17 yaşındayım 18 e az kaldı evlılık çok cıddi bır şey bunun farkındayım evcılik oynamıcagız kendı evını kendi aldı bu arada kendı kazançlarıyla deden kalan meslekleri var kendi ışleri yaniÖncekile 20 yaşında mısınız 17 yaşında mı?
Gerçekten evliliğin laylaylom olduğunu mu düşünüyorsunuz? Öyle her şey toz pembe olmuyor maalesef. Erkek arkadaşınız 21 yaşında evi varmış kendi almadığı aşikar ailesinin evi, işi mesleği var mı? Diğer insanlara göre olgun olduğunuzu söylüyorsunuz evlilik için olgunluğa sahip mi her iki taraf?
Madem okumayı düşünmüyorsun en azından liseni bari bitir. Ayrıca evlendikten sonra çalışmana izin vermem diyen bir insan daha sana neler diyecek farkında mısın? Bu başlangıç daha.
Sakın derim sakın..
Mesleği nedir?17 yaşındayım 18 e az kaldı evlılık çok cıddi bır şey bunun farkındayım evcılik oynamıcagız kendı evını kendi aldı bu arada kendı kazançlarıyla deden kalan meslekleri var kendi ışleri yani
Zaten şuan duşunmuyoruz pandamı falan da oldu ki en az 2 3 senemızı alır.Aynen bak dediğim gibi kabullenmişsin bile. O ekmeği kaynananla da bölüş ama olur mu? Çocuğunu da götür üniversiteye. Arkadaşlarla dönüşümlü bakarsınız. Kafan nerede senin? Kolay mi sanıyorsun sen bunları? İzin verecekler mi sanıyorsun? Allah aşkına kafanı duvarlara vursana şimdiden müstakbel kocan vurmadan. Sen daha 17 yaşındasın gelecek sene evlensen 18.
Baksana sen bağımsız bir yaşam düşünemiyorsun bile. İnşallah annen baban akıllı davranır da asla izin vermez.
Sen ne güzel işler başarabilecek bir kızken neden illa tarla sürmenin hayvan bakmanın evlenmenin yok internet kafenin hayallerini kuruyorsun? Bak git gir güzellik merkezi kurslarına madem, öğren her şeyi inciğine kadar, bir yerde çalış birikim yap. Daha sonra da kendi yerini aç küçük çaplı. Bunlar en az 3 seneni alır, o adam da seni seviyorsa seni bekler, her şartta kabul eder ve hala seviyorsan evlenirsiniz. Bak daha güzel bir hayal değil mi?
Çok sinirlendim nedir bu erken yaşta evlenme isteği. Ailen okuman için destekçi ama sen evlenmek için can atıyorsun. Heeyy konu sahibi sevgilin sana vaadettiklerinin hiçbirisini yapmayacak. Bir de gerekirse köyde çalışırım üni de okurum diyorsun.. köy işlerini kolay mı zannediyorsun ? Sirkelen ve kendine gel.. Ay sinirlendimBağımsız yaşama isteği yok zaten bu bariz.
Valla bir işe gireceğin zaman kendini geliştirdiminin yanında bir de diploma soruyorlar bacım. Sende entellektüel olacağım diye son cümlelerinde saçmalamışsın yani..Herkes üniversite okumak zorunda değildir. Ama liseyi bitirmeniz gerekiyor. Halk eğitime giderek elinizde bir mesleğin olması veyahut mesleki diploma olması gelecekteki maddi kaygılarınıza karşı bir teskin vesilesi olabilir. 17 yaş evlilik için erken olduğu gerçek fakat okumak istemiyorsanız ve karşınızdaki insanın evlenilecek bir erkek olduğuna inanıyorsanız neden olmasın ailenizin de rızasıyla. Birde bir dipnot gecmek istiyorum günümüz egitim modeli okul ve üniversitenin bireylerin entellektüel ihtiyaçlaını kesinlikle karşılamıyor. Dayatılan doğruluğu bile sorgulamayan ezbere basma kalıp bilgileri "öğrendiğimizi " sanıyoruz ve doğruluğundan bihaber bilgileri ezberlemenin ufuk açtığına inaniyoruz. Ne büyük bir yanılgı...Diploma denilen şeye çok takılmayın. Kendinizi geliştirmenin birçok yolu var ve bunun için üniversite asla şart değil.
Mermer alım satım ve inşaat urunleeı v.bMesleği nedir?
Valla benim diyecek çok şey geliyor dilime de. Hadi kalp kırmayayım diyorum. Aslında burda boşa yazıp zaman harcıyoruz.Çok sinirlendim nedir bu erken yaşta evlenme isteği. Ailen okuman için destekçi ama sen evlenmek için can atıyorsun. Heeyy konu sahibi sevgilin sana vaadettiklerinin hiçbirisini yapmayacak. Bir de gerekirse köyde çalışırım üni de okurum diyorsun.. köy işlerini kolay mı zannediyorsun ? Sirkelen ve kendine gel.. Ay sinirlendim
Valla bir işe gireceğin zaman kendini geliştirdiminin yanında bir de diploma soruyorlar bacım. Sende entellektüel olacağım diye son cümlelerinde saçmalamışsın yani..
