Kahramanmaras///46

haklısın semacım,başını kapatıyorsun madem niye her yerini açıyorsun.Yolda görünce ben de gıcık oluyorum.Daracık pantolonlar,kısa kollular,yaka açık,dizin hemen altında elbiseler....

aynı anda yazmışız göknur

cidden öyle olmuş saniye farkı var kim birinci aacaba :)sen neler yaptın bakalım.değişik tariflerin varsa bizimle paylaşta bizde yapalım.ben yarın kavrulmuş unla yapılan kurabiye yapacam.biriside yemiştim süperdi tadı birde ben denicem.olursa veririm sizede.

değişik şeyler yok,klasik. Sarma,poğaça,oklava tatlısı,muhallebili kadayıf,tahinli susamlı kurabiye,börek,kumpir.Menüm bu.

O kurabiyeyi merak ettim,yaz yapınca

değişik şeyler yok,klasik. Sarma,poğaça,oklava tatlısı,muhallebili kadayıf,tahinli susamlı kurabiye,börek,kumpir.Menüm bu.

eline sağlık maşaallah, gayet zengin bir menü, kalabalıktı sanırım misafirler, çeşit bol olunca tahmin ettim :)) gerçi senin misafirler hep öyle kalabalık geliyor

eline sağlık burçin, menü yine kalabalık,biz az yapıyoz herhalde,burçin de bize diyodur bu kızlar hiç bişey yapmıyolar,ben doymam diye maşallah saydıklarından sarma,poğaça ve böreği biliyorum bi tek. gerçi tarifler nette oluyor ama denemeye üşeniyorum :) poğaçayı uzun zamandır tutturamıyorum kızlar enden acaba ? semsert oluyor,hamurun ununu mu çok koyuyorum ki... beğendiğiniz yumuşacık pofidik pofidik poğaça tarifiniz varsa alabilir miyim ki ne kk da da bi arkadaşın tarifi vardı, polis eşlerinden o da, onun tarifini denedim 3 kez, yumuşacık oluyomuş yapanlar hep övgüyle bahsetmiş bi türlü yapamadım hem de 3 kez yapmayı bıraktım artık, maraştayken yaptığım tarifim vardı güzeldi, çok yumuşak değildi ama güzeldi onu da kaybettim...

göknurcum, koca adam gibi mi oldu doruk, oy yesinler, gene tatlıdır bıdık

semacım, konuş valla,arkandayım bunlar adamı şair, yazar falan yaparlar, bi soru sorsunlar onlarla ilgili destan ayzabilirim o derece takma diycem de gidince onların evinde kalıyosun, onlar çoğunlukta, onlar mı takmıyo sen mi belli olmaz işte gene de kafa dengi varsa içlerinde onlarla yakınlaş,çarşıya falan onlarla çık, birini dost edinirsen en azından için rahatlar... göknurun dediği gibi baskı sonucu oluşan kapanmalar sanırım, bi de görgü... ailede,çevrede ne gördüyse çocuk öyle yetişiyor...

gülcüm, meliha ve ilknur uğramaz oldu,bi de dilek. dilek de maraşta unutmuşum :) gerçekten en aktif topik bizimki

bugün ne yemek yapsam off yapmıcam, kocayla limoniyiz zaten , dışardan söylesin

bende bu akşam nöbete giriyorum kızlar, dünden yaptım yemekleri, zahmet olmazsa eğer kocacım da sofrayı-salatayı hazırlar artık
cmtsi pazar yalnız bırakmayın beni nöbette, iki gün boyunca akşama kadar işyerinde olacağım, inşaallah nöbet sakin geçer, tek duam bu, yoğun olunca çok sıkıntı çekiyoruz

kolay gelsin semacım,haftasonu çalışmak eziyet olsa gerek

ayşegülcüm ben bir tarif vereyim.1 bardak sıvı yağ,2 bardak süt,1 tane yaş maya,1 tatlı kaşığı tuz,azcık şeker,aldığı kadar un.İnşallah bu sefer tutar.Çok yumuşak bir hamur olacak,1 saat mayalansın ama.Unu fazla koyuyor olabilirsin.

