İyi hissetmiyorum. Bana yol gösterebilecek olan var mı?

Sizi umursamiyor iste evlilikte bile siz ona destek olmak zorundasiniz ama bosanma karari ona ait o size destek olma sorumlulugunu hissetmiyor. Yani evlilik kadinin erkegi mutlu etmesi, ben istersem evlenirim karim beni mutlu etmeli benim boyle bir sorumluluğum yok diyor. Önemli olan onun istekleri, o düştüğünde siz kaldirin ama siz dustugunuzde o sizi kaldirmaz. Lutfen terapi alin ve bosanaksaniz da net olun. Ayrica para nafaka tazminat neyse bunu da isteyin. Esiniz size psikolojik ve ekonomik siddet uyguluyor.

Bunu da denemek istedim. Mesela 60 kilolardan 70 kilolara falan çıktım bana tek tat veren şey yemek yemek oldu eşimde yemek yemeği de yapmayı da çok sever onunda etkisi olmuştur elbet. Ya diyorum en azından kilo ver tekrar istediğin gibi giyin kendine bak en azından diyorum. Bi şey başardığımı görmeye aslında çok ihtiyacım var ama ah bi becerebilsem vücudum uyuyor sanki bana cevap vermiyor. Bu durumda zaten olacak olanın hep bi yerde büyük patlayacak ve hüsranla sonuçlanacak bu evlilik. Farkındayım

İşte ben buraya yazarken belki hayır bak sen yanlış düşünüyorsan vs derken kendime gelirim diye yazdım ama yine benimle aynı düşüncelerde olan cevapları aldım. Keşke düzeltebilsem de düzeltsem ama beceremiyorum dimi bu kafayla da beceremicem. Çok zor benim için ondan ayrılmak ama böyle de olmuyor. Çok üzgünüm

Hata yapıyorsunuz o zaman. Duygularınızı saklayarak en başta kendinize ihanet ediyorsunuz. Çocuklarının bu kadar mutsuz olduğunu bilseler daha fazla üzülürler. Hem üzgün olduğunuz için üzülürler hem sakladığınız için. Eşiniz el oğlu. Ailenizin öncelikli sevgisi sizedir her zaman. Eşinize olan sevgileri sizin koşullarınıza bağlı. Siz mutsuzsunuz durum bu. Bu kafa yapısından çıkmalısınız. Eşiniz kadar siz de bu duruma düşmekte pay sahibisiniz çünkü. Bu şekilde devam ederseniz haplarla yaşayan , gülmeye çalışan ruhani hastalıklarla mücadele eden ve tükenen birine dönüşürsünüz... Ta ki adam sizi her anlamda bırakıncaya kadar.

En baştan hatalısınız. Bir başkasının sizi değiştirmesine izin verdiğiniz için. Erkekler sadece değiştirebilecekleri kişilere böyle saygısızca müdahale eder. Bakın dışarıdakilere ses çıkaramıyor,çünkü değiştiremeyeceğini biliyor. Eş olmak demek sizin yaptığınızı yapmak demek değildir.

Belki de dediğiniz gibi en azından ailelere anlatmalıyım. Eşimin babası hep sorar seni üzüyor mu kızım var mı bir sorun diye bende güler geçerim. Çünkü eşimin ailesinin düşüncelerine bile çok saygısı yok kendi bildiğini okur. Ama dediğinizi düşüneceğim en azından kendi aileme de herşeyin harika olmadığını anlatmak belki yanımda olduklarını görmek iyi gelir bilmiyorum.

Zaten sevgiliydik işte yaş 22 vs olunca mı öyle düşündüm doğrusunun bunlar olduğunu düşündüm ayak uydurmaya çalıştım. Nerden bileyim bu adamın tekrar değişeceğini Keşke görebilseydim aslında başından beri birbirimize uygun değilmişiz

Seni tekrar ayağa kaldıracak tek kişi yine sensin. Evliliği falan geçtim kendin için yap bi anda yemek yemeyi kesme ama yavaş yavaş azaltarak kilo vermeye çalış kendini mutlu hissettiğin kilona dön
Umutsuzluğa kapılmak en kolayı bunu herkes yapar zor olan kendine gerekli motivasyonu vererek tekrar ayağa kalkmak
Kendine bu iyiliği yapmalısın.

