Eğitiminden farklı sorunlarla vazgeçmek zorunda kalanlara asla birşey demem. Ama kendi isteğiyle eğitimden vazgeçene hele bir de çalışmayı düşünmeyene saygı duyamıyorum ne yazık ki.Bıraksana canım sabahtan beri konuyu izliyorum nato kafa nato mermer. Kızımız bu geleceği çoktan kabul etmiş. Ne yapacak o da o arada beş çocuğa bakıp kaynanasıyla tarla sürecek.
Küçümsediğim için demiyorum ama eğitim hakkı olan bir kız için konuşursam evet küçümsemek zorundayım.
En azından tarla surup evime ekmek getirir gerekırse üni yide okurum.Bıraksana canım sabahtan beri konuyu izliyorum nato kafa nato mermer. Kızımız bu geleceği çoktan kabul etmiş. Ne yapacak o da o arada beş çocuğa bakıp kaynanasıyla tarla sürecek.
Küçümsediğim için demiyorum ama eğitim hakkı olan bir kız için konuşursam evet küçümsemek zorundayım.
Demin öyle demiyordun ki..En azından tarla surup evime ekmek getirir gerekırse üni yide okurum.
Sonra buraya kendim ettim kendim buldum diye konu açar is yok meslek yok diye ağlar durursun.Ben 2 bölüm mezunuyum üstüne halk egitimde ölmeyecek meslek edindim esnaflik yaptım hala hayata karşı korkuyorum.Bu nasıl cesaret anlayamadim.Merhabalar arkadaşlar size bir konuda danışmak istıyorum ben 17 yaşındayım ve lise okuyorum şuan erkek arkadaşım askerde ve geçenlerde evlilik duşunuyormusun gıbı bi konu açtı bende allah ne zaman nasip ederse artık diyerek geçtim konuyu daha sonra işte evmiz var kendim yaptım şöyle olur böyle yaparız diye plan kurmaya başladık konu okula gelınce ben eğıtım hayatımda çok başarılı değılım zaten bu pandemiden dolayıda iyice soğdum okuldan ve açığa aldırmak istedığımı aileme söyledım halk eğtımlerın kursları oluyomuş annem onlara katıl kafan dağılır falan dedı ama ben hem okul hemde o kursları bi arada idare edemem dedım okulumu açığa alıdırıyım kurslara gidiyım dıyorum pek ikna edemedim zaten açığa aldırmak ıstedığımı yaklaşık 1 senedir soyluyorum aileme erkek arkadaşımla alakalı değıl erkek arkadaşım ise ben zaten seni çalıştırmıcam çalıştırmam diyo kendi işleri var. 4 yaş var aramızda diyorum ki benim lisem bıtsın bekleyelım hem şu hastalık da bi geçsım ne acelemız var dedim ailem ısrar ediyo diyo ama bende istiyorum diyo bende evlılıkten bahsedıyoruz cıddı bi karar dedim aileni mutlu ediceksın dıye hem kendini hem karşındakının hayatını mahvetme dedım haklısın sanada hak veriyorum diyo.askerden gelınce konuşuruz dedi öyle kaldı.ama aileme konuyu nasıl açıcam bilmıyorum yardım ederseniz fikir verirseniz çok mutlu olurum siz olsaydınız ne yapardınız şimdiden teşekkürler.
Asla hor görmuyorum ve çokta saygım var. Benim eskı kafalı deme amacım erken yaşta evlendıklerı ıcn herkesın oyle olmasını ıstıyorlarEğitiminden farklı sorunlarla vazgeçmek zorunda kalanlara asla birşey demem. Ama kendi isteğiyle eğitimden vazgeçene hele bir de çalışmayı düşünmeyene saygı duyamıyorum ne yazık ki.
Hor görüp eski kafalı dediği köyde yaşayan insanlar üretime katkı sağlayan ekonominin içindeki insanlar.
Bu yaşta olup da ne eğitim ne üretim.. Yazık..
Evet ama bi ihtimal çok kafamın alacagını sanmıyorumDemin öyle demiyordun ki..
