Merhaba kızlar, geçen yıl kan verdim, doktorun tavırları ve çölyak pozitif teşhisi

Kardeşlerimin hepsi zayıf ve uzun. Hiçbiri annem ve benim kadar hastaneye gidip de kan değerini merak etmez. Ama genel olarak 3 kardeşimde mide sorunları oluyor. Kardeşim daha geçen hafta sağlık ocağında kan verdi değerleri iyi görünüyordu. Ama çölyak testi için ayriyeten özel olarak istemek gerekiyor.
Çölyak testi arastirma hastanelerinde bakilabiliyor sadece, ozelde bi ton para zaten.

sanki sen çölyak değilsin de doktor seni çölyak olduğuna inandırıyormuş gibi başlık atmışsın, nedir bu saçmalık
İşin şakası tabi, doktor ben çölyak değilken çölyak olduğumu söylemez. Ama belirtileri hiç yaşamadım, bir de her yıl dahiliye doktoruna giderim hiçbiri öyle bir şey demedi. Bu doktor maşallah çok dikkatli birisi çıktı, mesleğini seviyor belliki. O anki modumdan dolayı bana abartı geldi ama alınganlık etmişim. Umarım bu sebepten ötürü kısırlık sorunu yaşamam...

Çölyak ile ilgili araştırmalar yaptım video falan da izledim. Doktor ters davranmadi ama o anlık psikolojimle sanırım moralim bozulunca, işlem yaptırmaktan kaçtım korktum. Ama cesaretimi toplicam yaptırıcam. Çevremde yaptıranlara da sormuştum herkesin verdiği cevap aynı olmuyor tabi. Ama bir nebze rahatladım şuan
Gram bisey hissetmiyorsunuz acı olsa söylerim gercekten.
Bi kaç yıl glutensiz beslenmek zorunda kaldım başlarda ürün bulmakta zorlandım ama artık her markette glutensiz ürün reyonu var sıkıntı olmuyor çok rahat herseyi bulabiliyorsunuz

Bi kaç yıl glutensiz beslenmek zorunda kaldım başlarda ürün bulmakta zorlandım ama artık her markette glutensiz ürün reyonu var sıkıntı olmuyor çok rahat herseyi bulabiliyorsunuz
Ayy sağolun kızlar valla içim çok rahatladı bu konuda, teşekkür ederim yorumunuz için 😊

Ben de anestezi ile hem endoskopi hem de kolonoskopi oldum parça alındı. Bence kolonoskopi hazırlığı daha zor ben akşam oldum özel muayenehanede sabahtan bir ilaç içmeye başladım o ishal yapıyor bağırsakları boşaltıyor. Sonrasında su dahi içmek yasak zaten. Endoskopi için ağza bir parça koyuyorlar ağzın kapanmaması için, alta da poposu açık bir pantalon giymiştim zaten doktor filan görüyor yani tıp bu ayıp yok benim pek utanmam yoktur bu konularda bir de. Uyanınca biraz saçmalıyorsun ama çabuk geçiyor hemen ardından yemek vs yenebiliyor mesela ameliyat anestezisi gibi değildi benimki sedasyon diye geçiyor. Hiç ağrım sızım da olmadı sonrasında.
Umarım sadece endoskopi yaptırırlar bana. 😏😔

Peki glutensiz beslenme sonrası tekrar kan verdiniz mi , son değerleriniz nasıl çıkmıştı, bir değişim hissettiniz mi kendinizde fiziksel olarak?

Hem sedasyon hem de anestezi almadan defalarca yaptırdım çünkü ülseratif kolit im var. Anestezi almadan yapıldığında hava veriliyor bağırsaklara ve o sancı yapıyor. Ancak uzun sürmüyor 5 dak da bakıldı benim. Tabi ki sedasyonla olan çok konforlu. Hiç bir sıkıntı, ağrı çekmiyorsunuz. Mutlaka yaptırın kolonoskopiyi.

Ben yaptırdım.

Anestezisiz (covid donemiydi) kolonoskopi ile yapıldı, anestezili olursan (ki su an oyle yapiliyor) hicbir sekilde aci duymazsin rahat ol. Abartmamis dusuk konusunu en basitinden besinlerden alman gereken vitamin, mineral vb destekleri alamazsan (ki colyaksan depolayamazsin) bebek nasıl beslenip tutunsun?
Peki sana doktor ne demişti, neden yaptırmıştın sormayı unuttum canım

Hem sedasyon hem de anestezi almadan defalarca yaptırdım çünkü ülseratif kolit im var. Anestezi almadan yapıldığında hava veriliyor bağırsaklara ve o sancı yapıyor. Ancak uzun sürmüyor 5 dak da bakıldı benim. Tabi ki sedasyonla olan çok konforlu. Hiç bir sıkıntı, ağrı çekmiyorsunuz. Mutlaka yaptırın kolonoskopiyi.
Ülseratif kolit nasıl bir şey peki ? Kısa süreli işlem. En iyisi anestezili