canım ben malatyada evliyim ünide tanısıp hemen evlendik sartlar olgunlasmadan... genclik işte. ben okulu bıraktım o da mekatronik mezunu. simdi sosyoloji okuyorum daha doğrusu okuyamıyorum tekrar sınava girdim aöf yazıcam sosyoloji olmuyor sevemedim. calışmıyorum esim istemiyor kuaförüm aslında hemde lisanslı kickboxcu. elişi falan yapıyorum sıkıntıdan.el sanatları konusundada iyiyim ...
aslında elimi nere atsam basarırım ama işte ....,

bazen ben de uzaylımıyım diyorum yani herkeste olur... sadece sen değilsin hepimizin sorunu var gözünde dağ olan sen o kadar takma. sana özel msj yazdım dün ama msjım dolmamış kaydettim atıcam en kısa zamanda.

kızlar mrb bu arada dün mısafır vardı eşimin amcasının eşi ve cocukları... bunalsım sesten... havadan falan.aksama kadar misafir vardı... ee napıyoruz....

goknur bende gul maras afsin. 88 dogumluyum. memnun oldum tanıstıgımıza.

kurabiye yediğim çok güzeldii.yazacam mutlaka.sende maşaallah döktürmüşssün.çok becerikli hatunsun nazar değmesin inşl.sarmayı nasıl yapıyorsun yani hangi ara.doruk çok ağlayınca sanırım hiçbirşey yapılmaz gibi geliyor bana:)benm misafir menümü söyliyim hemen klasik kim gelirse aynısı :)mantı ,milföy peynirli,veeee etiiiii :):)brovni yani.4 kişi gelecekse o.daha 10 kişi falansa kek :)bende susamlı kurabiyenin tarifini istiyorum.onuda birkere yemiştim.taahinli değildi.sende onu yaz bana.

ben bugün menemen yaptım birde sofraların kralı makarnaaaaaaaaa :)yanınada yoğurt karpuzda var daha ne olsun dimi :)üüf senin bu eşle benm eş nasıl olacakki.bazen çok çekilmez oluyorlar.kendini beğenmiş havaları falan.napak onlada onsuzda olmuyor.

semaaa sen nöbet diyince böyle cııız diye birşey oluyor bana :)Allah yardımcın olsun.sen nöbette olduğunda nerde lüzumsuz varsa gelir ya ne sinir bozucu olur.inşl sakin geçer.hafta sonu coşmazlar.konynın çingenleri yetiyordu..ne komedi geliyordu bazne :)amaaan yinede özledim ya ozaman ne dır dır ederdim.iş iş iş başka birşey.oğlum az ele avuca gelse hemen başlıcam.

gül sende küçükmüşsün :)yaşlandık resmen.88 doğumlu ne demek :)))))))))))olsun sende yaşlanacan :=)))))))))denge bozmakta üstüme yoktur.ev hanımı oldum ya nasıl karıştırsam diye düşünür oldum :)evliliğin daim olsun canım.herkeste misafir varmış.neyse sende atlatmışssın arkadaş neysede akraba olunca daha farklı oluyor ağırlaması dimi.

yok ablacım yasımda geçti içimde:) belkide annelik böyle hissettirio...
misafir güzelde sık olması zor oluyor.
insan kendine vakit ayıramıo. ama mısafırı memnun göndermenın mutluluğu bütün yorgunluğu atıyor..
yok yok benim dengem zaten hiç ayar tutmadı:))))))))))

Son düzenleme:
günaydınnnnn

oğluşumun kahvaltısını yaptırdım geldim,çocuklar yeyince üstünden kocaman bir yük kalkıyor sanki.Allah çocuğu yemeyene sabır versin.Benim tontiş biraz yoğurtta mırın kırın ediyor ama alışacak inş.

dün 15 kişiydik,gece yarısına kadar mutfağı düzenlemekle uğraştım,zor işler

maşallah gülcüm,elinden her iş geliyor.Ama okulunu bıraktığına kızdım.Küçük olunca rahatça kızabilirim :)) Şimdi tamamla mutlaka.Daha gençsin,çalışırsın hem,ne güzel olur.

göknurcum tarifi yazayım hemen 4 yemek kaşığı pudra şekeri,4 yemek kaşığı tahin,yarım çay bardağı sıvıyağ,yarım paket margarin,1 paket kabartma tozu,1 yumurta(sarısı olacak),aldığı kadar un. Yoğurup çiğ köfte şekli veriyorsun.Sonra yumurtanın akına batırıp susama buluyorsun.Milföy çok kurtarıcı cidden.Hem lezzetli hem pratik.Senin elin de çok lezzetli,zamanın olsa çok güzel şeyler yaparsın eminim.

bugün gezmeye gideceğim oğluşumla.Büyükle de babası ilgilenir artık.Hepinize iyi haftasonları....

günaydın kızlar, haftasonunuz güzel geçer inşallah, ben nöbetteyim bakalım neler olacak, şu saate kadar ufak tefek ortalık işleriyle uğraştık :))

kocacını veto etmişsin, ohhh iyi olmuş , arada yapmalı böyle şeyler, kıymet bilmiyorlar yoksa
aynen çok döndü ama peşimde,yüz vermedim hıh...

