Bugüne kadar gittiğim tüm falcıları yazmak istiyorum. Tabiki falcı değince akla gelebilecek ilk yer Kemeraltı.
1.SEVDAN CAFE SEVDA: iki kere gittim ikisinde de neredeyse aynı şeyleri söyledi. En şaşırtan da evleneceğim günün tarihini ikinci gittiğimde de aynı günü söyledi, ve bir ismin de aynısını verdi. Çok kısa bakıyor, sadece sorduğun soruya cevap veriyor. Bir sürü isim ve tarih. Bence bu tarih ve isim metodunu kendine çekmek için kullanıyor sanki çünkü saydığı 10 isimden en fazla 2si doğruydu. Birinci gittiğimde verdiği tarihi çıkmadı. Abartılacak bir şey yok. Gidin mutlaka diyemem ve onca insanın sıra beklemesi şaşırtıcı. Gelecek hakkında dedikleri çıkacak mı onu zaman gösterecek. Kahve falı ve yanında tarot 25 tl. Sadece tarota baktıracaksanız fiyat artıyor
2. DESTİNANIN YERİ DESTİNA: Hiç soru sormadan baktı. Kahve yanında tarot. Şu andaki durumu iyi bildi. Bir insanı tıpatıp betimledi. Bir dediği sanki olacakmış gibi. Diğer dedikleri çıkacak mı o da zaman meselesi. Gidilebilir. 20tl
3. BABACAN CAFE EYLÜL: Sadece bir konuya odaklandı. Olumlu şeyler söyledi. 2 hafta vade vermişti geçti. Gitmezseniz de olur. 20tl
4. POLAT CAFE ANGEL: Geçmiş ve şimdiki zamanı tutturuyor. Gelecek hakkında dedikleri olumluydu. Bakalım. Gidilebilir. 20tl
5. KAHVECİ NECCO SENEM: tek kelimeyle berbat. Başka birşey diyemem. Kesinlikle gidilmez. 15tl
6. TELVE CAFE: Bir bayan vardı, esmer biraz kilolu. Tarot baktı ama ne dedikleri şu an hiiiiiç aklımda yok. Yani şaşırtacak bir şey söylemedi.
7. ŞAFAK TÜRKÜSÜ TÜRKÜ VE ŞİİR EVİ ADANALI SEVİNÇ: tarot baktırdım çok uzun baktı. Bazı şeyleri tutturdu. Gelecek hakkında dediklerine daha var. Burda beğenilmiyormuş okuduklarıma göre. Bilemiyorum en azından moral veriyor insana.
8. SAMYELİ CAFE SERPİL: salladı da salladı.
9. DU FİESTA KEMAL: gittiğim tüm falcılardan ha işte bu diyebileceğim tek falcı. Hiç konuşturmuyor sadece tarot bakıyor üç soru sorma hakkınız var ve çok net konuşuyor. Ağzından laf alayım da sallayayım da gibi derdi yok. Şu andaki durumu %100 tutturdu gelecek hakkındaki söyledikleri de isabetliydi yani çıkma ihtimali %90
10. DAİSY CAFE MURAT: çok hızlı konuşuyor. Ama abartılacak bir şey yok. Şu andaki durumu iyi biliyor. Gelecek hakkındakilerine daha vade var.
11. DAİSY CAFE KAAN: şu andaki durumu iyi bildi, gelecek hakkındaki dediklerine vade var.
12. NERGİZ: bu kadın bana mı iyi gelmedi yada ne oldu bilemedim ama çok kötüydü falı. Sürekli çelişki içindeydi. Aynı konuya bir olumlu konuşuyor sonra aynı konuya olumsuz konuşuyor. Burda herkes övmüş ama berbattı.
İşte fal maceram böyle bitti. Ve şunu anladım ki ne kadar çok falcıya gidip çözüm yada moral ararsan o kadar daha çok kafanda soru işareti ve daha çok moral bozukluğuna uğrarmışsın. Çünkü biri ak diyor diğeri kara diyor. Falcılar belki o andaki durumu bilip o andaki kafanızdaki sorunuzu cevaplayabilirler ama gelecek hakkında dediklerine kesinlikle umutlanmayınız çünkü onlar da yanılırlar. Geleceğimizi tek kendimiz yönlendiririz. Yarın ne olacak şu sorun çözülecek mi çözülmeyecek mi, işe alınacak mıyım alınmayacak mıyım, evlenecek miyim evlenmeyecek miyim yada giden sevgili dönecek mi dönmeyecek mi diye yarını düşünüp kafa yormak bir işe yaramaz. Sadece bugünü yaşamak ve tad almak lazım onunla beraber yarına planlar yapmak lazım. Planlarımız gerçekleşirse oohh ne güzel gerçekleşmezse her şeyde hayır var deyip yolumuza devam etmliyiz. Hayatta o kadar çok güzel şeyler, imkanlar var ki ama biz gerçekleşmemiş bir hayalin yada gitmiş bir sevgilinin arkasına bakıp hüzünleniyoruz falcı falcı geziyoruz ama o sırada hayat akıp geçiyor. O nedenle şu andaki elimizdekilerlin, yanımızdakilerin değerini bilelim. Sorunlar hep vardı ve hep de olacak. Onlar hayatımızın parçasıdır. Ama onlar yüzünden kendimizi ve yakınlarımız mahvetmemize gerek yok. Çünkü yakınlarımız da hayatımızın bir parçası hatta bazıları hayatımızın ta kendisi. Ve şunu anladım ki, bir insan fizik olarak acı çekiyorsa ona başkaları yardım edebilir. Mesela ilaç içer yada düşmüşse biri gelir elinden tutar kalkmasına yardımcı olur ama insanın ruhu acı çekerken kimse yardım demez. ne falcılar ne de annen baban yada arkadaşların. Bu insanlar sadece seni bir zamanlığına oyalayabilirler. Ruhunun yarasını tek insanın kendisi iyileştirebilir. Bir söz var ''yalnız geldiğimiz gibi yalnız da ölürüz''. Bu nedenle her insanın tek yakin dostu kendisidir.