Kahramanmaras///46

sağol teyzesi...
ben de öyle derdim kendime, en cahilinden en ünlüsüne, en zengininden en fakirine herkes doğuruyor noluyo ki, ben de yaparım derdim, gerçekten öyle. kadın ne pozisyonda olursa olsn kadın işte, görevlerimiz aynı...
genelde akşamları hareketli olurmuş bebişler, benimki de akşam hareket ederdi ve sabahları. dr demişti, bazen hissetmiyorum dediğimde, akşam yemeğinden sonra sırt üstü yat yarım saat,hareket eder demişti

burda hava güzel şimdilik, her an yağmur başlayabilir ama...

Slm kızlar bugün size bir döktürdüm bir döktürdüm mesajı gönder dedim bir de baktım kullanıcı adınızı girin diyor.Neden böyle yapıyor çok yazdım diye mi .Neyse geçmişi okudum eksik kalmadım.Kıyafetler yıkanmış bebek doğuncada ilk 5-6 yıkama özel oluyor sonra arada kaynıyor.Pastalar börekler yapılıyormuş ellerine sağlık göknurcum çocuğunda senin gibi olacak iki iki dört..Dönecem şimdi bunu göndereyim

Bebeğin tuzlanmasından bahsedilmiş bende bahsedeyim annemle kayınvalidem biz eve gelince hemen suyu ayarladılar içine biraz bal,kolonya ve tuz döktüler onla yıkadılar bebeği,göbeğin dezenfekte edilmesinden bahsedecek olursam benim ilk kızımda göbeği 12. gün kendi kendine düştü ikincisinde ise alkol çözeltisi verdi doktor bunla etrafını silin dedi yalnız iyi kurumamış olacak ki 6. gün banyo yaptırırken göbeği düştü ve sızıntı şeklinde kanama başladı 20 gün kadarda devam etti. 3. kısmet olursa dezenefekte işine bulaşmam bir daha.

veee en son bana gelince dün yine hamamdaydım bu defa Bahçepalastaydım.Ama hiçç hoş değildi bit pazarı gibiydi.Tüm k.maraş hamama gelmiş yıkanmaya hiççç hoşuma gitmedi bir daha gitmem oraya kimseyede tavsiye etmem.Bir kurnada 7 kişi olurmu iğrenççççççç ti

ilknurcum hoşgeldin, döktürmüşün yine :))) kullanıcı adını girin diyo ya, sistemde 10 dk dan fazla süre aktif olmamışsın ondan,sistem yeniden giriş istiyor, ilk girişte kullanıcı adını yazdığın yerin altında beni hatırla kısmını işaretlersen atmaz seni, saatlerce sayfayı yenilemesen bile atmaz.

hamam maceran yok yani bu hafta tüh... bari koca karıları neyim anlatsaydın :)))
bu arada 3. yü düşünüyo musun ? maşallah

oh oh ne güzel hamamları hep merak ediyorum,temiz ve tenha olması daha iyi olur tabii

dün şöyle bir gezindim,neyse ki kerem ağlamamış.Süt de sağıp bırakmıştım,gerek kalmamış.Bundan sonra hep çıkarım

iyi akşamlar kızlar...

ayyyy eskisi kadar aktif diilim ne yazıkki iki çocuk başka oluyomuş zorlanıyo insan bide bebek görmeye gelen giden çok oluyo hergün ev temizle misafir gelsin akşm zor atıyom kendimi yatağa daha dün yaklaşık 30 kişilik bi misafir gurubum vardı artık ayakta duramıyodum ..

ilknur gecen akşam aynı şeyi ben yaşadım dedimki epeydir giremiyorum oturdum yazdım da yazdım tam gönderdim amannnnn demezmi kullanıcı adı gir valla sinirim bozuldu oyyy ne güzel üçüncüyü düşünüyosun inşallah sağlıkla olur...

ayşegülcüm nil nasıl oturabiliyomu artık??

burçincim sende durum nasıl iki çocuklu olarak hayat nasıl gidiyor kaan okula gidiyomu yani kreşe??

göknurcum sen nasılsın?? gökçenin tiroidini sormuşsun cnm kontrollere devam ediyorum 25 mg oldun en son 50 mg ile başlamıştık önce 37.5 oldu şimdide 25 bakalım inşallah böyle böyle kullanmaya gerek kalmaz zamanla diye dua ediyorum rabbim başka dert vermesin inşallah senin hakkı nasıl??