çook sağol burçincim,zahmet oldu teşekkürler, not alıyorum hemen, poğaçafobib oldum ben,denemeye korkuyorum, aldığı kadar un olan tariflerden tırsıyırum, kurabiyelerde süper tuttururum ama poğaça ı ıh, deneyince yazarım yorumum
gezmeniz iyi geçmiştir inşallah...

göknurcum, gerçekten senin de elin lezzetli menün pratik ve güzel, ziyarete gelenlerin çok beklentisi olmaz zaten zanlımca. doruk azcık büyüsün,sen de yaparsın güzel şeyler, benim de bugün misafirim vardı, teyzemin oğlugil geldi, bi de kapımız yenilendi, klasik toki kapısıydı, çelik yaptırdık ev sahibine dedik, ortalık karmakarışıktı yani... sabah da marmaris tarafına kahvaltıya gittik yoğun bi gündü.

semacım iyi nöbetleeeer ay inşallah sakin geçmiştir. senin koca salatayı yapıp sofrayı kuruyor ha, bi maraşlı yapıyor da bi sivaslı niye yapamaıyor bunu kıskandım şu anda benimkine salata yap desem boşver yemeyelim der çıkar işin içinden, hiç yardım etmiyo bana hiç, ne sofrabezini sere ne kaldırır o derce, bazen ben derim de öyle yapar, düşün...

gül okulu mu bıraktın, hay allah, o çağlarda insanın aklı bi karış havada olabiliyor, mutluysanız ne güzel, okula devam etme şansın varsa dene mutlaka, ne çıkar, on parmağında on marifetsin yaparsın sen

günaydın kızlar...

artık geldim evimdeyim nasılsınız görüşmeyeli geçmişi okudum ayşegülcüm geçmiş olsun cnm nil düşmüş yataktan çok şükür önemli bişeyi yokmuş zaten hemen hemen yataktan düşmeyen çocuk yoktur yiğitte düşmüştü 10 aylıktı hemde kafa üstü çok korkmuştum neyseki bişi olmadı..

göknurcum allah yardımcın olsun gaz olayının bende çektim yiğit çok gazlıydı ah ah bende oturur ağlardım en sonunda zor ama geçici bişi inşallah geçer zamanla Allahtan hava ısınıyo soğuk dahada tetikliyo gazı çünkü...

burçincim seninle görüşemeden döndüğüm için çok üzgünüm saolsun kaynım herşeyi mahfetti maraş merkeze gidemedik hiç bi yere gidemedik oğlum denize gitmek istiyodu iznimizin bi kısmını tatile ayırmıştık gidemedik dönüşümüz bile içler acısı eşim konyaya geldi otobüsle babamın arabasını alıp bizi buraya getirdi bundan sonra napıcaz bilmiyorum işin kötü yanı eşimin ailesi çok umursamaz herkez arabayla doğmadı napalım dediler eşim şuanda çok fena moral kalmadı anne babasıda böyle yapınca hepten canı sıkıldı zaten biliyosunuz altınları verdik alamadık o zaman kayınpederim herkez başının çaresine baksın dedi ama diğer oğluna satmadığı kalmadı artık ah ah bir dokun bin ah işin benden...

semacım seni çok iyi anlıyorum diyosun ya kayınvalidemlerden konu açılınca dayanamıyorum diye bende öyleyim neler var neler anlatılacak sayfalar yetmez

meraba gül ben meliha konyalıyım eşim maraşlı konyada yaşıyoruz 1 oğlum var adı yiğit 4.5 yaşında bide kızım var gökçe 7. ayında eşimin ailesinden muzdarip bi gelinde benim işte

aysegul evet oyle oldu biraz kendimi uyanık sanırdım...:=) yok sosyoloji okuodum bırakıcam sevmedim sınava girdim tekrar açık ö. diyorum adalat yada kamu. aramısda rehberlikçi varsa ii olur aslında .. karar veremiyorum. adaletten hukuk a geciş var dgs düşünüyorum ondan adalet. fikri olan var mııı:)....

meliha memnunoldum. salla ya türkiyede gelin olmak zor batıyı bilmem de bu taraflarda sorumluluk istio çok...insan sonradan fark ediyo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…