- 12 Mayıs 2019
- 1.418
- 2.553
Tamam da o dipteyken siz elinden tuttunuz simdi de o tutsun ama yok olmaz onemli olan onun istekleri, hisleri onun mutluluğu!evet benim yanımda en çok sen vardın şimdi sende yoksun kendimi yalnız hissediyorum. Ne anlatsam sorun çıkarıyorsun kavgaya dönüyor konular diyor. Haklı sürekli takılıyorum anlattıklarına. Bu da onu soğutuyormuş benden. Sohbet etmeye açım artık diyor. Seninle ne zaman sohbet etmeye kalksam hep takılıyorsun bişeylere diyor
bakın eğer bu dediğinde samimi ise sizin kendinizi toparlamanız gerekiyor. sizinle aynı yaştayız. bende 2022 de evlendim . evlilik aşırı tuhaf bişi. ipin ucu bi kaçtı mı darmaduman olur. daha çok tazeyken eşinizin gönlünü alın. çünkü erkekler biraz ŞEY. aynısı benim başıma gelse , madem parayla işim yok bırak batsın ya evet aşkım de gir bu işlere ben arkandayım ama bana biraz müsade et kendimi toparlayacağım sende destek ol uzun sürmez de. ne bileyim şaşırtın onu beklemediği şeyler yapın . mesela dil kursuna falan değilde yüzmeye başlayın spora başlayın. onun dediğini değilde size iyi gelecek başka bi aktivite yapın.evet benim yanımda en çok sen vardın şimdi sende yoksun kendimi yalnız hissediyorum. Ne anlatsam sorun çıkarıyorsun kavgaya dönüyor konular diyor. Haklı sürekli takılıyorum anlattıklarına. Bu da onu soğutuyormuş benden. Sohbet etmeye açım artık diyor. Seninle ne zaman sohbet etmeye kalksam hep takılıyorsun bişeylere diyor
valla fazla hırs daha dibe çeker. siz o zaman kendinize para biriktirmeye bakın. belki battığı zaman destek olabilirsinizAsla hata yaptığını düşünmüyor ki farkına varsın. Onun da karakteri budur belki bilmiyorum 30 yaşına gircez kirada oturuyoruz arabamız var yarısı borç tatile gitmek istiyoruz 40 kere düşünüyoruz hala senin maaşına muhtacım kendime yediremiyorum bunları benden daha salak insanlar neler neler yapıyor ben yerimde sayıyorum artık bende kazanmak istiyorum diyip duruyor
Zaten borcumuz varken para biriktiremiyoruz. Gelen direkt borca gidiyor. Gerçekten evliliğin bu kadar zor olduğunu tahmin etmiyorum. Sudan çıkmış balığa döndümvalla fazla hırs daha dibe çeker. siz o zaman kendinize para biriktirmeye bakın. belki battığı zaman destek olabilirsiniz
yapmam gereken bu ancak böyle bir değişimle hayatım belki yeniden eskiye döner farkındayım ama düşüncelerden fırsat bulamıyorum. umarım eskiye dönebilirim...bakın eğer bu dediğinde samimi ise sizin kendinizi toparlamanız gerekiyor. sizinle aynı yaştayız. bende 2022 de evlendim . evlilik aşırı tuhaf bişi. ipin ucu bi kaçtı mı darmaduman olur. daha çok tazeyken eşinizin gönlünü alın. çünkü erkekler biraz ŞEY. aynısı benim başıma gelse , madem parayla işim yok bırak batsın ya evet aşkım de gir bu işlere ben arkandayım ama bana biraz müsade et kendimi toparlayacağım sende destek ol uzun sürmez de. ne bileyim şaşırtın onu beklemediği şeyler yapın . mesela dil kursuna falan değilde yüzmeye başlayın spora başlayın. onun dediğini değilde size iyi gelecek başka bi aktivite yapın.
eşim yönetici diyorsunuz sizde çalışıyorsunuz aynı zamanda. nasıl 150.000 tl borcu ödemekte zorlanıyorsunuz bilmiyorum . benim eşim işçi ben muhasebeciyim . elimize aylık toplasan şuan 35.000 ancak geçiyor. bizim toplam 1.300.000,00 tl borcumuz varZaten borcumuz varken para biriktiremiyoruz. Gelen direkt borca gidiyor. Gerçekten evliliğin bu kadar zor olduğunu tahmin etmiyorum. Sudan çıkmış balığa döndüm
tek bir adım dahi atsanız kendiniz için emin olun çoğu düşünceler gidecek kafanızdan . allah yardımcınız olsunyapmam gereken bu ancak böyle bir değişimle hayatım belki yeniden eskiye döner farkındayım ama düşüncelerden fırsat bulamıyorum. umarım eskiye dönebilirim...
