Merhaba kızlar, geçen yıl kan verdim, doktorun tavırları ve çölyak pozitif teşhisi

File markette glutensiz beslenme için güzel ürünler var dedi arkadaşım. Ama doktor tüm belirtileri saydı bende hiçbiri yok ona şaşırdım. Ya gerçekten çölyak var ve bu belirtileri sonradan görücem ya da sadece kanda öyle çıktı ama biyopsi temiz çıkabilir. Bilemiyorum ama içimde şüphe kalmasın diye korksam da biyopsi yaptırıcam mecbur. İleriki zamanda nasip olursa evlilik ve çocuk düşünüyorum o yüzden. Düşük vakası kaldıramaz psikolojim
Çölyakın netleşmesi için biyopsi şart. Kendinizde hiç farklılık hissetmediniz mi?

Geçen yıl kan verdim yaklaşık 10 farklı dahiliye doktoruna gitmişimdir. Doktora "Her yıl vitamin kullanıyorum biraz yükselip hemen geri düşüyor" dedim. Çok yoğun regl kanamasından olabilir ya da çölyak varsa, bedenin vitamin emilimi sağlamıyordur dedi. Şimdiye kadar hiçbir doktor bana çölyaktan bahsetmedi. 46 kiloyum. 8-9 yıldan fazladır bu kilodayım. Bir ara sipraktin ilacı kullandım 2 kilo aldım ama çok uyku ve sinirlilik yapınca bıraktım şurubu.Belirtileri söyledi hiçbiri bende yok dedim. Neyse doktor çölyak testi yapalım mı dedi kabul ettim. Çölyak pozitif çıktı ve gluten hassasiyetim varmış. Kanda böyle görünüyor ama net olarak emin olmak için biyopsi gerekir dedi Eğer böyle devam ederse hiçbir zaman kilo alamazsın, evlendiğin zaman çocuğun olursa düşük yaparsın dedi moralimi bozdu. Biyopsi yaptırmamı istedi ama ben hortum geçirilir falan işlemlerden korktuğum için bir daha gitmedim. Biyopsi sonrası yine çölyak çıkarsa seni diyetisyene yönlendiricem glutensiz beslenme listesi yapılır dedi. Sizin böyle bir sağlık sorununuz var mı? Sizce doktor abartmamış mı?
Sen doktoru dinle içine sinmedi ise başka doktora da göster ama makul mantıklı olasılıkları ve süreci aktarmış sana. Kesin böyle olur dememiş ama ihtimal var demiş.

Ferritin, demir ve d vitamini hep düşük çıkıyor. O yüzden doktora her yıl ilaç kullanıyorum ama yine değerlerim düşüyor diyince çölyak testi yaptıralım mi, çölyak olabilir sende demişti. Bir belirti falan yaşamadım. Yemek yedikten sonra tuvalete çabuk gider misin şişlik, ağrı vb oluyor mu demişti. Sizde belirtiler var mı
D vitamini ve demirim düşük Ferittin idare eder diğerleri ise hiçbir zaman düzelmiyor güzel yükselse bile geri düşüyor mide problemi yaşamıyorum o yüzden şüphelenmemiştim yani ama yemek yedikten sonra hemen karnımın şişmesi falan da var o yüzden şüpheleniyorum verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

Bir arkadaşım, sağlık konusunda hep araştırmalar yapıyor , bana sen çölyak olsaydın yerinde duramaz yemek yerken acı çeker mide sorunundan kivranirdin glutenli beslendiğin için demişti .
Çölyak da kimbilir hangi çeşidi. Zibilyon tane grip çeşidi var ama biz genel olarak grip diyoruz.
Örnek covid kimini öldürdü kimini süründürdü kimi bulaştığı halde hissetmedi bile. Tek ortak nokta covid olmaları.
Sen kaçmak için bahane yaratma kendine

Bir arkadaşım, sağlık konusunda hep araştırmalar yapıyor , bana sen çölyak olsaydın yerinde duramaz yemek yerken acı çeker mide sorunundan kivranirdin glutenli beslendiğin için demişti .
Buna katılıyorum.

Çölyak çok çok nadir olurmuş. Düşünün bizim Doktorumuz hayatında sadece bir tane gerçek Çölyak hastası gördüğünü söylemişti.

Kan tahlili ile anlaşılmaz biyopsi şart demişti.

D vitamini ve demirim düşük Ferittin idare eder diğerleri ise hiçbir zaman düzelmiyor güzel yükselse bile geri düşüyor mide problemi yaşamıyorum o yüzden şüphelenmemiştim yani ama yemek yedikten sonra hemen karnımın şişmesi falan da var o yüzden şüpheleniyorum verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
Sizde Gastritte olabilir. Şişkinlik ve doygunluk yapar. Eşimde çıktı D ve B12 takviyesi vermişlerdi.