Yok ben 6 ayda evleneni de biliyorum. Madem 2-3 senenizi zaten alacak, müstakbel kocana söyle 2-3 sene sonra konuşuruz de. Kendisi çok evlilik meraklısıysa kendi yaşıtı okulunu bitirmiş birini bulsun. 17 yaşındaki lisesini dahi bitirmemiş gencecik kızların aklını karıştırmasın.Zaten şuan duşunmuyoruz pandamı falan da oldu ki en az 2 3 senemızı alır.
Durumu iyi mi? Ev yaptı dedin sanırım. Köyde mi şehirde mi?Mermer alım satım ve inşaat urunleeı v.b
Hayır askere gıtmeden evlendırıceklermış kendısı durdurmuş zaten çalıştırmam demesi de yanlış anlaşılmış ben çalışırım dedı o kdarAnne babasının ağzından duymadıysan sadece onun lafına mı inanıyorsun?
Seni çalıştırmam vs diyen adamın lafına güvenme. Belki de o ailesine baskı yapıyor beni evlendirin diye.
Ah ahhh bende üniversite zamanı antropoloji,sosyoloji ve ekonomi vize,final haftası aynı senin gibi oluyordum senin gibi cepte evlilik isteyen sevgilim olsaydı kesin şu an evli ve mezun olmamış bir kadın olurdumDikkat dağınıklığım var derste anladığımı sınavda yapamıyorum psikoloktan tedavı falan gördum biraz ıyıyım ama ıyıce soğudum dedığım gıbı
Kadınların şiddede ugramasını mesleksızlıkle nasıl bağdaştırabılırsınız ya bu tamamen yanlış eş seçmınden kaynaklamıyo ben anlatamıyorum galıba hemen yarın evlenıyoruz demedım daha çok erkenYok ben 6 ayda evleneni de biliyorum. Madem 2-3 senenizi zaten alacak, müstakbel kocana söyle 2-3 sene sonra konuşuruz de. Kendisi çok evlilik meraklısıysa kendi yaşıtı okulunu bitirmiş birini bulsun. 17 yaşındaki lisesini dahi bitirmemiş gencecik kızların aklını karıştırmasın.
Meslek meslek meslek!! Her gün kadınlara binbir şiddet binbir hakaret halaaa koca meraklısıyız. Cidden en sinirlendiğim konulardan biri oldun.
Ben de zor tutuyorum kendimiValla benim diyecek çok şey geliyor dilime de. Hadi kalp kırmayayım diyorum. Aslında burda boşa yazıp zaman harcıyoruz.
Sen bütün bunları ailenin ağzından duymadan inanma. Senin çalışmana karşı değilse sen niye çalışmak istemiyorsun?Hayır askere gıtmeden evlendırıceklermış kendısı durdurmuş zaten çalıştırmam demesi de yanlış anlaşılmış ben çalışırım dedı o kdar
Askerden dönüp de hiç aramama ihtimali de var. Belki de ordaki yalnızlığını böyle muhabbetlerle geçiştiriyor.Ben de zor tutuyorum kendimidede mesleğini sevgilisinin zannediyor birde. O dede işinde kaç ortak vardr kimbilir...
Zaten şuan duşunmuyoruz pandamı falan da oldu ki en az 2 3 senemızı alır.
Ben şiddeti mesleksizlikle bağdaştırmadım, ben koca meraklısı olmayı bağdaştırdım. Okuldan soğumak ne demek bir kere? Ben de okulu sevmiyordum annem beni bağırış çağırış gönderirdi. Benim de erkek arkadaşım var, aşırı zengin bir Arap. Babasının şirketleri var, benden de büyük. Bu zenginliğe rağmen okuyor, master yapmak istiyor. O da evlilik istiyor, ben 20 yaşındayım. Bunları 5 sene sonra konuşalım diyoruz her seferinde. Hayır ben bu şaşaalı hayata rağmen düşünüyorum da, nasıl kolay geliyor ben tarla sürerim üniversite de okurum demek?Kadınların şiddede ugramasını mesleksızlıkle nasıl bağdaştırabılırsınız ya bu tamamen yanlış eş seçmınden kaynaklamıyo ben anlatamıyorum galıba hemen yarın evlenıyoruz demedım daha çok erken
Kendi duşuncem bu yönde en basıtı amcam üni mezunu subaylık bıtırdı ama şuan ışsız o yuzde kendı ışım var demek daha mantıklı gelıyo bana yani erkek arkadaşım olsada olmasada üni okumak istemıyorum anlıcağımı sanmıyorumSen bütün bunları ailenin ağzından duymadan inanma. Senin çalışmana karşı değilse sen niye çalışmak istemiyorsun?
Saol canım ya cümlemize Allah her şeyi üni okumak meslek okumak sananlarada akıl fıkır versın20'de evlenir 21'de bebemi kucağıma alırım diyorsun demi...
Allah akıl fikir versin sana şimdiden..
Kendi duşuncem bu yönde en basıtı amcam üni mezunu subaylık bıtırdı ama şuan ışsız o yuzde kendı ışım var demek daha mantıklı gelıyo bana yani erkek arkadaşım olsada olmasada üni okumak istemıyorum anlıcağımı sanmıyorum