-
- Konu Sahibi mavinehir17
- #19.961
cok sukur ımkanımız var ama korkuyorum yıne husran olmasından sız nekadar odeddınız canım fıyat aklında mıEğer maddiyatınız çok mani değilse denemelisin canım. Kaan Beye görün muhakkak. Unutma "Tüm Dünya Vazgeç Dediğinde Umut Fısıldar Bir Kez Daha Dene".
bende bılmıom canım ama vallahı ole dedı...bende hocam elımız mahkum dedım napalım...ınsallah gelıcem kaan beyeCanım Kaan bey niye öyle dedi ki Doğuda yaptırdıysan da iyi bir merkezde yaptırmışsın sonucta.kafanı karıştırma ama gelme imkanın varsa gel görüş Kaan beyle de
amınnnnn ınsallah hadı guzel haberlerle gel.....ıkızleın olsun ınsallah...hayırlı evlatlarımız olsun elbet annelıgı rabbım nasıp eder...bıde malıyet nekadar kaan beyde yazarmısınSenden de Allah razı olsun canım ne demek, burada hepimiz birbirimizi çok iyi anlarız. En hassas olduğumuz noktalardan sevinçlerimizine üzüntülerimize.. yöntemler farklı olsa da hepimiz aynı amaç uğruna emek veriyoruz sonuçta. Ben de bugün gittim. Çok mahçuptu, helallik bile istedi adamcağız gözlerimi yaşarttı... "şu an tedavide olan hastalarımdan en büyük umut ettiğim sendin, resmen hayal kırıklığı yaşadım, %90 olacak diye düşündüm ama nasip değilmiş hakkını helal et" dedi. Tüm aklımdaki soruları da cevapladı, şu an adetliyim, "bir kez daha adet gör, psikolojik olarak da hazır olduğun an 2.transferi yaparız" dedi. Bir de pazartesi sabahına histereskopi verdi. Benim bütün aşamalarım sorunsuz ilerlediği için sonuç negatif olunca rahmimi de görmek istiyormuş bakalım. Pazartesi gideceğim. Allah sonunda hepimizin yüzünü güldürsün inşallah.
İnşallah canım ya sanki hiç anne olamayacakmışım gibi hissediyorum bu aralar inşallah gecer bu düşüncelerim.8,8.7.11 hücreli iyi kalite 6,6 hücreli orta kaliteli dendi 2 grup 3er 3er dondurulmuşayyyyy masallah canım ınsallah hayırlı haberlerını alırız......dondurululanlar nasıl kalıte oldu canım....
masallah guzel hadı ınsallah ıkızlerın olur...prens ve prenseslerın.......ya bende aynı duygudayım ama rabbım emınım nasıp edıcektır...bende buraya yazıcam ama yasadıklarımı unutmadann ınsallah olucaktır sende uzulme sakınİnşallah canım ya sanki hiç anne olamayacakmışım gibi hissediyorum bu aralar inşallah gecer bu düşüncelerim.8,8.7.11 hücreli iyi kalite 6,6 hücreli orta kaliteli dendi 2 grup 3er 3er dondurulmuş
Nasipten öte yol yokmuş canım biz nekadar istesekte zamanı gelmeden olmuyor inşallah sırayla hamile kalırız bigün bizede pozitif yazmak nasip olur :)masallah guzel hadı ınsallah ıkızlerın olur...prens ve prenseslerın.......ya bende aynı duygudayım ama rabbım emınım nasıp edıcektır...bende buraya yazıcam ama yasadıklarımı unutmadann ınsallah olucaktır sende uzulme sakın
aynen oyle canım nasıp tabıkı zamanı gelınce herseyNasipten öte yol yokmuş canım biz nekadar istesekte zamanı gelmeden olmuyor inşallah sırayla hamile kalırız bigün bizede pozitif yazmak nasip olur :)
Benim İrenbe de 1 aşılama 1 komple tüpbebek bir de 2. kez transfer denemem oldu. Yumurta takibi, toplama, transfer 8.000 civarı sanırım. Arada histeroskopi olursan 1.000 TL civarı daha ödüyorsun. İrenbenin şu yönünü sevdim ben. Denilenin dışında bir ücret çıkmıyor. Başta ne konuşulursa ocok sukur ımkanımız var ama korkuyorum yıne husran olmasından sız nekadar odeddınız canım fıyat aklında mı
