- 11 Nisan 2022
- 1.224
- 1.022
- 25
Doğrusunu söylemek gerekirse dediğiniz gibi şimdi diyorum ki keşke Sahra 'ya gitmeyi göze alsaydım ama ne aileme ne de akbaba gibi akrabalarıma yakın bir konumda olmasaydım. Yani onlar bildiğiniz normal akraba gibi değiller çok değişikler. Daha bugün annemin yeğeni aramış "Neyse, Mahh gelince kiralık ev bulur. Siz de gelirsiniz." diyor. Yıkılmış bir şehre atanmışım, kafaları hala bende. Allah'ın cezaları bir unutmuyorlar beni. Önceki hayatımda farklı bir ilde olduğum için ve sevmediğim için hiç muhatap olmuyordum. Onları doğru düzgün tanımıyordum bile. Nasıl desem, onlara ve onların hadsiz müdahalelerine karşı bağışıklığım yok. Çok takıyorsun onları çok büyütüyorsun, diyeceksiniz belki. Ama Malatya çok küçük bir il depremin yıkıcılığı ile yaşanabilir alan daha da daraldı. Oradan buradan yine karşıma çıkıp yine beni huzursuz ve mutsuz edecekler.Hayatınızda tercihinizi yapmışsınız. Çalışma şartları için üniversite hastanesini önceden elemişsiniz, açılan ilanlarda puanınıza uygun illeri belirlemiş oradan oraya gezmeyeyim diye Sahra hastanesi olmayan bir ili tercih etmek istemişsiniz. Malatya yazarken öncelikleriniz bunlar olmuş. Malatya’daki akrabalarınızdan yukarıdaki endişelerinizden daha çok çekindiğinizi söylüyorsunuz. O halde niye önceliğiniz aman akrabalardan uzak olayım da gerekirse sahrada çalışırım olmadı? Bence bu kadar endişeniz var ise Isparta’ya gidin. Önceliklerinizi doğru belirleyin. Şartlarınız altında şehrin büyüklüğüne ve özelliklerine bu denli takılmanız maalesef itici görünüyor. Deprem felaketi olmasaydı, bölgenin en önemli ve gelişmiş illerinden biridir Malatya.