• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçarak evlenen var mı?

Allahın işine karismasak iyi olur affedecek olup olmadığını ne siz ne de biz bilebiliriz.Konu sahibi yaptığının hata olduğunu biliyor olduğu için de hangi konuda uyarmak istiyorsunuz?
Ben diğer üyenin çıkışına cevap vermiştim aslında . Evt konu sahibi yaptığının farkında , Allah yardımcısı olsun .
Ama şu konu içerisinde kimse hakikati söylemezse , konuya dışardan dahil olan evlatlarımızın yanlışa sapmasından korkarım .

Doğruyu söylemek tekme atmak değildir hanımefendi .
Desteklemek amacı ile yanlışı saklamak veya söylememek uygun olmaz . Bir de böyle herkese açık bir platformda
Yahu burada birisi kalktı ayağa alkışladı biz de ona destek mi verdik neyden bahsediyorsunuz Allah aşkına siz yaa, yanlışı saklayan mı var ilk yorumlara bir göz gezdir cici kız eleştiri oklarınin hedefi oldu konu sahibi, şaka gibisiniz vallahi billahi

Yahu burada birisi kalktı ayağa alkışladı biz de ona destek mi verdik neyden bahsediyorsunuz Allah aşkına siz yaa, yanlışı saklayan mı var ilk yorumlara bir göz gezdir cici kız eleştiri oklarınin hedefi oldu konu sahibi, şaka gibisiniz vallahi billahi
Amaç provokasyon ya da cehalet bilmiyorum hangisi

Bu adamdan sana hic bişey olmaz ya inanmıyorum 29 ocakta ögrenmişsiniz bu adamda hicmi vicdan yok hicmi korku yok ailesi ögrenir napar benide abisi babası gebertirlermi diye.Nasıl rahat uyuyabiliyor gezmis gezmis simdi salak salak konusuyor konusma tarzı bile beni snir etmeye yetti snirden ölecem varya o cocuga ağzma geleni saymak istiyorum resmen. Nekdar kolay gencecik bir kızın hayatıyla oynamak şuna bakarmısınız 25 yasına gelmis anası telefonunu alıyo neblm napıyo anana telefonunu aldırtıyon bu yaşta utanmadan 2 aydır bahaneler hat safada güvenemiyon bitarafınada ne diye kızla ilişki yaşamaya kalkıyosun onlara aklı eriyor güzelce. Ya sen doktora git bebegn durumunu ögren sonrada bu cocugu ara söyle anneni arayacam diyip durma bence aç konus kadına söyle herşeyi derse aldır diye aldırma zamanı gecmis oglunda yan ciziyo benimle oyuncak gibi oynamasın de agzına geleni say nasıl insanlar bunlar vicdansız merhametsiz ben hic inanmıyorum belkide anasıyla plan yaptı anası aklını celdi bunun arama sorma gitme umudu kesilir bırakır pesini diye utanmaz, söyle ara babasınada de ben tek basıma yapmadım böyle olmayı bnde istemezdim mecbur sahip ckcaksınız konusun oglunuzla de benim aklıma tek takılan simdi bu cocugun lafında sözünde düzen yokken annenne söylesen nasıl olur o kadının karsısına cıkaracak yürekli biri yokkii ..

Yarın Dr a gidip muayene olun. Bebeğin durumuna göre erkek arkadaşınızı arayın. Daha sonra annenizle konuşup bu işe bir çare arayın. Bu kadar sancı olması da pek normal değil açıkçası.

Ailenizin vereceği tepkiden korkuyorsun ama yapacak birşey yok. Bir tanıdığım da senin durumundaydı. Ailesi son derece muhafazakar. 3 tane abisi var. Nişanlıydı zaten bir duyduk düğün tarihi öne alınmış. Evlendikten 6 ay sonra doğum yaptı. Erken doğum 6 aylık doğdu filan diye. Çocuğu gördüm 6 aylık doğmuş olmasına imkan yok ama yinede kimse ağzını açıp ima bile edemedi.

Buraya yorum yazmış hiç bir kadin konu sahibine, aferin ya iyi yapmışsın, tabi canim istedigin gibi yaşa sonra adam istemiyormu kacarsin evden ya da dogur catir catir ya kimsede karisamaz demedi! Özgürüz biz ohh bak keyfinede demedi!!!