Iyimis canim dogudaki,merkezlerle ayni,,,,peki,muane ucreti nedir,,,testlerin,ucreti vsBenim İrenbe de 1 aşılama 1 komple tüpbebek bir de 2. kez transfer denemem oldu. Yumurta takibi, toplama, transfer 8.000 civarı sanırım. Arada histeroskopi olursan 1.000 TL civarı daha ödüyorsun. İrenbenin şu yönünü sevdim ben. Denilenin dışında bir ücret çıkmıyor. Başta ne konuşulursa o
Canım ne güzel ne mutlu sana yavruna kavuşmuşsun darısı hem bana hem isteyen tüm arkadaşlarımın başınaAllah bu yüce duyguyu hepimize tattırsın.şu an 3,5 yaşındaki yeğenimi kreşten almaya geldim inş kendi evladımı da okul kapılarında beklediğim günleri görmek nasip olurRabbim sana da kızının hep mutlu günlerini göstersin,karşısına da hep onu mutlu edecek insanlar çıkarsın yüzü hep gülsün sağlıkla neşeli keyifli bir ömrü olsun inşallah Ben de hepinizi çok seviyorum kader arkadaşlarım benimKızlar geçen sene bu zamanlar tatildeydim, 2. Negatifimi almıştım aşılamalar hariç. Şimdi ise kızım beşiğinde uyuyor. Özellikle kalite olayına takılmış arkadaşlara söylüyorum. İlk 2 tedavimde 1. Kalite embriyolar tutmayınca 3. Denememde 2. Kalite embriyolarımın hiç tutmayacağımı düşünmüştüm. Hiç umudumda yoktu o yüzden transferin 2. Günü gezmeye başladıl hem de ne gezmek. Her gün bir yerlerdeydim sonuç alacağım gün bile ay gidip yaptırıverelimde 4. Tedaviye başlıyalım kaan beyle demiştim. Veee sonuç minicik kızım benimleydi. Arkadaşlar kaan bey evet biraz soğuk davranıyor bende kaç kere bırakıcam yapamıycam kaan hocayla dedim eşime ama inanın mükemmel bir doktor. Kendisine yalvardım koymayalım bu embriyoları diye hayır koyucaz dedi. İnsanlarda öyle değilmidir dışından bakınca çok şıktır ama içi boştur yada dışı çirkindir ama içi güzeldir dedi embriyolarda öyle biz anca yüzeysel bakabiliyoruz içlerini bilemiyoruz dedi aynı merkezdeki başla bir doktor ise çöp bunlar diyip atmaya kalktı. Lütfen umunuzu yitirmeyin. Tam bir sene burdan küçücük bir umut için geçmiş yazılanlaro okudum durdum bu siteyle yatıp kalkıyordum resmen. Şimdi ise ben birilerine umut olmak istiyorum. Nedendir bilmem ama ortak derdimiz olduğundan sanırım hepinizi çok seviyorum. Yazmasamda güzel haberlerini takip ediyorum burdan, üzüntülerinizide en içten bi yerlerden hissediyorum
Ne güzel dilekler bunlar çok mutlu oldum. Gelicek o günler hiiiç merak etme sadece biraz sabır ve no stres :) özellikle altını çiziyorum hiç umudum yoktu hiç stres yapmadım. Unuttum bile transferi hep öyle demezler mi zaten filancanın şu kadar sene olmadı tedaviyi bi bıraktı hamile kaldı diye. Bana bunu söylediklerinde çılğına dönerdim. Ben zaten stres yapmıyorum diye meğer yapıyormuşum Allahım hepinizin kucaklarını doldursun inşallah. Benim ablamla tüp bebek yaptırdı bana diyordu kucağına alınca herşeyi unutucaksın, tedavi yılların aklına bile gelmicek diye ama ben unutamadım hala evladımın yüzüne bakar, aklıma gelir ağlarım. Bebeğimi her sevdiğimde dualarım sizinleCanım ne güzel ne mutlu sana yavruna kavuşmuşsun darısı hem bana hem isteyen tüm arkadaşlarımın başınaAllah bu yüce duyguyu hepimize tattırsın.şu an 3,5 yaşındaki yeğenimi kreşten almaya geldim inş kendi evladımı da okul kapılarında beklediğim günleri görmek nasip olurRabbim sana da kızının hep mutlu günlerini göstersin,karşısına da hep onu mutlu edecek insanlar çıkarsın yüzü hep gülsün sağlıkla neşeli keyifli bir ömrü olsun inşallah Ben de hepinizi çok seviyorum kader arkadaşlarım benim