dilekcim artık sonuna gelmişsin tabi ağırlaşır insan son günlerde ama bence bu günlerde biraz sinema ya tiyatroya falan git bebekten sonra epey ara veriyo insan böyle şeylere kafan rahatken bebiş karnındayken git gidebildiğince ben şimdi çok istiyorum ama bırakamıyorum emdiği için artık 6 aylık olupta bensiz bi kaç saat idare edebilince giderim inşallah

melihacım, 30 kişi miii yuh artık, niye öyle geldiler 2 çocuklu kadını başına,yoksa sen mi çağırdın, kızmiyim şimdi misafirlerine iyi atlatmışsın canım, bizim ev o kadar kişiyi almaz, oturma odamız yok çünkü bi tek salon :)))

nil oturmuyo tam olarak ama kucağımda hafif oturur şekilde tutuyoruz karşıya dönük, otursa iyi olcak :)

gökçenin iyi olmasına sevidnim, allah başka dert vermesin dediğin gibi...

günaydın kızlar

hava güzel olsa bebek arabasıyla gezerdik ama çok kötü maalesef

hamileliğin son ayı ne oturabiliyorsun ne yatabiliyorsun zaten.Allah kavuştursun sizi de dilekçim

amin canım inş. son zamanlar geçmiyor sanki ilk zamanlarda öyleydi 3 aylık ulurmu diye gün sayardım. Öyle böyel gelip geçiyor işte...

sırt üstü hiç yatmadım normaldede yatmam zaten. hele şimdi karnım iyce büyüdü sağdan sola dönerken bile sırt üstü duramıyorum sanki devriliyorum bir yana kendi halime güler oldum...

ayy ben hiç hamama gitmedim merak ediyorum aslında... bir ara hep beraber mi gitsek, ama güzel bir yer olsun bacım...

benim de aklıma geldi canım bir kaç hafta önce hatta eşimede söyledim güzel bir film yada oyun gelirse takip et gidelim diye ama çalışmaktan koşturmaktan unuttum gitti
tiroid bende de var çok geçmiş olsun canım....

günaydınnnnnn

melihacım 2 çocuk cidden zor oluyor,derlerdi de doğruymuş.Emdiği için ben de çok rahat gezemiyorum,ama yine de çıkıyorum işte.Kağan kreşe gidiyor,tam zamanında doğmuş kerem,yani aradaki yaş farkı çok iyi,yaşayınca fark ediyorum.Okuluna gidiyor,kendi yiyor,kendi uyuyor,kıyafetlerini değişebiliyor,beni çok yormuyor yani.Ama hırçınlaştı biraz,onu da hoş görmek gerek,ne de olsa kuma geldi üstüne.

kuma güzelmiş :))) kaç yaş olmuştu aralarında burçin, 4 yaş mı ? iyi olmuş o zaman, yükün iki katına çıkmaz en azından.

dilekcim sırt üstü yatma zaten,dr önermiyor, tercihen sola, ama sağa da yatabilirsin, sırt üstü kalbi zorluyor ve bebeğe giden kan akışında sıkıntı oluyormui, biliyosundur belki sadece bebek hareketi yok diye panikleyen annelere tavsiyeydi o akşam yemeğinden sonra, öyle yatması çok zorluyo insanı dediin gibi son aylarda...

4.5 yaş var aralarında ayşegülcüm.Tavsiye edilir ikinciyi düşünüyorsan:)

Ben soluma yatmaktan gamzemin yanında derin bir çizgi oluştu ve öylece kaldı maalesef,oğluş gelişsin diye yatmıştım ama keşke dönüşümlü yatsaydım.Zaten kırışıklıklar da başladı,yolu yarılamaya ne kald şunun şurasında

ee kolay değil tabi canım bütün ilgi kendindeyken şimdi birde ne kadar sevsede ortağı var. geçen hastanedeyken dr. odasından bir anneyle 5 yaşlarında bir kız çıktı ( kadın doğumcu) kız hopluyo zıplıyo elinde kardeşinin ultrason sonucu, eşim dedi bak kardeşini nasıl seviyor. o sırada annesi sekretere bi şey sormak için öne geçti, kız bir elinde ultrason sonucu diğer elini yumruk yaptı kağıda doğru vurdu. ben nasıl güldüm ama eşime bak dedim sıpaya şimdiden neler yapıyo