Yıllar önce boşanma sürecimde dk başı hıçkırık tutardı, midem küçülmüştü , çok üzülüp stres yapıyordum. Hıçkırık geçmek bilmiyordu. Sonrasında reflü tanısı aldım, yediğim yemek acı su tadı gibi yemek borusundan ağzıma geri geliyordu, midem yanıyordu. Mide koruyucu kullandım bir süre. Çok şükür ki iyileştim. Allah hasta olan herkese şifa versin.🤲🏻🌟

Geçen yıl kan verdim yaklaşık 10 farklı dahiliye doktoruna gitmişimdir. Doktora "Her yıl vitamin kullanıyorum biraz yükselip hemen geri düşüyor" dedim. Çok yoğun regl kanamasından olabilir ya da çölyak varsa, bedenin vitamin emilimi sağlamıyordur dedi. Şimdiye kadar hiçbir doktor bana çölyaktan bahsetmedi. 46 kiloyum. 8-9 yıldan fazladır bu kilodayım. Bir ara sipraktin ilacı kullandım 2 kilo aldım ama çok uyku ve sinirlilik yapınca bıraktım şurubu.Belirtileri söyledi hiçbiri bende yok dedim. Neyse doktor çölyak testi yapalım mı dedi kabul ettim. Çölyak pozitif çıktı ve gluten hassasiyetim varmış. Kanda böyle görünüyor ama net olarak emin olmak için biyopsi gerekir dedi Eğer böyle devam ederse hiçbir zaman kilo alamazsın, evlendiğin zaman çocuğun olursa düşük yaparsın dedi moralimi bozdu. Biyopsi yaptırmamı istedi ama ben hortum geçirilir falan işlemlerden korktuğum için bir daha gitmedim. Biyopsi sonrası yine çölyak çıkarsa seni diyetisyene yönlendiricem glutensiz beslenme listesi yapılır dedi. Sizin böyle bir sağlık sorununuz var mı? Sizce doktor abartmamış mı?
Doktor sana bütün testleri ve biyopsi öneriyosa nasıl abartmış veya sallamış olabilir ki ? kaldı ki , diğer doktorların hiç biri sana bundan bahsetmemiş ve senin bir sıkıntın var doktor da teşhisi koymuş ve netleştirelim demiş. Olması gereken bu herzaman ilgilenen doktor bişeyler uygular ilgilenmeyen dahiliyeden oraya buraya yollar sallar geçer.. eğer bi doktor derin araştırma yapıyorsa korkma ayrıca sağlıksa konu gözün para görmeyecek ilerde sıkıntı çekmemek adına önlem almak en iyisi. Bana da kimse tiroid sorunun var demedi ben 5 tane doktor gezdim senin değerin yüksek hemen ilaç başlatıyorum demişti yani doktordan doktora fark var ve dikkatli olmak gerekiyor bu konuda. Konu sağlık olunca ciddiye almak şart

Üç senedir lipodem hastasıyım glutensiz besleniyorum colyak değilim ama gluten hassasiyeti olduğu için beslenmeye dikkat etmek lazım dedi doktor inan bir bıraksan gluteni birdaha elini surmezsin cok rahat eder vucudun
Merhaba bende glütensiz beslenmek istiyorum neleri çıkardınız besinlerinizden bana bilgi verebilir misiniz acaba ben ekmek makarna felan yiyince dünyaları yemiş gibi şişiyorum korkunç oluyor göbeğim böyle kısır gibi şeyler de yiyemiyorum

Ülseratif kolit nasıl bir şey peki ? Kısa süreli işlem. En iyisi anestezili
Kötü bir şey😀
Gülüyorum da aslında ağlanacak halime gülüyorum.
Kanama oluyor malesef. Stres ya da yemeklerin dokunanını yediğimde kanama başlıyor. Remisyona girene kadar da aylar geçiyor. Kansızlık had safhada. B12 düşük. Emilim zor oluyor bağırsakta

Kötü bir şey😀
Gülüyorum da aslında ağlanacak halime gülüyorum.
Kanama oluyor malesef. Stres ya da yemeklerin dokunanını yediğimde kanama başlıyor. Remisyona girene kadar da aylar geçiyor. Kansızlık had safhada. B12 düşük. Emilim zor oluyor bağırsakta
Çok geçmiş olsun, şifalar diliyorum. Dikkat etmek lazım beslenmeye . Ferritin, demir ,B12 kaç ?

X