Benden daha çok kazanıyor ben olmasam da kendini geçindirebilir durumda zaten maddi olarak bana bağımlı değil ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Ama tabii yeni evlendiğimiz ve araba aldığımızdan onun borçlarını kapatmak evi geçindirmek için şu anda bana ihtiyacı var. Bunlar bittiğinde kendisi gayet güzel kendini geçindirir. Ama ben buralarda değilim ikimiz sanki artık çok farklı kafalardayız amaçlarımız hırslarımız farklı ben evlenirken de bebek istiyordum mesela anne olmak için geç kalmak istemiyordum birazda evlenmekte ki amacım buydu ama bu durumdayken bebek fikri tabii ki rafa kalktı bunu da ertelemek zorunda kaldım. Herkes iş kurmak zorunda değil daha önce de denedik bu kadar kolay değil bu işler ben bunların farkındayım ve elimizde avucumuzda olan 2 kuruşu da heba etmek istemiyorumIste o size maddi olarak bagimli, is kurup maddiyatta da sizden bir talepte bulunmadığında o sizi dimdizlak birakacak buna hazırlıklı olun.
Yasal olarak altinlar kadinin, tazminat ortak (edinilmis mal) yani olasi bosanmada hak talep edebilirsiniz, etmelisiniz de. Çünkü bu haksizliga uğramak da ileride sizi uzecektir.
Zorlanıyor gibi de değiliz zaten sadece yeni evlendiğimiz için kredi kartlarımız da patlaktı 80 90 bin civarında.. onları bitirmek için uğraştık bir süre çünkü gezip tozduk bir süre hemen borçlara odaklanalım demedik onlar da kaldı anlayacağınız ben o borcu da takmıyorum illa ki ödenireşim yönetici diyorsunuz sizde çalışıyorsunuz aynı zamanda. nasıl 150.000 tl borcu ödemekte zorlanıyorsunuz bilmiyorum . benim eşim işçi ben muhasebeciyim . elimize aylık toplasan şuan 35.000 ancak geçiyor. bizim toplam 1.300.000,00 tl borcumuz vartoplam 5 kredi ödüyoruz . yanlış anlama ama bu eşinin maaşı başka yerlerede gidiyo olabilir mi ?
borç gelir geçer. batılır çıkılır. evlilik bu herşey olur. yeterki sevgi olsun arada. sevgi her şeyin ilacı. sen dene adım at eğer ki düzelirse sevdiğini anlarsın . sen çabaladıkça düzelmiyorsa malesef zaten soğumuş bunlarda bahaneleri diyebilirizZorlanıyor gibi de değiliz zaten sadece yeni evlendiğimiz için kredi kartlarımız da patlaktı 80 90 bin civarında.. onları bitirmek için uğraştık bir süre çünkü gezip tozduk bir süre hemen borçlara odaklanalım demedik onlar da kaldı anlayacağınız ben o borcu da takmıyorum illa ki ödenir
Ali iş yerinde bana getirdi desem de artık bişey demez heralde garip davranıyor bir öyle bir böyle beni de allak bullak ediyor. İyi olmayabilirim bunun da farkındayım zaten ona da söylüyorum o da o zaman iyi olmak için bişeyler yap haliyle diye cevap veriyor bana uzun zamandır böyle garip hissediyorum kendimi. Hala ona da hak verdiğim yerler var yok değil ileriye gitmek istemesine saygı duyuyorum ama daha 7 8 ay oldu evleneli evliliğimiz daha önemli geliyor bana ben bu haldeyken evliliğimiz daha oturmadan bi işler yapmaya kalkışsak daha büyük sorunlar da çıkabilir diye düşünüyorum. Onun beni anlamasını desteklemesini bekliyorum oda olmuyor. Her hangi bir sorunda çok orantısız tepkiler verebiliyorum. Öfke kontrolün var diyor bu sefer de nolursa olsun ben suçluyum. Beni yalnız bırakıyorsun diyip duruyor. Aslında bakarsanız sorun bir tane de değil sanırım birden fazla ona göre küçük bana göre kocaman sorunlar bunlar. Aynı yerde buluşamıyoruz. Hayata karşı bakış açılarımız çok değişti. Beklentilerimiz değişti...Eşiniz sizi istediği şekilde değiştirmiş, siz de karşı gelmediğiniz için artık size saygısı kalmamış.
