• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kader denen ey bu mu?

depresyonnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
562
1
96
38
Diğer
Yeni üye olduğumu sanırım anlamışsınızdır ilk msjım bu benim... Derdimi kimseye anlatamıyorum anlatsam ne anlatıcamki, belkide depresyon geçiriyorum bildiğim tek şey hayat benle kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor, bense bir hamster misali çemberde hızlıca koşuyorum, ama hiçbiryere varamıyorum, karşıdan bakan gıpta ediyor ne kadar hızlı koşuyor diye ama içimdeki yorgunluk ve fırtınayı kimse bilmiyor...
14 yaşımda babamı kaybettim, hayatla tek başıma mücadele etmek zorundaydım, oku dediler bana, sen oku işin hazır, (O iş vadenler şimdi benden yararlanmaya çalışıyor, iş ancak o zaman) bende okudum, binbir zorlukla, arkadaşlarımdan gelen yardımlara mecburen evet diyerek, burslardan yararlanarak...Okudum evet babamı yitirmiş olmanın psikolojisi ve annemi memnun etme çabasıyla, dersanesiz zar zor 2 yılı kazandım ve hocalarımın takdiriyle bitirdim okulumu anlım açık, etraftakilerin parmakla gösterdiği biriydim, ne güzeldir dimi parmakla gösterilen biri olmak :))
Herşey babamı kaybetmeyle başladı, amcamın vurduğu darbeler, etrafın bizi ezme çabaları ne geçecekki ellerine bizi öldürseler ne geçecek bunu kimse düşünmüyor, insanlar neden bu kadar kibirli, neden bu kadar haset, hep bana hep bana...Üniv'tede aşık oldum, ama kime olduğunu söylesem biliyorumki tepki çok olacak, çünkü arkadaşımda büyük tepki göstermişti. Amcamın oğluna aşık oldum, ama aklımda yoktu, o beni aradı o teşvik etti, okula geldiği günü hiç unutmuyorum, ben onu bırakınca yalvarmalarınıda...Aşık oldum işte yapabileceğim bişey yok söz geçiremiyorum kalbime :((
Neyse okul faslından sonra iş hayatına atıldım o arada yengem beni istediklerini anneme söylemiş, annem kesinlikle karşı çıktığını söyledi, ve ben annemin 1 sözünü 2 etmeden bıraktım içim hala sızlar ama bıraktım işte. Şimdi ise o evli belki çok mutlu bilmiyorum, uzaklarda çünkü, sadece arada bir haber gelince, evli olduğu aklıma geliyor ve daha çok sızlıyor içim...Şimdi 2 sızı oldu babam ve o....
Evet iş hayatındadım şuan çalışıyorum 6 senedir dur durak bilmeden çalıştım, hep farklı yerlerde bir çok iş değiştirdim, kimi asıldı, kimi çok az maaşla çalıştırdı, kimisi ii birisin evlen benimle dedi (ve bunu söyleyen kişi 42 yaşında) hiçbir yerde huzurum olmadı... Şuanki işimden memnunum fakat işten atılma tehlikesiyle karşı karşıyayım, program bilmiyorum param olmadığı içinde eğitimini alamıyorum diye :(( Evlenmeyi düşünüyorum fakat isteyenlerin birçoğu hep tanıdıklarım, ben istemiyorum bu şehirde yaşamak lanet olsun bu şehire...Ben uzaklara çok uzaklara gitmek istiyorum...Derdimi paylaşmaya çalıştığım insanlar yüzüme söylüyor sen çok ii birisin o nedenle bu dünyada mutlu olamazsın, birilerini idare etmek zorundasın...ıilik mutsuzluksa ben ii olmak istemyorum, istemiyorum. Çaresizim, perişanım anlayacak kimsem yok, dost bildiğim inslar hep kendi derdine düştü, beni dinlemeye bile fırsatları yok...
Sessiz çığlığımı hayat duymuyor, bağırınca hayat deli olduğumu düşünüp ilgilenmiyor benimle...Hayat sen neden bu kadar zorsun???
Neden ben bu kadar kalabalığın içinde yalnızım, neden gülmeyi unuttum, neden gülmeye çalıştığım zama yapamıyorum...
ıçimdeki 2 sızının üzerine hergeçen gün daha çok sızı ekleniyor, şuan tüm vücudum yanıyor, kalbimse çok acıyor...Ne dünya için neden ahiret için hiçbirşey yapamıyorum, ölsem ne olacakki sonum cehennem, orada da mutsuz olucam...
Geçenlerde sırf boşluktan (belkide istediğim için bilmiyorum) nette biriyle chat yaptım, hayal kurduk, onun hayalleri hep seks'ti benimse kalp bütünlüğü...O hep beni kullanma çabasındaydı bense onun gözlerine bakma...Bana kadınım, aşkım demesiyle ona bağlandım, tabi sanal ortam bitti bi yerde, bi daha onunla hiç karşılaşmıcam..Belkide kızacaksınız ama yaptım işte offf offff....