Önce dedik ki ne yaptın kızım sen kocaman kızsin neden güvendin bu kadar? Evli değilsin birşey değilsin bu ne rahatlık.
Neden yaşadın hadi yaşadın dikkat etseydin.
Konu sahibi hata yaptım dedi biliyorum dedi akıl alacak kimsem yok dedi. Bizde destek olmaya çalıştık. Evden kaçma dedik olmaz dedik nikah lazım dedik.

23 yaşında benim kardeşim yaşında belki kassam çocuğum yasinda empati yapıyorum. Insanlar hata yapar, hatalar insanlar için. Yargılamak benim haddime değil, kimsenin haddine değil.
Doğru yolu söylersin görevimiz bu ama cezalandirmak benim işim değil, haddime de değil.

Bu saçma zihniyet yüzünden, korkular yüzü n den hergun kadınlar öldürülüyor ya da kendini öldürüyor zaten. Sonuc kadin ölüyor kadin!!!
Çünkü erkek ne isterse yapar ama kadin yapamaz aman allahım zina olur.
Adam gider komşunun çocuğuna tecavüz eder hamile kalmazsa çok şükür der olduk.
Tacize ugrariz aman kimse duymadı gormedi der susarız.
Bu konuda bile kimse duymadan kız zarar görmeden çözmenin peşindeyiz. Çünkü ağzını burnunu kırarlar ama adama bi halt olmaz sırtı sivazlanir ailede de hele para varsa yollarlar bir yerlere biraz sonra zaten unutulur.
Biz ne biçim bir millet olduk ya ne biçim.

Buradan, konu sahibi arkadaşımızı desteklediğimizi söyleyerek kınar tarzda mesaj bırakan forum sakinlerine nazikçe seslenmek istiyorum,
Lütfen arkadaşımızı yargılamayalım. "Yargılamıyorum ki" diye düşünüyorsunuz büyük ihtimalle ama, ne olursunuz empati yapın. Kardeşiniz vardır, kuzenleriniz vardır, kızınız vardır, oğlunuz vardır, yoksa da elbet bir gün olacaktır, torununuz da olacak bir gün. Bir şekilde bir anlık bir hata yapmışsınız, ne olursa olsun herkes ama istisnasız herkesin başına gelebilir bu, Allah katında günah olan bu hatayı daha da büyük bir günahla örtmek istememişsiniz, karşınızdaki insan ise sizi oyalayıp bu duruma düşürmüş. 23 yaşındasınız, maddi olarak bağımsız değilsiniz, sıkışmışsınız, yalnızsınız... Ne büyük bir yürek yükü! Bu halde bir insana, söylemekle düzelmeyecek şekilde niye bir de biz yüklenelim ki? Konu sahibi hatasının farkında. İki kişilik bir günahın cezasını neden tek kişiye yüklüyoruz? Allah'ın tövbe kapıları her zaman açıktır. Neredeyse her suresinde "Allah çok affedicidir" diyen bir Kitab'ın inananlarıyız, Allah aşkına! Bunu tabiri caizse sosyete familyasından bir insan olarak söylemiyorum, manevi açıdan hassasiyetleri bulunan bir insan olarak söylüyorum.
Dışarıdan bu konuyu okuyan gençlere örnek olmak demişsiniz, sizce bu konuyu okuyan hangi genç oo ne güzel ben de böyle bir hata yapayım der ki?
Konu sahibi arkadaşım, lütfen kendine mukayyet ol. Sana çözüm olacak bir öneri bulamadığım için kötü hissediyorum. Bizi haberdar et.

Yazmiycam dedim ama aklım sende iyimisin?
Lütfen annenle konuş ya lütfen sana yalvariyorum. Annen öyle laf carpitip ağzından laf almaya da çalışmış zaten korkma ve söyle. Bır an once bişeyler yapın birlikte.
Bak annene söyle ki gerisi çorap sokugu gibi gelsin.
Dualarim senle keşke elimizden bişey gelse.
Sevmissin ama o öküz herifte is yokmuş.
Güçlü ol güçlü dur dua et Rabbim Her zorlugun ardından bır kolaylik verir.
Çocuğum yok ama ne zorluklar yaşadım .
Bu sorumsuzlugu aynı ayrildigim adama benziyor anasinin teyzesinin lafiyla oturan adamdan Hayır mı gelir. Evliyken ben boşanacaktik
Bi ara gebe kalacagimi düşünmüştüm ve ayrılık vaktiydi boşanma zamanı bana " aldirirsin olur biter" demişti . Bu lafı canımı öyle yakmisti ki. Şükür rabbime hamile olmadim.
Seni çok iyi anlıyorum. İnş selamete çıkacaksın. ......

