde yoğunum biraz ama sen bir sorun olduğunda bana sorabilirsin ister burdan istersen özelden elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım:1hug::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

arkadaşlar bişey sorcam bulantı ne zman başlar.

canım benim bulantım nerdeyse hiç olmadı sadece bazı yiyeceklere karşı tiksintim oldu mesela çok salçalı yemekler yiyemedim ama afedersin hiç istifra etmedim bulantı herzaman herkeste olmaz,her gebelik ayrıdır inşallah sende de bulantı olmaz rahat rahat yemeğini yersin vitaminini alırsın:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:bebeğin kaç haftalık:ecrin_bebek:

6.haftam bitince başlar dedim bulantım ama bu sabah maşallah bulantım başladı tiksinmelerim başladı yavas yavaş daha basındayım bu haftadan sonra kilomda düşmeye başlar.cunku suan sadece bulantım var.dr yede haftaya gideceğim carşambaya giderim herhalde.keseyle beraber kalp atışlarınıda duymayı umut ediyorum.

6.haftam bitince başlar dedim bulantım ama bu sabah maşallah bulantım başladı tiksinmelerim başladı yavas yavaş daha basındayım bu haftadan sonra kilomda düşmeye başlar.cunku suan sadece bulantım var.dr yede haftaya gideceğim carşambaya giderim herhalde.keseyle beraber kalp atışlarınıda duymayı umut ediyorum.

canım benım tebrık ederım gozunaydın ıns guzel haberlerle gelırsın darısı bıze ınsallahhhhhh:teytey:

geçmiş olsun lal (hem alerjilerin hem bel ağrın için) alerji nasıl oldun?bel ağrısı için birşey diyemiyeceğim malum enson düşüğüm 20 haftalıktı ama hep yattığım için biliyorum.benimde yatmaktan sırtımın ağrıdığını bilirim.beni sormuşsun bende birşey yok şimdilik inşaallah bende sizin gibi 20. haftamı doldurdum yazabilirim.dua edin lütfen...iğneni göbekten mi yapıyorsun?
SEVGILI EE66 20 haftalik dusuk yaptim yazmissin ondan igneye baslamamismiydin
ka duukten sonra kan pihtialsmai oldugunu farkettiler.
benim 3 dusugum oldu 2. fark ettiler ama sadece aspesig diye bi ilac verdiler yani aspirin ama yinede 7.5 haftalikken dusurdum.
simdi hamile kalir kalmaz igneye basliycaklar ama yinede cok korkuyorum neden 3. de igne ye baslamailar diy kiziyorum. ama doktorla bizi kobay olarak kullaniyo sanki sunu dene dusunce sunu dene gibi. simdi hamilede kalamiyorum kac ay oldu. :nazar:
Allah seninde muradidi versin bunun yoklugu baska
bi seye benzemiyor.

ben daha önce venöz sinüs trombozu diye bi rahatsızlık geçirmiştim.doğum kontrol hapından kaynaklanan beyine giden toplar damarlardan ikitanesinin tıkanmasına neden olan bi rahatsızlık ve beyin kanamasına ve felce neden olan kötü bişey.bunun sonucunda daha hiç doğum yapmamama rağmen kan pıhtılaşması sorunu kaldı bende.bunun hamilelikte sorun yaratacağını duymuştum ve çok korkuyordum.bugün test yaptım ve çift çizgi vardı.. hem çok mutlu oldum hemde korktum.. ilk bebeğim ve onu kaybetmek istemiyorum... umarım sağlıklı bi şekilde kucağıma almayı Allah nasip eder.. herkese..

Back