Kahramanmaras///46

günaydın kızlar nasılsınız?
çok yorgun ve uykusuzum :KK43:( bi arkadaşım ameliyat oldu, kimsesi olmayınca ben başında kaldım, dün tüm gün ve gece yanındaydım. safra kesesi alındı, çok ağrısı vardı garibimin, sabah öylece bıraktım çıktım, eşi geldi yanına, çok üzüldüm öyle görünce, eve geldim üstümü değişip işe geldim geri, bi gün izini zor verdiler, izin dönemleri olunca personel sıkıntısı var diyerek göndermediler, geldim mecbuuuurrrr :))

günaydın kızlar.semacım arkadaşın için acil şifalar.sahipsiz olmak zor.allahtan böyle aileden yakın arkadaşlarımız var.sanada zor olmuş burçinin dediği gibi güzel bir duş sonra hemen yat :)
kırk çıktı burçin şükür.emzik almaya başladı tekrar rahatım azcık.sanada kolay gelsin misafir için.

günaydın kızlar.semacım arkadaşın için acil şifalar.sahipsiz olmak zor.allahtan böyle aileden yakın arkadaşlarımız var.sanada zor olmuş burçinin dediği gibi güzel bir duş sonra hemen yat :)
kırk çıktı burçin şükür.emzik almaya başladı tekrar rahatım azcık.sanada kolay gelsin misafir için.

oyy oyyy Doruk büyümüş artık, kırk bitmiş, sağlıkla yeni yaşını da kutlamayı nasip etsin Allah.

merabalar.

gülcüm, sen iyi anlıyon bu hamur işlerindne galiba :KK23: sendne kurs almam lazım :))) ben hamur açmayı bilmiyorum,bi kez gözleme yapmayı denedim fena olmadı ama orda bıraktım :) maraş usulü mantıyı bahsettiğin, hiç duymadım, yemedim, eminim güzeldir :KK66: mantının hamurunu açtıktan sonra gerisi zaten kolay, kes şeritler halinde, iç harçtan koy sar haşla bitti, çıkar çıkar sosla ye, benim korktuğum hamur kısmı :KK70: sen enden streslisin bakim, inşallah geçmiştir bugün, bazen geliyolar ... salatalık yerim ben de, yorgun ya da böyle sebepsiz halsiz hissettiğimide, çok iyi gelir, burçin bu konuda bilgilidir, dedikelrini denemelisin.

göknurcum sağol aydınlandım :) çayla mantı aynı anda değilmiş neys ki, önce yemek sonra üstüne çaymış :) gaz çıakrma hareketleri onlar zaten, hızlı vurmak gerekiyomuş demek ki, senin nasıl yaptığını bilemeyiz, biz de sırtına vura vura geçirdik o dönemi, doruk daha hızlısını istiyomuş demek ki, bi de böyle dene bakalım.emzik büyük rahatlık, tebrikler doruk a.

semacım, geçmiş olsun, eşi sabah geldi dedin, gece nedne kalamdı eşi, çalışıyor muydu ? inşallah eşi anlayışlı biridir... kolay gelsin sana, bugün nasıl geçer artık bilemiyorum...

bugün balık, fırında patates, salata ve karpuzöğlenki menüm :KK56: akşama allah kerim :44:

merabalar.
semacım, geçmiş olsun, eşi sabah geldi dedin, gece nedne kalamdı eşi, çalışıyor muydu ? inşallah eşi anlayışlı biridir... kolay gelsin sana, bugün nasıl geçer artık bilemiyorum...

bugün balık, fırında patates, salata ve karpuzöğlenki menüm :KK56: akşama allah kerim :44:

canım tek kişilik oda bulamadılar hastanede, doluymuş. odada arkadaştan başka bi bayan hasta daha yatıyordu, onunda annesi vardı başında. hal böyle olunca hem eşi rahat edemeyecek, hem diğer bayanlar rahat edemeyecek, çünkü yatan iki hastada tuvalet ihtiyacı için kalkamıyor. arkadaşım bugün yavaş yavaş yürümeye başlıyo, tuvalete de giderse rahatlar, o konuda çok sıktı yazık kendini, çekindi, utandı, zor bi durum ya.
kardeşi bugün izin alıp gelmeye çalışacak, gelemeyecek olursa bu akşamda ben kalacağım, haftasonu için bakalım nasıl olacak durumlar. Allah kimseye dermansız dert vermesin.