Doktorların olabilecek bütün ihtimalleri sıralaması zaten sorumlulugu. Insan pat diye gerçekleri duyunca duygusallaşıp şok oluyor kala kalıyor ama bence söylediklerini ciddiye almalısınız duygusal düşünmeyin. Korktuğunuz şey neyse yaptırın ben de bayılma sonrası kan değerlerime baktırmak için dahiliyeye gittiğimde direk epilepsi demişti bir kadın doktor ve yalnızdım hiç unutmuyorum ağlamaktan mahvolmuştum ve çok kızmıştım sonra kafam yerine gelince gerekli testleri yaptırmıştım ve epilepsi olmadığı ortaya çıkmıştı nörolojiye gitmiştim falan
Yani bize garezleri yok

File markette glutensiz beslenme için güzel ürünler var dedi arkadaşım. Ama doktor tüm belirtileri saydı bende hiçbiri yok ona şaşırdım. Ya gerçekten çölyak var ve bu belirtileri sonradan görücem ya da sadece kanda öyle çıktı ama biyopsi temiz çıkabilir. Bilemiyorum ama içimde şüphe kalmasın diye korksam da biyopsi yaptırıcam mecbur. İleriki zamanda nasip olursa evlilik ve çocuk düşünüyorum o yüzden. Düşük vakası kaldıramaz psikolojim
Bir süre glutensiz diyet yapıp durumunuza baksanız? Kanda bakılan çölyak bi olasılık sadece çünkü. O testin pozitif olup çöluak olmayan insanlar da var

Adam değil kadın doktordu. Bazı doktorlar hani sırf para kazanmak için abartıp bir şeyler söyler ya. Ondan acaba çölyak ve gebelik, düşük konusunda abarttı mi diye düşündüm. Biyopsi yaptıran var mı ? Korkuyorum bu konuda.
Doktor nasıl para kazansın bundan. Teşhis içine sinmezse başka doktora da görünebilirsin. Ama argümanlarınız vs çok saçma. Doktor olmak istemezdim gerçekten

Geçen yıl kan verdim yaklaşık 10 farklı dahiliye doktoruna gitmişimdir. Doktora "Her yıl vitamin kullanıyorum biraz yükselip hemen geri düşüyor" dedim. Çok yoğun regl kanamasından olabilir ya da çölyak varsa, bedenin vitamin emilimi sağlamıyordur dedi. Şimdiye kadar hiçbir doktor bana çölyaktan bahsetmedi. 46 kiloyum. 8-9 yıldan fazladır bu kilodayım. Bir ara sipraktin ilacı kullandım 2 kilo aldım ama çok uyku ve sinirlilik yapınca bıraktım şurubu.Belirtileri söyledi hiçbiri bende yok dedim. Neyse doktor çölyak testi yapalım mı dedi kabul ettim. Çölyak pozitif çıktı ve gluten hassasiyetim varmış. Kanda böyle görünüyor ama net olarak emin olmak için biyopsi gerekir dedi Eğer böyle devam ederse hiçbir zaman kilo alamazsın, evlendiğin zaman çocuğun olursa düşük yaparsın dedi moralimi bozdu. Biyopsi yaptırmamı istedi ama ben hortum geçirilir falan işlemlerden korktuğum için bir daha gitmedim. Biyopsi sonrası yine çölyak çıkarsa seni diyetisyene yönlendiricem glutensiz beslenme listesi yapılır dedi. Sizin böyle bir sağlık sorununuz var mı? Sizce doktor abartmamış mı?
Hangi vitaminleriniz ve değerleriniz düşüktü nasıl şüphelendiniz en büyük belirtisi neydi ben de şüpheleniyorum da henüz doktora gitmedim

Ferritin, demir ve d vitamini hep düşük çıkıyor. O yüzden doktora her yıl ilaç kullanıyorum ama yine değerlerim düşüyor diyince çölyak testi yaptıralım mi, çölyak olabilir sende demişti. Bir belirti falan yaşamadım. Yemek yedikten sonra tuvalete çabuk gider misin şişlik, ağrı vb oluyor mu demişti. Sizde belirtiler var mı
Hangi vitaminleriniz ve değerleriniz düşüktü nasıl şüphelendiniz en büyük belirtisi neydi ben de şüpheleniyorum da henüz doktora gitmedim

Bir arkadaşım, sağlık konusunda hep araştırmalar yapıyor , bana sen çölyak olsaydın yerinde duramaz yemek yerken acı çeker mide sorunundan kivranirdin glutenli beslendiğin için demişti .

X