Kahramanmaras///46

merhaba kızlar... nilin gözleri sorunlu, alerji olduğunu söyledi dr, demin göz dr una gitmiştim, kırmızı gözleri,kaşıyo sürekli,3 gecedir uyuyamıyor doğru dürüst yavrum. inşallh alerjiktir sadece. benim kornea hastalığım var,ondA DA OLMASIN TEK DUAM BU...damla kullanıcaz gene...

dilekcim meraba,nanelişeker semamız bizim,uzun zamandır girmiyordu, maraşta yüzyüze de tanıştık onla, çok tatlıdır kendisi kolay gelsin, yağmuş napıyo annesi, gazlı mı o da göknurunki gibi

burçin, mersinde sıcaklarda dikkat edin kendinize artık, kapalı avm lerde gezin bol bol :) yavrucaklar pişmez inşallah... burda da dışarsı sıcaktı, eve bi geldik serincene ohhh annelerimiz yufka yürekliymiş bizim, ben tarlada da çalıştım çok, ezandan önce tarlaya girer öğlen çıkardık sıcakta pişerdik, tütün yaptık ben bildim bileli, o yüzden sigaraya karşı tepkimi siz düşünün, gençliği yedi tütün tarlaları DD gene de yaşıtlarım benden daha fazla çalışırdı, annemler kıyamazdı bana,nazlıydım bi köy çocuğuna göre yani. şükür bizleri bugünlere getirdiler, nasıl olursa olsun...

nanelişeker hoş geldin canım aramıza yenisin sen galiba. biz iyiyiz çok şükür sen nasılsın. naparsın maraşta?

yeni mi hoşbuldummmmm dilek hanımcımmm
tatlım ben epeydir giriyorum bu topiğe, arada devamsızlıklarım oluyor, sonra ayşegül bi öğretmen edasıyla devamsızlıktan sınıfta kalacaksın diye uyarıyor, hemen defterimi-kalemimi alıp geliyorum
geçen yaz burçin, göknur, ilknur ve ayşegül ile maraşta fıstıklı dondurma yemiştik, bu sene gelirsek artık burçin ve seninle görüşürüz inşaallah, ayşegül gitti size uzağa bana yakına geldi, göknur da aynı tarihte maraşta olursa onunla da görüşürz inş

Son düzenleme:
yağmur şuan salıncağında uyuyor. sabah 5 te kalktı. çok erkenci benim kızım. 20 günden sonra başlamıştı bizimde gaz sorunumuz. çok şükür o zamanlardaki kadar çok değil şimdi. sabaha kadar ağlardı yavrum tabi dayanamaz bende ağlardım. ilaç kar etmezdi. şuan hala rezene kimyon çayı yapıp içiyorum.

nanelişeker... ayy ne güzel olur yazın aydı zamanda gelsenizde görüşsek. ben bir türlü işten fırsat bulup buluşamamıştım kızlarla. haftasonuda çalıştığım için. şimdi evdeyim kızım biraz daha büyüsün evde durmıycam gezicem bende bir istikrar sağlayamadım sayfade medcezir gibi bir gelip bir gidiyorum. ondan farketmemişim seni ayşegüle yakınım demişsin sen neredesin canım. napıyosun.

benim bugün doğum iznimin son günü. öğleden sonra rapor için dr ye gidicem. alabilirsem alıcam. arkasından senelik izin sonrasında ücretsiz izin alıcam. 3 ay ne çabuk geçti.

ben kütahyadayım canım, eşim kahramanmaraşlı. ailesi orada olunca haliyle izin dönemlerimiz de orada geçiyor. hayatımın en zor geçen 15 günü oluyor benim için. hiç gitmesek diyorum ama işte o da ailesini görmek istiyor. beni istemedi kayınvalide, hala da bunu sürdürüyor. aslında kayınvalidenin pek sesi çıkmıyor, kendini iyi gösteriyor, ama ablaları ve kız kardeşleri her türlü psikolojik baskıyı uyguluyorlar bana. çok üzülüyorum, nasıl davranacağımı da şaşırdım iyice.
ben kamuda memurum canım, eşimde burdaki bi hastanede çalışıyor, özel sektörde. ayşegül muğlada olunca bana yakına geldi yazdım, yakın ama ne buraya gelebiliyor, ne ben oraya gidebiliyorum. bereket burası var, hiç olmazsa birbirimizden haberdar oluyoruz. sen maraşlı mıydın, bak bende kaçırmışım seninle tanıştığımız kısmı :44:

semacım, aynı bölgedeyiz, akdeniz bölgesinden egeye geldim ben de :) kısmet olur da yolunuz muğlaya düşerse beklerim, telefonum var :) bi bahane olmayınca evden kalkıp gitmiyor insan bi yere, ben maraşteyken dilekle bile buluşamadık hiç, o çok yoğun oluyordu. ayy öğretmenlik taslamadım d emi sana canım eşim şikayetçi benim huyumdan bu konuda, bilmeden bişey dersem uyarın beni :))) seni özledik de gel diye ısrar ettim bi süre, sen de kendince haklısın, sıkıntıların var bi sürü, ama biz seni seviyoruz görmeden yapamıyoruz

of bugün ne pişireceğimi bilemedim, evde et namına bişey yok, yoğurt da yok... onlar olmayınca yapacak bişey bulamadım,sebze yemiyo bizimki, börek yaptım, yoğurt çorbası salladım yanına bi de, kel alaka çorbayı nil için yapcaktım, yapmışken çok yapayım dedim, ordan çıktı :)

ayyy şikayet eder gibi yazmışım sanırım :26::26::26: olurmu hiç öyle şey, aksine birilerinin bulunduğu bunalım halinden insanı çekip çıkarması ne iyi oluyor, çok teşekkür ederim canım, iyiki varsınız
kütahyaya yolunuz düşerse inş bende beklerim

merhabalar

geçmiş olsun ayşegülcüm,nil de öyle bir sorun yoktur bence.Seninki şekerle bağlantılı değil mi,moralini bozma

bizim sorumluluk ve ortalama yükseltme sınavlarımız başladı malum.Sabah sınavdaydım.Akşama misafirim var ama ö.sonra da sınavda görevliyim.Hızlı bir gün benim için.Eşim sağolsun evi silmiş.İyi adam Ben de akşamdan hazırlığımı yaptım.2 çeşidim kaldı,kerem'i uyutunca yaparım artık.

Tüm bebişleri öpüyorum

ayşegülcüm son sayfayı okuyup yazmıştım, burçin geçmiş olsun diye yazmış, ne olmuş ki diyerek geçmişi okumaya geçtim, canım geçmiş olsun minik prensese, inşaallah sıkıntılı bi durum yoktur. polen alerjisidir belkide. ya da konjektivit diye bi göz rahatsızlığı var, güneşe çıkınca gözler kaşınıyor, kızarıyor, sulanmaya başlıyor, öyle bişey mi acaba. bende var o rahatsızlık güneş gözlüğü olmadan çıkamıyorum, gözlük olunca sıkıntı yaşamıyorum ama niyeyse gözlük olmayınca sıkıntım artıyor. tam olarak bi tedavisi de varmı bilmiyorum. inş Nil'in geçici bir durumdur.

Eşim sağolsun evi silmiş.İyi adam

maşallah diyelim, aman nazar değmesin, benimde yapardı eskiden, şimdi binbir nazla söylene söylene yardım ediyor, ben bütün gün evdeymişim gibi davranıyor bazen, üstelik ondan daha geç çıktığım bile oluyor, aman erkekleri anlamak zor iş

teşekkür ederim burçin ve sema...konjekli bişey semacım, atopik yazıyo başında bi de teşhis bölümünde. alerji dedi dr ama benim korneam inceliyor gitgide, diyabetten değil yani, allaha şükür diyabet henüz hiç bi organıma zarar vermedi, az çok dikkat etmeye çalışıyorum. gözümdeki sorun diyabetten çoook daha önemli ve tehlileki, nakil demişti dr,son safhadayım ama nakil garantili değil. kızımın da aynı sorunları yaşamasından korkuyorum, bana da küçüklüğümdne beri alerji dedi dr lar da bu hastalıkla karışıyormuş çok, sürekli kaşırdım ben de, sabah gözlerim çapaklarla kapanmış uyanırdım, açamazdım yıkamadan. kızım da gece boyunca oğuşturuyo gözlerini, ağlıyor açamıyor, yanıyor tabi birazcık azalmış bugün ama damlayı sürekli kullanamayız, geçer inşallah tekrar etmez..güneş gözlüğü takabiliyosa taksın dedi dr ama takmaz ki çok küçük daha, neye alerjisi olduğu da belli değil, güneş,toz,polen herşey olabilirmiş...

