İyi hissetmiyorum. Bana yol gösterebilecek olan var mı?

Siz abartmıyorsunuz, tepki vermeniz doğal. Sadece ne yapmanız gerektiği size kalmış, bence her zaman hislerinizi dinleyin

Evet ama gördüğünüz gibi yalnızım beni anlayan bir eşim yok demek ki artık ona bişeyleri anlatmaktan anlaşılmaya çalışmaktan vazgeçmeliyim
Ne olacak ondan sonra ya kabullenme süresi ya da delirme. Çift terapisini kabul ettirin ya da siz gidin seninle de görüşmeleri gerekiyor diyin

Bu yoruma katılıyorum.
Yönetici bey geldiği konumu hazmadememiş biri.
Son 15 yıldır orta düzey yönetici olarak çalışıyorum.
Ne eşime ne diyalog halinde olduğum birine ‘ben yöneticiyim’ gibi bir söylemle üstünlük taslamadım.
Bu bana göre çiğ insan tavrı.
Kehanette bulunmak doğru değil elbette ama yönetici beyin zamanla konu sahibini küçümsemeye başlaması işten değil.

Çok rahat bir insanım zerre muhafazakar değilim ,kadından çok erkek arkadaşım oldu ömrüm boyunca.Erkek arkadaşlarımla çok samimiyim , içip aynı de sabahladığımızda oldu milyonlarca kez.Ama hiçbir arkadaşıma da senden bir tane daha yok diye bir not iliştirip hediye yollamadım ister bekar ister evli olsunlar.Bu bana bile çok fazla ve anlamsız geldi.Sizin takıntılı olduğunuzu düşünmüyorum ben bu anlattıklarınızdan.

Eşinizin aralarda küfür gibi cümleleri var. O kadar kırıcı ve egoistce.

Ne demek ayakbagi oluyorum. Daha da yükselsin diye yolundan çekilmek ne demek Allah aşkına . Siz ona ışık olup yolunu aydinlatirken kendi isiginizi sondurmussunuz. Neden? Üzgünüm ama fazla fedakarlık gostermissiniz.

Eşiniz yükselirken sizi de aynı seviyede yuceltseydi sevgisine inanılırdı. Malesef o da yok.

Hayat kısa gerçekten bu saatten sonra kendiniz için biseyler yapın. Boşanma kararı da kendi ozsayginiz için olsun. Eşiniz her türlü hayatını devam ettirir. Bu saatten sonra sizin gelecek planlarınız, sizin mutluluğunuz, sizin kariyeriniz, sizin paranız için adımlar atın.

Evliliğe de ben zarar veriyorum. Ayrılmak artık ikimiz içinde özellikle eşim için daha iyi olacak gibi hissediyorum. Ona ayak bağı olduğumu hissediyorum.
Şu cümlelerinizden tek doğru olan ayrılmak kararı siz niye ayak bağı oluyorsunuz siz niye evliliğe zarar veriyorsunuz eşinizi bir çekin noluyor bakalım sen bana zamanında bunları bunları dedin senin şimdi yaptıkların ne diye burnundan getirin fazla özgüven gelmiş adama kendinizi suçlamak yerine adamı bir dürtün isterseniz zamanında size zindan etmiş ya

Sizinle evdeki durumunuz nasıl ilişkiniz nasıl cinsel olarak da yaklaşıyor mu değişiklik var mı davranışlarında

Aslında bunu konuşmanız da çok saçma da işte Bunu açık açık konuştunuz mu? Sen yanımda olmadan iyileşemem, seni arkamda dimdik görmek istiyorum diye. Genelde en büyük sorun net olup bütün ayrıntıları konuşmamaktan ve anlaşılamamaktan bence. Ama yani Ayak bağı çok kırıcı gerçekten, evlilik bu canım iniş çıkış herşey var. Ben düşücem sen kaldırıcaksın, sen düşüceksin ben kaldırıcam. Gerçekten sizin gibi o yükselsin benden kurtulsun gibi düşüneni ilk defa görüyorum. O yükselsin ama sizinle yükselsin, evlilik bu değil mi ben mi yanlış biliyorum.