Artık daha modern gözükse de kendinedir o modernliği. Siz “Ali işyerinde bana da kahve getirdi” bile deseniz delirir. Ayrıca gördüğüm kadarıyla iş ve para hırsına bürünmüş. Bu yolda yapmayacağı şey yok gibi görünüyor.
Kendinizi sorgulamaya ve çok açık şekilde özeleştiri yapmaya başlamışsınız. Bu yüzden çok da kötü durumda görmeyin kendinizi. Sizin durumunuzda olup kendini göremeyen çok kadın var. Siz bir şekilde değişmek istediğinizin sinyallerini veriyorsunuz. İlerisini düşünmeden şu an 2 seanssa 2 seans da olsa bir psikologa gidin. Başlayınca zaten ne kadar iyi geldiğini görüp bir şekilde maddi olanaklarınızı zorlayacaksınızdır. Önce kafanızdan o sis bulutu dağılsın sonra sakin kafayla evliliğiniz adına kararı verirsiniz. Ama bunu da yine eşiniz için yapmayın. Ona ayak bağı oluyorum diye yazmışsınız. Onun için değil kendinizi kurtarmak için karar verin. O sizi bu kadar manipüle etmeseydi ayak bağı görmezdiniz kendinizi.
Olaylar bambaşka olsaydı. Eşiniz zamanla kendi kalıplarını kırıp bu hale gelmiş olsaydı ve sizi kısıtlamıyor olsaydı, değişip gelişmeniz için destekliyor olsaydı ama siz ayak uyduramıyor olsaydınız o zaman salın adamı birbirinize artık uygun değilsiniz derdik. Ama eşiniz burada sizi hala baskılıyor. Biraz daha ilerlesin şirketindeki Ayşeyle Fatmayla kıyaslamaya da başlar.
Teşekkür ederim bende böyle düşünüyorum. Benim değişmem lazım biraz da olsa toparlanmam lazım. Kendisiyle aynı iş yerinde tanıştık o iş yerinden ayrıldı haksız yere işten çıkarıldı 2 sene depresyonda evde sadece yattı o dönemler de bile yanında ben vardım ben kaldırdım ayağa onu bunu çok iyi biliyor. Bende bunları bekliyorum belki de alttan alttan ama olmuyor. Olmayınca da insan iyice farklı kafalara giriyor.borç gelir geçer. batılır çıkılır. evlilik bu herşey olur. yeterki sevgi olsun arada. sevgi her şeyin ilacı. sen dene adım at eğer ki düzelirse sevdiğini anlarsın . sen çabaladıkça düzelmiyorsa malesef zaten soğumuş bunlarda bahaneleri diyebiliriz
evet siz gösterdiğiniz desteği görmek istiyorsunuz aslında. ama o size destek olmak yerine ne bu halin diyor. muhtemelen ilişki süresince ilk defa düşmüşsünüz bu şekilde. sizi hiç kaldırmadığı için nasıl kaldıracağını öğrenememiş. hep düşen kendi olmuş.Teşekkür ederim bende böyle düşünüyorum. Benim değişmem lazım biraz da olsa toparlanmam lazım. Kendisiyle aynı iş yerinde tanıştık o iş yerinden ayrıldı haksız yere işten çıkarıldı 2 sene depresyonda evde sadece yattı o dönemler de bile yanında ben vardım ben kaldırdım ayağa onu bunu çok iyi biliyor. Bende bunları bekliyorum belki de alttan alttan ama olmuyor. Olmayınca da insan iyice farklı kafalara giriyor.