Yorumu ayakta alkışlıyorum
Ha bide yargilamayin falan yazmis bazilari. Bi hatadir olmus diyende var. Hayir efendim söz konusu bi bebekse hata kaldirmaz bi konu bu. Sakin evlenmeden birlikte olmaya karsi gibi algilamayin isteyen istedigini yapar herkesin kendi bilecegi mesele. Ama olay evlenmeden heleki maddi anlamda kendini kurtarmamis bireylerse kimse kusura bakmasin iyi niyet akli selim davranis göremiyorum. Ya hamile kalmak bu ladar kolay mi bizim devrimizde. Onu gec ilk cinsel deneyim bile ne kadar zor oluyor kadinlar icin hani bi hatadir olmus diyenler icin yaziyorum, eger olay hamile kalabilmeye kadar geldiyse bu hata bi kere olmamis demektir. Gebe kalmamak icin bi ton onlem var madem iliskiye girseksin ogren bunlari demi. Simdi kara kara düşünürsün ne yapacagim diye. Soyleyeyim ne yapacagi kacacagim diyorsun bu cozum mu? Degil!!!hayat şartlari zor canim zor. Sen yinede ailene sığın erkek arkadasinda yanindaysa aciklayin evlenmek istiyoruz bize sahip cikin deyin. En azindan bebegin icin bunu yap. Sadexe dogurmakla bitmiyor bi suru sorumlulugun olcak. Erkek arkadasin ne is yapiyor ev gecindirebilcekmi bunlari düşün. Ama ne olur bebegini arada helak etme. Cok buyuk vebal

bi tanıdığın başına geldi bu olay onun için çok üzülüyorum, kız 22 yaşındaydı sevgilisi ipsiz sapsız ailesi gecekonduda yaşıyo zor kirasını veriyo falan durumları fena kötü; kız 8 aylık hamile annesi farketmemiş, daha sonra bizim bi akraba senin niye karnın öyle deyince kız midem şiş demiş tabi inanmamışlar test yaptırmışlar bildiğimiz o tuvalette yapılan testlerden neyse kız hamile olduğunu annesine bizim tanıdık söylemiş, anne bayılmış falan daha sonra baban duyarsa seni öldürür abininde elini kana bulama kaç demiş oğlanla kaçtı bi ay sonra doğurdu, sonucu sana söyleyim mi arada annesini başka bi evdeyken ziyaret edebiliyo, üstü başı kir çocuk desen pislikten mikrop kapacak öyle deyim, banyo yapabilmek için daha küçük tüpten su ısıtıyolarmış, evde ne yakacak ne başka bişey babasının daha bebekten haberi yok kaçtı sanıyor, ama Allah onunda yardımcısı olsun bianlık hata işte hepimiz genç olduk cahil olduk çocuklarımız var Allahım esirgesin ama erkeklere hiç bişey olmuyo ya onu hazmedemiyorum öküz inş en yakın zamanda cezasını bulur sana sahip çıkacağına inanmıyorum

Üç gündür konuyu takip ediyorum.Insallah Rabbim bir çıkış yolu gösterir.ama ailenizle mecbur söylemek zorundasınız. bana kalirsa çünkü bebeğin babası olacak sahış sormusuzun umursamazlık önde gideni belliki.Ve onun bu durumda çokta kaybedeceği birşey olmaz,en kötü ihtimalle banane yapmasaydın zormalı yaptim deyip kenara cekilecwk potansiyeli var .ama siz ömür boyu bu durumla yaşamak zorunda kalacaksınız.bence onun için siz tek başına neler yapabyapabilirsiniz onları bi göz önünde değerlendirip,ölçüp tartin derim ben.