(Benim hikayemi okumak istemezseniz çüncü paragraf)
Annem beni hiç anlamazdı mesela, anlatsam bile anlamazdı bende kapandım içime. Bu onu deli etti ki o bana herşeyi sorardı normalde. Kapatmasam çıkamazdım ama eminim. Annem eşiniz gibi çok baskındır. Bu hayatta beni en zorlayan ve manipüle eden tek insan . Anneme dışında herşeye bencilim anneme değil. Annem olmasa çoktan çıktmıştı hayatımdan. Beni doğurduğu için hayatımda. Emerkte var şimdi berbat biri de değil de. Ben insan seçerim hayatıma almak için. Ama annem Herşeye karışır ama herşeye. Annem babam ayrı ve o beni kocası yerine koydu malesef. 32 yaşıma kadar evlenmedim annem nasıl yanlız kalıcak diye sonra terapiye gittim. Aynı zamanda yürüyüş ve yoga da vardı. Aydınlandım. lohusalıkta eşimin içinden geçtim mesela, alttan almak zorunda olduğunu biliyordu. Eski ben olsa adama neler ettim diye üzülürdü, kendini suçlardı. Ama şimdi Eşim beni tamamladı evet Ama bu demek değil ki ben birey değilim. Annemde yaptıgım hatayı kocamda yapmıyorum ki annemle ilişkim de düzeldi.

Bunları size anlatıyorum çünkü ben değiştim ki kendimi değiştirdim. Sizde yapabilirsiniz sadece küçük bir adım lazım, gerisi gelir. Eşinizi unutun ya boşanırsınız ya boşanmazsınız önemli olan o değil önemli olan sizsiniz. Ben ne istyorum, benim düşüncem ne? Bana ne iyi gelir bunu düşünün. Yatın isterseniz ama bir noktada kalkmanız gerek. Bunu unutmayın. Sallayın adamı ya? Oda ne yapıyorsa yapsın kendinize bakın kendinize. Bu dünyada bir tane daha sizden yok.

Esiniz inanilmaz bencil bir insan.
Siz araba aldiniz diye altinlarinizi ve yuklu tazminatinizi veriyorsunuz. Adamin borsada parasi var ama dokunmuyor o paraya. Varligindan bile haberiniz yok bir de benim param diye bahsediyor.

Sizi istedigi gibi yontmus ve simdi kendi hayatini yasiyor.
Isten cikartilinca 2 yil boyunca depresyona girip evde yatmis. Siz ona destek olmussunuz ve yeniden hayata baglanmasini saglamissiniz. Suan siz iyi durumda degilsiniz ama o sizi desteklemiyor. Hic guven verici bir insan degil.

Bence ilk olarak onun sizi soktugu kaliplardan siyrilmakla ise baslayin.
Terapiye, kuafore, sahsi bakimima butcem yok demeyin.. Benden bu ay eve bu kadar katki kendimi de dusunmem gerek diyerek kestirip atin. Ne yaparsa yapsin beyefendi. Borsaya yatiracak kadar maasindan arttirabiliyorsa borclari da odeyebilir.
Siz de onun yaptigi gibi ilk once kendinizi dusunun. Size siz lazimsiniz, lutfen kendinizi toparlamaya bakin.

