- 17 Eylül 2015
- 5.268
- 6.092
-
- Konu Sahibi mavinehir17
- #19.921
Geçmiş olsunKızlar nasılsınız? Şimdi sizinle paylaşmak istiyorum, 9 yumurtamın 9'u da döllendi, 2'si 25 ekimde transfer edildi, 7'si donduruldu, cumartesi negatif sonucumu öğrendim. Olabilir buraya kadar sıkıntım yok ama doktorun dün benimle telefonda konuştukları aklımı çok karıştırdı. Dün o ilk duyduğum anın üzüntüsüyle toparlayıp soramadım, ağlayamadım çünkü bir an evvel kapatıp ağlamak istedim uzatmadım. Bana diyo ki dün "üzülme zaten biz sana 1 tane transfer yaptık, onun da tutma şansı %50'ydi, daha 7 tane dondurulmuşun var." Ee hani 2 transferdi? Bana ameliyathanede öyle söyledi, hatta ben inşallah ikizim olur dedim de "düşük bi ihtimal tekil gebelik hedefliyoruz" dedi.9 döllenen embriyomda 7'sini dondurup, demene göre 1 adet transfer yaptıysan benim geri kalan 1 embriyoma ne oldu o zaman? 1 tanesinin bile ne kadar büyük önemi varken yanlışlıkla söylemediğine eminim çünkü dili sürçmedi aynı cümleyi 3 kere tekrarladı. Ayrıca hemşire beni ameliyathaneye götürüp hazırladıktan sonra kaan bey geldi, "pregnly'yi vurmuyoruz bu hastaya" dedi, hemşireler de bana transfer öncesi "önce sonra farketmez" deyip iğneyi vurmuştu, sonra hemşire doktora "hocam reçeteye bile yazdınız nasıl vurmayalım, vurduk bile" dedi, doktor "nasıl vurursunuz ya bi sorsaydınız" dedi, sonra uzatmayıp toparladılar doktor bana tembihledi "karnında şişlik, gerginlik hissedersen iğneyi hemen bırak beni ara" dedi. İğneyle ilgili aynı sıkıntıyı sıkı sıkıya "bak bu önemli" diyerek transfer sonrası eşimle beni odasına çağırıp yine tembihledi. Bende gerginlik değil de şişlik oldu ama gazım oldu ben hep ona yordum. Ya da ben onu gaz sandım bilmiyorum. Bir de @esmeraker diye bi arkadaş yazmıştı burda "kaan bey genelde dondurulmuş transfer yapar sen mi taze embriyo istedin" diye ama bize neden taze embriyo transferi yaptığına dair açıklama yapmadı. Kaç tane transfer edeceğini bile söylemedi, ameliyathanede öğrendim.Sonra araştırdım dondurulmuş embriyonun şansı daha çokmuş. Bugün iyice düşündüm bu adam beni denek mi yaptı acaba? Sanırım daha önce benim gibi hasta tedavi etmedi, "bunun 9'u da döllendi, önce böyle bi deneyeyim olmazsa dondurulmuş yaparım" mı dedi acaba? Yine de sağolsun anladım sesinden o da üzüldü "daha yaşın küçük, olacak bidaha yapacağız sakın üzülme" diye teselli etti ama diğer söyledikleri, olanlar, hemşireyle arasındaki diyalog kafamı karıştırdı, eğer denek niyetine deneme yanılmayla yaptıysa bilemem elbet ama düşüncesi bile kahrediyor, vicdanıyla allah arasında artık, kötü düşünmek de istemiyorum ama ne bileyim haftaya konuşucam. Ne bileyim günah ya ümitlerimiz, emeklerimiz oluyo, kötülemek istemiyorum, kalbimi karartmak istemiyorum, sebep ya da suçlu aramıyorum, yine de inancımı kaybetmedim ama kafam çok karıştı, aklımda bir sürü soru, şüphe...çok uzun oldu, anlayışınıza sığınıyorum kusura bakmayın.