ARKADAŞLAR LÜTFEN KUSURA BAKMAYIN ıÇıDEKıLERı DÖKTÜM ORTAYA, SAÇMA SAPAN Bı YAZIYDI DıKKATE ALMAYABıLıRSıNıZ...

Son düzenleme:
"O hep beni s...me çabasındaydı bense onun gözlerine bakma..."

şu cümlene kadar seni dikkatle okudum ama bu cümleyi safr etmen inan beni rahatsız etti
chatleştiğin adamdan ne bekliyosun ki,
sonuç ortada

anneniz yaşıyormu..ya kardeşleriniz.......

neden evlenmek istemiyorsunuz acaba hala onu unutamadınızda ondanmı.........

bir boşluk içindesiniz........bazı şeyleri istemiyorum deyip elinizin tersiylede uzaklaştırmayın bence..

sizle evlenecek kişilere bir fırsat verin netten tanımadıgınız....kişilerden güzel sözler beklerken bakarsınız.......evlenmek istiyen birinde bu yakın ilgiyi görürüsünüz.....
akraba olmaları belki kafanızı karıştırıyor olabilir.......
ama herkeste aynı degildir......
başka bir şehirde yeniden bir hayat kurma durumunuz varmı.....hem iş anlamıyla hem maddiyat anlamıyla ......
belkide herşeyden biraz uzaklaşmanınız kafanızı dinlemeniz..başka bir meçguliyet bulmanız.....
şuanki durmunuzdan uzaklaştıra bilir.........
bazen insanın hayaatın herşey güzel gitmeye bilir....kimin gidiyor ki.herkesin inişli yokuşlu hayatı canım.....
ama dedigim gibide herşeydende kendinizi soyutlamyın...........

Canım sanırım hayatın dönüm noktasındasın, bence kafanı dağıtmaya çalış...
Böyle bunalımlara girersen, yanlışların daha çoğalabilir, bu sefer içinden çıkılmaz bir hal alır...

"O hep beni s...me çabasındaydı bense onun gözlerine bakma..."

şu cümlene kadar seni dikkatle okudum ama bu cümleyi safr etmen inan beni rahatsız etti
chatleştiğin adamdan ne bekliyosun ki,
sonuç ortada

Neden??
Chatla evlenen çiftler yokmu? Ben bazı insanların ş..sizliğini anlatmaya çalıştım orada, hem bu hayatta karşılaltığımın en basitiydi neden orada takılı kaldın? Diğerleri ilgini çekmedi dimi, işte insanlardan bu yüzden nefret ettim ben, hep uç noktamı yakalamaya çalışıyorlar, yaptığım ii şeyleri görmek istemiyorlar...

ne yazacağımı bilemedim.sadece çok dikkat et şuan doğru karar veremiyorsun bence.yanlış bir şey yapma.ve sakın nette tanıştığın erkeklerle falan de görüşme.bunun yanlış olduğunu sen de biliyorsun zaten.alabiliyorsan psikolojik destek al derim.

canım sanırım arkadaş o kelimeyi bir bayana yakıştıramadığı için öyle söyledi.beni kullanmak istedi falan yazsaydın daha iyi olurdu sanki.o yüzden öyle demiştir.

anneniz yaşıyormu..ya kardeşleriniz.......

neden evlenmek istemiyorsunuz acaba hala onu unutamadınızda ondanmı.........

bir boşluk içindesiniz........bazı şeyleri istemiyorum deyip elinizin tersiylede uzaklaştırmayın bence..

