Eşim çalışmak istemiyor

Yani bu adam hadi tembel ama baskasi da olsa size aşık olmadan oldu bittiyle bu sekilde evlenip sonra neden size ömür boyu baksin? Gorucu usulunde mantık biraz daha önde işler çünkü.
Maaşiniz neden kesildi durum buysa? Bi daha basvuramiyor musunuz? Bu konuyla uğraşın derim.

Yani aileniz de size bakmayacak belli ki evlendirecekleri kişinin de çok iyi olacagini dusunmuyorum çalışsa bile %99 baska sorunlari olacaktir.
Bir anda engel oranım düşürüldü ve maaşı kestiler zaten maaş varken hepsini ailem alırdı ben 5 kuruş görmezdim tekrardan başvurdum ama artık çıkarmıyorlar

Maalesef öyleler herkes aile olamıyor çok teşekkür ederim

Doğuştan yemek borumda darlık var bir sürü ameliyat oldum ama tam olarak iyileşemedim normal insanlar gibi katı yiyecek yiyemiyorum hemde gelişim geriliğim var yetersiz beslendigim için çabucak yoruluyorum sürekli sıvı şeyler yemek zorundayım önceden zaten midemden tüple besleniyordum şimdide üstüne birde fibromiyalji çıktı bende

O zaman sizin destek almanız lazım, siz tekrar başvurun bence.

Maalesef öyleler herkes aile olamıyor çok teşekkür ederim

Doğuştan yemek borumda darlık var bir sürü ameliyat oldum ama tam olarak iyileşemedim normal insanlar gibi katı yiyecek yiyemiyorum hemde gelişim geriliğim var yetersiz beslendigim için çabucak yoruluyorum sürekli sıvı şeyler yemek zorundayım önceden zaten midemden tüple besleniyordum şimdide üstüne birde fibromiyalji çıktı bende
Engelliler için olan kuruluşlarda falan sizinle aynı hastalığa sahip insanların yaptıkları işleri bir araştırın. Engelli kütüphane memurumuz vardı üniversitede.
Bazı masa başı sekreterlik işleri oluyor.
Ya da finansal eğitim/kurs bulun kendinize. Saçma yerlerden bahsetmiyorum, isterseniz iki yıllık bir bölümde öğrenin, iibf kitapları bakın, belediyenin de kursları oluyor. Kocanız paraya el koymuyorsa yatırım yapmaya başlarsınız.
Baskı yapıyor mu kocanız? Oyun oynuyorsa gözüne batmazsınız diye inanıyorum

Bir anda engel oranım düşürüldü ve maaşı kestiler zaten maaş varken hepsini ailem alırdı ben 5 kuruş görmezdim tekrardan başvurdum ama artık çıkarmıyorlar
Böyle durumlarda birisi sizi şikayet etmiş oluyor diye bir duyum almıştım, ne kadar doğrudur bilemiyorum

Kızlar sizinle bir derdimi paylaşmak istiyorum konuşacak kimsem olmadığı için buraya yazıyorum. Ailem 5 sene önce ben doğuştan hasta, engelli ve çalışamadığım için beni önlerine ilk çıkan kişiyle evlendirdi önceden engelli raporum vardı 3 sene falan onu harcadılar o rapor kesilince beni başlarından atmak için hemen acele bir şekilde evlendirdiler sorun şu ki beni evlendirdikleri kişi şuan 36 yaşında ve hayatında sadece 6 ay çalışmış ailem bunu bildiği halde evlenince çalışır merak etme diyerek beni 6 içinde evlendirdiler annesi annemi arayarak oğlum evlenince çalışacak benim 2 evim var birinde kalırlar demiş ve annesinin emekli maaşı birde eşi vefat ettiği için oradan maaş alıyor ve maaşını yarısını bize veriyor evleneli 5 sene oldu hala bir kez olsun iş bakmaya gitmedi ben iş konusunu açınca kıyamet kopuyor bağırıp çağırıp sen beni istemiyorsun evde o yüzden işe git diyorsun diyor annesi 75 yaşında yarın birgün o vefat etse bize kim bakacak edecek çalışman lazım diyorum asla dinlemiyor zaten gece sabaha kadar bilgisayar da oyun oynayıp öğlen 3,4 gibi kalkıyor bu konuyu annesiylede konuştum oda çalışmasını istemiyor bırak yatsın evde ben size maaş gönderiyorum yanında durup yemeğini temizliğini yapsan yeter diyo bana artık beni oğlunun yanına hizmetçi olarak aldığını düşünmeye başladım annesine sen ölürsen ne olacak oğlun hayatında çalışmamıs sen hala evde yatmasını destekliyorsun diyorum ben ölünce arsalar falan var onu satıp yersiniz diyo hazır para dayanır mı düzenli bir işi olması lazım diyorum annesininde umrumda değil yani beni anlayan dinleyen hiç kimse yok aileme bu durumu anlattığımda ise boşanıp gel seni başkasıyla evlendiririz diyorlar ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten. şuan çalışamadığım için sosyal medya işlerine başladım ama kendimi geçindirecek kadar para kazanamıyorum ailemin yanına dönsem beni evlendirecekler burada kalsam eşim çalışmak istemiyor bu saatten sonra çalışacağını da düşünmüyorum iki arada bi derede kaldım
Arsalar varsa gerçekten kayınvalideni dükkan açma konusunda ikna et bence hem sen de dükkanda durursun evde bunalmazsin rahatsızlığın engel mi dükkanda durmaya

