Kafam karışık

aaa heralde, okumaktan anlamıyormuş, buradaki önerileri yanlış anlayıp ters ters konuşmaktan anlıyor
evlensin kaynanası kocası eltisi görümcesi hep beraber anlaşırlar
o zaman buraya gelip konu açar ekonomik özgürlüğüm yo, eşim çalışmama izin vermiyor dayak yiyorum diye...
Bu kafa yapısındaki insanlar o durumlara düşünce kesinlikle üzülmüyorum inanın.

aaa heralde, okumaktan anlamıyormuş, buradaki önerileri yanlış anlayıp ters ters konuşmaktan anlıyor
evlensin kaynanası kocası eltisi görümcesi hep beraber anlaşırlar
o zaman buraya gelip konu açar ekonomik özgürlüğüm yo, eşim çalışmama izin vermiyor dayak yiyorum diye...
Okuyan da dayak yiyor okumayanda ablacım önemlı olan doğru ınsanı bulmak emin olmaktıe

Cidden üzülüyorum bu düşünceye sahip olan gençlere.
Bizler ona doğru olanı aksetmeye gayret ediyoruz,okumasını bir meslek sahibi olmasını istiyoruz.
Hadi okuyamadı bunuda anlarım,ama bu yaşta bu düşünceyi kabul edemem.

bence ite kaka da olsa bir meslek edinmek illa şart
evet herkes doktor, mühendis olamaz ama bir sürü meslek yüksek okulu var
hem de çok çeşitli alanlarda ve çoğu aslında iyi işler bulabiliyor
bir kadın her zaman meslek sahibi olabilmeli
iş sadece param var, aklım ticarete basar mevzuu değil
ne patronlar biliyorum, sözlerini geçierebilmek için 50lerinden sonra gidip 2 yıllık da olsa okuyup diploma alan
çünkü ister istemez bir okul yüzü görmüş olmak insanlarda pozitif algı yaratıyor

Sınırlenıcek bır konu yok sadece okul konusunda fıkır almak ıstedım danışıcak kımsem olmadığı ıçın saygılı bır şekılde soru sordum duzgunce anlatabılırsınız.
Anlatıyoruz sabahtan beri, anlayacağımı sanmıyorum, her şey diploma değil, tarla da sürerim eve ekmek getirir üniversiteye de giderim, bunlar benim cümlelerim değil. Bak son kez anlatayım sana düzgünce:
Üniversite okumayacaksan git sevgiline “Ben maddi özgürlüğüm olana kadar evlenemem” de. Sonra protez tırnak ipek kirpik vs öğren. Git güzel bir merkezde çalış para biriktir. Ayrıca açıktan üniversite okumanı öneririm. Gezip tozma paranı harcama ders çalış o parayla da kendine iki üç seneye yer aç. Sonra evlenirsin. Oldu mu? Sana kimse burda evlen aşıksan evlen kalbini dinle demeyecek boşuna bekleme. Burda o kesimden yok.

Var hiç olmazmı,evlilik nedense daha cazip geliyor kimilerine.
Sorumluluk yok çünkü. Hayat telaşı yaşamaktan kaçınıyorlar. Evimde oturayım, kocam bana baksın. Öyle bir dünya yok ama farkedince geç olacak..

Onun yaşında evlenmiş olsam şu an kendisinden büyük çocuğum olurdu..

bence ite kaka da olsa bir meslek edinmek illa şart
evet herkes doktor, mühendis olamaz ama bir sürü meslek yüksek okulu var
hem de çok çeşitli alanlarda ve çoğu aslında iyi işler bulabiliyor
bir kadın her zaman meslek sahibi olabilmeli
iş sadece param var, aklım ticarete basar mevzuu değil
ne patronlar biliyorum, sözlerini geçierebilmek için 50lerinden sonra gidip 2 yıllık da olsa okuyup diploma alan
çünkü ister istemez bir okul yüzü görmüş olmak insanlarda pozitif algı yaratıyor

Kesinlikle kadınlarımız mutlaka çalışmalı kendi güçlerini yaratmalı hayata karşı.
Meslek olarak hangisine yatkına gene okusunlar ama karşılığınıda alsınlar.
Cebinde paran gücün varsa erkeğe yada aileye daha güçlü konumda oluyorsun.

Kızımı örnek vereyim okuttuk çok şükür,mesleğide var parasıda var.
Biz anne baba olarak sadece gurur duyarız evladımızla.

Okuyan da dayak yiyor okumayanda ablacım önemlı olan doğru ınsanı bulmak emin olmaktıe
sen 17 yaşında karşındakinin doğru insan olduğuna emin oldun yani ablacım, öyle mi?
evet okuyan dayak yiyince adamın k.çına tekmeyi basabiliyor ama okumayan ne yazık ki işi olmadığı için bunu yapamayan bir sürü kadın var. aç BDV konularını oku madem kimseyi dinlemiyosun burada sana öneri vermek isteyen...

Kesinlikle kadınlarımız mutlaka çalışmalı kendi güçlerini yaratmalı hayata karşı.

aynen öyle. okusun ve güçlü olsun.
adamda ve adamın ailesinde "bir yere gidemez ki, para kazanamaz, işi yok" algısı yaratmasın
ayrıca bence bu devirde bir erkek de eşinin eğitiminden ve meslek sahibi olmasından gurur duymalı

Sorumluluk yok çünkü. Hayat telaşı yaşamaktan kaçınıyorlar. Evimde oturayım, kocam bana baksın. Öyle bir dünya yok ama farkedince geç olacak..

Onun yaşında evlenmiş olsam şu an kendisinden büyük çocuğum olurdu..

Kesinlikle çok mu yorucu geliyor acaba iş hayatına atılmak.
Yada evde olayım günümü gün edeyim derdinlermi.

Maşallah. Çok şanslı kızınız. Anne babanın evladıyla gurur duyması en büyük nimetlerden..

17 yaşında doğru insan olduğunu nerden biliyorsun bana söylesene? 30 yaşında hayat tecrübesi olan insan bulamıyor da???
Bak sana son örneğim, annemin bir kuzeni aynı böyle okuldan nefret ederdi zar zor annesi onu iki yıllık bir üniversiteye gönderdi. Bunun da sevgilisi vardı, harbiden parası da vardı çocuğun o da inşaat işleriyle uğraşıyor. Kendi evi var, yazın köye gider ailesiyle vs. Bak yalan söylemiyorum aynı onun gibisin. Sevgilisi aklını karıştırdı, kız zaten okumak istemiyordu sevgilisini bahane edip okulunu bıraktı evlendi. Şimdi kız 22 yaşında 3. çocuğuna hamile. Zenginliğin içinde parasını yiyemiyor bile. İzin vermiyor kocası, nereye gideceksin, kimle gideceksin, gerek yok.. Hep böyle. Sanıyor musun farklı olacak? Şimdi sorunca keşke okusaydım diyor. Ailesine yalvarıyor ne olur gelin bende kalın diye çünkü kocası onun gitmesini de istemiyor. Otur çocuğuna bak diyor. Yukarıda kaynanası var, görümcesi var. Yalan değil ama senin hayatın da bu olacak. Allah için ibret al ya. Çünkü ben annemin o kuzenine hiç üzülmüyorum, kimse de sana üzülmez.

X