Bir erkeğin zamanla bir kadını nasıl manipüle ettiğine, benliğini, karakterini yok ettiğine çok güzel örneksinizvalla konuşmaya ihtiyacım var konuşup anlatamazsam duramıyorum. Kafamın içi hiç susmuyor.
Şimdi nerden başlasam bilmiyorum ama olmuyor işte bişeyler eksik ya da fazla zaten ikisi de problem.
Ben normal davranamıyorum değilim galiba artık psikolojik olarak da iyi olduğu sanmıyorum artık. Eski ben değilim. Hem de hiç birşeyimle ne kendime güvenim ne enerjim kaldı. Çok yoruldum ama uzun zamandır da sadece duruyorum. Ne kendim için ne ailem için hiç bişey yapmıyorum ama sadece düşünüyorum çok fazla düşünüyorum. Huzursuzum, mutsuzum bişeyleri kaybettim.
Bazı zamanlarda unutuyorum bunları normal olduğumu düşünüyorum ama düşünsem de bazı zamanlar tokat gibi çarpıyor yüzüme.
Dün gece yine böyle bir an yaşadım. Neden evleniriz evleneceğimiz insanı neye göre seçeriz nasıl karar veririz. Ben kararımı eşimin bakış açısına göre seçmiştim.
Aslında bakarsanız ben daha rahat bir insandım böyle yaşadım ailemde rahat insanlar hiç bir zaman bizi sıkmadılar kasmadılar istediğimiz her yere gittik saatle ilgili sorunlarımız olmadı vs.
Ama bu kadar rahatken birden hayatıma eşim girdi ve o daha muhafazakar bir aileden geliyordu. Davranışları hareketleri hep yerine göreydi. Nerde durması gerektiğini biliyordu bi şekilde saygımı kazandı. Ben ona artık çok inanıyor ve güveniyordum özet geçtiğim için kısa anlatmaya çalışıyorum.
Çalıştığım iş yerinde ki yöneticim hemen hemen aynı yaştayız bana instagram dan istek attığında ne münasebet burası senin özel hayatın dedi bundan 4 yıl önce falandı. 23 yaşlarındaydık. Haklı olduğuna inandım isteği zaten kendisi iptal etti. İş yerinde ki arkadaşlarım için bey demeden konuşmama bile yani eşime bişeyler anlatırken ali dememe takılıyordu ali bey demeliymişim gibi gibi.
Ya da üzerimde hafif göğüs dekoltesi olan ya da çok dar olan üstler giydiğimde kızıyor bana yeni bişeyler alıp onu giymemi istiyordu ne biliyim belki de yaşlarımız küçüktü çok garip gelmiyordu bana da kıskanıyor işte gibi gibi düşünüyordum.
Aradan yıllar geçti. Biz evlendik 27 yaşındayız şimdi. Eşim farklı bir şirkete geçeli 2 yıl oldu. Bu 2 yıl içinde büyük değişimler gösterdi kendi adına. Yeni şirketi daha modern daha çok günceli takip eden bir şirket. Çalışanlar da öyle.. Artık daha geniş görüşlü kendisi instagram dan şirkette ki çoğu kişiyi özellikle kadınlar var zaten takip ediyor. Takip ettiği kadınlar çok yanlış anlaşılmazsa usturuplu değiller gayet açık saçık giyinen insanlar bikini ile fotoğraf paylaşmak gibi şeylerden bahsediyorum tabii ki herkesin kendi hayatı bunu kınamıyorum yanlış anlaşılmasın. Ama hani bize doğru gelmezdi hep bunca yıldır. Ama eşim artık bu fotoğrafları bile beğeniyor çok umurunda değil bu tarz şeyler artık. Ya da kız arkadaşları ile whatsapp üzerinden konuşuyor iş arkadaşları artık arkadaşı gibi de oldu ne biliyim doğum gününde bi tanesi bişey yollamış senden bi tane daha yok falan diye de not eklemiş. Yani anlatmaya çalıştığım bu kadar dar görüşlü bir adam bana da bu düşünceleri yeterince empoze etmişken benim giyim tarzıma bile bu yansımışken şimdi kendisinin bu değişimini normal mi karşılamalıyım?