Canım güzel dileklerin için teşekkürler, Allah da bize böyle uygun görmüş, içimizde hiçbirinin kötü düşünceli olduğunu sanmıyorum, eminin senin ve diğer arkadaşlarımın da iyi yüreklerini, niyetlerini, dualarını geri çevirmeyecek Rabbim. Sonunda kavuşacağız. Maliyet için inan net bi rakam kimse söyleyemez, kullandığın ilaçlardan, yaşadığın sürece, olduğun tahliller veya işlemlere göre değişiyor. Mesela her gittiğimizde 250tl ödüyoduk, opu'dan önce artık tüp bebek aşamasına geçtiniz dendi 500tl ödedik, onu da 1 kere ödedik. yumurta toplama günü 4500tl ödedik, sonra transferde, olduğum tahlillerde hiç para vermedik. "Bundan sonrası bir paket içine tahliller de dahil" dendi. Aslına bakarsan ayda 1 kere gittiğin düşününce özel doktorlar 250lira alıyo, 50lira aşağısı yukarısı değişir. Eşinin sperm analizi, senin tahlillerin, her ay verdiğin muayene ücretleri derken bi 2500tl belki de daha fazlası öyle gidiyor. Ben ilk verdiği tahlilleri devlette yaptırdım ama kimi tahlilleri orda yaptırdım amh, östrojen, sperm analizi vs bunlar orda oldu, bir tahlile 400 küsur vermiştik, pazartesi histereskopi randevum var yine irenbe'de olacak o da 1000 tl imiş. Ya elbet zorunlu değilsindir orada yaptırmaya ama benim ilk tedavi sürecim, onlar ne dediyse tamam dedik. Bi de eşimin öyle bi huyu var uğraşmayalım işte halletsinler burda diye. Bir de ilaçlar, özellikle verirse iğneler pahalı. Ama gittiği yere kadar gözün görmüyo işte kavuşayım diyosun. Ben de 2.transfer ücretini merak ediyorum, henüz sormadım.amınnnnn ınsallah hadı guzel haberlerle gel.....ıkızleın olsun ınsallah...hayırlı evlatlarımız olsun elbet annelıgı rabbım nasıp eder...bıde malıyet nekadar kaan beyde yazarmısın
3100 diye biliyorum arkadaşım.muayene dahil.ilaçlar hariç.Canım güzel dileklerin için teşekkürler, Allah da bize böyle uygun görmüş, içimizde hiçbirinin kötü düşünceli olduğunu sanmıyorum, eminin senin ve diğer arkadaşlarımın da iyi yüreklerini, niyetlerini, dualarını geri çevirmeyecek Rabbim. Sonunda kavuşacağız. Maliyet için inan net bi rakam kimse söyleyemez, kullandığın ilaçlardan, yaşadığın sürece, olduğun tahliller veya işlemlere göre değişiyor. Mesela her gittiğimizde 250tl ödüyoduk, opu'dan önce artık tüp bebek aşamasına geçtiniz dendi 500tl ödedik, onu da 1 kere ödedik. yumurta toplama günü 4500tl ödedik, sonra transferde, olduğum tahlillerde hiç para vermedik. "Bundan sonrası bir paket içine tahliller de dahil" dendi. Aslına bakarsan ayda 1 kere gittiğin düşününce özel doktorlar 250lira alıyo, 50lira aşağısı yukarısı değişir. Eşinin sperm analizi, senin tahlillerin, her ay verdiğin muayene ücretleri derken bi 2500tl belki de daha fazlası öyle gidiyor. Ben ilk verdiği tahlilleri devlette yaptırdım ama kimi tahlilleri orda yaptırdım amh, östrojen, sperm analizi vs bunlar orda oldu, bir tahlile 400 küsur vermiştik, pazartesi histereskopi randevum var yine irenbe'de olacak o da 1000 tl imiş. Ya elbet zorunlu değilsindir orada yaptırmaya ama benim ilk tedavi sürecim, onlar ne dediyse tamam dedik. Bi de eşimin öyle bi huyu var uğraşmayalım işte halletsinler burda diye. Bir de ilaçlar, özellikle verirse iğneler pahalı. Ama gittiği yere kadar gözün görmüyo işte kavuşayım diyosun. Ben de 2.transfer ücretini merak ediyorum, henüz sormadım.