burçin kolay gelsin, yoğunsun yine her zamanki gibi, böyle koca herkesin başına sofra bezini bile kaldırmayan, içtiği meyve suyun bardağını koltuğun üstünde bırakan günlerce de almayan benim gibi kocan olsa napcaksın, çıldırırsın sen kocalar öyle semacım, ben evdeyim ya şimdi hep, hiiiç bişeye dokunmuyor, ev kadınıyım yani tamamen onun gözünde, kocam eskiden böyle değildi, nolduysa nil doğduktan sonraki olaylardan sonra oldu

Allah şifa versin canım, inşaallah Nil'in sıkıntılı bi durum olmasın, geçici bi alerjidir inş.
Koca adını boşa vermemişler erkekler için, kocatıyorlar insanı. çöküyorsun resmen. o fırsatı bulmuş değerlendirmiş, benimkide sürekli evde olsam aynısını yapacaktır, şimdiden sinyalleri vermeye başladı.
akşam eve vardım, girdim mutfağa yemek yoktu, bişiyler hazırladım, bulaşık makinesini boşalttım, kirliyi yerleştirdim, vs vs o da iş çıkışı arkadaşlarıyla bi yere çay içmeye gitmiş, geldi sofra hala hazır değilmi, sen kaçta geldin eve diyerek başladı söylenmeye. ses çıkarmadım bile, bişey desem tartışma çıkacak, en iyisi susmak oldu

merhaba kızlar herkes iyi şükür diyip dedikoduma başlıyım :)dilekcim teşekkür ederim bebek için.mart annelerine uğrayıp çıkma bizede slm de öyle çık olurmu.kalabalık olmak güzel.:)ben cumartesi gününden beri misafirle uğraşıyorum şükür bitti gibi.e dorukta malum zaten :)
çıtır ayşegül :) ,doruğun gözyaşı kanallrı kuruydu anlatmıştım masajl açılır dediler ama olmadı.onunda öyle kötü gözleri birde görmüyor zaten :)bu hafta drye gideceğiz bizde ne yapacakalr bilmiyorum rtık.ozaman küçük bir operasyon demişti ama inşl öle olmaz.nilede geçmiş olsun.şimdi nasıl peki.deniz sezonuz hayırlı olsun nil naptı peki suyla arası iyimi.
bu arada hem misafir hem hastanneyle uğraştım oyüzdende giremedim pek.ayhan beey bey diyorum gıcığa hala :)doruk durmyınc tavana salıncak kurmuştuk sen çocuğun ayağını sıkıştır nasıl sıkıştırdıysa artık banada söyleme kızarmmışm diye .4 gündür falan doruk bir ağlıyor biryeri yırtılmış gibi drye götürdüm biryeri kırıldı bunun sanırım çok ağlıyor diye dr güldü gazlı bebek öyle ağlar diye yolladı.neyse eve geldm.zaytinyağınıısıttım sürüyüm bari dinlensin dedim.ayağının altına sürdüm bir ağlamay a başladı çocukta ses gitti ben yine gazı diye kucağımda karnını tutuyorum :)sonra annem kızım ayağından ağlıyor bu çocuk dedi.bir inceledikki en küçük parmağı resmen morarmış ve şişmiş başparmağı kadar olmuş.hemen drye gitik neyse kremle hafifledi şükür.dr nereye sıkıştırdınız bebeğin ayağını diyince ortaya çıktı :):)tabii sıkıştırınca itiraf etti .vicdansız herif.biraz küsüz muhteremle.nasıl dayandıysa pis.daha iyişeyler diyecemde banlanırım diye diyemiyorum.
buarada dorruk nezaman görmeye bşlıyacak.elimizi takip edincemi anlyacağız gördüğünü.

