Kahramanmaras///46

günaydın kızlar, nasılsınız?
melihacım hoşgeldin, nasılsın? gökçe ve yiğit iyileşti mi?
benim nöbet devam ediyor hala (

aysegul evet oyle oldu biraz kendimi uyanık sanırdım...:=) yok sosyoloji okuodum bırakıcam sevmedim sınava girdim tekrar açık ö. diyorum adalat yada kamu. aramısda rehberlikçi varsa ii olur aslında .. karar veremiyorum. adaletten hukuk a geciş var dgs düşünüyorum ondan adalet. fikri olan var mııı:)....

meliha memnunoldum. salla ya türkiyede gelin olmak zor batıyı bilmem de bu taraflarda sorumluluk istio çok...insan sonradan fark ediyo... allah bağişlasın çocukraımızı benimde 8 aylık bi meleğim var:)

canım ben adliye çalışanıyım, eğer memurluk düşünüyorsan adalet oku, kpss sınavında iyi bi puan alırsan yüksek seçim kurulu, müdür ya da icra müdürlüklerine memur olarak atabilirsin, birde 3 dakika hızlı yazmayı başarırsan bizler gibi zabıt katibi de olursun, dikey geçiş fırsatın var tabiki, hukuk okumak istersen, kamu yönetimi okuyorum bende aöf ten, sayısal ağırlıklı dersler olduğu için zorlanıyorum biraz, sayısalım iyi değil (

mrb kızlar dün esim izinliydi dedesinin bahcesine gittik... kızim için de değisiklik oldu... ona meyveli yogurt yapmak için kara dut topladım kayısı kemirdi... ya neden benimkinin dişi çıkmıyooo... 18.inde 8 .ayı da doluyor.... kuzuni 6.bucuk aylık 2 dişi vardı... sıkıntı oldu içime simdi:)

bu arada 2 gundur kızım dede demeye başladı dedinin ayakları yerden kesiliyo... her seye dede diyor:)

Son düzenleme:

eskiden yardımcı olmuyordu canım, ama biz bebek meselesi nedeniyle ciddi sıkıntılar atlattık, tedavi dönemlerinde ağır iş yapmam yasaklanıyor, aşılama yapıldığı zaman 3 gün hiç kalkmadan yatmak gerekiyor, böyle dönemler olunca mecburen yardım etmeye alıştı, yapmam diyordu, hatta o yapacak olsa bile ablaları her telefonda tenbihliyorlardı "aman kardeşim sakın hanımın hizmetçisi olma" diyerek, ne kadar ayıp ya, sinir oluyorum bu hallerine hanım hizmetçi mi sanki, cahil insanlarla uğraşmak çok zor
benim annemle-eşim anlaşamıyorlar, annem çok konuşur, herşeye yorum yapar, eşimde o gelmesin ben herşeyi yaparım diyor, benim içinde iyi oluyor, ikisinin arasını bulucam derken geriliyorum

öylemi özelde çalışmamı istemiyo esim atan calış diyor. henüz gec değil o buyuk ihtimal olur zaten. kpss sorun deil bana önemli olan okulu bitirmek.atanıncada özel ünide bile hukuk okurum. devlet olmazsa. ben güçlü biriyim istersem yaparım hele iş inada binerse....
sen 2 yıllıktan mı atandın? valla benim de iyi değil de mat 1 yapıorum biraz evlendikten sonra azmettim öğrendim.

canım ben lise mezunu olarak girdim, zabıt katibiyim, katiplik için illaki ünv diploması istenilmiyor, ama çalışma şartlarımız çok yoğun, seçim yada icra müdürlüklerine atanırsan en azından nöbetin olmaz ve de maaşın biraz daha iyi olur, iki yıllık adalet okuyan atanabiliyor