Sağol canım çok teşekkür ederim.3100 diye biliyorum arkadaşım.muayene dahil.ilaçlar hariç.
Kızlar merhaba benim bugün transferden sonra 8. Gün çok merak ediyorum bebeklerim benimle mi acaba bugün kan tahlili versem çıkar mı
Muni tüp yönteminde transfer öncesi ve sonrası hangi ilac yada vitaminleri kullandiniz?Merhaba Arkadaşlar,
ben de İsrael Aruh' un hastasıyım Nisan ayından beri. İrenbede bir doktora gitmiştim ilk olarak, o da çok iyiydi fakat İsrael bey bana daha profesyonel geldi. Benim durumum biraz kritikti. Yaşım 35 ve rezervim ciddi anlamda azalmıştı. Amh değerim 0.33 idi. Rezerv azlığı olduğu için kendisi bana Mini Tüp bebek yöntemini önerdi, mantıklı geldi bana anlattıkları. İnternette de çok araştırdım, yurtdışı blogları falan okudum ve yurtdışında fazlasıyla kullanılan bir yöntem olduğunu gördüm ki İsrael bey de sürekli yurtdışı konferansları takip edip kendini geliştiren bir doktor. Aslında ilk başta çok umut veren bir tutum sergilemedi. Kendisi çok gerçekçi ve bence doğrusu da bu! Benden 3 ay boyunca yumurta topladı daha az iğne ve daha az ilaçla. Amaç vücudun doğal ürettiği az ama kaliteli yumurtaları biriktirmek. Bir kadının bir kere de verebildği yumurtayı ben ancak 3 defada verebildim. İlk toplamada 4 adet, 2. toplamada 3 adet ve 3. toplamada da 2 adet yumurta elde edildi ve hepsi de döllendi, takibi yapıldı ve embryo haline gelince donduruldular. Yani toplamda 3 ayda 9 yumurta elde ettik ve sıra geldi transfer denemesine! İlk deneme 9 Ağustos'ta , hatta yaş gümümdü, yapıldı. İlk çözülen embryo grubunda bozulma olmuştu 1 tanesinde, başka bir tüpü de çözdü ordan da bir embryo alıp 2 adet yerleştirdi. 12 gün beklemek baya heyecanlı oluyor ve yapılan testte sonuç negatif çıktı. Umudumu kaybetmedim ne de olsa denenecek 5 embryom daha vardı. İkinci denemeyi hemen isteyip istemediğimizi bize bıraktı. Biz de biran önce başlayalım dedik ve yine aynı süreçlerden geçerek bu sefer 5 Ekim'de 2. transferim gerçekleşti! Rahim duvarı kalınlığı çok iyiydi. 3 lü dondurulan bir embryo grubu vardı, onları çözüp yerleştirdi, çözme işleminde hiçbir bozulma olmadı bu sefer ve çok daha rahat bir transfer geçirdim. Aslında 2. transferde konanlar ilk transferdekilere göre daha az kaliteliydi ama SONUÇ POZİTİF:)))) 3 embryodan bir tanesi tutunabilmiş ve şuanda 7 haftadır benimle:)) Kimse kaygılanmasın ve umudunu yitirmesin, ben mini tüp bebek yöntemine inandım ve doktoruma da çok güvendim. Evet kendisi az konuşur ama ne yaptığını çok iyi bilen bir doktor. Hatta kendisini çoğu zaman sempatik de buluyorum!! Şimdlik benden bu kadar, sorularınızı seve seve cevaplarım, bu süreçte hepinize kolaylıklar diliyorum.
Yumurta toplama öncesinde biosteron ve omepa q10 balık hapı kullandım! yumurta toplamaya yakın serophene ve çeşitli iğneler var, onlar düzenli şekilde kullanılıyor, normal tüp bebekteki kadar ağır ve pahalı ilaçlar değil!!Muni tüp yönteminde transfer öncesi ve sonrası hangi ilac yada vitaminleri kullandiniz?