Kahramanmaras///46

çaya geliyorlar ayşegülcüm,öğleden sonra oturmasına.Karar verdim zaten,düşünmek daha zor yapmaktan.Çorbadan sonra keşke ben de iptal olsam.Tam tersi,daha bir iştahlanırım :))

gülcüm eşine kolaylıklar diliyorum,zor.İnşallah düzene girer işi.Senin de gönlünden geçen olsun.

merhaba kızlar.
burçin yine hayırlanma zamanı gelmiş.gözün aydın :)banada evlat hayırlamaya gelecekelr perşembe günü kankalarım :)klasik menümü aşmak zorundayım artık :)mantı kesin aama :)cidden aylar uzun sürecekse gaz olayında allah yardımcın olsun ne diyim.o ağlarken ayhan oğlum ağlama öyle ciğergah oluyorum der hep :):)o derece kötü.40 çabukmu çıktı.hepinize burdan teessüflerimi bildiririm :)o çıkana kadar ben ne çektim halada çekiyoru.banada sanki 2 yıldır bebek büyütmeye çalışıyorum gibi geliyor :)zaman başkasına çabuk geçiyor d,m, çekene zor.
sema yiine iş başında.bu hafta iyisin maşaallah .kütahya sakin anladığım kadarıyla.

merhaba kızlar.
sema yiine iş başında.bu hafta iyisin maşaallah .kütahya sakin anladığım kadarıyla.

ahhh ahhh sakin olurmu heççççç (
tv haberlerini izlemiyorsunuz bugünlerde demekki, trafik kazalarımız yoğundu, bugünde cinayetler var pöfff yani, failleri 5'ten önce getirseler de nöbete kalmasa diyorduk ama haber aldık yetişmemiş, ancak yarım saat sonra zor dediler, bugün kaçta çıkarız bilmiyoruz.
açıyorum topiği yazayım diye, ekran kalıyor öyle iş gelince gidiyorum yazamıyorum bile, bugünü saymazsak üç günümüz kaldı nöbette, hayırlısı bakalım, en azından Ramazan ayından önce denk geldi nöbet, ramazanda nöbetçi olmak sıkıntı oluyor, açken kafası çalışmıyor insanın

kızlar hepinize ayrı ayrı bişiyler yazayım diye açıyorum sayfayı, sonra bi iş geliyor unutuyorum, bu sefer geçmişi tekrar okuyayım bi dakika ne yazmışlardı tekrar bakayım diyorum, gene bişi geliyo, ben gene okuduğumu da unutuyorum balık hafızalı oldum iyice

abooow kazalr neysede cinayette yandın gittin :)çete olayları ve cinayetler kendini asma :)intahar yani.neyse az kaldı dayan artık.cidden ramazana kalmadan atlattın.hele oruçlu olmayana denke geldiğin zaman yandın gittin :)
biz anlıyoruz seni şekerim sen rahat ol.bende yazamıyorum bazen tek tek.işin olunca hemen selam verip çıkıyoruz olsun o bile yeter.

gülcüm,eşine kolaylıklar gerçekten, okuduğun bölümde iş sahibi olamamak ne zor... geleceğin mesleği aslında ama o gelecek daha gelmedi galiba...sen de istediğin başarıya ulaşırsın inşallah, bebkle zor olur sana da ama olsun,denemeye değer :) kıyaslamıcaz artık bebişleri söz, biliyorum da işte anne yüreği, hemencik olsun büyüsün konuşsun yanımda yürüsün falan, çok mu şey istiyorum kii

semacım,ramazanda eminim zor oluyodur, azcık kalmış hadi 3 güncük, daha sıra ne zaman gelir bilmem ama :) yakın zamanda gelmez de mi, bende de oluyo öyle canım,tam yazacak oluyorum kalkıyorum başından, olur öyle. tv de kütahyayla ilgili kaza haberi kaçırdım galiba, duymamışım...

burçin, menüyü düşündüysen tamam,yapması kolay artık :)
ben de çok aç olursam , bi ihtimal yerim hepsini de akşam zor, öğlen ve sabah kajvaltısını çok güzel yapıyorum tıka basa o derece :))) bünye meselesi boşver , can boğazdan gelir derler

göknurcum kolay gelsin, bize zaman çabuk geçti gerçekten, sana geçmemiştir de.

günaydın kızlar....

rüzgara gıcık oldum ya,öyle bir sesi var ki sanırsın bir kadın acıdan inliyor.Çok da şiddetli,az dursaydı.Eski şiddetine razıydım.