Bu eski kafalılık değil. O zamanın şartları öyleymiş. Kavramları karıştırma o halde.Asla hor görmuyorum ve çokta saygım var. Benim eskı kafalı deme amacım erken yaşta evlendıklerı ıcn herkesın oyle olmasını ıstıyorlar
Haklısın
Çalşmayı düşünmüyorsun, sevgilin seni çalştırmam diyor.. Ama İşyeri açacaksın. Sen bizimle dalga mı geçiyorsun acaba ? 17 yaşındasın evliliği ne zannediyorsun ? Çocuksun daha çocuk. Kendine gel. Okulunu bitir. Üniye git .. üni ye gitmezsen hayatnda o kadar şeyler kaybedersin ki.. bir kere bağımsız yaşamayı öğrenemezsin. Baba evinden çıkıp koca evine mi gideceksin. Kusura bakma ama eski kafalı dediğin insanlardan daha eski kafalısın çocuk..Üni okusam bile çalışmayı duşunmuyorum zaten şuan meslek lısesı okuyorum bıtırıp iş yeri açmayı duşunuyorum
Senin hiçbir çaban yok ki hayata dair.Evet ama bi ihtimal çok kafamın alacagını sanmıyorum
Kendisi söyledi arkadaşımBu eski kafalılık değil. O zamanın şartları öyleymiş. Kavramları karıştırma o halde.
Oğullarını evlendirmek istediklerini nerden biliyorsun?
Bağımsız yaşama isteği yok zaten bu bariz.Çalşmayı düşünmüyorsun, sevgilin seni çalştırmam diyor.. Ama İşyeri açacaksın. Sen bizimle dalga mı geçiyorsun acaba ? 17 yaşındasın evliliği ne zannediyorsun ? Çocuksun daha çocuk. Kendine gel. Okulunu bitir. Üniye git .. üni ye gitmezsen hayatnda o kadar şeyler kaybedersin ki.. bir kere bağımsız yaşamayı öğrenemezsin. Baba evinden çıkıp koca evine mi gideceksin. Kusura bakma ama eski kafalı dediğin insanlardan daha eski kafalısın çocuk..
Herkes üniversite okumak zorunda değildir. Ama liseyi bitirmeniz gerekiyor. Halk eğitime giderek elinizde bir mesleğin olması veyahut mesleki diploma olması gelecekteki maddi kaygılarınıza karşı bir teskin vesilesi olabilir. 17 yaş evlilik için erken olduğu gerçek fakat okumak istemiyorsanız ve karşınızdaki insanın evlenilecek bir erkek olduğuna inanıyorsanız neden olmasın ailenizin de rızasıyla. Birde bir dipnot gecmek istiyorum günümüz egitim modeli okul ve üniversitenin bireylerin entellektüel ihtiyaçlaını kesinlikle karşılamıyor. Dayatılan doğruluğu bile sorgulamayan ezbere basma kalıp bilgileri "öğrendiğimizi " sanıyoruz ve doğruluğundan bihaber bilgileri ezberlemenin ufuk açtığına inaniyoruz. Ne büyük bir yanılgı...Diploma denilen şeye çok takılmayın. Kendinizi geliştirmenin birçok yolu var ve bunun için üniversite asla şart değil.Merhabalar arkadaşlar size bir konuda danışmak istıyorum ben 17 yaşındayım ve lise okuyorum şuan erkek arkadaşım askerde ve geçenlerde evlilik duşunuyormusun gıbı bi konu açtı bende allah ne zaman nasip ederse artık diyerek geçtim konuyu daha sonra işte evmiz var kendim yaptım şöyle olur böyle yaparız diye plan kurmaya başladık konu okula gelınce ben eğıtım hayatımda çok başarılı değılım zaten bu pandemiden dolayıda iyice soğdum okuldan ve açığa aldırmak istedığımı aileme söyledım halk eğtımlerın kursları oluyomuş annem onlara katıl kafan dağılır falan dedı ama ben hem okul hemde o kursları bi arada idare edemem dedım okulumu açığa alıdırıyım kurslara gidiyım dıyorum pek ikna edemedim zaten açığa aldırmak ıstedığımı yaklaşık 1 senedir soyluyorum aileme erkek arkadaşımla alakalı değıl erkek arkadaşım ise ben zaten seni çalıştırmıcam çalıştırmam diyo kendi işleri var. 4 yaş var aramızda diyorum ki benim lisem bıtsın bekleyelım hem şu hastalık da bi geçsım ne acelemız var dedim ailem ısrar ediyo diyo ama bende istiyorum diyo bende evlılıkten bahsedıyoruz cıddı bi karar dedim aileni mutlu ediceksın dıye hem kendini hem karşındakının hayatını mahvetme dedım haklısın sanada hak veriyorum diyo.askerden gelınce konuşuruz dedi öyle kaldı.ama aileme konuyu nasıl açıcam bilmıyorum yardım ederseniz fikir verirseniz çok mutlu olurum siz olsaydınız ne yapardınız şimdiden teşekkürler.