Dün akşam o anlattığım kızlardan biri kızı yüz yüze görmedim ama inanılmaz kötü bir elektirik alıyorum. Yani kadınlar hisseder ya öyle bişey. Tabii içlerinde whatsapptan eşime atmış olduğu ofiste masasında çekilmiş elinde eletronik sigara ve hafif bir göğüs dekolteli bir fotoğraf. Yine aynı kızın benim instagrama attığım bi kahve storisini eşim kendi hesabında paylaştı yine bu kız ....2 diyerek cevap vermiş. Bu ne demek diye eşime sorduğum da ya bu benzettiği kız sürekli kahve storileri atıyor bizde dalga geçiyoruz hep dedi ne diyorsun sen ya alay ettiğiniz insanlara mı benzetiyor beni ve sende buna gülüyor musun hadsizsiniz dedim. Zaman içinde ben bu kadından uzak durmanı istiyorum muhabbetin olmasın ya sen salaksın anlamıyorsun tavırlarını dedim oda bi şekilde anlayış gösterdi uzak durucam dedi. Yaklaşık 2 aydır hiç konusu geçmedi. Dün akşam o kızla alakalı denk geldiği için bişeyler söyledi bende bana bir daha o kadından bahsetme dedim. Tamam özür dilerim haklısın dedi. Şeytan ya işte dürttü beni daha bu geçtiğimiz haftasonu şirket etkinliğine katılmıştı bende merak ettim gecenin yarısı telefonunu karıştırdım bi baktım o kadınla selfie çekilmiş kadın whatsapptan atıp bunu paylaşacağın sorun olur mu demiş benim ki de yok demiş. Allah aşkına bu ne demek oluyor. Ben özellikle o kadından uzak durmasını söylemiştim. Henüz eşime bu fotoğraftan haberim olduğunu söylemedim. Napayım ben allahım çok yoruldum

Sizinle evdeki durumunuz nasıl ilişkiniz nasıl cinsel olarak da yaklaşıyor mu değişiklik var mı davranışlarında
ben sorun konuşmadığım zamanlar harika cinsellik tam kararında zaten ten uyumu dedikleri şey bizim ilişkimizde var. Farkındayım. Bana ara ara çiçekler alır. Yemekler hazırlar. Ev işlerine yardımcı olur. Hiç bir sorun yok. Ama ben sürekli sorun konuşuyorum çünkü hiç bir zaman anlaşıldığımı düşünmüyorum. Böyle olunca da her fırsatta anlatmaya başlıyorum oda çok sıkıldığını söylüyor bu durumlardan bir süre en azından sorun konuşmayalım susalım nolur akışına bırakalım diyor ama bende yok öyle bir kafa önce beni anlayacak tekrarlanmayacağından emin olayım. Ben de hep bu kafalardayım.

Dün gece yaşadığım bir olayı anlatıyorum aşağıda..

Dün akşam o anlattığım kızlardan biri kızı yüz yüze görmedim ama inanılmaz kötü bir elektirik alıyorum. Yani kadınlar hisseder ya öyle bişey. Tabii içlerinde whatsapptan eşime atmış olduğu ofiste masasında çekilmiş elinde eletronik sigara ve hafif bir göğüs dekolteli bir fotoğraf. Yine aynı kızın benim instagrama attığım bi kahve storisini eşim kendi hesabında paylaştı yine bu kız ....2 diyerek cevap vermiş. Bu ne demek diye eşime sorduğum da ya bu benzettiği kız sürekli kahve storileri atıyor bizde dalga geçiyoruz hep dedi ne diyorsun sen ya alay ettiğiniz insanlara mı benzetiyor beni ve sende buna gülüyor musun hadsizsiniz dedim. Zaman içinde ben bu kadından uzak durmanı istiyorum muhabbetin olmasın ya sen salaksın anlamıyorsun tavırlarını dedim oda bi şekilde anlayış gösterdi uzak durucam dedi. Yaklaşık 2 aydır hiç konusu geçmedi. Dün akşam o kızla alakalı denk geldiği için bişeyler söyledi bende bana bir daha o kadından bahsetme dedim. Tamam özür dilerim haklısın dedi. Şeytan ya işte dürttü beni daha bu geçtiğimiz haftasonu şirket etkinliğine katılmıştı bende merak ettim gecenin yarısı telefonunu karıştırdım bi baktım o kadınla selfie çekilmiş kadın whatsapptan atıp bunu paylaşacağın sorun olur mu demiş benim ki de yok demiş. Allah aşkına bu ne demek oluyor. Ben özellikle o kadından uzak durmasını söylemiştim. Henüz eşime bu fotoğraftan haberim olduğunu söylemedim. Napayım ben allahım çok yoruldum