ne kadar geç çıkarsa o kadar sağlıklı dişler olur denir,doğru mu bilmem :) ay benimki de herşeyin gerisinden geliyor,kıyaslamıyım diyorum, kıyaslıyorum maalesef... arkadaşımın kızı benimkinden 1 hafta geri, maşallah yapamadığı yok anne baba meme amca gel diyebiliyomuş, inanamadım, bi de eliyle gel gel yapmayı öğretmişler, benim kıza uğraşıyorum, sürekli anne baba mama diyorum ama nedense hiiiç bi tepkisi yok. seninki gene dede diyebiliyo şükret benimki dededede diyor sadece,anlamsız yani :) beklemekten başka çare yok, emeklemiyor,sıralamıyor,tay tay yapmıyor, nolcak bu bebeğin hali :44:normaldir inşallah, yaşıtlarına bakınca çok geride...eşin ne iş yapıyor gül bu arada ? adalaet bölümünün öne çıkan bi bölüm olduğunu biliyorum sadece, başka bilgim yok :) göreve başlayınca elimi eteğimi çektim bu işlerden, öğrencilerim de küçük olunca, öyle çok mesleki yönlendirme yapmıyoruz...başaracağına eminim, istediğin bölüm olsun da gerisi gelir...

melihacım sağol, düşüyomuş bebekler genelde, maalesef başıma gelmez derken...ay melihacım demek öyle dediler ha ne deni,r ki, bu nasıl rahatlıktır anlamıyorum, ne demek herkes arabaylşa doğmadı, ona bakarsan herkes böyle bi kardeşle de doğmadı,sen böyle bi kayınla doğmadın o nolcak ??? allahım sabır versin, size de yardım etsin, dönüşünüz de bi rezalet olmuş, bazen eşlere iyi oluyor böyle aile darbesi, yoksa gözleri kör gibi göremiyolar olan biteni, yine de hiç böyle olmasaydı. (( yiğitle gökçe iyileşmiştir inşallah

semacım,seninkiler de bizimkilerin kafasından, kv de bana demişti " ben seni hizmet et diye aldım,niye alayım zaten" demez mi, hamileydim maraştaydımo zaman. ben oğluna eş geldim, ne alaka dedim, "yaaa bizde böyle "dedi ağzını ayıra ayıra, bend e bizde öyle değil,biz rahat büyüdük dedim, sustu kaldı. ay hiç gelemem bu saatten sonra, allahım uzak tutsun benden, mutlu etsin sağlıkl etsin onu, ömrünü uzatsın ama bana bulaşmasın.

biz köydeydik bugün, kızım civciv sevdi, annem tutuverdi, nil de tüylerini tuttu öpüyorum hepinizi

günaydın canlar, nasılsınız? benden dünden kalmayım, haftasonu nöbet olunca bugün pazartesi gibi gelmedi bana, sanki bugün çarşambaymış gibi hissettim

gunaydın kızlar...
aysegulcüm bebekler tek kelimeyle çok sey yüklüyormuş duruma göre yorum işte. benimki de hala dedede bababa diyor zatan o bilinçli değil. anlamsız ama zamanla yüklüyorlar anlamı. korkma yani hepsi aynı seninkinin gelisimide normal bence ki benimki de sürünmüyor. zamanla direkt yuruyormuş. ewt bende duydum dişin geç çıkması iyidir diyorlar.
eşim mekatronik mezunu ama hem askerliğini yapmadı hem de alanında iş bulamadı. atramasıda yok denecek kadar az. o yuzden özel hastanede fiziktedavide çalıştı şimdi de aynı hatanenin ambulans şöförlüğüne geçti. hiç sevmiyo ama macbur işte. joker eleman gibi işte
her işe kosturuyorlar adaleti yokki devletin....

neyse söylenecek çok sey var da ... neyse ben susayım... devlet anlasın:)

günaydın canlar, nasılsınız? benden dünden kalmayım, haftasonu nöbet olunca bugün pazartesi gibi gelmedi bana, sanki bugün çarşambaymış gibi hissettim
merabaaa nöbet olunca ara vermiyosunuz galiba de mi, yani bu hafta yine çalşışmaya devam... kolay gelsin,neyse ki geçti :)

söyleyip söyleyip biz dinliyoruz zaten, susalım en iyisi :))) mekatronik bölümünü ilk kez duyuyorum,daha önce de yazmıştın unutmuşum pardon. benimki de askerlik yapmadı ama askerliği kaldırınca yırttı tam anlamıyla hayırlısı olsun bakalım, bu joker çalışanı gibi olmak da ne kötüdür,yerin belli değil, sürekli stres, aitlik hissetmezsin, napcan işte...

merabaaa nöbet olunca ara vermiyosunuz galiba de mi, yani bu hafta yine çalşışmaya devam... kolay gelsin,neyse ki geçti :).

