Ayni anda hem modern olayım hem bu kadar geleneksel olayım diye arada kalırsanız böyle kafanız karışır. İnsan ailesinden akrabasindan parası olmadiginda çekinir, para kazanıp kimseden harçlık almazsanız kimseyle merhabalasmaya bile ihtiyacınız olmaz. Annenize, ben ayrı evde kalmaya alıştım ayrı kalalım bir ihtiyacın olursa çekinme ara diyeceksiniz. Akrabalara da ben böyle akraba ilişkileri ile büyümedim alışkın değilim mesafe seviyorum diyeceksiniz ve görüşmeyeceksiniz. Bu kadar. Gerçekten zor değil.
Kadro ve isparta konusuna gelince, ya akıl var mantık var isparta new york değil sonuçta çok da bir farkı yokken malatyadan kadro yakmaya değmez tabi ki. Bir süre para biriktirir, sizin gibi mecburiyetten atanan bir sürü gencle güzel seneler geçirirsiniz. Sadece sağlık alanında değil bir çok alanda sizin gibi gençlerle dolup taşacak şehir, gençler geldikçe halk muhafazakar olsa da para kazanmak için size yönelik mekanlar da açılacak. Bu hep böyledir. Bir yere üniversite açılınca da böyle olur. Sosyalleşmek için böyle yerler daha iyidir her zaman.
Ben çok sosyal bir hayattan Almanya'daki küçücük bir köye taşındım. Malatya kadar imkan yoktur diyebilirim. Ama insan kendi çevresini oluşturup sosyalleşme imkanı yaratıyor bir şekilde. Mini etek konusuna gelince, Türkiyede giydiğim kadar giyemedim soğuktan
bir kere giydim bir daha giyemedim. İş hayatına girince giyim de yavaştan değişiyor zaten. Ya hatta ilk bir iki sene vücut çalışmaya alışana kadar sosyallige bile hali kalmıyor insanın, eve gideyim de dizi izleyeyim istiyordum ben hep