Haberim var zaten her ay minik minik borsadan bişeyler alıyorduk o paradan bahsediyor ama nolursa olsun onun parası değil sen ben yok biz varız diye ben varımı yoğumu verdim ona..

Kendimi bugün daha da kötü hissediyorum. Ben sürekli konuşmaya çalıştıkça artık o kaçmaya başladı sus artık sıkılıyorum diyor. Bende az buz değil nerdeyse her akşam konuşmaya çalışıyorum kendimde hatalı bulduğum durum bu. Ama napayım huzursuzum ve paylaşmak istiyorum anlaşılmak istiyorum.

Dün gece yaşadığım bir olayı anlatıyorum aşağıda..

Konuşmaz olur muyum konuştum. Ama oda tamam bişeyi bir kere söyledin sus artık kararı ben vereyim diyor. Sürekli konuşarak sürekli bişeyler bekleyerek beni uzaklaştırıyorsun her gece sorun konuşup kendin yükselip sonra ağlayıp kedi gibi oluyorsun bunalıyorum diyor. Zaten her gün çalışmaktan çok yoruluyorum eve gelince de bi huzur bulmak istiyorum onu da beceremiyoruz diyor. Bir süre akışına bırak en azından bir süre susalım sorun konuşmayalım diyor. Her şeye bu kadar takılma diyor.

Ben ona artık ışık falan değil ancak gölge oluyorum eminim böyle düşündüğünden. Ben sürekli sorun konuşan herşeye takılan bir kadın oldum onun gözünde.

Sorunları biraz görmezden gel diyor bana biraz susalım akışına bırakalım diyor.

Ben size şu kadarını söyleyim ben olsam ciddiyim kadınlarla arana mesafe koymazsan boşanacağımı söylerim tamam arkadaş olursun da yani bu biraz fazla abartı ben bir kadınla konuşmasına karşı çıkmam arkadaşı da olabilir ama laubali davranışlar kabul edilir değil

ben çok severek evlendim onunla şu anda olanlara inanamıyorum kendimi çok kötü hissediyorum belki onun için boşanmak bile kolay ama benim için o kadar zor ki.. Gerçekten bende farkındayım yürümediğinin ama işte bazı şeyler o kadar kolay olmuyormuş

Dün akşam o anlattığım kızlardan biri kızı yüz yüze görmedim ama inanılmaz kötü bir elektirik alıyorum. Yani kadınlar hisseder ya öyle bişey. Tabii içlerinde whatsapptan eşime atmış olduğu ofiste masasında çekilmiş elinde eletronik sigara ve hafif bir göğüs dekolteli bir fotoğraf. Yine aynı kızın benim instagrama attığım bi kahve storisini eşim kendi hesabında paylaştı yine bu kız ....2 diyerek cevap vermiş. Bu ne demek diye eşime sorduğum da ya bu benzettiği kız sürekli kahve storileri atıyor bizde dalga geçiyoruz hep dedi ne diyorsun sen ya alay ettiğiniz insanlara mı benzetiyor beni ve sende buna gülüyor musun hadsizsiniz dedim. Zaman içinde ben bu kadından uzak durmanı istiyorum muhabbetin olmasın ya sen salaksın anlamıyorsun tavırlarını dedim oda bi şekilde anlayış gösterdi uzak durucam dedi. Yaklaşık 2 aydır hiç konusu geçmedi. Dün akşam o kızla alakalı denk geldiği için bişeyler söyledi bende bana bir daha o kadından bahsetme dedim. Tamam özür dilerim haklısın dedi. Şeytan ya işte dürttü beni daha bu geçtiğimiz haftasonu şirket etkinliğine katılmıştı bende merak ettim gecenin yarısı telefonunu karıştırdım bi baktım o kadınla selfie çekilmiş kadın whatsapptan atıp bunu paylaşacağın sorun olur mu demiş benim ki de yok demiş. Allah aşkına bu ne demek oluyor. Ben özellikle o kadından uzak durmasını söylemiştim. Henüz eşime bu fotoğraftan haberim olduğunu söylemedim.

