İyi hissetmiyorum. Bana yol gösterebilecek olan var mı?

Çok erken bir taş evlilik için. Eşinizin kişiliği yeni oturmaya başlamış adam daha kendini yeni buluyor. İlerde nasıl olur diyorsunuz ya hani zaten iyi ve ya kötü hepimiz değişeceğiz zaman içinde kaldıramazsanız eşinizin yeni halini boşanırsınız. Belkide o sizin halinizi beğenmez boşanmak ister. Hayat he gün yeni bir insan olarak uyandırıyor bizi.

Ben kimsenin bu kadar 180 derece döndüğünü görmedim ya bu kadar da değil bunu nasıl öngörebilirdim ki şu anda ki halinde olsa bende bana uygun olmadığını düşünür ve evlenmezdim zaten

Yani şu yaptığınız yorumlar, yardım talepleri.. şu psikolojiyi hak etmiyorsunuz. Siz olsamız onun yerinde o napardı? Size pek seçenek bırakmış gibi durmuyor. Arada güven de yok, ille aldatmak aldatılmak mı gerekiyor ayrılmak için? Şu psikolojik şiddete, saygısızlığa, ypk sayılmaya tahammül etmek zorunda değilsiniz.

Haklısınız ama işteeee karar vermek o kadar kolay değil bir çırpıda herşeyi silmek o kadar kolay değil 7 8 senelik bir geçmişim var zaten kendime güvenim kalmamış o yüzden heralde bu yardım talepleri de üzgünüm

Bunu konuşamadım bile zaten kendisiyle benim sana uzak dur dediğim kadından hiç de uzak durmamışsın maşallah fotoğraf bile çekilip paylaşmışsın neden ya neden diyemedim..

Çünkü zaten daha önce konuştum uzak dur dedim şimdi konuşsam da yine üzülen ben olacağım. İçimde ki sesler susmuyor resmen savaş veriyorum evlilik kararı alırken bu kadar düşünmedim bu boşanma kararı almak çok zor inanın yaşamayan bilemiyor heralde üstelik hala severken

Hanımefendi ben de boşandım. Üstelik 15 senelik, beraber büyüdüğüm adamdan boşandım. Bizimkisi kangren olmuş bir evlilikti. kurtarmak için önce psikiyatriste gittik. İkimize de teşhis konuldu. İlaç yazıldı. Ama artık kurtarabilecek durumu geçmiştik. Boşandık.
boşanmakta dünyanın sonu değil. Mutsuz bir evliliği sürdürmek zorunda değilsiniz. dünyadaki tek erkek şu an ki kocanız değil. siz ağzınızla kuş tutsanız bu adama yaranamazsınız. Bunları kabul edeceksiniz. Ders alacaksınız. Önünüze bakacaksınız. Hayat güzel. Gökyüzü masmavi. Kuşlar cıvıldıyor. bir kere daha dünyaya gelmeyeceğiz. Kendinize fırsat verin. Mutlu olmak sizinde hakkınız.

Yorumunuza sağlık aynen katılıyorum.konu sahibi Sen kendinin bir farkına var bunları yaşamak için dünyaya gelmedin yada kişiliği oturmamış sürekli maddi manevi arkasını toplamak borçlarını ödemek onu bir yerlere getirmek adam etmek psikolojik şiddet görmek arkandan çevrilen oyunları takip etmek için yaratılmadın! Senin o fotoğrafı paylaşımları gördüğünü haberinin olduğunu bilsin salak yada enayi olmadığını görsün insanca konuşacam ama bir defa konuşacam de içindekileri emeklerini hissettiklerini anlat ve iki yol sun ya adam gibi adam olsun yada yolları ayırın. Kendi seçsin yolunu ha adam olacam düzeltecek kendimi derse izle bir süre sabret sakın çocuk felan yapma değişirse ne ala değişmezse yallah sosyal medya ve ortalık fışfıntılarıyla mutluluklar diler hayatını yeniden inşa edersin güçlüsün sen korkma

+1
"Ağzınızla kuş tutsanız bu adama yaranamazsınız" olayın özeti bu.

Uzun uzun yazardım konu sahibine ama olay tamamen bu. Önünüze bakın.

Elbette kolay değil ben de hemen boşanın diyenlerden olmadım hiç. Ancak hiç çaba sarfetmiyor ki karşı taraf. Sizi çok iyi de anlıyorum, ancak bazen süregiden biraz acıdansa daha belirlgin kısa bir acıyı tercih ederiz ya işte.. madem öyle deli gibi hırslı da bir eşiniz var imkanından yararlanıp terapi alın, terapist sizi direkt yönlendirmez ama doğruyu bulmanızı sağlar. Aylık 10 bin civarı iyi terapistler haftalık seeans toplamı yani (ayda 4 seans). Veremez mi paşa hazretleri?

Çok genç yaşta evlenmişsiniz. İnsan oğlu bu yıllar içinde olgunlaşır değişir. Yıllar içinde sabit kalan varlıklar değiliz. Bence eşinizin değişimi de olumlu yönden olmuş gitgide sekülerleşmiş :) Bir de bu açıdan bakın. Size çok ters gelen durumlarda elbette tavrınızı koyun. Ama naçizane önerim, eşinizin yıllar önce size yaptığı gibi birbirine bir şeyleri dayatmadan manipüle etmeden, eşinizin de isteklerine ve kararlarına saygı duyarak. Bir de evlilik uzun bir maraton belki ilk aşamada hemen boşanma yoluna gitmeden bir terapistten destek alabilirsiniz.

Eğitimli ve aklı başında bir kadın olduğunuzu farz ediyorum. Öneri de bulunmak ayrı yaptırım da bulunmak ayrı. Eşinizin ki yaptırım. Kendinize kim olursa olsun böyle bir muameleye izin vermeyin. Evlisiniz, emir eri değilsiniz.

Canım bir de sen bu adamı çaktırmadan didikle iyice.

Son durum nedir merak ettım

Yaptığı iki yüzlülük. Sizi önce herşeyden izole etmiş olay kendine dönünce birden modern kesilmiş. Ben iş yerindeki sohbetlerin bir sınırı olması gerektiğini düşünüyorum evli bi adam ne münasebet mesai saatinden sonra işyerinden kadın arkadaşlarıyla makaraya devam etsin. Yok senden Bi daha yok notlu hediyeler versin. Eşiniz sınır çizmezse bu hiç hoş yerlere gitmez. Kimseye iyi niyetle bakamıyorum artık. Hissettiğiniz huzursuzluk hissi normal. Yanlış birşeyler hissediyorsunuz ama böyle anlatırken de ya amma da abartıyorum diyorsunuz değil mi? Abartın. Alın karşınıza eşinizi bu kadar içli dışlı olmanı istemiyorum deyin bu sizin hakkınız. Kendiniz suçlamayı da bırakın. Yok benden kurtulur falan laflarına girmeyin ona da öyle söylemeyin sakın. Kendini bişey sanmasın. Önce siz kendinize değer verin eminim bişeyler değişecektir.

Sizi kıskanmasını istiyorsunuz ve bu durum sizi mutlu ediyor.. Bu sizce normal bir duygu mu?

Büyük ihtimal çalışsanız bile boş vaktiniz çok var. Meşgaleniz yok. Saracak kim var eşiniz tabi ki . İsterseniz bu duygulardan kurtulabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…