- 19 Aralık 2008
- 13.816
- 429
aynı anda yazmışız göknur
değişik şeyler yok,klasik. Sarma,poğaça,oklava tatlısı,muhallebili kadayıf,tahinli susamlı kurabiye,börek,kumpir.Menüm bu.
O kurabiyeyi merak ettim,yaz yapınca
bugün ne yemek yapsam off yapmıcam, kocayla limoniyiz zaten , dışardan söylesin
gül hanımcım siz nerede yaşıyorsunuz? maraştan uzaktasınız yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla, illaki herkesin memleketi, bende küçücük yer kütahya, imkanları daha kolay olan büyük bi şehirde yaşasak daha iyi olurdu derim arada, ama gidince de kütahya özlerim sanırım :))
siz çalışıyormusunuz?
kurabiye yediğim çok güzeldii.yazacam mutlaka.sende maşaallah döktürmüşssün.çok becerikli hatunsun nazar değmesin inşl.sarmayı nasıl yapıyorsun yani hangi ara.doruk çok ağlayınca sanırım hiçbirşey yapılmaz gibi geliyor bana:)benm misafir menümü söyliyim hemen klasik kim gelirse aynısı :)mantı ,milföy peynirli,veeee etiiiii :):)brovni yani.4 kişi gelecekse o.daha 10 kişi falansa kek :)bende susamlı kurabiyenin tarifini istiyorum.onuda birkere yemiştim.taahinli değildi.sende onu yaz bana.değişik şeyler yok,klasik. Sarma,poğaça,oklava tatlısı,muhallebili kadayıf,tahinli susamlı kurabiye,börek,kumpir.Menüm bu.
O kurabiyeyi merak ettim,yaz yapınca
ben bugün menemen yaptım birde sofraların kralı makarnaaaaaaaaa :)yanınada yoğurt karpuzda var daha ne olsun dimi :)üüf senin bu eşle benm eş nasıl olacakki.bazen çok çekilmez oluyorlar.kendini beğenmiş havaları falan.napak onlada onsuzda olmuyor.eline sağlık burçin, menü yine kalabalık,biz az yapıyoz herhalde,burçin de bize diyodur bu kızlar hiç bişey yapmıyolar,ben doymam diyemaşallah saydıklarından sarma,poğaça ve böreği biliyorum bi tek. gerçi tarifler nette oluyor ama denemeye üşeniyorum :) poğaçayı uzun zamandır tutturamıyorum kızlar enden acaba ? semsert oluyor,hamurun ununu mu çok koyuyorum ki... beğendiğiniz yumuşacık pofidik pofidik poğaça tarifiniz varsa alabilir miyim ki ne kk da da bi arkadaşın tarifi vardı, polis eşlerinden o da, onun tarifini denedim 3 kez, yumuşacık oluyomuş yapanlar hep övgüyle bahsetmiş bi türlü yapamadım hem de 3 kez yapmayı bıraktım artık, maraştayken yaptığım tarifim vardı güzeldi, çok yumuşak değildi ama güzeldi onu da kaybettim...
göknurcum, koca adam gibi mi oldu doruk, oy yesinler, gene tatlıdır bıdık
semacım, konuş valla,arkandayımbunlar adamı şair, yazar falan yaparlar, bi soru sorsunlar onlarla ilgili destan ayzabilirim o derece takma diycem de gidince onların evinde kalıyosun, onlar çoğunlukta, onlar mı takmıyo sen mi belli olmaz işte gene de kafa dengi varsa içlerinde onlarla yakınlaş,çarşıya falan onlarla çık, birini dost edinirsen en azından için rahatlar... göknurun dediği gibi baskı sonucu oluşan kapanmalar sanırım, bi de görgü... ailede,çevrede ne gördüyse çocuk öyle yetişiyor...
gülcüm, meliha ve ilknur uğramaz oldu,bi de dilek. dilek de maraşta unutmuşum :) gerçekten en aktif topik bizimki
bugün ne yemek yapsam off yapmıcam, kocayla limoniyiz zaten , dışardan söylesin
kurabiye yediğim çok güzeldii.yazacam mutlaka.sende maşaallah döktürmüşssün.çok becerikli hatunsun nazar değmesin inşl.sarmayı nasıl yapıyorsun yani hangi ara.doruk çok ağlayınca sanırım hiçbirşey yapılmaz gibi geliyor bana:)benm misafir menümü söyliyim hemen klasik kim gelirse aynısı :)mantı ,milföy peynirli,veeee etiiiii :):)brovni yani.4 kişi gelecekse o.daha 10 kişi falansa kek :)bende susamlı kurabiyenin tarifini istiyorum.onuda birkere yemiştim.taahinli değildi.sende onu yaz bana.
ben bugün menemen yaptım birde sofraların kralı makarnaaaaaaaaa :)yanınada yoğurt karpuzda var daha ne olsun dimi :)üüf senin bu eşle benm eş nasıl olacakki.bazen çok çekilmez oluyorlar.kendini beğenmiş havaları falan.napak onlada onsuzda olmuyor.
semaaa sen nöbet diyince böyle cııız diye birşey oluyor bana :)Allah yardımcın olsun.sen nöbette olduğunda nerde lüzumsuz varsa gelir ya ne sinir bozucu olur.inşl sakin geçer.hafta sonu coşmazlar.konynın çingenleri yetiyordu..ne komedi geliyordu bazne :)amaaan yinede özledim ya ozaman ne dır dır ederdim.iş iş iş başka birşey.oğlum az ele avuca gelse hemen başlıcam..............................
gül sende küçükmüşsün :)yaşlandık resmen.88 doğumlu ne demek :)))))))))))olsun sende yaşlanacan :=)))))))))denge bozmakta üstüme yoktur.ev hanımı oldum ya nasıl karıştırsam diye düşünür oldum :)evliliğin daim olsun canım.herkeste misafir varmış.neyse sende atlatmışssın arkadaş neysede akraba olunca daha farklı oluyor ağırlaması dimi.
aynenkocacını veto etmişsin, ohhh iyi olmuş, arada yapmalı böyle şeyler, kıymet bilmiyorlar yoksa
kolay gelsin semacım,haftasonu çalışmak eziyet olsa gerek
ayşegülcüm ben bir tarif vereyim.1 bardak sıvı yağ,2 bardak süt,1 tane yaş maya,1 tatlı kaşığı tuz,azcık şeker,aldığı kadar un.İnşallah bu sefer tutar.Çok yumuşak bir hamur olacak,1 saat mayalansın ama.Unu fazla koyuyor olabilirsin.