Arkadaşım, çok geçmiş olsun. Ben yumurta toplama sırasında sormuştum dondurulmuş mu yoksa taze mi transfer edeceksiniz diye.eğer toplamadan sonra tüm şartlar uygun olursa dondurulmuş ü beklememiz gerek yok demişti.ama sonra donduruyorum dedi.nedeni benim rahmin kalınlaşma biraz geç olmasıydı.senin belki bu anlamda bir uygunluğunu olmuştur o yüzden taze olmuştur.belki bu konuda içine su serpebilirim diye düşündüm.doktorlar bize pek açıklama yapmıyor o yüzden yaptıkları bize bazen mantıksız geliyor.ama mutlaka sor içinin rahat etmesi gerek.her adımda zaten bir sürü soru işaretimiz oluyor.allah yardımcımız olsun.Kızlar nasılsınız? Şimdi sizinle paylaşmak istiyorum, 9 yumurtamın 9'u da döllendi, 2'si 25 ekimde transfer edildi, 7'si donduruldu, cumartesi negatif sonucumu öğrendim. Olabilir buraya kadar sıkıntım yok ama doktorun dün benimle telefonda konuştukları aklımı çok karıştırdı. Dün o ilk duyduğum anın üzüntüsüyle toparlayıp soramadım, ağlayamadım çünkü bir an evvel kapatıp ağlamak istedim uzatmadım. Bana diyo ki dün "üzülme zaten biz sana 1 tane transfer yaptık, onun da tutma şansı %50'ydi, daha 7 tane dondurulmuşun var." Ee hani 2 transferdi? Bana ameliyathanede öyle söyledi, hatta ben inşallah ikizim olur dedim de "düşük bi ihtimal tekil gebelik hedefliyoruz" dedi.9 döllenen embriyomda 7'sini dondurup, demene göre 1 adet transfer yaptıysan benim geri kalan 1 embriyoma ne oldu o zaman? 1 tanesinin bile ne kadar büyük önemi varken yanlışlıkla söylemediğine eminim çünkü dili sürçmedi aynı cümleyi 3 kere tekrarladı. Ayrıca hemşire beni ameliyathaneye götürüp hazırladıktan sonra kaan bey geldi, "pregnly'yi vurmuyoruz bu hastaya" dedi, hemşireler de bana transfer öncesi "önce sonra farketmez" deyip iğneyi vurmuştu, sonra hemşire doktora "hocam reçeteye bile yazdınız nasıl vurmayalım, vurduk bile" dedi, doktor "nasıl vurursunuz ya bi sorsaydınız" dedi, sonra uzatmayıp toparladılar doktor bana tembihledi "karnında şişlik, gerginlik hissedersen iğneyi hemen bırak beni ara" dedi. İğneyle ilgili aynı sıkıntıyı sıkı sıkıya "bak bu önemli" diyerek transfer sonrası eşimle beni odasına çağırıp yine tembihledi. Bende gerginlik değil de şişlik oldu ama gazım oldu ben hep ona yordum. Ya da ben onu gaz sandım bilmiyorum. Bir de @esmeraker diye bi arkadaş yazmıştı burda "kaan bey genelde dondurulmuş transfer yapar sen mi taze embriyo istedin" diye ama bize neden taze embriyo transferi yaptığına dair açıklama yapmadı. Kaç tane transfer edeceğini bile söylemedi, ameliyathanede öğrendim.Sonra araştırdım dondurulmuş embriyonun şansı daha çokmuş. Bugün iyice düşündüm bu adam beni denek mi yaptı acaba? Sanırım daha önce benim gibi hasta tedavi etmedi, "bunun 9'u da döllendi, önce böyle bi deneyeyim olmazsa dondurulmuş yaparım" mı dedi acaba? Yine de sağolsun anladım sesinden o da üzüldü "daha yaşın küçük, olacak bidaha yapacağız sakın üzülme" diye teselli etti ama diğer söyledikleri, olanlar, hemşireyle arasındaki diyalog kafamı karıştırdı, eğer denek niyetine deneme yanılmayla yaptıysa bilemem elbet ama düşüncesi bile kahrediyor, vicdanıyla allah arasında artık, kötü düşünmek de istemiyorum ama ne bileyim haftaya konuşucam. Ne bileyim günah ya ümitlerimiz, emeklerimiz oluyo, kötülemek istemiyorum, kalbimi karartmak istemiyorum, sebep ya da suçlu aramıyorum, yine de inancımı kaybetmedim ama kafam çok karıştı, aklımda bir sürü soru, şüphe...çok uzun oldu, anlayışınıza sığınıyorum kusura bakmayın.