bu arada menün güzelmiş, karpuzu da çok severim okuyunca canım çekti :KK56:

semacım vaktiniz varsa biri çıksın karpuz alsın gelsin, karpuz sefası çekin bi :) maraşta okul arkaaşlarıyla ne çok yapardık :KK43:pikniklede seminerde... hatta başka okula seminere gönderilirdik, orda bile yapardık böyle de diğer okuldan olanlar "hemen mıllş nurili olduğunuzu belli ediyosunuz" derledi, hepimizin elinde bi karpuz dilimi :KK39: şapur şupur

evet,bunu bir arkadaşımda yedim,çok pratik.O az daha farklı yapıyor ama.Hamurun üstüne yaydıktan sonra azcık yuvarlıyor,öyle kesiyor.Tadı aynı sonuçta.Denenebilir.

Moralini bozma canım,her şey olacağına varıyor.Arada bana da olur.Biyoljik olarak yardımcı olayım mı? Potasyum mineralinin antidepresan etkisi vardır.Magnezyum da antistres minerali olarak bilinir.Yani potasyum ve magnezyum içeren gıdaları bu aralar sık ye,faydası olacaktır.

tesekkürler canım valla dün öyle kötüydüm ki şinirden kendimi yedim. en sonunda oturdum ağladım gece... kendimi çokmaza sokuyorum sanırım. kendini gerceklestiren kehanet ... hep yanlisa gidiyor...

o gıdalar hangileri mesela?

ya annem çok guzel yapardı mhamur işlerini off gerci herseyi guzel yapar oo.. ayaklarından rahatsız olmasına rağmen hiç kolaya kaçmazdı. e bende ondan ders aldım hiç çocuk gibi olmadım öyle davranılmadı . hep olgundum bazıları gibi masamda pc basında oturup ders çalısıyorum diye hiç rahatımı düşünmedim. iş zamanı iş ders zamanı ders. her seyin zamanı olur serdi annem...
şimdi burada hazır yufkayı 2 ye kesip harc yapıp tavada pişiriolar.
bizde elle acılırdı yufka sacda yapardı mesela.
bizde mantıda yapılır, ama sulu börek ayrı börek görünümünde oldugu için o isim.
misafir yemegidir.

aysegülcüm evlilik eyvallah ettiriop insanlara cahillerle ugrasıyorum... e mecbuuuurrrr... olgun olmak lazım.eskiden öteye git diyeni parcalardım...

goknur benimkide emzik almamıstım damaksız olanı verdim onu aldı. tavsiye etmiyorlar ama e mecbuurrr:))))

Son düzenleme:
okul,çocuklar,ev işleri derken yufkayı elle açmak zor gülcüm.Belki de hiç öğrenmediğimden zor geliyor bilmiyorum.Baklavayı baklava yufkasıyla,böreği normal yufkayla yapıyoruz,mis gibi.Ne uğraşacağım :)) Ama açma börek gibi olmadığı kesin

iyi haftasonlarııı... bende diyorum herkesler nerde... gezin bakalıımmm...

kızlaaarrr yine ben anca gelebildim annemlerdeydim eşim iş için istanbula gitti banka lisans sınavı yapıcakmış 1 hatadır ordaydı bende annemlerde kaldım.. adam 1 ayda 3 ilde bulundu yoruldu iyce bende artık bavul yapıp ordan oraya taşınmaktan yoruldum bi süre evimde durmak istiyorum artık çok yordunum yeni geldim geçmişi okuyamadım hemen girip selam vermek istedim inşallah tekrar görüşürüz hepinizi çoook öpüyorum iyi geceler...