yok canım ya geçmedi ne yazıkki, hala nöbetçi benim, akşamları mesaiden sonra sorumlu benim, ertesi gün mesai saatine kadar, akşam 7-8 gibi çıkıp eve gidiyoruz, sonra da bi iş çıkınca polis-jandarma arayıp haber verince geri adliyeye geliyoruz, bizim nöbet sistemi bir hafta oluyor, işin kötüsü bizim kurumda nöbet bitiminde nöbet izni yok ve de nöbet parasını da kaldırdılar 5 yıl önce (

melihacım kusura bakma ama ne cins insanlarmış,resmen hak yiyorlar.Yazık ya,olan emeğinize oldu.Nefret ediyorum böylelerinden

ayşegülcüm köy hayatı çocuklara çok iyi oluyor,eğleniyorlar.Kağan bayılıyor.İneklere yem veriyor,tavukları kovalıyor.Büyüsün nil de gelmek istemez oralardan

semacım nöbeti atlattın neyse ki,kolay gelsin

gülcüm sen de iyisindir umarım

merhaba kızlar.meliha hoşgeldin .ne zahmetli olmuş dönmeniz.eşine daha zor olmuştur.inşl aklı başına gelmiştir artık.
semacım atlattın nöbetini.anlaşılan sıkıntı verecek durum olmamış.
burçin tarifin değişik geldi denemek lazım hemen.ben susamı içine atılandan yemiştim.eminim güzel oluyordur ellerine sağlık canım.
ayşegül daha ne yapsın nil :)emekliyor işte ne güzel.sen kıyaslama kimseyle.dr ğer iyi diyorsa iyidir.dorruk doğduğund kafayı tutuyordu.hatta dr ne o leeen kafamı tutmaya geldin dünyaya sen daha 4 saatlik bir bebeksin kafa böyle tutulmaz ayıp demişti :)ve hala o kafa hep diktir.ben hiç kafasını korumak için tutmadım mesela.görende aa maşaallaah şuna bak falan diyor.bana göre normal :)belki çok gazlı olduğu için tutuyor kafasını.değişik bebekler.sağlıklılar ya o güzel.
eeveeet artık gülü tamamen tanıdık :)tekrar hoşgeldin ramıza gül :)
ben yine yorgun savaşcı çarşamba kırkımız çıkıyor.bakalım hayatımızda ne değişcek.uykusuzluk moralsizlk beni hast etmez umarım.çocuk zyetinyağı manyagı olacak hala gazlı hala gazlı anlamadım gitti :)

akşamada dolma yaptım sadece biber dolması ama :)

hıı ohooo bu hafta nöbetçisin hepten yani, bitmemiş kızlar nöbet ben de bitti sandıydım :) polis gibi sizin nöbet işi de desene, bizimki de arayınca gidiyor :) para verirler mi hiç, zaten fazla alıyosunuzdur eminim, tıpkı örtmenler gibi, yaz tatilini ben istiyorum sanki, öğrenci yok biz napalım, çok alem bu mali devlet işleri :)))

yok göknurum emeklemiyor nil, emeklese bi nebze kıyaslamıycam da :))) dr a da gitmiyoruz aylar oldu, hastaneye gitmeyi sevmiyorum, kapıda bi sürü çocuk öksürüyor tıksırıyor, hasta değilken hasta ederim nili belli olmaz... gazman doruk 40 ınız ne çbuk çıkıyor maşallah, bak zaman nasıl geçiyor

de mi burçin, ben de öyle umuyorum bakalım. şimdilik dikkatli dikkatli tavuklara bakıyor sadece :) kağan a da çok değişik geliyodur ne güzel :)

bugünkü menü, taze börülce yemeği buzluktan, bulgur pilavı, yine buzluktan közlenmiş biber, yoğurt. eline sağlık göknurcum afiyet olsun

evet kızlar nöbet devam hala, bitti sanmışsınız, ahhh bitseydi keşkiiii
evet ayşegülcüm bizde öğretmenler gibi yaptığımız işe göre fazla maaş alıyoruz

günaydınnnn

burda öyle bir rüzgar var ki görmeniz lazım.Maraş'ın rüzgarı bitmez ama bugünkü feci.Balkondaki komidini bile devirmiş.Dışarda olsam uçarım kesin.