bi tanıdığın başına geldi bu olay onun için çok üzülüyorum, kız 22 yaşındaydı sevgilisi ipsiz sapsız ailesi gecekonduda yaşıyo zor kirasını veriyo falan durumları fena kötü; kız 8 aylık hamile annesi farketmemiş, daha sonra bizim bi akraba senin niye karnın öyle deyince kız midem şiş demiş tabi inanmamışlar test yaptırmışlar bildiğimiz o tuvalette yapılan testlerden neyse kız hamile olduğunu annesine bizim tanıdık söylemiş, anne bayılmış falan daha sonra baban duyarsa seni öldürür abininde elini kana bulama kaç demiş oğlanla kaçtı bi ay sonra doğurdu, sonucu sana söyleyim mi arada annesini başka bi evdeyken ziyaret edebiliyo, üstü başı kir çocuk desen pislikten mikrop kapacak öyle deyim, banyo yapabilmek için daha küçük tüpten su ısıtıyolarmış, evde ne yakacak ne başka bişey babasının daha bebekten haberi yok kaçtı sanıyor, ama Allah onunda yardımcısı olsun bianlık hata işte hepimiz genç olduk cahil olduk çocuklarımız var Allahım esirgesin ama erkeklere hiç bişey olmuyo ya onu hazmedemiyorum öküz inş en yakın zamanda cezasını bulur sana sahip çıkacağına inanmıyorum
O nasıl bir cahil cesaret, 8 aylık olmuş göbekle nasıl o evde yaşıyorsun?
Ne vurdumduymaz bir aile ki kızlarının karnı burnunda, komşu fark ediyor onlar fark edemiyor.
Ana- baba olmak sadece dünyaya getirmek değil, sorumluluğunu da almak lazım.
İnsan evladında ki böyle büyük bir değişimi nasıl olur da fark edemez akıl alacak gibi değil.

Benim tanıdığım 5 aylık hamileyken evlendide gelinlikten belliydi hamile olduğu 9 aylığı nasil bilemez annesi çocuk doğurmuş sonuçta Allah Allah basiret bağlanması bu oluyor demekki

ya bilemeyeceğim artık belkide annesi biliyordu neyse ki evlendiler şimdi herkes barışmış gayet iyiler

Ha bide yargilamayin falan yazmis bazilari. Bi hatadir olmus diyende var. Hayir efendim söz konusu bi bebekse hata kaldirmaz bi konu bu. Sakin evlenmeden birlikte olmaya karsi gibi algilamayin isteyen istedigini yapar herkesin kendi bilecegi mesele. Ama olay evlenmeden heleki maddi anlamda kendini kurtarmamis bireylerse kimse kusura bakmasin iyi niyet akli selim davranis göremiyorum. Ya hamile kalmak bu ladar kolay mi bizim devrimizde. Onu gec ilk cinsel deneyim bile ne kadar zor oluyor kadinlar icin hani bi hatadir olmus diyenler icin yaziyorum, eger olay hamile kalabilmeye kadar geldiyse bu hata bi kere olmamis demektir. Gebe kalmamak icin bi ton onlem var madem iliskiye girseksin ogren bunlari demi. Simdi kara kara düşünürsün ne yapacagim diye. Soyleyeyim ne yapacagi kacacagim diyorsun bu cozum mu? Degil!!!hayat şartlari zor canim zor. Sen yinede ailene sığın erkek arkadasinda yanindaysa aciklayin evlenmek istiyoruz bize sahip cikin deyin. En azindan bebegin icin bunu yap. Sadexe dogurmakla bitmiyor bi suru sorumlulugun olcak. Erkek arkadasin ne is yapiyor ev gecindirebilcekmi bunlari düşün. Ama ne olur bebegini arada helak etme. Cok buyuk vebal

çok iyi ve yerinde açıklamışsınız

Öncelikle kırıcı yorum yapmayın lütfen :KK43: erkek arkadaşımla birlikte olduk ve hamile olduğumu öğrendim. Onun ailesi halledin bu işi dedi ama ben aldırmak istmedim. Erkek arkadaşım da hep destekçim oldu bu konuda. Farklı şehirlerde olduğumuz için çok şükür ki aldıramadık bebeği. Şimdi gitmeye karar verdik. Ama nasıl olcak ne yapcaz beş parasız bilmiyoruz. Akıl verin lütfen :KK43: ve sakın kınamayın.. Allah kimseyi yanlışa düşürmesin..
beş parasız oldugunuzu o işi yaparken düşünseydınız

Back