Canım öncelikle hakkında hayırlısı olsun. Bak benim de ilki tutmadı ikinci oldu Allah'ın izni ile... Sende farklı yöntemi bilerek seçmiş olabilir diye düşünüyorum çünkü bildiğim kadarıyla bu grupta başka böyle hipofiz sorunu olup da rahmi gelişmeyen yok belki senin rahmini o an transfer için uygun gördü ve beklemeyi göze alamadı. Kaç adet transfer edildi konusunda kafan karıştıysa bugün irenbeyi ara embiryolog Zerrin Hanım ile görüşmek istiyorum de ve ona sor o bilir. Belki Kaan Bey daha ilk transferin anlamında falan demiştir. İletişim eksikliği olmuştur arada....Kızlar nasılsınız? Şimdi sizinle paylaşmak istiyorum, 9 yumurtamın 9'u da döllendi, 2'si 25 ekimde transfer edildi, 7'si donduruldu, cumartesi negatif sonucumu öğrendim. Olabilir buraya kadar sıkıntım yok ama doktorun dün benimle telefonda konuştukları aklımı çok karıştırdı. Dün o ilk duyduğum anın üzüntüsüyle toparlayıp soramadım, ağlayamadım çünkü bir an evvel kapatıp ağlamak istedim uzatmadım. Bana diyo ki dün "üzülme zaten biz sana 1 tane transfer yaptık, onun da tutma şansı %50'ydi, daha 7 tane dondurulmuşun var." Ee hani 2 transferdi? Bana ameliyathanede öyle söyledi, hatta ben inşallah ikizim olur dedim de "düşük bi ihtimal tekil gebelik hedefliyoruz" dedi.9 döllenen embriyomda 7'sini dondurup, demene göre 1 adet transfer yaptıysan benim geri kalan 1 embriyoma ne oldu o zaman? 1 tanesinin bile ne kadar büyük önemi varken yanlışlıkla söylemediğine eminim çünkü dili sürçmedi aynı cümleyi 3 kere tekrarladı. Ayrıca hemşire beni ameliyathaneye götürüp hazırladıktan sonra kaan bey geldi, "pregnly'yi vurmuyoruz bu hastaya" dedi, hemşireler de bana transfer öncesi "önce sonra farketmez" deyip iğneyi vurmuştu, sonra hemşire doktora "hocam reçeteye bile yazdınız nasıl vurmayalım, vurduk bile" dedi, doktor "nasıl vurursunuz ya bi sorsaydınız" dedi, sonra uzatmayıp toparladılar doktor bana tembihledi "karnında şişlik, gerginlik hissedersen iğneyi hemen bırak beni ara" dedi. İğneyle ilgili aynı sıkıntıyı sıkı sıkıya "bak bu önemli" diyerek transfer sonrası eşimle beni odasına çağırıp yine tembihledi. Bende gerginlik değil de şişlik oldu ama gazım oldu ben hep ona yordum. Ya da ben onu gaz sandım bilmiyorum. Bir de @esmeraker diye bi arkadaş yazmıştı burda "kaan bey genelde dondurulmuş transfer yapar sen mi taze embriyo istedin" diye ama bize neden taze embriyo transferi yaptığına dair açıklama yapmadı. Kaç tane transfer edeceğini bile söylemedi, ameliyathanede öğrendim.Sonra araştırdım dondurulmuş embriyonun şansı daha çokmuş. Bugün iyice düşündüm bu adam beni denek mi yaptı acaba? Sanırım daha önce benim gibi hasta tedavi etmedi, "bunun 9'u da döllendi, önce böyle bi deneyeyim olmazsa dondurulmuş yaparım" mı dedi acaba? Yine de sağolsun anladım sesinden o da üzüldü "daha yaşın küçük, olacak bidaha yapacağız sakın üzülme" diye teselli etti ama diğer söyledikleri, olanlar, hemşireyle arasındaki diyalog kafamı karıştırdı, eğer denek niyetine deneme yanılmayla yaptıysa bilemem elbet ama düşüncesi bile kahrediyor, vicdanıyla allah arasında artık, kötü düşünmek de istemiyorum ama ne bileyim haftaya konuşucam. Ne bileyim günah ya ümitlerimiz, emeklerimiz oluyo, kötülemek istemiyorum, kalbimi karartmak istemiyorum, sebep ya da suçlu aramıyorum, yine de inancımı kaybetmedim ama kafam çok karıştı, aklımda bir sürü soru, şüphe...çok uzun oldu, anlayışınıza sığınıyorum kusura bakmayın.