sorma canım zaten napsam batıyor oturmam kalkmam bile zorlaştı. geçen bilgisayarı açayım dedim ( bilg koltuğun önünde küçük sehpa üzerinde ) üstünde maus vardı sehpayı kendime doğru çektim maus yere düştü, ben söyleniyorum tabi ' uf yaa şimdi kim eğilip alacak' diye.. sonra bi baktım arka kapağı açılmış pil çıkmış kanepenin altına gitmiş. Eğilip bakayım dedim nafile eğilemedimki bir taraftan sinirlendim bir taraftan hoşuma gitti. eşimi bekledim artık gelip alsın diye

bende aynı şeyi düşünmüştüm yaşl aldı gidiyor artık şu malum gece gündüz kremlerinden bir alayımda deneyeyim dedim. aldım bir kaç gün sürdüm çok güzel nemlendirdi hoşuma gitti aslında ama arkadaşım hamileyken kullanma sonuçta bebeği etkileye bilir dedi bende tırstım koydum kuutusuna kaldırdım nasipse sonra kullanıcam...

günaydın kızlar

dilekçim kremini sür ya,o kadar da değil bence.Tamam yemene dikkat edersin ama krem sürmemek....ne bileyim.Ona gelinceye kadar ne çok şey var.Mesela tv,cep tel,bilgisayardan uzak duralım çünkü radyasyon yayıyor,paketlenmiş hiçbir şeyi ağzımıza almayalım çünkü hepsi gdo'lu,kanserojen.Yapabilen varsa ne mutlu ,ben çocuklarımda dikkat etmeye çalışıyorum ama bir yere kadar maalesef...

bugün misafirlerim var,evi süpürdüm,toz aldım.Hazırlığımı akşamdan hallettim malum,ama daha işim bitmedi.Yapacağım şeyler var.

anaa o sebepten mi oldu eminmisin, garip...
ben tek tarafa yataamzdım ya,sıkılıyo insan bi süre sonra, değiştir gitsin amaaan, öyle de böyle de gelişiyolar işte
2. mi cıkkk düşünmüyorum, tek çocuk olsun yeter diyorum,değişmezse kararım
ay allahım ya eğişlmek kalkmak ne büyük meziyetmiş de mi yapamayınca insan ansıl çaresiz heeheee küçük sıpaların bize yaptırdıkları...
kardeş geliyo bak sen kızın yaptığına, onların napacağı belli olmaz, gerçekten komik olmuş...:)))))
yaşlandık gari gerçekten :) ben de 2 yıl önce gözaltı kremi almıştım ama kullanamdım kaldı öyle,maraştan taşınırken de attım çöpe :) kullan ya nolcak, ilk 3 ay değişik bişey kullanmadım ben de gelişim zamanı dişye de sonrasında çok etki etmiyo bişey. neyden sakınıcaz, şampuan,nemlendric kremler,makyaj ürünleri ojeler, bnulardan vazgeçmedim hiç... nette de araştırdım, bunların hiç birinin nedne olduğu olumsuzluk yokmuş dr lara göre, olursa zaten ortalık karışır yasaklanır bişley olur yani. allah korusun

neler yaptın misafirlere bakalım kolay gelsin...

oh oh ne güzel misafirler yani pastalar börekleerrrrr bugün komşum aradı arabayı kapıda görünce evdesindir diye düşündüm gel gezmeye gidicem beraber gidelim dedi kıs sana mı geldi yoksa son bir haftamdayım ayın 6 sında bırakıyorum işi inş. bende gezcem artık

ay doğru diyosunuz aslında, pekte öyle ondan bundan korunayım gibi takıntılarım yok ama arkadaşımın konuşması mı ikna ediciydi yoksa zaten süresim mi yoktu bahaneye mi baktım bilmiyorum
ev taşımak gerçekten güzel bir temizlik ne var ne yok atılıyor. gerçi ben bazen alıyorum elime bir poşet onu atayım bunu atayım. geçen eşimin parfümüne baktım az kalmış hadi onuda atayım dedim eşim diyo onu niye attın daha bir sıkımlık vardı, birgün sen hızını alamıycan benide atıcan ama bakalım ne zaman