Aslında hep içten içe şöyle düşünüyorum. Bu 2 yılda bu kadar değişirse zaman içinde kim bilir nasıl bir adam olcak. Gittikçe rahat bir insan olacak. Ve benim bu kadar rahatlığa tahammülüm yok sanırım. Belki mağaranda yaşa falanda diyebilirsiniz bana ama öyle değil benim de ofiste erkek arkadaşlarım var tabii ki gün içinde konuşuyoruz ediyoruz vs. Ama instadan birbirimize bişeyler atmıyoruz sürekli. Ya da dışarda oturup takılımıyoruz. Çünkü bunların çok doğru olmadığını da zamanında eşim beynime soktu.
Ben şimdi ya o zamanlar küçüktük artık büyüdük o da değişti artık kabul et bu kötü bişey değil desem de bi şekilde kabullenemiyorum. Bu değişimin sonunun olmadığını düşünüyorum. Ve benim ayak uyduramayacağımı düşünüyorum.
Şimdi de bana ters geliyor bu olaylar. Allak bullak hissediyorum kendimi. O işinde çok başarılı daha da başarılı olacak inanıyorum. Ama ben çok fazla takıntılı bir hal almaya başladım. Kendimi tanıyamıyorum. Eskiden tuttuğunu koparan azimli bir insandım. Kendimi son zamanlar da işe yaramaz hissediyorum. Sürekli bişeyleri sorgularken buluyorum. Çok mutsuz hissediyorum. Evliliğe de ben zarar veriyorum. Ayrılmak artık ikimiz içinde özellikle eşim için daha iyi olacak gibi hissediyorum. Ona ayak bağı olduğumu hissediyorum. Her şeyin farkındayım ama değişmek için bişeyler yapacak gücüm yok. Bir sürü kitap aldım onları bile bitiremiyorum. Ya da ehliyetim var arabamız da var ama kullanamıyorum öğrenmek için yine bişey yapmıyorum. Ben napmalıyım lütfen bana bişeyler söyleyin. Bana noluyor?
Merhabalar öncelikle kendi içinizde çoğu şeyi sorguladıgınız dönemdesiniz. Ve belli ki bazı sorunlar var. Bence kendinizde bi eksik aramayın. Bazı sorunlar ve sizi rahatsız ediyor ve sis çözüm arıyorsunuz bu çok doğal. Şimdi her evlilikte dinamikler değişebilir. Eşinizin sizden sizin eşinizden her dönem beklentileriniz olabilir. Ama burda anlattıklarınıza göre, eşiniz sizi kısıtlıyor ama kendisi çok rahat davranıyor. Örnek veriyorum çoğu insan vardır gayet moderndir adamın eşi kısa da giyer mini de giyer ama aynı adam iş yerindeki kadın arkadaşlarına daha mesafeli davranır. Yani yine sohbet muhabbet olur ama bence evli olan insanlar diğer karşı cinslere karşı tutumlarına dikkat etmeliler. Elbette arkadaş olunur ama ne demek bikinili fotoğraf beğenmek, hediye notuna o tarz şeyler yazmak. Bunlar yanlışvalla konuşmaya ihtiyacım var konuşup anlatamazsam duramıyorum. Kafamın içi hiç susmuyor.
Şimdi nerden başlasam bilmiyorum ama olmuyor işte bişeyler eksik ya da fazla zaten ikisi de problem.
Ben normal davranamıyorum değilim galiba artık psikolojik olarak da iyi olduğu sanmıyorum artık. Eski ben değilim. Hem de hiç birşeyimle ne kendime güvenim ne enerjim kaldı. Çok yoruldum ama uzun zamandır da sadece duruyorum. Ne kendim için ne ailem için hiç bişey yapmıyorum ama sadece düşünüyorum çok fazla düşünüyorum. Huzursuzum, mutsuzum bişeyleri kaybettim.