sizle evlenecek kişilere bir fırsat verin netten tanımadıgınız....kişilerden güzel sözler beklerken bakarsınız.......evlenmek istiyen birinde bu yakın ilgiyi görürüsünüz.....
akraba olmaları belki kafanızı karıştırıyor olabilir.......
ama herkeste aynı degildir......
başka bir şehirde yeniden bir hayat kurma durumunuz varmı.....hem iş anlamıyla hem maddiyat anlamıyla ......
belkide herşeyden biraz uzaklaşmanınız kafanızı dinlemeniz..başka bir meçguliyet bulmanız.....
şuanki durmunuzdan uzaklaştıra bilir.........
bazen insanın hayaatın herşey güzel gitmeye bilir....kimin gidiyor ki.herkesin inişli yokuşlu hayatı canım.....
ama dedigim gibide herşeydende kendinizi soyutlamyın...........

Annemde kardeşlerimde yaşıyor canım, annemde artık bunalmış, sinirlenince bana patlıyo ama ben hep sessizim bu nedenle özgüvenimde yokk...
Evleneceğim insanlara güvenemiyorum, bazılarınında ailesine...
Malesef başka bir şehire gitme imakanım yok canım, ailem burada gidersem beni reddedebilirler...
Ah kafamıda dinleyemiyorumki hep stres hep sinir...
Yardımların için saol canım...

Neden??
Chatla evlenen çiftler yokmu? Ben bazı insanların ş..sizliğini anlatmaya çalıştım orada, hem bu hayatta karşılaltığımın en basitiydi neden orada takılı kaldın? Diğerleri ilgini çekmedi dimi, işte insanlardan bu yüzden nefret ettim ben, hep uç noktamı yakalamaya çalışıyorlar, yaptığım ii şeyleri görmek istemiyorlar...

arkadaşaım benim bi uç nokta yakalama çabam yok
o kelimenin geçtiği bi konu beni rahatsız etti,
daha düzeyli bir anlatım beklerdim belki de
ayrıca elbette evlenen var ama bi oranla istersen
%90 nının derdi o senin söylediğindir
hayatta bol şanslar

Kusurabakma canım yaşadıklarını sen bilirsin tabii ama hayatında bu kadar depresyona girecek bir sorun göremiyorum ben..

Olay senin ufak yaşta babanı kaybetmiş olman sadece..
Bunu anlayabiliyorum uzaktan da olsa..
Ufak yaşta bir yarını kaybetmiş ve kendini desteksiz hissederek büyümüşsün..
Onun haricinde burda yazdıkların çoğu insanın zaman zaman yaşadığı aşk_iş sorunları..

Bence biraz toparlan..
ılaç tedavisi ile toparlanabilirsin..
Kendine gel, bazı şeyler de insanın kendi elinde inan..
Sağlıklısın, bir mesleğin ve işin var, annen var..

Bu kadar sorun yapacak, hayata isyan edecek bir sorun yok bence..

Ama dediğim gibi ayrıntıları sen bilirsin, Allah yardımcın olsun.

canım sanırım arkadaş o kelimeyi bir bayana yakıştıramadığı için öyle söyledi.beni kullanmak istedi falan yazsaydın daha iyi olurdu sanki.o yüzden öyle demiştir.

hah işte ecem aynen ööle canım
ben ifade edemedim belki de
bi bayana asla yakışmicak bi kelime o

ne yazacağımı bilemedim.sadece çok dikkat et şuan doğru karar veremiyorsun bence.yanlış bir şey yapma.ve sakın nette tanıştığın erkeklerle falan de görüşme.bunun yanlış olduğunu sen de biliyorsun zaten.alabiliyorsan psikolojik destek al derim.

zaten net olayı bir ilkti ve son olacağından emin olabilirsiniz, bir anlık can sıkıntısı diyelim ona...
Evet farklı şekilde yazabilirdim, ama şu yazdıklarım hep kalbimin söyledikleri, çokmu kötü bir kelime??
Rahatsız ediciyse hemen silebilirm tabi, üzgünüm o kelime için...

Neden??

Gerçekten sinirlerin fena yıpranmış, herkesin senin bir açığını yakalamaya çalıştıklarına takılmışsın..

Belki 1-2 insan böyledir karşına çıkan.Ama bu, hayatta herkesin ve burdakilerin senin uç noktalarını yakalama gibi bir niyeti olduğu anlamına gelmez.