gece kasık ağrısı karın ağrısı birde belimin ağrısı bir fırsat vermedi gece 5 kere uyandım ağrılara hatta panikledimde normalmi acaba diyesanırım yavaş yavaş başladı ağrılarım ... bugün terlik aldım sabolardan hastane çantama koydum. ay nasıl heyecanlanıyor insan çanta hazırlarken bile bir taraftan korku bir taraftan sevinç... Rabbim bütün bebek isteyenlere nasip etsin inş. hamilelere kolay doğum nasip etsin.. ( amiinnn kendime de nasıl dua ettiriyorum )

ah o ağrılar dilekcim...gerçekten bi an önce çıksa da kurtulsam dedirtiyo insana... terliğin hayırlı olsun, ben bütün yazı giyerek geçirdiğim parmak arası terliklerimi götürmüştüm milyarlık da olsa herşey, insanın gözü görmüyomuş o anlarda işte,yaşayınca biliniyor....
ay atma adamın eşyalarını kız :)))
az kalmış izne ayrılmana, gezersin artık...

biz de bugün çıkacaktık gezmeye, 5te gelecekti eşim, basın açıklaması çıktı ve gelemedi, çok sinir oldum oturdum ağladım ben de... yarın kızımla çıkıcam,akşama gidelim diyor eşim, güvenmiyorum artık dedim kendim çıkıcam, onu bekleyemem kaç gündür bekletiyo beni...o kadar bunaldım ki... mesleğinden de nefret ediyorum, geçse başka kuruma oh diycem ya ne meret bi meslkemiş ya rabbim, gecesi yok gündüzü yok, tam bişey ayarlıyosun işi çıkıyo

canım benim inan seni çok iyi anlayabiliyorum ama ne yapacaksın ekmek parası işte yinede çok şükür bir mesleği var demi
bende bazen bunalınca sen istifa et evde otursana ben sana bakarım diyorum. sanki ben farklı meslektenmişim gibi

sen sıkma tatlı canını yarın kızını al güzelce gezin tozun analı kızlı. inş. eşinde akşam müsait olur bir daha çıkarsın. eşini de anlamaya çalış yazık onlarda sıkılıyorlar işten eve evden işe, inan erkek gezmeyi sevmez derler ama iş stresinden biraz olsun uzaklaşmak içini onlarda ailesiyle dışarda vakit geçirmek istiyorlar...

hıı bu arada marka olarak değil sabo model olarak, hani hemşire terliği derlerya o tipten aldım. benimde aklıma geldi aslında evde giydiğim terliğim rahat onu koyarım çantaya diye ama birde lavabo mevzusu olunca kapalı bi şeyler olsun dedim ayrı ayrı 2 erlik götürmeyeyim..

Son düzenleme:

haklısın, en azından mesleği var ama işte... ben aslında polisleri de polisliği de çok severim, çalıştığı şube çok önemli, maraşta bi nebze daha iyiydi, burda daha yoğun... asla mesleği yüzünden eşime surat yapmadım zaten,içimi buraya döküyorum :)) cuma gününden beri çıkacak oluyoruz, çıkamadık gitti, çıkamadıkça ben sinirlendim. şimdi de halı sahaya gitti, her hafta giderler, ben çıkalım dediğimde çıkmaz ama halı saha dedin miydi yatalak olsa kalkar gider... ben sıkıldım çıkalım desem nereye gidicez, boşver,hava soğuk,yarın gideriz gibi bahaneler üretiyor... buna da sinir oluyorum... ay dolmuşum

al bendende o kadar benimkide sever halı sahayı malum 5 gün gündüz 10 gün gece çalışıyor gündüz çalıştığuında çok yoruluyor erkende kalkıyor, akşamları yemek yiyoruz kanepede sızıyor ama maç olsun adamın gözünün içi parlıyor koşa koşa gidiyor , hepsi aynı sanırım dün maçtaydı bugün gecede yarın yine maç ayarlamışlar o gelene kadar da ben uyuyorum zaten öylede olunca pek yüzünü görmüyorum yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…