göknurcum senin hayırlamalar da başladı demek,arkası kesilmez artık :))

ayşegülcüm can boğazdan gelmiyor malesef,can boğazdan çıkıyor (

günaydın kızlar, nasılsınız?
biz bugün şok bi haberle başladık güne, erkek kardeşim istanbul'da polis, şark için şırnak iline tayini çıkmıştı, bugünde ayrılışını yapacak, bir hafta sonra da oraya gidip göreve başlayacaktı, sabah bir telefonla uyanmış, tayininiz iptal edildi, ikinci bir emre kadar izinleriniz durduruldu diye, çok kötü morali bozulmuş, bir şeylere tepki göstermek amenna, ama tadı kaçtı artık. polislerin suçu ne, çoğu evini bile taşımış, nolacak şimdi halleri, tayini çıkmayanlar da izin planı yapmış, izinleri de iptal, Allah kolaylık versin

evet semacım duyduk biz de,akşam eşim söyledi, maalesef istanbula özel böyle bişey... tadı kaçtı gerçekten, polislere acıyorum, günlerdir evine gidemeyenler varmış, devlet de bi adım atayım demiyor, çoğu bakan,vali anladık dedi, başbakan hala diretiyor, biliyoki halkın yarısı onunla, özgüven tavan adamda o da haklı allah yardım etsin, kısa zamanda bitsin bu olaylar inşallah,tatlıya bağlansın ne diyelim...

burçincim ipin ucunu kaçırma, yemek seçmeden her şeyden yemek çok güzel, ben çok seçerim maalesef...

göknura sorucam unutuyorum 2 seferdir, mantı nasıl mantı kız ikram ettiğin, şu yoğurtlu yağlı olan mı ? o olamaz diye düşündüm çayın yanına ne bileyim aydınlat bakim beni bi acemiyim biliyon ben hiç mantı yapmadım hayatımda, ilk yediğim de eşimin annesigil yapardı ama onlarınki değişik, kocaman oluyor

devlet guya herseyi içinde barındıran eleman yetistiriyor sonra da hepsine ayrı ayrı eleman alıyor yetiştirdiği eleman bosta kalıyor. öyle donanımlı ki araba makina adına herseyi tek basına yapar. yazılımını da kendileri yazıyor... yok yok yani ala elde yine yok
hayırlısı bakalım biyandan atama bi yandan dgs kpss hepsi ayrı dert. bi gun olur inş. bakalım. hepimizin derdi ayrı.

mrb kızlar elektrik yoktu gelemedim. goknur allah kolaylık versin o yogunlukta unutmak normal, ben evde unutuyorum her seyi. balık oldum çıktım...

umarım her şey yoluna girer semacım,kötü olmuş kardeşine

ayşegül sen ilk mantıyı eşinlerde mi yedin? Cidden ilginç geldi,en güzel,en özel yemeklerden bana göre.Muhtemelen doğumdan önce annesiyle yapmıştır göknur,atmıştır buzluğa.Ben de öyle yapıyorum çünkü,pratik oluyor yemesi :))

valla burçin, ciddiyim, hatta annemlere anlatıyorum böyle yapıyolar,her yerde yapılıyo çok seviyolar diyorum, ay biz yiyemeyiz hamurla eti yoğurtun içinde diyolar, gerçekten ilginç ama gerçek :) eşim de annesigilinkini seviyor, arada aklına geliyor söyleniyor ama hamur açmayı bilmiyorum, daha doğrusu denemedim hiç. hazır mantılardan aldım, seviyorum onları da eşim bizimkine benzemiyor deyip burun büzüyor artık almıyorum da. denemek isterim ama, bi bakim tariflere netten :) e aynı mantıdan bahsettiğimize göre, çayın yanında mı yeniyor gerçekten mantı ? salata türüne mi giriyor bilmiyorum ki...

haklısın gülcüm, işini iyi yapan, uzmanı olanlar hiç değerlendirilmiyor, habire sınava sokup duruyolar, türkçe mat tarih falan, alanla ilgilenen yok maalesef...

Son düzenleme:
günaydınnnn

günlerde yaparız biz de ayşegülcüm.Ama açmasını ben de bilmiyorum.Malzemelerini verip yaptırıyorum birine.Kağan çok seviyor çünkü.hamur-et-yoğurt muhteşem üçlü :))

bugünden itibaren hayatımda hamur ve tatlıya daha az yer vereceğim.Radikal bir karar benim için .Sağlıklı yaşama merhaba

hı ben de herkes biliyo ben bilmiyorum ne kötü ev hanımıyım diye düşünüyordum evet ben de seviyorum mantıyı, bi daha ne zaman yerim bilinmez :)
hamur işleri de çok sağlıklı, sürekli yenmedeiği sürece bence hazır gıdalardan,içinde ne olduğunu bilmediğimiz şeylerden kat kat daha iyi, kültürümüzde var sonuçta.tavuk bile artık ne idiği belirsiz bi gıda haline geldi, köy tavuğu yapıyorum ben genelde ama her zaman olmuyor tabi, ızgara için mecburen hazır tavuk yapıyorum. haftada bi yemenin zararı olmaz hamurlu şeyleri ama sen yine de dikkat et, bi yerden başlamak lazım :)

kızlar mantıda ne var ki ya hele malatya usulu... bizde tek tek elde yapılır ama malatyada yapılanı görünce sasırdım. hamuru acıyorlar kıymayı incecık yayıyorlar ustune bi daha hamur sonra bıcakla ufak ufak kesip haşlıyorlar. sogutop yogurt sonrada yağ ile kırmızı pul biberle sos döküyorlar. 5 dk lık iş.