En kısa zamanda yapın. Ailesine saygı duymayan ne sizin değerinizi bilir ne ailenizin sevgisini bilir zaten. Herkese hak ettiğini verin asla fazlasını değil. Her gün yürüyüş yapmaya çalışın. Güneş görün her gün. Kan değerlerinize baktirin. Gerekirse vitamin kullanin. B12 ve D3 çok etkiliyor insani. Size iyi gelecek aktiviteler ile uğraşın. Sosyal çevrenizi genişletin varsa daha aktif onlara katılın. Eşinizden gayri hayatınız olduğunu hatirlatin ve sizde hatırlayın. İlk başta zor gelir ama inanın devamını bizzat siz getirmek isteyeceksiniz.

22 yaş zaten kucuk bir yaş. Doğru insanı bulmayi geçtim insan o yaşlarda daha yeni kendini bulmaya çalışıyor. Adam iş para sahibi olarak heybesini doldurmuş maalesef.

Ayy resmen kendimi gördüm geçmişte yaşadıklarımı bu kadar olur

Sen kendine yatırım yap ! onların hayallerine ,patron olma emir altında çalışmak istememesine ,hayatlarını yaşamasına, gereksiz hırslarına yetişemezsin ben yetişemedim ne borçları biter ne istekleri . Kilon olabilir hiçbirimiz evlendiğimizdeki gibi değiliz saçına başına kıyafetlerine sende harca .... daha özgüvenli ol işine kariyerine daha sıkı sarıl .Mutlaka ama mutlaka para altın ne olursa biriktir söyleme . bırak kendi çeksin kendi harcasın kendi ödesin borcunu sen kredi kapatım ara ödeme yapim derdine düşme . Artık köylerdeki teyzeler bile araba sürüyor birkaç ders al sür git arabanı arkadaşlarınla plan yap alışveriş yap kahve içmeye git seni yalnızlığa sevketmesine izin verme . Ben sana olacakları söyleyim yada benim hayatımda olanları ; sen ne yaparsan yap kavgada etsen şikayetde etsen o iş kurulacak hırslarından dolayı iyi kötü başarılıda olacak .Arabalar değişecek giyimler kuşamlar dost sanılan çevreler değişecek akıllarınca . Sonra seni daha çok beğenmeyecek ödediğin kapatmaya çalıştığın borçlar krediler üzerine başına almayıp ona harcadıkların unutulacak . Eğer bu dünyaya dalarsa yuvayıda yıkacak . Koca bir dünya parayla ortada kalacak sonra kafa dank edecek ama iş işten geçecek hep bu furya devam edeceğini zannedecek .

Sen onun için bir ayak bağı değilsin kendin öyle görme ! Sen onu yücelten birisin temiz çamaşır giyip ütülü gömleklerle gezdiren kıyafetlerinde bile kombın yapan eve maaş getiren arkasında dağ gibi duransın eğer bir insanın iyi bir işievine giren iyi bir maaşı sıcak yuvası hanımı çocuğu varsa sağlığıda yerindeyse ondan zengini yok ama bilene ....Erkek toplumda eşi çoru çocuğu ailesi varsa daha saygınlık kazanıyor
AdChoices
ADVERTISING​

peki sizce gerçekten istedikleri garip mi yani bir iş kurmaya çalışması benimle birlikte bişeyler öğrenmek istemesi ben bunlara nasıl bi kafayla bakmalıyım sizce o bunları istiyor ben şu anda bu haldeyken bunları istemiyorum doğal olarak önce kafamı toplamalıyım diye düşünüyorum çünkü.

Bunları istemesini nasıl karşılardınız ?

gerçekten ağlayacağım şimdi..

ona bunları da söyledim belki yanlış ama insan tutamıyor kendini işte evlenirken hiç bişey istemedim düğün vs zaten bana göre değil sade bir nikahla evlendik mobilyalarımızı marka olan yerlerden almadık. az eşya az para hep destek oldum ona da gelinliğimi bile 4500 tl gibi komik bir rakama aldım en az 15 bin den başlardı o zamanlarda zaten daha 7 ay oldu evleneli. Bütün bilezik altın ne varsa hepsini bozdurduk zaten araba alcaz diye yetmedi 150 bin lira civarında tazminat aldım olduğu gibi verdim borca gerçekten para pul istemiyorum ben fazlasında hiç bi zaman gözüm olmadı. Ben böyle bir insanken onun içinde ki para hırsı hep daha iyisini istemek bu azim bende yoksa ben napayımmmm

ben mantıklı karşılamam çünkü evlilik denen şey iki tarafında huzuru bence. sizi emmiş emmiş şimdi manipüle ediyor. ki yönetici olmasında en büyük pay sizken.