aaa,40'ınız çıkıyor demek göknurcum,maşaallah.Bana sorsan 20 günlük derdim herhalde.Zaman ne çabuk geçiyor.O kadar gazlı bebeğin gazı 40 günde bitmez,üzgünüm.En az 4 ay (

Öğretmenleri küçümseyenlere öyle gıcığım ki.Öylelerini belalı bir okulda mesela bizimki gibi meslek lisesinde 1 hafta derse sokacaksın,anlayacak ama....40 dk 40-50 kişiyle kapalı bir alanda nasıl baş ediliyormuş görecek.Uzaktan davulun sesi hoş geliyor...

ayşegülcüm közlenmiş bibere bayılırım,herşeye bu kadar mı yakışır.Cuma günü misafirim var benim de,ev hayırlamaya.Ne yapsam diye düşünüyorum.

Nil'i de hiç dert etme,herkes aynı olsa olur muydu hiç? Kağan da çok tembeldi,ama şimdi 1 dk.oturmaz.Kerem 6.5 aylık hala dönemiyor mesela.Komşum da dr'a götürdün mü diyor.Sanki her bebek aynı olmak zorunda.Görümcemin çocuğu da 4 aylıkken dönüyordu mesela.Keremden 3 hafta büyük olmasına rağmen emekliyormuş da.Hareketli bebek.Ben hiç sıkıntı yapmıyorum,illa ki onlar da hareketlenecek.Belki kilolarıyla da ilgilidir.Kerem epey tontiş,nasıl kaldırsın poposunu :))

günaydın semacım

günaydın semacım. hayırlı nöbetleeeeer maaşlarımızın yarısını iade edelim bence, çok utanıyorum, otura otura para kazanıyoruz yahu kocam da öyle, saatlerce mesaiye gidiyor, ama mesai ücreti almıyor, feda olsun devletimize, napcam parayı burçine katılıyorum, onca çocukla baş etmek kolay mı, hadi oyun oynatsan belki 40 dk idare edersin ama öğrencinin sevmediği yani ders dinletmeyi başarıyoruz biz, evde 2 çocukla uğraşamıyor veliler de, çocuklar okula gidince oh çekiyor, yalan mı parası neyse de hakettiğimiz saygıyı görsek devlet memurları olarak, o bile yeter...

evet burçincim, her çocuk farklı ben de diyorum ama abzen kendime engel olamıyorum nil 4.5 aylık dönmeye başlamıştı, o zaman benden mutlusu yoktu, ayına göre normal gidiyodu ya ondan dert etmemeye çalışıcam artık, öyle çok dert etmiyorum zaten de arkadaşım gaza getiriyo beni benimki şöyle yapıyo, seninki yapamıyo mu falan diye her gün bişeyler soruyor , ben de artık bi sorun mu var diye işkilleniyorum
ben de bayılırım közlenmiş biber patlıcana. yemeğe mi geliyolar? daha önce gelmedilerse başkasına yaptığın menülerini kullan,çorba, bi sebze yemeği bi et yemeği, pilav, yanına da garnitür olarak salata cacık, yemeğin üstüne de sütlaç veya muhallebili revani yap :) revaniyi çayın yanına da verebilirsin :) anaam ben hayatta tadına bakamam hepsinin, çorbadan sonra iptalim ben bi de tatlıyı yerim o kadar :)

ewt aysegül böyle iste , mekatronik makina pnc robotik yazılım pc vs gibi alanları içinde barındıran zor bir bölüm, bitirmeside zor. gelecegin mesleği deniliyo ama....
dgs ye hazırlanmaya başladı daha yası kuçuk dayanamıyor...
hem ambulans hem servis hem de en kötüsü cenaze işleri hem de güvenlik... gecen bashekimin kardesi evlendi davetiyesini masa sanlyesini ....
yarım gün fazladan çalıştı. toplam 20 saate yakın uyumadı. boyle adaletsizlikmi olur yaa...
artık bende ders çalışmaya basladım. kpss ye temel olsun. adalet düşünüyorum hem anayasa falan da temel olur.

ewt tanıştık artık memnunum kızlar...

hepinizi seviyorum...

bu arada cocukları kıyaslamayalım bence davranışlar gelişim sureci anne babanın bebeklik gelişim sureciyle alakalı olduğunu düşünüyorum...biraz da biz tembellestiriyoruz koruma psikolojisi iste annelik:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…