ayşegülcüm geçmiş olsun cnm inşallah önemli bişi diildir nilin gözündeki basit bi alerjidir belkide düşünüp üzme kendini biz anneler biraz evhamlı oluruz cnm takma kafana nolur sende şanslı kızlardanmışsın annen hiç bişi yaptırmamış ben ve ablam yapardık heleki üniversiteyi ben konyada okuduğum için evlenene kadar her işi yaptım ama kız kardeşim şanslıydı evin küçüğü olunca hiç bişi yapmadı evlenince çok zorlandı ama hala sıkıntısını çekiyo

burçincim memlekete gidiyosun hayırlı yolculuklar cnm çocuklara dikkat et aman çok sıcaktır şimdi oralar

göknurcum geçmiş olsun sana da tüh doruk küçük bi kaza atlatmış parmağı sıkışmış demek yavrum ya senin kocada niye saklıyosa artık söylese ya bi an önce çaresine bakılırdı

semacım sen nasılsın cnm??

dilekcim yağmur büyümüş 3 aylık olmuş maşaallah

kızlar bugün yiğit benim parfümü almış gözüne sıkmış iki gözü birden maholmuş çok korktum yarım saat kadar hiç açamadı gözünü ilk açtığındada kıpkırmızı çok kötüdü bol suyla yıkadım hemen doktoru aradım damla söyledi onu kullandım çok şükür iyi şimdi ama akşamdan beridirde ishal olmuş çok ateşli geldimi üst üste gelir ya öyle oldu sabahtan beri onla uğraştık yeni uyudu inşallah sabaha iyi uyanır biraz daha ben yatıyım artık görüşürüz inşaallah tekrar...

canımmm geçmiş olsun, ahh bu erkekleri napmalı bilmiyorum ya söyleseymiş keşke, ama ona ders olmuştur bundan sonra daha dikkatli davranır

iyiyim Melihacım, bildiğin gibi yani, yeni bişey yok, dün adet oldum her ay olduğu gibi epeyce bi ağladım, aylık rutin nöbetimi geçirmiş oldum, kendimi teselli edeceğim ağlamayacağım diyorum, sonra yine aynı oluyorum, vardır elbet bunun da bir sebebi

Yiğit için geçmiş olsun canım, inşaallah tez zamanda iyileşir. parfüm olayı da güzelmiş yani, çocuklar bişeyi ele geçirmesin, geçenlerde kız kardeşimin oğlu bendeydi, kardeşim arkadaşının nikahına gitti, küçük beyi iki saatliğine bana bıraktı, iki saatin içinde kırılan, dökülenin haddi hesabı yoktu. çok bunaldım, çocuk yapmaktan gözüm korkmuştu

ah canım ya k.valde k.pedr lafını hiç açma. ben artık gemileri yaktım. konuşmuyorum 2 aydır. 5 senelik evliyim sürekli laf söyleyip duruyorlardı artık dayanamadım ağzıma geleni saydım kapadım telefonu ogün bugündür konuşmuyorum. kandillerde eşim konuşucakmısın diyor bende eşimi tersliyorum. 5 senedir çektiğim yeter oda biliyor ama anası babası sonuçta. bana saygıları yok ne giydiklerimi eleştirmedikleri kaldı ne de yaptıklarımı. 2 sene önce bir araba aldık. k.pdr söylenip duruyor. kendisine sormamış eşim benim istediğim arabayı almış karısının aklına gitmiş.. ona göre düşünün yani. hepsi aynı halt al birini vur ötekine Allah islah etsin onları. eşime diyorum sen benim 5 yıllık kocamsın ben senin hatrına sustum. onlarım 35 yıllık oğullarısın onların susması gerekirken her halta karışıyorlar birazda onlar seni düşünsünde sussunlar. bir de k. vld beni amcamlarda görmüştü beyenmiş. amcamın çocukları aracı oldu tanıştırdı bizi. yani görücü usulü gibi. k.vld söyledim. madem beni eleştirip duruyorsunuz gelip istemeseydiniz. annemler k.vld. aynı şehirde gidince gitmiycemde diğer tarafa.