Kızlar nasılsınız? Şimdi sizinle paylaşmak istiyorum, 9 yumurtamın 9'u da döllendi, 2'si 25 ekimde transfer edildi, 7'si donduruldu, cumartesi negatif sonucumu öğrendim. Olabilir buraya kadar sıkıntım yok ama doktorun dün benimle telefonda konuştukları aklımı çok karıştırdı. Dün o ilk duyduğum anın üzüntüsüyle toparlayıp soramadım, ağlayamadım çünkü bir an evvel kapatıp ağlamak istedim uzatmadım. Bana diyo ki dün "üzülme zaten biz sana 1 tane transfer yaptık, onun da tutma şansı %50'ydi, daha 7 tane dondurulmuşun var." Ee hani 2 transferdi? Bana ameliyathanede öyle söyledi, hatta ben inşallah ikizim olur dedim de "düşük bi ihtimal tekil gebelik hedefliyoruz" dedi.9 döllenen embriyomda 7'sini dondurup, demene göre 1 adet transfer yaptıysan benim geri kalan 1 embriyoma ne oldu o zaman? 1 tanesinin bile ne kadar büyük önemi varken yanlışlıkla söylemediğine eminim çünkü dili sürçmedi aynı cümleyi 3 kere tekrarladı. Ayrıca hemşire beni ameliyathaneye götürüp hazırladıktan sonra kaan bey geldi, "pregnly'yi vurmuyoruz bu hastaya" dedi, hemşireler de bana transfer öncesi "önce sonra farketmez" deyip iğneyi vurmuştu, sonra hemşire doktora "hocam reçeteye bile yazdınız nasıl vurmayalım, vurduk bile" dedi, doktor "nasıl vurursunuz ya bi sorsaydınız" dedi, sonra uzatmayıp toparladılar doktor bana tembihledi "karnında şişlik, gerginlik hissedersen iğneyi hemen bırak beni ara" dedi. İğneyle ilgili aynı sıkıntıyı sıkı sıkıya "bak bu önemli" diyerek transfer sonrası eşimle beni odasına çağırıp yine tembihledi. Bende gerginlik değil de şişlik oldu ama gazım oldu ben hep ona yordum. Ya da ben onu gaz sandım bilmiyorum. Bir de @esmeraker diye bi arkadaş yazmıştı burda "kaan bey genelde dondurulmuş transfer yapar sen mi taze embriyo istedin" diye ama bize neden taze embriyo transferi yaptığına dair açıklama yapmadı. Kaç tane transfer edeceğini bile söylemedi, ameliyathanede öğrendim.Sonra araştırdım dondurulmuş embriyonun şansı daha çokmuş. Bugün iyice düşündüm bu adam beni denek mi yaptı acaba? Sanırım daha önce benim gibi hasta tedavi etmedi, "bunun 9'u da döllendi, önce böyle bi deneyeyim olmazsa dondurulmuş yaparım" mı dedi acaba? Yine de sağolsun anladım sesinden o da üzüldü "daha yaşın küçük, olacak bidaha yapacağız sakın üzülme" diye teselli etti ama diğer söyledikleri, olanlar, hemşireyle arasındaki diyalog kafamı karıştırdı, eğer denek niyetine deneme yanılmayla yaptıysa bilemem elbet ama düşüncesi bile kahrediyor, vicdanıyla allah arasında artık, kötü düşünmek de istemiyorum ama ne bileyim haftaya konuşucam. Ne bileyim günah ya ümitlerimiz, emeklerimiz oluyo, kötülemek istemiyorum, kalbimi karartmak istemiyorum, sebep ya da suçlu aramıyorum, yine de inancımı kaybetmedim ama kafam çok karıştı, aklımda bir sürü soru, şüphe...çok uzun oldu, anlayışınıza sığınıyorum kusura bakmayın.
