• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçarak evlenen var mı?

Nikahı kıyın öyle söyleyin sende pazartesi doktora git illa gelsin gidicem diye bekleme 3 hafta gelmemiş zaten aklımın almadığı 11 hafta neyi bekledin

Allah verdi iştesi falan yok, Allah durduk yere karnınıza yerleştirmedi Meryem Ana değilsiniz siz. Yapmışsınız olmuş. 11 haftalık bebek aldırılmaz da zaten. Erkek tarafı size sahip çıkmayacak gibi görünüyor, ki zorunda da değiller. Erkek arkadaşınıza da çok güvenmeyin ama ailem deyip her an gidebilir. Yanlış anlamayın moralinizi bozmak için demiyorum bunları. Her zaman en kötüsünü düşünüp kendimizi ona göre hazırlayıp ona göre karar vermeliyiz.
Öncelikle acilen gidip resmi nikah yaptırıyorsunuz, 3 gün içinde evlenmiş olursunuz zaten hızlı oluyor bu işler. Daha sonra annenizi karşınıza alıp 'anne biz evlendik çünkü zorundaydık...' diye konuşmaya başlıyorsunuz. Evli olduğunuzda size olan tepkiler azalacaktır. Erkek arkadaşınızın düşünmesine fırsat vermeyin, inanın bana onun fikri önemli değil. Banane ya deyip çekip gider, bebekle kalan siz olursunuz. Siz bildiğinizi okuyun, o erkek işte bu topraklarda yaşıyoruz hepimiz biliyoruz ki erkek bu işten çok kolay sıyrılır. Damga yiyen, üzülen bazı laflar işiten hakaret edilen siz olursunuz. O yüzden ACİLEN NİKAH
Ha kaçmak mı? Lütfen öyle bir şey yapmayın. Ailenizi terk edersiniz çok ezilirsiniz çok. Açın interneti okuyun neler yaşamış kaçarak evlenen kadınlar? Kusura bakmayın ama ben erkek arkadaşınızı çok sahiplenici bulmadım. 3 haftadır bebek muayenesini bekletttiğine göre. Acilen harekete geçmeniz lazım. Soranlara düğün istemedik dersiniz.

Nikah bastıktan sonra söylersem zaten hamilesin bide nikah yapmışsın ee bizdwn ne istiyosun düğün mü der annem. Önce ona söyleyip sonra nikah daha mantıklı geliyo bana ama şuan bana mantıklı gelen herşey sankide yanlışmış gibi bilmiyorum küçük çocuk gibi kaldı beynim. Sizce önce nikah sonra mı söyleyelim
Hamileyim ama evlencez dediğinde bence annen çok büyük tepki verecektir,belli değil çünkü...
Ama evlendik mecburdum hamileydim dediğinde,kızsada bi rahatlık olacaktır..
Biz bile şuan şüphe içindeyiz acaba çocuk oyalıyomu kaçacakmı diye,annen nasıl emin olsun..

Bizim bir arkadasin kardesinin basina boyle bir durum geldi.kiz erkek arkadasindan hamile kalmis.farkina varamamis tabi.annesi babasi durumu ogrendi.kizi evden disari cikarmadilar.dogumu yapmis baska bir ilde.dogumdan sonra dugunleri oldu..herkes zaten evlenince bisey diyemediler.simdi kizi ilkokula gidiyor bicir bicir..

Öncelikle kırıcı yorum yapmayın lütfen :KK43: erkek arkadaşımla birlikte olduk ve hamile olduğumu öğrendim. Onun ailesi halledin bu işi dedi ama ben aldırmak istmedim. Erkek arkadaşım da hep destekçim oldu bu konuda. Farklı şehirlerde olduğumuz için çok şükür ki aldıramadık bebeği. Şimdi gitmeye karar verdik. Ama nasıl olcak ne yapcaz beş parasız bilmiyoruz. Akıl verin lütfen :KK43: ve sakın kınamayın.. Allah kimseyi yanlışa düşürmesin..
Nasıl kırıcı yorum yapmayalım? O haltı yemeyi biliyorsunuz. Buna lafım yok. Insanız sonuçta. Ama madem onu yapmayı biliyorsunuz korunmayı da bilin değil mi? Sorsan 13 - 14 yaşındaki çocuk bile kondomun ne halta yaradığını bilir. Böyle kontrolsüz iş mi olur yahu? Erkeği geçiyorum. Sizin bir kadın olarak her türlü önleminizi almanız gerekirdi. 18 19 Yasımda çantamdan eksik olmazdı benim. Ne olur ne olmaz diye. Bu yüzden cevremdekilerle bir dünya sorun yasadım. Cok elestirildim ama yine de ihmal etmedim. Ne bileyim gün sonrası hapı kullandım ihmal ettiğim zamanlarda bile. Onlemini baştan almazsan, omur boyu ağlarsın. Dur bakalım daha bu başlangıç. Simdi boyle tedirgin durumdasın ama yarın cok daha büyük sorunlar yaşayacaksın. Belki çocuk evlenmek istemeyecek, ortada kalacaksın. Bunları en baştan düşünmen gerekirdi. Çocukla olmadan aids testi mi yaptirdin? Nasıl güvenebildin hayret!
Çok kızıyorum böyle hata yapanlara. Mesele biriyle evlilik dışı ilişki yaşamanız değil. Bunu cok da yanlış bulmuyorum. Kızdığım nokta, ortada kalan çocuklar. Haberlerde görüyoruz: Anne doğuruyor, tuvalete atıyor, ormana atıyor veya çöpe atıyor bebeği. İste o anneler sizin durumunuzda olan kadınlar. Baba kabul etmiyor. Anne de doğurup çöpe atıyor. Hadi diyelim baba kabul etti. Kaçtınız evlendiniz. Nasıl geçineceksiniz? Adamın sizi gerçekten sevdiğinden emin misiniz? Belki size hayatı zindan edecek. Çocuğunuz berbat bir ortamda büyüyecek. Bilemezsiniz ki bunu. Bu konuyu okuyan her kadın bunu kendine huy edinsin. Alın bir kutu kondom. Çok pahalı bir sey değil! Ped gibi çantanızdan ayırmayın! Ne yapıyorsanız öyle yapın. Hayatını mahvedeceğiniz bir bebeği bu dünyaya getirmeye hakkınız yok! Hem kaçmak da nedir. Soyleyin anne babanıza. Ettim bir hata deyin. Yarın o adamla anlaşamazsanız size o insanlar sahip çıkacak. Onların rızası olmadan evlenmeyin sırf çocuğunuzun babası diye.