Eşiniz ağır engelli değil galiba..kaç kardeşler,madem arsaları varmış,annesi kira getirecek bir şey alsın size..aileniz de çok garip,hemen evlendirecek birini bulabiliyorlarmiş😒

Engelli raporunuz için hakem hastane talebi oluşturarak tekrar başvuruda bulunabilirsiniz ama süresiz engelli raporu devri kapandı maalesef. Ben de işitme engelliyim 15 yaşından beri çalışıyorum, yapmadığım iş kalmadı ve bu yıl 43 yaşında emekli oldum ama nelerle karşılaştım neler yaşadım anlatamam size.

Ailenizden hayır yok orası kesin, ya tembel eşinizi idare edeceksiniz, ya da raporunuzu tekrar çıkartmak için uğraşıp ailenizin yanına döneceksiniz. Eşinizin başka sorunu yoksa bu şekilde devam edin bence ama bu süreçte kendinizi maddi açıdan gerçekten güvence altında olup olmadığınızı öğrenin, kv bahsettiği arsalar vb. konusunda.

Kızlar sizinle bir derdimi paylaşmak istiyorum konuşacak kimsem olmadığı için buraya yazıyorum. Ailem 5 sene önce ben doğuştan hasta, engelli ve çalışamadığım için beni önlerine ilk çıkan kişiyle evlendirdi önceden engelli raporum vardı 3 sene falan onu harcadılar o rapor kesilince beni başlarından atmak için hemen acele bir şekilde evlendirdiler sorun şu ki beni evlendirdikleri kişi şuan 36 yaşında ve hayatında sadece 6 ay çalışmış ailem bunu bildiği halde evlenince çalışır merak etme diyerek beni 6 içinde evlendirdiler annesi annemi arayarak oğlum evlenince çalışacak benim 2 evim var birinde kalırlar demiş ve annesinin emekli maaşı birde eşi vefat ettiği için oradan maaş alıyor ve maaşını yarısını bize veriyor evleneli 5 sene oldu hala bir kez olsun iş bakmaya gitmedi ben iş konusunu açınca kıyamet kopuyor bağırıp çağırıp sen beni istemiyorsun evde o yüzden işe git diyorsun diyor annesi 75 yaşında yarın birgün o vefat etse bize kim bakacak edecek çalışman lazım diyorum asla dinlemiyor zaten gece sabaha kadar bilgisayar da oyun oynayıp öğlen 3,4 gibi kalkıyor bu konuyu annesiylede konuştum oda çalışmasını istemiyor bırak yatsın evde ben size maaş gönderiyorum yanında durup yemeğini temizliğini yapsan yeter diyo bana artık beni oğlunun yanına hizmetçi olarak aldığını düşünmeye başladım annesine sen ölürsen ne olacak oğlun hayatında çalışmamıs sen hala evde yatmasını destekliyorsun diyorum ben ölünce arsalar falan var onu satıp yersiniz diyo hazır para dayanır mı düzenli bir işi olması lazım diyorum annesininde umrumda değil yani beni anlayan dinleyen hiç kimse yok aileme bu durumu anlattığımda ise boşanıp gel seni başkasıyla evlendiririz diyorlar ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten. şuan çalışamadığım için sosyal medya işlerine başladım ama kendimi geçindirecek kadar para kazanamıyorum ailemin yanına dönsem beni evlendirecekler burada kalsam eşim çalışmak istemiyor bu saatten sonra çalışacağını da düşünmüyorum iki arada bi derede kaldım
Ailen tam paragöz, vicdansız ailelerdenmiş ne yazıkki. Sizi zorla biriyle evlendirmişler. Şimdi de eve geri gel başkasıyla evlendiririz diyorlar şaka gibi. Hangi devirdeyizz 😳😳🙄🙄 eşin ve annesi de aşırı bağımlı birbirine. Patolojik derecede bağımlılık var ortada. 36 yaşında bir erkeğin sadece 6 ay çalışması, evde bütün gün yatıp oyun oynaması ve annesinin de oğlum çalışmasın,benim param,evim , arsan var ölürsem onunla geçinir demesi daha da tuhaf 😳😳 eşin hiç olgunlaşamamış ve sorumluluk sahibi birisi değil