bu arada bugun her seye hayata gıcık oldum. kendime maskeler yaptım durdum:) bugunlerde psg. iyiye gitmiyo da...

bizde mantıyı andıran bi yemek vardır yedinizmi bilmem. sulu börek derler.
katı bi hamur yogurulur güzel bi iç hazırlanıp sogutulur. soganlı baharatlı bi iç.
1 2 cm kalın hamur acılıp çay bardağıyla kesilir .kesilen hamura iç konur borek gibi kapatılır. önce kaynayan suda haslanır. sonra salçalı sos dökölüp pişirilir. ustası olnlar yesil mercımek te katarlar salcalı sosuna. az sulu lezzetli bi yemektir.

malatyada da aynısını patatesli yogurtlu yaparlar o da guzeldi mantı gibi.

vejeteryan olunca mantı yiyemio insan sadece sosuyla idare ediyor...

evet,bunu bir arkadaşımda yedim,çok pratik.O az daha farklı yapıyor ama.Hamurun üstüne yaydıktan sonra azcık yuvarlıyor,öyle kesiyor.Tadı aynı sonuçta.Denenebilir.

Moralini bozma canım,her şey olacağına varıyor.Arada bana da olur.Biyoljik olarak yardımcı olayım mı? Potasyum mineralinin antidepresan etkisi vardır.Magnezyum da antistres minerali olarak bilinir.Yani potasyum ve magnezyum içeren gıdaları bu aralar sık ye,faydası olacaktır.

merhba kızlar.herkes iyi şükür diye başlıyım :)bende misafir yoğunluğumu atlattım dünde vardı bugünde.birdahaki kalabalık cumartesi ,sonrası mevlüt olacak inşl.şöyle güzel birde mevlüt kiyafeti alacam oğluşa inşl.41.güne merhaba dedik.ve soluğu drde aldık yine :)öyle kötü ağlıyorki göbek iyice çıktı dışına biryere kırıldı bu çoocuğun dedik..cerraha götürdüm sabah fıtık var ama az 1.5cm olana kadar birşey yapamaayız dedi.aldı kucağına dr sen bilmiyon gaz çıkarmasını dedi sırtına hızlı hızlı vurmaya başladı bu pıt pıt çıkardı.sonra yatırdı karnına masaj yaptı ayaklarını kaldırdı alttanda pıt pıt :)sonra doruk bey gülmeye başladı :)şaka gibiydi ya.böyle yap geçer dedi yolladı.şimdi tana gibi vuruyorum sırtına çıkartıyor :)birde zorlaaaa emziğe alıştırdım onuda almaya başladı şükürleeeeeer olsun bugün rahatım gibi .bakalım gece nasıl oalacak.
ayrıca çıtırım sen neden bilmiyon mantıyı dicem siz hamur işlerinden pek anlamıyorsunuz gerçi :)yağlı hamur size göre değil.mantı burçinin anlattığı mantıdan.çayla olmuyor zaten.yani önce o yeniyor sonra yanındakiler çayla yeniyor.yoğurtlu olduğu için çaya gerek yok ona.ve aynen buzluk mantısı.az kaldı annem kermesten getirdi bugün biraz daha :)ayrıca buzluğa sarmada atmıştım bugün gördüm :)menüme yeni birşey.

günaydın kızlar nasılsınız?
çok yorgun ve uykusuzum ( bi arkadaşım ameliyat oldu, kimsesi olmayınca ben başında kaldım, dün tüm gün ve gece yanındaydım. safra kesesi alındı, çok ağrısı vardı garibimin, sabah öylece bıraktım çıktım, eşi geldi yanına, çok üzüldüm öyle görünce, eve geldim üstümü değişip işe geldim geri, bi gün izini zor verdiler, izin dönemleri olunca personel sıkıntısı var diyerek göndermediler, geldim mecbuuuurrrr :))

günaydınnn

arkadaşına geçmiş olsun semacım,sen de erkenden yat bari bugün,yorulmuşsun

göknur sonunda 40'ı devirdiniz demek,koca adam oldu doruk.Gazman doruk.İnşallah ameliyata gerek kalmaz,fıtık ilerlemez.Sen altını açıp ayaklarını geri itmiyor muydun? En iyi gaz çıkarma hareketi,adam sertten hoşlanıyor demek.Bundan sonra sert vurursun paşaya

ben hazırlık yapayım,malum misafirim var bugün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…