Kafam karışık

Zaten şuan evlılık duşunuyoruz demedım en az 2 3 senesı var bu ışın kolay bışey değıl çocuk oyuncağıda değıl

Üni okumak illa meslek sahibi olmak değil. Hayata atılmak, tekbaşına ayaklarının üzernde durabilmek, sosyalleşmek, ileriki yaşamnda daha doğru hareket etmen demek. Üni mezunuyum hemde 2 bölüm bitirdim. Ama şuan çalışmıyorum.. çalışmak istememek benim secimim. Halkeğitime de gittim belgem de var.. ama o belgeler diplomasz bir işe.yaramıyor. yarn birgün işe girmek istesen o belgeleri diplomanon yanında eşantiyon olarak verebilirsin ancak. Ne bileyim sentifikası var bilgisayar biliyor veya muhabeseyi biliyor gibi..

Üniversite okumak iş bulmanın garantisi değil. Ama o 4 yılda kişi kendini geliştirir, çevre edinir, birçok yetkinliği olur. Hatta bu devirde üniversite okumak eskilerin lise okumasına denk. Dil öğrenmek gerek, yüksek lisans yapmak gerek. Ama herşeyden önemlisi kendini geliştirmek. Belki de amcan sadece okudu diploma aldı. Rakiplerinin önünde tutulacak bir yetenek, özellik katmadı demek ki kendine.

Senin durumun ise bambaşka. Ben bütün yazdıklarına ve daha denemeden ısrarla "anlıcamı sanmıyorum" demene bakarak, sende dikkat dağınıklığı değil tembellik olduğunu düşünüyorum.

Hayat senin. Karar senin. Ama bu doğrultuda gidersen hayatın boyu saygı duyulmayan, eşinin boyunduruğunda yaşayan bir kadın olarak kalırsın..

Zaten şuan evlılık duşunuyoruz demedım en az 2 3 senesı var bu ışın kolay bışey değıl çocuk oyuncağıda değıl

Aklım karıştı diye konu açma burada o zaman. Madem ne yapman gerektiğini biliyorsun gelip burada milletin sinirlerini hoplatma.
Evleniyorsan evlen de gör neler yaşayacağını.
Anlayacağını sanmıyorsan ne diye milleti sinirlendiriyorsun burada?
Allah evladın da akıllısını versin ya.

Haklısım teşekkur ederım.

Nedir bu evlenme merakı arkadaş. Benim çevremde de var böyle bir kaç genç hiç anlayamıyorum

Sınırlenıcek bır konu yok sadece okul konusunda fıkır almak ıstedım danışıcak kımsem olmadığı ıçın saygılı bır şekılde soru sordum duzgunce anlatabılırsınız.

bir kesim asla bu düşünce yapısından vazgeçmeyecek. sinirlenmeyin.
belki de bu sığ bakış açıları hep var olmalı ki olumlu gibi olumsuz örnekler de olsun gözümüzün önünde.
Cidden üzülüyorum bu düşünceye sahip olan gençlere.
Bizler ona doğru olanı aksetmeye gayret ediyoruz,okumasını bir meslek sahibi olmasını istiyoruz.
Hadi okuyamadı bunuda anlarım,ama bu yaşta bu düşünceyi kabul edemem.

İmkanı olmayana lafım yok da burnunun dikine gidip ailesinin emeklerini hiçe sayanlar yok mu..

Bizde kafa yokmuş valla..
aaa heralde, okumaktan anlamıyormuş, buradaki önerileri yanlış anlayıp ters ters konuşmaktan anlıyor
evlensin kaynanası kocası eltisi görümcesi hep beraber anlaşırlar
o zaman buraya gelip konu açar ekonomik özgürlüğüm yok, eşim çalışmama izin vermiyor dayak yiyorum diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…