Bence kendine güven konusunda birşeyle yapman gerekiyor..
Atlatılamayacak sorunlar değil bunlar..
Biraz gayret ve istek sadece..

arkadaşaım benim bi uç nokta yakalama çabam yok
o kelimenin geçtiği bi konu beni rahatsız etti,
daha düzeyli bir anlatım beklerdim belki de
ayrıca elbette evlenen var ama bi oranla istersen
%90 nının derdi o senin söylediğindir
hayatta bol şanslar

bende daha kibar bir uyarı bekledim belkide, sinirlendim bir an...
Şurada kimseyi kırma çabasında değilim bundan emin olabilirsiniz...
Değiştirdim o kelimeyi, diğer arkadaşada söylediğim gibi insanları rahatsız etmek istemem

flim gibi hayat bence chat falan gşrme ordaki insanlra güvenme daha gençsin karışına sevebileceğin biri çıkar unutma gün doğmadan neler doğar babanı kaybetmenede çok üzüldüm . hayata daha farklı gözlerle bak hiç olmazsa annen var sağlığın yerinde çalışıyorsun hayatta herşey evlenmek değil evlilikte çok zor aslında

Gerçekten sinirlerin fena yıpranmış, herkesin senin bir açığını yakalamaya çalıştıklarına takılmışsın..

Belki 1-2 insan böyledir karşına çıkan.Ama bu, hayatta herkesin ve burdakilerin senin uç noktalarını yakalama gibi bir niyeti olduğu anlamına gelmez.

Bence kendine güven konusunda birşeyle yapman gerekiyor..
Atlatılamayacak sorunlar değil bunlar..
Biraz gayret ve istek sadece..

1-2 insan olsa böyle olmaz kesinlike bir çoğu diyelim biz ona...
Yazıda da belirttiğim gibi düzelmek için çok fazla koşuyorum ama hamster misali yerimde sayıyorum...
Asıl sorun hayatta fikirlerimi kimseye danışamamam, ben kimse için önemli değilim yada bana çok güveniyorlar bilmiyorum. Kimse fikrini benimle paylaşmıyor. Ben hayatımla ilgili bir soru yönelttiğim zaman sen bilirsin diyorlar...

çok karışıksın bence ve çok sorguluyosun hayatı..sanki tek tek çekip acı ve kötü olanları çelmişsin hayatından..
sen mutsuzluğa bu kadar sarınırsan onu üzerinden atamazsinki..
dışardan seni bu nedenli alt üst edecek bi durum gibi gelmedi yaşadıkların..dışı beni içi seni yakar tabi bu durumda ama bu kadarda umutsuz va acı dolu bakma hayata..hoşcakal..

flim gibi hayat bence chat falan gşrme ordaki insanlra güvenme daha gençsin karışına sevebileceğin biri çıkar unutma gün doğmadan neler doğar babanı kaybetmenede çok üzüldüm . hayata daha farklı gözlerle bak hiç olmazsa annen var sağlığın yerinde çalışıyorsun hayatta herşey evlenmek değil evlilikte çok zor aslında

Evet korktuğum için zaten evlenemiyorum...
Çünkü yüküm zaten çok insanlar soruyor 6 yıldır çalışıyorsun birikimin nerde diye??
Oysaki bu ev nasıl döner, küçük kardeşi nasıl okudu diye hiç soran yok...
Şu vakitten sonra kimseye güvenmiyorum, hayatta karşıma çıkan herkese çalıştığım iş arkadaşlarıma canavar gözüyle bakıyorum :(( Elimde değil bu benim malesef

çok karışıksın bence ve çok sorguluyosun hayatı..sanki tek tek çekip acı ve kötü olanları çelmişsin hayatından..
sen mutsuzluğa bu kadar sarınırsan onu üzerinden atamazsinki..
dışardan seni bu nedenli alt üst edecek bi durum gibi gelmedi yaşadıkların..dışı beni içi seni yakar tabi bu durumda ama bu kadarda umutsuz va acı dolu bakma hayata..hoşcakal..

Saol bu sözleri duymaya ihtiyacım vardı...

birde hayata bu kadar olumsuz bakma mutlu olacak o kadar çok şey var ki pozitif ol boşver çevrenin sözlerini umursama hayat senle dalga geçeceğine sen dalga geç ben evlenme demiyorum evleneceğin kişi çok iyi seç . umarım mutlu olursun

Back
X