Anne babasının ağzından duymadıysan sadece onun lafına mı inanıyorsun?Kendisi söyledi arkadaşım
Konunun tamamını okuyun lütfen. Bu hanım kızın kendini geliştirmek, çalışmak veya geleceğini garantiye almaya hiç niyeti yok ne yazık ki..Herkes üniversite okumak zorunda değildir. Ama liseyi bitirmeniz gerekiyor. Halk eğitime giderek elinizde bir mesleğin olması veyahut mesleki diploma olması gelecekteki maddi kaygılarınıza karşı bir teskin vesilesi olabilir. 17 yaş evlilik için erken olduğu gerçek fakat okumak istemiyorsanız ve karşınızdaki insanın evlenilecek bir erkek olduğuna inanıyorsanız neden olmasın ailenizin de rızasıyla. Birde bir dipnot gecmek istiyorum günümüz egitim modeli okul ve üniversitenin bireylerin entellektüel ihtiyaçlaını kesinlikle karşılamıyor. Dayatılan doğruluğu bile sorgulamayan ezbere basma kalıp bilgileri "öğrendiğimizi " sanıyoruz ve doğruluğundan bihaber bilgileri ezberlemenin ufuk açtığına inaniyoruz. Ne büyük bir yanılgı...Diploma denilen şeye çok takılmayın. Kendinizi geliştirmenin birçok yolu var ve bunun için üniversite asla şart değil.
Çok teşekkur ederım anlatmak ıstedığım tam olarak bu.zaten şuan çok erken olduğunun farkındayımHerkes üniversite okumak zorunda değildir. Ama liseyi bitirmeniz gerekiyor. Halk eğitime giderek elinizde bir mesleğin olması veyahut mesleki diploma olması gelecekteki maddi kaygılarınıza karşı bir teskin vesilesi olabilir. 17 yaş evlilik için erken olduğu gerçek fakat okumak istemiyorsanız ve karşınızdaki insanın evlenilecek bir erkek olduğuna inanıyorsanız neden olmasın ailenizin de rızasıyla. Birde bir dipnot gecmek istiyorum günümüz egitim modeli okul ve üniversitenin bireylerin entellektüel ihtiyaçlaını kesinlikle karşılamıyor. Dayatılan doğruluğu bile sorgulamayan ezbere basma kalıp bilgileri "öğrendiğimizi " sanıyoruz ve doğruluğundan bihaber bilgileri ezberlemenin ufuk açtığına inaniyoruz. Ne büyük bir yanılgı...Diploma denilen şeye çok takılmayın. Kendinizi geliştirmenin birçok yolu var ve bunun için üniversite asla şart değil.
Kendımı gelıştrmek ıstemesem neden halk egıtımın kurslarına gıtmek ısteyım hıç gıtmem olur biter ama oyle duşunmuyorum kendımı gelıştırmek ıçın çabalıyorumKonunun tamamını okuyun lütfen. Bu hanım kızın kendini geliştirmek, çalışmak veya geleceğini garantiye almaya hiç niyeti yok ne yazık ki..
Aynen bak dediğim gibi kabullenmişsin bile. O ekmeği kaynananla da bölüş ama olur mu? Çocuğunu da götür üniversiteye. Arkadaşlarla dönüşümlü bakarsınız. Kafan nerede senin? Kolay mi sanıyorsun sen bunları? İzin verecekler mi sanıyorsun? Allah aşkına kafanı duvarlara vursana şimdiden müstakbel kocan vurmadan. Sen daha 17 yaşındasın gelecek sene evlensen 18.En azından tarla surup evime ekmek getirir gerekırse üni yide okurum.
Çalışıp katkıda bulunmayacaksan halk eğitimdeki bölümünle kendine ne gibi faydası olacak?Kendımı gelıştrmek ıstemesem neden halk egıtımın kurslarına gıtmek ısteyım hıç gıtmem olur biter ama oyle duşunmuyorum kendımı gelıştırmek ıçın çabalıyorum