Teşekkür ederim canım.Geçmiş olsun
Dediklerinde haklısın arkadaşım ben de zaten kalbimi karartmak istemiyorum, inancım hala tam ama işte iletişim konusunda kaan bey benim gözümde çok sıkıntılı, ondan böyle şüphelere düştüm. Tabii ki değiştirmeyeceğim, hamile kalacağıma ve kaan beyle başaracağımıza inanıyorum, işinde çok iyi olduğunu herkes gibi araştırarak öğrendim ve bu yüzden ikna oldum ama işte o ama'lar üst üste geldi sanırım. Hayırlısı ne diyeyimMerhaba,
Öncelikle transfer sonucuna üzüldüm, hayırlısı olsun. Ama dondurulmuş embriyolar var inş diğerinde pozitifi görürsün.
Acaba 2 tane çözerken biri bozuldu mu ki bunu net olarak öğrenmek hakkın tabi. Embiriyoga sorarsın canım bakalım ne diyecek en doğru cevabı ondan alabilirsin.
Kaan Bey asla ama asla hadi şu hastayı da riske atayım deneyim bakalım ne olacak diye düşünmez , vicdanlı bir insandır. Taze transferi uygun görmüş demek ki, hatta keşke benim de öyle bir olanağım olsaydı diyorum. Çünkü benim rahim kalınlaşmadığı için iptalim oldu. O rahim kalınlaşacak diye bir sürü fitiller, operasyonlar geçirdim. Hele o nar suyunu içmek, düşündükçe midem bulanıyor.
Hem olacak olduktan sonra şimdi de olurdu.
Hepimizin neler yaşadığını, ne emekler verdiğimizi bizzat o da bizimle yaşayarak görüyor için rahat olsun. Kişiye göre tedavi uyguluyor.
Sana tavsiyem diyelim- diğer transfer hazırlığı için söylüyorum- önemli bir ilaç ya da iğne yazdı daha önce kullandın ya da kullanmadın hemşirelere bir kaç kez sor. Ben öyle yapıyordum onlar da şüpheye düşüp yanımda Kaan Bey e soruyorlardı. Ondan cevabı almaya çalışıyordum. Diyelim yine şüphe var aklında mesajla vs mutlaka Kaan bey ' e sor. Yani şüphe kalmasın içinde ilaçlarla ilgili. Adeta paranoya ol defalarca sor :)
Bence şansın çok yüksek böyle düşün rahat ol bence 2.sinde olacak :)
Amin canım hepimizin yardımcısı olsun. İşte umut dünyası hepimiz nelerden ödün vererek bu yola çıkıyoruz, benim de ilk tecrübem,,,acemiliğimin üstüne bu anlattıklarım da üst üste geldi sanırım ondan bu akıl karışıklığım.Arkadaşım, çok geçmiş olsun. Ben yumurta toplama sırasında sormuştum dondurulmuş mu yoksa taze mi transfer edeceksiniz diye.eğer toplamadan sonra tüm şartlar uygun olursa dondurulmuş ü beklememiz gerek yok demişti.ama sonra donduruyorum dedi.nedeni benim rahmin kalınlaşma biraz geç olmasıydı.senin belki bu anlamda bir uygunluğunu olmuştur o yüzden taze olmuştur.belki bu konuda içine su serpebilirim diye düşündüm.doktorlar bize pek açıklama yapmıyor o yüzden yaptıkları bize bazen mantıksız geliyor.ama mutlaka sor içinin rahat etmesi gerek.her adımda zaten bir sürü soru işaretimiz oluyor.allah yardımcımız olsun.