Bazı zamanlarda unutuyorum bunları normal olduğumu düşünüyorum ama düşünsem de bazı zamanlar tokat gibi çarpıyor yüzüme.
Dün gece yine böyle bir an yaşadım. Neden evleniriz evleneceğimiz insanı neye göre seçeriz nasıl karar veririz. Ben kararımı eşimin bakış açısına göre seçmiştim.
Aslında bakarsanız ben daha rahat bir insandım böyle yaşadım ailemde rahat insanlar hiç bir zaman bizi sıkmadılar kasmadılar istediğimiz her yere gittik saatle ilgili sorunlarımız olmadı vs.
Ama bu kadar rahatken birden hayatıma eşim girdi ve o daha muhafazakar bir aileden geliyordu. Davranışları hareketleri hep yerine göreydi. Nerde durması gerektiğini biliyordu bi şekilde saygımı kazandı. Ben ona artık çok inanıyor ve güveniyordum özet geçtiğim için kısa anlatmaya çalışıyorum.
Çalıştığım iş yerinde ki yöneticim hemen hemen aynı yaştayız bana instagram dan istek attığında ne münasebet burası senin özel hayatın dedi bundan 4 yıl önce falandı. 23 yaşlarındaydık. Haklı olduğuna inandım isteği zaten kendisi iptal etti. İş yerinde ki arkadaşlarım için bey demeden konuşmama bile yani eşime bişeyler anlatırken ali dememe takılıyordu ali bey demeliymişim gibi gibi.
Ya da üzerimde hafif göğüs dekoltesi olan ya da çok dar olan üstler giydiğimde kızıyor bana yeni bişeyler alıp onu giymemi istiyordu ne biliyim belki de yaşlarımız küçüktü çok garip gelmiyordu bana da kıskanıyor işte gibi gibi düşünüyordum.
Aradan yıllar geçti. Biz evlendik 27 yaşındayız şimdi. Eşim farklı bir şirkete geçeli 2 yıl oldu. Bu 2 yıl içinde büyük değişimler gösterdi kendi adına. Yeni şirketi daha modern daha çok günceli takip eden bir şirket. Çalışanlar da öyle.. Artık daha geniş görüşlü kendisi instagram dan şirkette ki çoğu kişiyi özellikle kadınlar var zaten takip ediyor. Takip ettiği kadınlar çok yanlış anlaşılmazsa usturuplu değiller gayet açık saçık giyinen insanlar bikini ile fotoğraf paylaşmak gibi şeylerden bahsediyorum tabii ki herkesin kendi hayatı bunu kınamıyorum yanlış anlaşılmasın. Ama hani bize doğru gelmezdi hep bunca yıldır. Ama eşim artık bu fotoğrafları bile beğeniyor çok umurunda değil bu tarz şeyler artık. Ya da kız arkadaşları ile whatsapp üzerinden konuşuyor iş arkadaşları artık arkadaşı gibi de oldu ne biliyim doğum gününde bi tanesi bişey yollamış senden bi tane daha yok falan diye de not eklemiş. Yani anlatmaya çalıştığım bu kadar dar görüşlü bir adam bana da bu düşünceleri yeterince empoze etmişken benim giyim tarzıma bile bu yansımışken şimdi kendisinin bu değişimini normal mi karşılamalıyım?
Aslında hep içten içe şöyle düşünüyorum. Bu 2 yılda bu kadar değişirse zaman içinde kim bilir nasıl bir adam olcak. Gittikçe rahat bir insan olacak. Ve benim bu kadar rahatlığa tahammülüm yok sanırım. Belki mağaranda yaşa falanda diyebilirsiniz bana ama öyle değil benim de ofiste erkek arkadaşlarım var tabii ki gün içinde konuşuyoruz ediyoruz vs. Ama instadan birbirimize bişeyler atmıyoruz sürekli. Ya da dışarda oturup takılımıyoruz. Çünkü bunların çok doğru olmadığını da zamanında eşim beynime soktu.
Ben şimdi ya o zamanlar küçüktük artık büyüdük o da değişti artık kabul et bu kötü bişey değil desem de bi şekilde kabullenemiyorum. Bu değişimin sonunun olmadığını düşünüyorum. Ve benim ayak uyduramayacağımı düşünüyorum.