Böyle durumlarda birisi sizi şikayet etmiş oluyor diye bir duyum almıştım, ne kadar doğrudur bilemiyorum
alakası yok

birkaç sene önce engel oranları düşürüldü
rakamları atacam da mesela: şöyeüle

eskiden 1 gözü olmayana %40 veriyorlarsa şimdi %20 veriyorlar
eskiden açık kalp ameliyatından sonra %50 iş göremezlik veriyordularsa şimdi %20 veriyorlar

toplam engel oranı da (tam sayıları gerçekten hatırlamıyorum da) %60-70 gibi bir şey etmiyorsa malül sayılıp maaş alamıyor artık

çooook kişi bu durda eskiden bol kesede ndağıtmışlar bu oranları şimdi kestiler olay bu.

bu kişi en baştan beri engelli KPSS ile atanıp çalışabilirmiş ailesi maaşa güvenmiş de kendisi de bilmiyorum artık neye güvendiyse...

2 gözü de görmeyen bir akrdaşımız var, Gazi'de tarih okudu engelli KPSS ie yine Gazi üniversitesine idari memur olarka atandı.

Görmüyor bu insan ama masabaşı çalışıyor
masabaşı bir işi bu kadın da yapabilirdi.

alakası yok

birkaç sene önce engel oranları düşürüldü
rakamları atacam da mesela: şöyeüle

eskiden 1 gözü olmayana %40 veriyorlarsa şimdi %20 veriyorlar
eskiden açık kalp ameliyatından sonra %50 iş göremezlik veriyordularsa şimdi %20 veriyorlar

toplam engel oranı da (tam sayıları gerçekten hatırlamıyorum da) %60-70 gibi bir şey etmiyorsa malül sayılıp maaş alamıyor artık

çooook kişi bu durda eskiden bol kesede ndağıtmışlar bu oranları şimdi kestiler olay bu.

bu kişi en baştan beri engelli KPSS ile atanıp çalışabilirmiş ailesi maaşa güvenmiş de kendisi de bilmiyorum artık neye güvendiyse...

2 gözü de görmeyen bir akrdaşımız var, Gazi'de tarih okudu engelli KPSS ie yine Gazi üniversitesine idari memur olarka atandı.

Görmüyor bu insan ama masabaşı çalışıyor
masabaşı bir işi bu kadın da yapabilirdi.
Bilgi için teşekkürler <3 Arkadaşınızı tebrik ederim, maşallah
İnşallah konu sahibi de çalışmak için heveslenir. Anladığım kadarıyla adam azıcık oyun bağımlısı, kadın çalışsa gözüne batmaz. Sonra da ayrılırlar. Engelli eşine ev işi yaptıran gereksiz bir herif sonuçta

Bence aynı adamla devam etmek zorunda değilsin. Tek yaşayamayacağını düşünüyorsan ikinci evlilik yaparsın.
Bu adam ömür tüketir. Çalışmayan erkek sıkıntı, fazlalık... olmaz...
Homeofice çağrı merkezi gibi işler bulsanız bari oturduğu yerden çalışsa

Allah yardımcısı olsun ya imtihanı çok büyük. Bana göre fiziksel engel durumu olanlarda engel oranı düşürülmemeli.
amin inşallah.

üstelik doğuştan değil
küvözde ışık tedavisi verirken kör etmişler çocuğu ,tıbbi hata yani.

amin inşallah.

üstelik doğuştan değil
küvözde ışık tedavisi verirken kör etmişler çocuğu ,tıbbi hata yani.
Yaaaa çok yazık çok 😕 göz en hayati organımız ya Allah yardımcısı olsun içim kötü oldu böyle şeylere çok üzülüyorum 😔😔😔

X