önce gelip onun ailesi istesin söz nişan ne yapacaksanız yapın acilinden hemen nikah kıyalım desinler. sonra bebeği zaten öğrenecekler.

Ailene hamile olduğunu söylemeden evlenmek istediğini söyle belki isterler.ikna edebilirse babanı annene söyleyebilirsin sadece.yok istemiyolarsa nikahı kıyıp ailene ondan sonra söyle öyle kaçıp gitme dik dur karşılarında.ailen haketmiyo çünkü böyle bi davranışı.eğer büyük bi tepkiyle kötü bi davranışla karşılaşırsan ondan sonra topla eşyalarını git.bebek olduğu için ortada en doğrusu bu bana göre

Son düzenleme:
Kaç yaşındasınız? Tabi ki yaptığınız hoş değil günahı çok büyük aileleri ikna etmeye çabalayın o aile ortamını hak ediyo kaçmak çözüm değil ileride pişman da olabilirsiniz unutmayın.

Konu sahibi anne değilim ama düşününce bile elbette kızarım kızımın yada oğlumun bu hatası için başta ama sonrasında yavrumdur der sahip çıkarım. Bir nikah yaparsınız okulları dondurursunuz, bir iki yıl aileler destek olur geçinmenize o arada okullarınızı bitirir düzeninizi kurarsınız.

Evet kimse "evlenmek zorunda kalmak" istemez ama olmuş bir kere. Annenize sakince anlatın, kızıp bağırırsa gücenmeyin, haklı olduğunu unutmayın... Ama kaçıp eğitiminizi , ailenizi herşeyinizi çöpe atmayın...

Erkek arkadaşınızın siz bu durumda iken gezip eğlenmesi büyük soru işareti.. :( umarım doğru zaman olmadığı kesin olsa da doğru kişidir sizin için... 11 haftalık olmuşsunuz bir aya kalmaz karnınız belli olmaya başlar. Artık çözümü hızlandırmalısınız...

kaç yaşındasınız
reşitseniz erkek arkadaşınla evlenin hemen (erkek arkadasım da aldırmamı istemedi dediniz demekki sorumluluğunu kabulleniyo )
bebeği aldırmak da bi seçenek tabi
size kalmış

bence işi dolayısıyla nikahı erkenn yapıcaz de annene zaten tanışıyoruz aramızda sözlendik de bir ay içinde karşIlIk lı nikah kurun aile gelsin istesin olsun bitsin etrafa yayılmadan olay çıkmadan:KK54: bebek erken geldi olur

Çocuk yapmayı nası biliyosan öyle de kaçabilirsin bence.Burda kim sana ne tavsiyesi verecek anlamadım.Kaçmak iyi sorun yok merak etme mi diyecekler.

Sizin durumda kacmalik birsey kalmamis yani..Allah yardimciniz olsun. Ne diyecegimi bilemedim.
Kacma konusuna gelince cok cahilce birsey bence.

Bu konu bana dert oldu,sürekli aklıma geliyor,inşallah en hafif şekilde atlatırsın,sonuçtan haberdar at lütfen..

Olan olmuş artık önemli olan bundan sonra nasıl adım atılması gerektiği.. Fakat kesinlikle kaçmak çözüm değil..Siz sahipsiz değilsiniz ve ailenizin başını önüne eğdirmeye de hakkınız yok. Siz sanıyormusunuz ki kaçınca her şey güzel olacak..Asla ve asla bunu düşünmeyin iş yok güç yok para yok aile yok..Bu huzursuzluklarla ilerde oluşacak huzursuzlukları düşünün..Öncelikle bi an önce doktora gidip bebeğin kontrollerini yaptırın. Erkek arkadaşınızla birlikte önce onun ailesinin yanına gidin bebeği artık aldırmanızın mümkün olmadığını bi an önce nikah günü almak istediğinizi belirtin. Bu işi olabildiğince hızlandırı n annenizede olanı biteni anlatın hemen aile arasında bi yüzük isteme bitti gitti. Ardındanda nikahınızı kıyın düğün olmasa bile bi yemek kutlama birey organize edersiniz. Okulunu zu asla bırakmayın. Bebek olana kadarda ailelerle birlikte yaşamayı kabul edin daha sonra yavaş yavaş kendi düzeninizi oluşturursunuz. Acele edin oyalanmayın. Allah kolaylık versin.

Birak kacarak evlenmeyi ailenin onaylamadigi biriyle bile evlenmeni tavsiye etmem, bir tartisma olur bicak kemige dayanir ailene anlatirsin sonra ben biliyodum boyle olacagini ben istememistimler suratina carpar.

Back