Evet canım söylediklerin çok mantıklı, bizler zaten bilsek kendi derdimize çare oluruz elbet vardır bildiği ama iletişim konusunda ben kendisiyle çok sıkıntı yaşadım ondan rahatsız olmuş olabilirim.embriyoloğu aramak aklıma gelmemişti bak iyi ki söyledin canım sağolasın, arayayım mutlaka. Dünya genelinde tüp bebek tedavilerinde hemen hemen %80-90'lık kısım ilk transferde pozitif sonuç alamıyormuş zaten, hayırlısı tabii ki. İnşallah ben de bir sonrakine pozitif sonuç alırım, şimdilik hamile arkadaşlarımla heyecanlanayım, sonra bizler de size katılırızCanım öncelikle hakkında hayırlısı olsun. Bak benim de ilki tutmadı ikinci oldu Allah'ın izni ile... Sende farklı yöntemi bilerek seçmiş olabilir diye düşünüyorum çünkü bildiğim kadarıyla bu grupta başka böyle hipofiz sorunu olup da rahmi gelişmeyen yok belki senin rahmini o an transfer için uygun gördü ve beklemeyi göze alamadı. Kaç adet transfer edildi konusunda kafan karıştıysa bugün irenbeyi ara embiryolog Zerrin Hanım ile görüşmek istiyorum de ve ona sor o bilir. Belki Kaan Bey daha ilk transferin anlamında falan demiştir. İletişim eksikliği olmuştur arada....
geçmiş olsun canım beni 18.35 gibi aramıştı. aradı mı kaan bey?Kizlarr dun 2ci negatif sonucumu aldim,,,bukez,kaan,beyi aradim hemsiresi numarami aldi,,,mesai saati disinda aricak dediler,,,bende bugun mu dedim evet dediler,,,,,bilgisi olan,var mi sizi aradilarsa kac gbi aradilar
Canım geçmiş olsun umudunu kaybetme inşallah Rabbim bir gün bizim de yüzümüzü güldürecekKizlarr dun 2ci negatif sonucumu aldim,,,bukez,kaan,beyi aradim hemsiresi numarami aldi,,,mesai saati disinda aricak dediler,,,bende bugun mu dedim evet dediler,,,,,bilgisi olan,var mi sizi aradilarsa kac gbi aradilar
Geçmiş olsun, hakkımızda hayırlısı olsun canım, aradı mı peki?Kizlarr dun 2ci negatif sonucumu aldim,,,bukez,kaan,beyi aradim hemsiresi numarami aldi,,,mesai saati disinda aricak dediler,,,bende bugun mu dedim evet dediler,,,,,bilgisi olan,var mi sizi aradilarsa kac gbi aradilar
Arkadaşım çok geçmiş olsun umudunu kaybetme 3. Ve 4.de tutan çok var.ben aradığımda ulaşmıştım,dana dönüş yaptı mı?Kizlarr dun 2ci negatif sonucumu aldim,,,bukez,kaan,beyi aradim hemsiresi numarami aldi,,,mesai saati disinda aricak dediler,,,bende bugun mu dedim evet dediler,,,,,bilgisi olan,var mi sizi aradilarsa kac gbi aradilar
Evet canim bugun konustuk aksam,aradi,,,gormem lazim dedi,,,sorularina cvb verdim,,,sizin embrio,elde edilmemis ilac kullanmaniz,lazim,,dogal bile olur dedi,,,ben olsam,asla doguda tup,yapmazdım dedi,,,bizde hocam,elimiz,mahkum,dedim,,,bakalim ama benim diger tup,bebek,merkezi,ne,ilac verirsem,vereyim asla yumurta kalitesi vs degismez dedi,,,bu kaan,beyde olmaz olurmu ilac sart dedi vitamin vs,,,,kafam karistiArkadaşım çok geçmiş olsun umudunu kaybetme 3. Ve 4.de tutan çok var.ben aradığımda ulaşmıştım,dana dönüş yaptı mı?
Aradi canim sagolsun konustum gormem sart dedi,,,bakalim kafam karisti,,musait animda uzunca yazicam bu foruma kendimiGeçmiş olsun, hakkımızda hayırlısı olsun canım, aradı mı peki?
Aminnnn inşallah allah bizi uzun süre bekleyenlerden nasip etmesinCanım geçmiş olsun umudunu kaybetme inşallah Rabbim bir gün bizim de yüzümüzü güldürecek
Evet canim aradi sagolsun simdi uzunca kendimi yazicam foruma,,,sagolsun bu sayfada cogu kisi cevap vermis yazima,,toplu yazayim,,inşallah sizlerdee cvb yazingeçmiş olsun canım beni 18.35 gibi aramıştı. aradı mı kaan bey?