günaydın kızlar

melihacım ben de hiç sevmiyorum bir yerlere gidip kalmayı.Ama gurbette olunca mecbur gidiyoruz işte.Eşine kolay gelsin

merabalar...
melihacım, hoşgeldin, kendi evi gibisi yok insanın :KK16: çok yolculuk yapmış eşin de, iş için yani yapacak bişey yok...

gülcüm, oh ne güzel öğrenmişsin, o "bazıları" dediğinden biri benim :KK1: annem derslerinden geri kalma diye bana iş yaptırmadı hiç, hoş ders de çok çalışmazdım ama derste dinlediğim için evde sadece ödev yapardım, kalan vaktimde oyun oynar, kitap okur ya da boş boş otururdum .) hayatıma saatlerce gece yarısına kadar çalışmdım hiç, uykumdan asla vazgeçmem :) üniversitede mutfağa girdim desem yeridir, annem dedi diye değil ben mutfaktan ve ev işlerinden hiç hoşlanmam, yani karakterim böyle, annem zorlasaydı da yapmayacaktım ev işi. ama hevesli ve becerikli olanlara da çok özenirim, ev hanımı olmak için yaratılmamışım ben :KK9: evlendikten sonra öğrendim çoğu şeyi, çevreden göre göre, kısırı bile ilk defa evlendikten sonra yaptım, annemler bilmez, köyde büyüdüğüm için köy işlerinden pasta kek kurabiye yapılmazdı evimizde. bu yönden hiç şanslı değilim. hiç bişeyin tadını bilmeden evde kendim yapmaya alıştım, netten bakıp yaptım hep tarifleri, hala kendimi yetiştirmeye çalışıyorum işte :)

meraba burçin, maraş sıcaklamıştır, burası 3 gündür çok sıcak.

bugün deniz sezonunu açıyoruz :KK52:marmariste sakin bi koya gidicez, mangalı da abimden almaya gitti eşim, öğleden sonra gidiyoruz, hadi siz de gelin :KK55:

dilek mesaj atmış bana , kızı yağmur bütün vaktini aldığı için uğrayamıyormuş topiğe, mart annelerine yazıp çıkıyormuş, iyiymiş yani :KK6:

ben geldim özledim sizi kızlar. kızım şuan uyuyor. bende topiğe uğrayayım dedim. Ayşegül ve nil in haberini aldım iyilermiş :KK34:
meliha burçin sizler napıyosunuz. Göknur doğurdu mu. anlatın bakim.

başka yerde kalma konuşulmuş. annemde beni çağırıyor gel biraz kal diyor. bende bebişle gitmeye üşeniyorum. 3 aylık oldu ama hala bir düzeni yok. gaz sancılarımız geçmedi. arada ağlama krizlerimiz oluyor. cesaret edemiyorum gidip kalmaya.

3 gün sonra doğum iznim bitiyor. senelik izin arkasından ücretsiz izin alıcam. iki gündür felaket sıcak maraş. çok şükür kızım iyi zamanda doğmuş en azından biraz büyüdü garibim nasıl ter döküyor. ayşegülünde yazdığı gibi akşama kadar yağmuşumla uğraşıyorum. bizden böyle...

dilek göknur doğurdu,40'ı bile çıktı paşanın.Yağmur'u öp yerimize.

ayşegülcüm ben de ilk üniversitede girdim mutfağa.Hep annem yapardı bizde de.Ders çalışalım diye yaptırmazdı.Hoş ders de çalışmazdım ama :KK1:

ikisi de iyi canım.Maraş sıcak ama evlerin içi iyi tabii,en çok da o yönünü seviyorum zaten.Cuma inş. mersin'e gideceğim.Çocuklar pişik ve isilik olmuş vaziyette gelir artık,orası cehennem.Maraş cennet o konuda.

ayy maşallah 40 ı çıkmış zaman ne kadar çabuk geçiyor. göknurcum allah analı babalı büyütsün canım.

oo mersini düşünemiyorum şimdi. maraş bile çekilmiyor bu ara.

nanelişeker hoş geldin canım aramıza yenisin sen galiba. biz iyiyiz çok şükür sen nasılsın. naparsın maraşta?

X