- 16 Mart 2014
- 3.543
- 2.437
-
- Konu Sahibi bogurtlenkusu
Ahlak bekçiliği denmişken..
Ben de ahlak bekçiliği yapıyorum artık.Ahlak bekçiliği yapmak iyidir.
Bıktım insanların erdemden,iyilikten,anlayıştan,empatiden,hoşgörüden yoksun davranışlarından.
En çok bu konuda eksiğimiz var.
Ve insanı hayattan soğutan şeyler,ençok da bu noktadan başlıyor.
Başkalarının kimle ne yaşadığı sizi zerre kadar ilgilendirmediğinden ahlak bekçiliği yapmak iyi falan değildir, boş insan işidir. Çünkü kendimi düşünüyorum da cidden kimsenin hayatıyla ilgili düşünecek ya da şu şunla ne yapıyor hadi bi namus bekçiliği yapayım diyecek vakte sahip değilim. Eğer diğer insanların hayatlarıyla uğraşacak kadar vakitler bolsa ne bileyim iki üç kursa falan yazılın, dil kursları falan var insan gelişir. Ahlak bekçiliğiyle geliştiremezsiniz kendinizi.
Anlamamışsınız yazdığımı.of..iyi okuyun..of Allah'ım of..
Anlamamışsınız yazdığımı.of..iyi okuyun..of Allah'ım of..
demiştim ki..
Ben de ahlak bekçiliği yapıyorum artık.Ahlak bekçiliği yapmak iyidir.
Bıktım insanların erdemden,iyilikten,iyi ahlaktan,anlayıştan,empatiden,hoşgörüden yoksun davranışlarından.
En çok bu konuda eksiğimiz var.
Ve insanı hayattan soğutan şeyler,ençok da bu noktadan başlıyor.
O konuda değil de bu konudaki ahlak bekçiliğimi diyorum.sadece espiriydi..
özel hayatlarıyla işim yok..
Ovv senin konu baya derin yahu:26:
Ama ben hala neden bu denli rüyalarına girdiğini anlayamıyorum. Şuan hala öyle içine kapanık mısın sanırım hayır? En fazla hatırladığında sinirlenirsin o tavırlara. Gerçi küçüklüğünden beri korku karakterin yengen olmuş bilinçaltına yerleşmiş sanırım. Ancak bunu oradan çıkarıp geçmişe itelemek yine senin elinde.
Hala yüzyüze geliyo musunuz?
Ben insanları kırmayyaım diye uğraşıyorum ..
Ama çok da kolay kırılıyorum..
yaşam böyle işte..
,
Abartıyorsun sevgili Tulipa, ben de bugüne kadar size ters bir yorum yazmadım. Bugünkü yorumunuzu yanlış anlayıp özür diledim, sizi kırmaya çalışmadım yani. Kırdıysam da kusura bakmayın, ben şakaya vurayım dedim ama siz kırılmışsınız bilsem daha ciddi bir şekilde özür dilerdim. Tekrar kusura bakmayın
İyi okudum da yazdığınızdan hala aynı anlam çıkıyor? Ama sanırım ironi vardı orada, ben diğer yorumlarınızı okumadım, bunu görünce atladım birazAma ilk görüşte yanlış anlaşılmaya müsait bir yorum olmuş. Gerçi ben de alıntılarken düşünmedim değil, "aşağıda hoşgörüden bahsediyor bi iş var burada ama..." diye Özür dilerim Tulipacığım
Ne güzel özür dilemişsiniz öyle, sizin gibi insanları çok seviyorum ya..
Konu sahibi arkadaşım samimiyetini o kadar iyi anladım ki, senin gibi çok insan var, ben de çocukken öyle çekingendim, rahat rahat bir şey soramazdım... benimde hayran olduğum gözüne girmeye çalıştığım ama bir tülü başaramadım insanlar oldu. şimdi soğudum onlardan, ama etkisinde kalmamışım demek ki rüyama girmiyor... sen daha hassassın demek ki...
Öncelikle baştan söliyeyim konunuzda kesinlikle haklısınız, yengenizin yaptığı çok adice ve kabul edileme birşey..ancak anladığım kadarıyla 25 yaşına kadar allah size hiç gerçek dert vermemiş (aman vermesinde) dertsizlikten 5 sene önceki olayı ısıtıp ısıtıp önünüze koyuyosunuz..herkesin hayatında çocukluğunda bunun gibi hatta çooook daha kötü olaylar olmuştur ancak insanlar dertleriyle uğraşmaktan geçmişle uğraşmaya vakit bulamıyolar..
Birincisi çekingenliğiniz,hakkınızı savunamamanız ve yengenize verdiğiniz tepkiler hiç normal değil..çekingen kişilik bozukluğu diye bir patoloji var bence kesinlikle hernekadar aştımda deseniz (hala yengenizle konuşmaya korkup,ruyalarınızda görmenizden) kesinlikle psikolog yardımı almalısınız..
Ha bunların hiçbirini yapmam siz yanılıyosunuz diyosanızda oturun kalkın böyle bir derdiniz olduğu için şükredin ve hergece rüyanızda gördüğünüz cadaloz yengeniz olsun..