Yalnız şimdi takıldığım bi'nokta var cidden o 15 günde neden hiç şurayı da ben yapayım demedin? Tartışınca demişsin ya hani yardım edeyim ev temizlenecekse diye daha önce niye demedin?:44:
Şimdi yenge açısından düşünmeye çalışıyorum biraz emrivaki gibi olmuş kalman sanırım ne kadar dayının yeğeni de olsan şahsen ben de kuzenlerimle yakın olmadığımız için babam hep bize de sorar. Mesela benle yaşıt kuzenim tatil için pat diye çıkıp geldi 3 kuzen kahvaltı yapardık o otururdu ister istemez gözüme batardı:26:Yatağını toplar tüm gün otururdu annemler çalıştığı için ben evi temizlerdim o izlerdi. Ee misafire de ben diyemezdim al şu tabağı da sen koy diye. 20 gün öyle geçti.
Bi'de beni sevmiyomuş diyosun sevmediği için senin o çekinmelerinden ötürü oturman onun gözüne çok çok batmıştır diye düşünüyorum.
İlk yorumumda yazdım kadına çok sinirlendim diye yemek almalar bilmem ne insan düşmanına yapmaz elbet ama anlamaya çalışınca onun da haklı olduğu noktalar var gibi geldi. Tavrını kesinlikle doğru bulmuyorum o ayrı.
Ya şöyle ki, yengemle aramızda o tarz bi iletişim yok, hiç olmadı. Yani, oturup konuşmuşluğumuz sohbet etmişliğimiz bile yok yirmi senedir.
yani ben kadının yanına yaklaşıp da birşey diyemiyorum aman bir laf eder, birşey söyler diye. ilk başta kendi karakterimi anlatmış olmam bu yüzden zaten, resmi cümleler kuramayan bi insanım. onun yerine hareketlerimle anlatmaya çalıştım, ben yüzsüzlük yapacak olsam ona çamaşırımı da yıkatırdım, işten kaçıyo olsam o masayı her sabah toplayıp kendi bulaşığımı da yıkamazdım.
sonuçta siz filan ayrısınız doğrudur ama o kadın istese gaayet iş verebilen kadın, ben ondan bekledim ben söylemeye çekindiğimden.
sonuçta yeni değil ki, 20 senelik gelin. ben beş yaşındayken evlendiler benim büyümemi, yetiştirilmem,, karakterimi her şeyimi gördü senelerce. çok zeki de bi kadın. o benim asosyal, çekinik, bastırılmış, düzgün iletişim kuramayan biri oldugumu belki herkesten iyi görmüştür.
küçümsemesi bu yüzden çünkü.
o 15 gün içinde kaldıgımız günlerde bana gaayet gelip de şu çamaşırları toplayıp ütüler misin diyebildi, mesela yani, ben de elimdekini bırakıp tabi hemen yaparım diyerek koşa koşa ütüye gittim mi? Gittim.
İsteksiz olsam belli ederim suratımla. Bir isteksizlik belirtisi de yok.
Baya kadın iş versin de yapayım diye gözünün içine baktım günlerce, verdiği işleri de hizmetçisine emreder bi tavırla verdiği halde istekli oldugumu göstererek yaptım ikiletmedim.
yani bütün bunlara rağmen hangimizin "diyememiş" olması daha affedilebilir, ona bakmak lazım.
20 senelik gelin olunca öyle ay söyleyemedim'ler falan kalmıyo, çatır çatır her şeyi söylemeyi biliyo..
Şuanki kadar geliştirmiş olsaydım o zaman kendimi, gidip ben söylerdim evet. bi iş varsa ver yapayım diye.
sırf bu cümleyi kurmadım diye evden kovmak nedir ama yani?
verdiği diğer işleri isteksizce surat asarak yapsam gene neyse. hadi der ki bişey yapmak istemiyo işten kaçıyo.
ama istekli yapışımdan, ikiletmeden koşuşumdan gerizekalı insan olsa anlar işten kçmadıgımı ben elimdeki kitabı bırakıp ütüye koşuyorsam.
kaldı ki ben de eşimin ailesini ağırlıyorum ddiğim gibi, ister 10 kişi 10 ay kalsınlar, eşimin de kız yeğeni var aynı şekilde, benim mümkün değil aklımdan geçmez geçemez o kızcağızı gelip bana iş sormuyor diye evden kovmak.
çok tasvip etmiyosan gelir insan gibi konuşursun yabancı değilsin ya 20 senelik birinci dereceden yengesin. gelirsin, bi ablan olarak bana yardım etsen daha mutlu olurdum dersin, karşında zaten iki kelime etsen iş verecek diye sevinip koşacak insan var..
benim söyleyememe nedenimle onun söylememe nedenini karşılaştırınca çözülüyor bence olay.