Eşiniz sizi istediği şekilde değiştirmiş, siz de karşı gelmediğiniz için artık size saygısı kalmamış.
Artık daha modern gözükse de kendinedir o modernliği. Siz “Ali işyerinde bana da kahve getirdi” bile deseniz delirir. Ayrıca gördüğüm kadarıyla iş ve para hırsına bürünmüş. Bu yolda yapmayacağı şey yok gibi görünüyor.
Kendinizi sorgulamaya ve çok açık şekilde özeleştiri yapmaya başlamışsınız. Bu yüzden çok da kötü durumda görmeyin kendinizi. Sizin durumunuzda olup kendini göremeyen çok kadın var. Siz bir şekilde değişmek istediğinizin sinyallerini veriyorsunuz. İlerisini düşünmeden şu an 2 seanssa 2 seans da olsa bir psikologa gidin. Başlayınca zaten ne kadar iyi geldiğini görüp bir şekilde maddi olanaklarınızı zorlayacaksınızdır. Önce kafanızdan o sis bulutu dağılsın sonra sakin kafayla evliliğiniz adına kararı verirsiniz. Ama bunu da yine eşiniz için yapmayın. Ona ayak bağı oluyorum diye yazmışsınız. Onun için değil kendinizi kurtarmak için karar verin. O sizi bu kadar manipüle etmeseydi ayak bağı görmezdiniz kendinizi.

Olaylar bambaşka olsaydı. Eşiniz zamanla kendi kalıplarını kırıp bu hale gelmiş olsaydı ve sizi kısıtlamıyor olsaydı, değişip gelişmeniz için destekliyor olsaydı ama siz ayak uyduramıyor olsaydınız o zaman salın adamı birbirinize artık uygun değilsiniz derdik. Ama eşiniz burada sizi hala baskılıyor. Biraz daha ilerlesin şirketindeki Ayşeyle Fatmayla kıyaslamaya da başlar.

ben mantıklı karşılamam çünkü evlilik denen şey iki tarafında huzuru bence. sizi emmiş emmiş şimdi manipüle ediyor. ki yönetici olmasında en büyük pay sizken.
evet benim yanımda en çok sen vardın şimdi sende yoksun kendimi yalnız hissediyorum. Ne anlatsam sorun çıkarıyorsun kavgaya dönüyor konular diyor. Haklı sürekli takılıyorum anlattıklarına. Bu da onu soğutuyormuş benden. Sohbet etmeye açım artık diyor. Seninle ne zaman sohbet etmeye kalksam hep takılıyorsun bişeylere diyor

sizde bu hırs olmayabilir. evlilik eksiklik tamamlamak bence . kendinizi eksik görmeyin. bence en büyük başarı sizin. bu konuma gelmesinde en önemli destek sizden gelmiş. şimdi sizi beğenmiyor. umarım bu geçici bi süreçtir. mesela bende eşime diyorum araba istiyorum ben gerekirse kendim kredi çekeceğim diye. eşim tabiki yapabilirsin öderiz beraber ama şuan böyle bi borca girmeye gerek yok diyor. yeni ev aldık sabır edelim diyor. ilk kızıyorum onada bir iki gün geçiyor. ya diyorum ne kadar haklıymışsın . belki eşinizde hata yaptığının farkına varır. umarım batmadan hata yapmadan anlar

Yakında başlar fikir uyuşmazlığımız var diye hazırlıklı ol

Asla hata yaptığını düşünmüyor ki farkına varsın. Onun da karakteri budur belki bilmiyorum 30 yaşına gircez kirada oturuyoruz arabamız var yarısı borç tatile gitmek istiyoruz 40 kere düşünüyoruz hala senin maaşına muhtacım kendime yediremiyorum bunları benden daha salak insanlar neler neler yapıyor ben yerimde sayıyorum artık bende kazanmak istiyorum diyip duruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…