Şimdi de bana ters geliyor bu olaylar. Allak bullak hissediyorum kendimi. O işinde çok başarılı daha da başarılı olacak inanıyorum. Ama ben çok fazla takıntılı bir hal almaya başladım. Kendimi tanıyamıyorum. Eskiden tuttuğunu koparan azimli bir insandım. Kendimi son zamanlar da işe yaramaz hissediyorum. Sürekli bişeyleri sorgularken buluyorum. Çok mutsuz hissediyorum. Evliliğe de ben zarar veriyorum. Ayrılmak artık ikimiz içinde özellikle eşim için daha iyi olacak gibi hissediyorum. Ona ayak bağı olduğumu hissediyorum. Her şeyin farkındayım ama değişmek için bişeyler yapacak gücüm yok. Bir sürü kitap aldım onları bile bitiremiyorum. Ya da ehliyetim var arabamız da var ama kullanamıyorum öğrenmek için yine bişey yapmıyorum. Ben napmalıyım lütfen bana bişeyler söyleyin. Bana noluyor?
Bu kısmı okuyunca eşinize de hak verdim karakter olarak çok farklısınız. Adam sizinle birşeyler yapmak istiyor aslında sizi yok saymıyor kendini geliştirmeyi seven biri bence bu çok güzel.sürekli konuşuyor benimle ama ben beni anladığını düşünmüyorum. Onun önceliği her zaman kendisi oldu şimdi de iş kurmayı daha çok para kazanmayı kafasına taktı. Ya da ne bileyim benimle birlikte bir şeyler öğrenmek istediğini söylüyor sürekli. İngilizcemiz çok kötü mesela bunu öğrenelim diyor. Ya da excel geliştirmek için bişeyler yapalım diyor. Nolursa olsun yerimde saymak istemiyorum diyor bana sürekli ama anlamıyor işte benim bunları yapacak enerjim yok. Bu haldeysen neden evlendin o zaman dedi mesela bana bilmiyordum dedim böyle olacağını bilsem evlenmezdim özür dilerim. Ne zaman geçer bu durum onu da bilmiyorum dedim. Öğrenmeyi unutmuş gibi hissediyorum dedim. Ya sürekli kafanda kurarsan böyle olur tuhaf tuhaf şeylere takılacağına geleceğimizi düşün bak bizim kimsemiz yok hala kiradayız bir arabamız var onunda yarısı borç yerimde saymaktan bıktım gibi şeyler söylüyor. Haklı hak veriyorum ama ben bu haldeyken napabilirim. Tek çare boşanmak onu kendi amaçlarıyla hedefleriyle bırakmak gibi geliyor çünkü açık açık bana ayak bağı bari olma sus biraz takılma gibi şeyler söylüyor. Yapabilsem yaparım zaten
Kesinlikle bende yılların yorgunluğu var bunu ben zaten dile getiriyorum çok uzun zamandır çalışıyorum ve hala aynı şirketteyim çok sıkıldım ama iş değişterecek cesaretim olmadı çünkü en azından bir süre çalışmak istemiyorum kendime zaman ayırmak istiyorum. Bunu dile de getiriyorum. Bende tabii ki kendimi geliştirmek isterim. Ama bunlar zorla olacak şeyler değil daha yeni evliyiz benim önceliğim evliliğimin oturması birbirimizi gerçekten anlıyor duruma gelmek birbirimizin hayatını kolaylaştırmak. Önceliklerimiz farklı belki de. Bende eşime hak veriyorum bu konuda o çok azimli hırslı bir tip ama ben bu aralar o durumda değilim. Yaşımız daha 27 belki sırf bunlar uğruna ömürlük bir evlilik sonlanacak. Ben ona da diyorum belki bir yıl belki 6 ay ne biliyim bir süre kendimize odaklanalım önce biz iyi olalım sonrası gelecek. Bunları görmek bu kadar zor mu bilmiyorum. Bişeyler beklemek yerine sadece beklemek lazım bana göre biraz zaman vermek lazım önceliği para değil de ben olmalıyım ben iyi olursam biz zaten iyi olacağız buna inanıyorum. Burda 40 kat yabancılar beni anlıyor da eşim bunları anlamıyor. Benim şirketim öyle modern falan değil partiler eğlenceler yok çalışanlar da benim gibi düşünen aile kültürü olan insanlar haliyle öyle kadın erkek mıç mıç falan değiliz. Ama o şirket kültürü farklı ve benim ki buna ayak uyduruyor. Beni kaybettikten sonra belki de aklı başına gelecek ikimizde çok üzüleceğiz ben onu çok seviyorum zaten ama olmayınca olmuyor mu bilmiyorum kiBu kısmı okuyunca eşinize de hak verdim karakter olarak çok farklısınız. Adam sizinle birşeyler yapmak istiyor aslında sizi yok saymıyor kendini geliştirmeyi seven biri bence bu çok güzel.
