- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.648
- 40
Zaten şuan evlılık duşunuyoruz demedım en az 2 3 senesı var bu ışın kolay bışey değıl çocuk oyuncağıda değılBen şiddeti mesleksizlikle bağdaştırmadım, ben koca meraklısı olmayı bağdaştırdım. Okuldan soğumak ne demek bir kere? Ben de okulu sevmiyordum annem beni bağırış çağırış gönderirdi. Benim de erkek arkadaşım var, aşırı zengin bir Arap. Babasının şirketleri var, benden de büyük. Bu zenginliğe rağmen okuyor, master yapmak istiyor. O da evlilik istiyor, ben 20 yaşındayım. Bunları 5 sene sonra konuşalım diyoruz her seferinde. Hayır ben bu şaşaalı hayata rağmen düşünüyorum da, nasıl kolay geliyor ben tarla sürerim üniversite de okurum demek?
Ben cesaretine hayran kaldım açıkçası. Allah aşkına bırak şu işleri.
Boşuna da dil döktürme millete.
Git sevgiline böyle bir şeyi düşünmek için çok erken, gel bunu 3-4 sene sonra düşünelim de. Güzellik kurslarına git, bir yerde çalış. Protez üzerine, ipek kirpik üzerine çalış çok komisyonlu işler onlar. Daha sonra kendine birikiminle yer aç. Karşısında güçlü bir kadın görsün ilk olarak, liseyi dahi zar zor bitirmiş mesleği olmayan, her anlamda ona bağlı olan küçük bir kız çocuğu değil.
Saol canım ya cümlemize Allah her şeyi üni okumak meslek okumak sananlarada akıl fıkır versın
Üni okumak illa meslek sahibi olmak değil. Hayata atılmak, tekbaşına ayaklarının üzernde durabilmek, sosyalleşmek, ileriki yaşamnda daha doğru hareket etmen demek. Üni mezunuyum hemde 2 bölüm bitirdim. Ama şuan çalışmıyorum.. çalışmak istememek benim secimim. Halkeğitime de gittim belgem de var.. ama o belgeler diplomasz bir işe.yaramıyor. yarn birgün işe girmek istesen o belgeleri diplomanon yanında eşantiyon olarak verebilirsin ancak. Ne bileyim sentifikası var bilgisayar biliyor veya muhabeseyi biliyor gibi..Kendi duşuncem bu yönde en basıtı amcam üni mezunu subaylık bıtırdı ama şuan ışsız o yuzde kendı ışım var demek daha mantıklı gelıyo bana yani erkek arkadaşım olsada olmasada üni okumak istemıyorum anlıcağımı sanmıyorum
Hayır emekli değil subaylık okudu ama şuan ış sahıbı degıl ama üni mezunuAmcan subay'mı senin..
Emeklimi oldu şu anda..
Üniversite okumak iş bulmanın garantisi değil. Ama o 4 yılda kişi kendini geliştirir, çevre edinir, birçok yetkinliği olur. Hatta bu devirde üniversite okumak eskilerin lise okumasına denk. Dil öğrenmek gerek, yüksek lisans yapmak gerek. Ama herşeyden önemlisi kendini geliştirmek. Belki de amcan sadece okudu diploma aldı. Rakiplerinin önünde tutulacak bir yetenek, özellik katmadı demek ki kendine.Kendi duşuncem bu yönde en basıtı amcam üni mezunu subaylık bıtırdı ama şuan ışsız o yuzde kendı ışım var demek daha mantıklı gelıyo bana yani erkek arkadaşım olsada olmasada üni okumak istemıyorum anlıcağımı sanmıyorum
Zaten şuan evlılık duşunuyoruz demedım en az 2 3 senesı var bu ışın kolay bışey değıl çocuk oyuncağıda değıl
Haklısım teşekkur ederım.Üniversite okumak iş bulmanın garantisi değil. Ama o 4 yılda kişi kendini geliştirir, çevre edinir, birçok yetkinliği olur. Hatta bu devirde üniversite okumak eskilerin lise okumasına denk. Dil öğrenmek gerek, yüksek lisans yapmak gerek. Ama herşeyden önemlisi kendini geliştirmek. Belki de amcan sadece okudu diploma aldı. Rakiplerinin önünde tutulacak bir yetenek, özellik katmadı demek ki kendine.
Senin durumun ise bambaşka. Ben bütün yazdıklarına ve daha denemeden ısrarla "anlıcamı sanmıyorum" demene bakarak, sende dikkat dağınıklığı değil tembellik olduğunu düşünüyorum.
Hayat senin. Karar senin. Ama bu doğrultuda gidersen hayatın boyu saygı duyulmayan, eşinin boyunduruğunda yaşayan bir kadın olarak kalırsın..
Bak çocuğum kızdırma beni olurmu...
Damarıma basma sakın ..
Gelecekten beklentin ne?
Bizde kafa yokmuş valla..evlenicek işte ablası aaaa sen de
Sınırlenıcek bır konu yok sadece okul konusunda fıkır almak ıstedım danışıcak kımsem olmadığı ıçın saygılı bır şekılde soru sordum duzgunce anlatabılırsınız.Aklım karıştı diye konu açma burada o zaman. Madem ne yapman gerektiğini biliyorsun gelip burada milletin sinirlerini hoplatma.
Evleniyorsan evlen de gör neler yaşayacağını.
Anlayacağını sanmıyorsan ne diye milleti sinirlendiriyorsun burada?
Allah evladın da akıllısını versin ya.
Cidden üzülüyorum bu düşünceye sahip olan gençlere.bir kesim asla bu düşünce yapısından vazgeçmeyecek. sinirlenmeyin.
belki de bu sığ bakış açıları hep var olmalı ki olumlu gibi olumsuz örnekler de olsun gözümüzün önünde.
Hayır emekli değil subaylık okudu ama şuan ış sahıbı degıl ama üni mezunu
Cidden üzülüyorum bu düşünceye sahip olan gençlere.
Bizler ona doğru olanı aksetmeye gayret ediyoruz,okumasını bir meslek sahibi olmasını istiyoruz.
Hadi okuyamadı bunuda anlarım,ama bu yaşta bu düşünceyi kabul edemem.
aaa heralde, okumaktan anlamıyormuş, buradaki önerileri yanlış anlayıp ters ters konuşmaktan anlıyorBizde kafa yokmuş valla..
Hayır bıtırdı okuluTerkmi etti harp okulundan..
İmkanı olmayana lafım yok da burnunun dikine gidip ailesinin emeklerini hiçe sayanlar yok mu..