ben çok sviyorum senin orumlarını okumayı çıtırım. çok güzel yazıyor. aynen devam

göknurcum eşin kızdığın kadar var yani.Niye söylemiyor ki,ayağı şişmeden,iyice ağrımadan giderdiniz doktora.Yavrum da ağlamazdı o kadar.Neyse ki düzelmiş biraz.O minik ayakları öp yerime

melihacım geçmiş olsun canım.Kağan da parfümleri çok seviyor,kaza yaşamadık şükür.Dışarı çıkmadan önce mutlaka sürer,süslü.İshali düzene girer inşallah bugün.

dilekçim siz de mi sorunlusunuz? Konuşmamak en iyisi sanırım.Konuşup her gün sinir olacağına böyle olsun varsın.Adet olmuşsun,kurtuldun.Ben daha olmadım,bakalım ne zaman olacağım.

burçincim yok canım bende beklemedeyim daha adet olmadım. sorunsuz evlilik varmı. küçükken kadınlar oturur konuşrdu bende dinleyip dermişim. '' ben annesi babası olmayanla evlenicem '' diye. etkilenirmişim sanırım anlatılanlardan. büyüyünce akıl edemedim

aaa siz de mi sorunlu oldunuz hay allah keşke hiç kötü olmasak ama böyle olacaksa konuşmamak en iyisi dediğin gibi, napalım...gelinlere zulmü nedir bu kv lerin anlayamıyorum, kendileri de gelin halbuki, anlamaları lazım. ayrı bi yuva kurduklarını ayıkamıyolar. hayırlısı neyse o olsun. ben de konuşmuyorum hala, inşallah böyle sorunsuz devam eder gideriz, eşime bayramda izin al git, bi gezer gelirsin kardeşelrini anneni dedim, gitmiycem ya dedi, niye gitmiyosun küsmüsün annenle dedim, yo değilim dedi, e gitsene onlar kardeşelrin annen dedim gitmiycem dedi kaldı. benden de günah gitti
ay canım, teşekkür ederim, nasıl yazıyorum acaba :44: içimden geldiği gibi yazıyorum, özel bi çabam olmadığından herhalde, kendim böyleyim sen de yaz, burası dert kaynıyo

göknuuuur oy kıyamam yavrumaaa, canı yanmış da söyleyememiş kuzum, babası da itiraf etmese kimvurduya gidecek nerdeyse, geçmiş olsun, klasik erkek işte,şaşmamak lazım, kızmakta haklısın ayhana, o da korkmuştur da anneler kadar merhametli vicdanlşı olmuyor babalar, dersini almıştır o da denize soktuk nili, ayakalrını sokunca söylendi biraz, gülümsüyodu,su popoya gelince çığlığı bastı :) o kadarcık soktuk yani, tanıştı sayılır :))) nilin de dil bağı var demişti dr küçükken, konuşmasında sorun olursa dil bağını alırız ufak bi operasyonla dedi, inşallah gerek kalmaz doruk a da müdahale. masaja devam edin,işe yarıyor,yeğenimde de vardı öyle bi sorun. geçti şimdi.

semacım, rutin ağlama krizini geride bırakmışsın gene, bu ayda olmadı, önümüzdeki aylara bakıcaz , moral bozmak yok şeytan diyo yapma yemek falan, otursun kuru ekmek yesinler ben melemen yapıyorum şimdi, yumurtasız yalnız, bi de kızartma, neyse ki sever :)

melihacım teşekkür ederim canım. size de geçmiş olsun, meraklı yavrular, ateşi ve ishali de geçmiştir inşallah...gökçe nasıl?

kızlar nilin gözlerindeki alerjinin karpuzdan olduğunu düşünüyorum, ilk gözleri kızardığı gün ilk defa karpuz suyu vermiştik, o akşam başladı kızarıklık, köye gitmiştik köyde polenden falan olmuştur diye düşündüydük ama dün de karpuz verdi eşim 10 dk sonra gene hortladı gözler, nette de araştırdım karpuz kavun elma şeftali kayısı alerji yapabiliyomuş, hadi bazı besinleri biliyoruz da bunlardan hiç şüphelenmemiştim, yedirmiycem artık karpuz tek sebebi bu olsun da yemeyiversin.

gül nerdesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…