Siz de yılların yorgunluğu var size destek olmalı bu süreçte biraz zaman tanımalı.
Kesinlikle bende sizin gibi düşünüyorum ne hakla benim kocama senden bi tane daha yok notuyla hediye yollanabilir bunu da mesela hala içimden atamadım ne yaşadınız da bu notu yazmaya kendine hak gördü. Bana bu notun fotoğrafın eşim attı bana bunu gönderirken ne dememi bekledin diyorum senden saklamak istemedim diyor ya dedim çok sağol gerçekten. Ya da başka bir kadın ofiste masasında elektonik sigarasını içerken göğüs dekolteli bir fotoğrafı aralarında ki makaradan dolayı eşime atıyor ben bunları anlata anlata dilimde tüy bitti. Bak biz böyle rahat insanlar değiliz bunlar bana göre yanlış sen artık evli bir erkeksin. İnstagrama attığı bir fotoğrafta turuncu bir üst var üzerinde yine bir kız turuncunun en çok yakıştığı ...... diye dm den nasıl mesaj atabilir. Ben hiç bir erkeğe ya da yöneticime atmıyorum. Evliliğin hemen başlarında bu tarz olaylar yaşamak beni çok yıprattı. Siz bir kadın olarak bunları hoş mu karşılardınız allah aşkına ya sürekli kendimi sorguluyorum çok mu abartıyorum diyeeeeeMerhabalar öncelikle kendi içinizde çoğu şeyi sorguladıgınız dönemdesiniz. Ve belli ki bazı sorunlar var. Bence kendinizde bi eksik aramayın. Bazı sorunlar ve sizi rahatsız ediyor ve sis çözüm arıyorsunuz bu çok doğal. Şimdi her evlilikte dinamikler değişebilir. Eşinizin sizden sizin eşinizden her dönem beklentileriniz olabilir. Ama burda anlattıklarınıza göre, eşiniz sizi kısıtlıyor ama kendisi çok rahat davranıyor. Örnek veriyorum çoğu insan vardır gayet moderndir adamın eşi kısa da giyer mini de giyer ama aynı adam iş yerindeki kadın arkadaşlarına daha mesafeli davranır. Yani yine sohbet muhabbet olur ama bence evli olan insanlar diğer karşı cinslere karşı tutumlarına dikkat etmeliler. Elbette arkadaş olunur ama ne demek bikinili fotoğraf beğenmek, hediye notuna o tarz şeyler yazmak. Bunlar yanlış
Bunun modern olmakla falan alakası yok. Evli olan insanlar hani ortak arkadaşları olur çok içten tanırlar o zaman samimiyet olur kıskançlık olmaz. Yani örnek veriyorum ikinizin ortak arkadaşı vardır çok seversiniz bi kadındır eşinize hediye alır falan size batmaz çünkü bilirsiniz o güvenilirdir. Ama siz onun iş yerindeki insanları bilemezsiniz niyetlerini bilemezsiniz. O yüzden eşiniz sizi huzursuz etmemek için bile bu tarz hareketler yapmamalı. Yani şu da var hani size karışsın karışmasın sizin huzursuz oldugunuz her ne ise o eşiniz olarak huzurunuzu mutlulugunuzu gözetmeli. Siz onu üzmemek için fedakarlık yapmışsınız, o neden böyle yani