nasıl bir yol izleyeyim sizce?

Dün akşam o anlattığım kızlardan biri kızı yüz yüze görmedim ama inanılmaz kötü bir elektirik alıyorum. Yani kadınlar hisseder ya öyle bişey. Tabii içlerinde whatsapptan eşime atmış olduğu ofiste masasında çekilmiş elinde eletronik sigara ve hafif bir göğüs dekolteli bir fotoğraf. Yine aynı kızın benim instagrama attığım bi kahve storisini eşim kendi hesabında paylaştı yine bu kız ....2 diyerek cevap vermiş. Bu ne demek diye eşime sorduğum da ya bu benzettiği kız sürekli kahve storileri atıyor bizde dalga geçiyoruz hep dedi ne diyorsun sen ya alay ettiğiniz insanlara mı benzetiyor beni ve sende buna gülüyor musun hadsizsiniz dedim. Zaman içinde ben bu kadından uzak durmanı istiyorum muhabbetin olmasın ya sen salaksın anlamıyorsun tavırlarını dedim oda bi şekilde anlayış gösterdi uzak durucam dedi. Yaklaşık 2 aydır hiç konusu geçmedi. Dün akşam o kızla alakalı denk geldiği için bişeyler söyledi bende bana bir daha o kadından bahsetme dedim. Tamam özür dilerim haklısın dedi. Şeytan ya işte dürttü beni daha bu geçtiğimiz haftasonu şirket etkinliğine katılmıştı bende merak ettim gecenin yarısı telefonunu karıştırdım bi baktım o kadınla selfie çekilmiş kadın whatsapptan atıp bunu paylaşacağın sorun olur mu demiş benim ki de yok demiş. Allah aşkına bu ne demek oluyor. Ben özellikle o kadından uzak durmasını söylemiştim. Henüz eşime bu fotoğraftan haberim olduğunu söylemedim.

Nasıl bir yol izliyim sizce ?

Yaşınız büyük değil çok ama sizi farkındalık sahibi, olgun ve sakin buldum ben.. öncelikle sırf bu özelliklerin bile bir girdaptan çıkmakta ne kadar önemli olduğunu bilin. Manipüle etmek, sindirmek her zaman şiddetle, küfürle, iyici olmuyormul demek. Erkeklerin bunu her zaman direkt bu niyetle yapmasalar da arada kasıtlı yapanı da var. Kısıtlayayaım, özgüveni sarsılsın bana bağımlı olsun. Sonrası zaten ya ayrılık oluyor ya da toksik bir ilişki. Çoğu kadın bunu yaşıyor bu arada ama delirenler, kıskançlık krizine girenler derken olay farklı boyuta gidiyor. Siz konuşabiliyorsunuz en azından. Yine bu eşinizin sizi manipüle ettiği gerçeğini değiştirmiryor. Yani çift terapisi alsanız. Eşimiz ayrılmak istemiyor ama sağlıklı bir iletişim ve ilişkiye de emek vermiyor anladığım kadarı ile. Bunu da reddederse artık bilmiyorum. Tek başınıza mücadele etmek zorunda değilsiniz. Çok da gençsiniz henüz bence artık kırılma noktasında olduğunuzu söyleyip ondan da çaba bekleyin.

Çift terapisini reddediyor...

Bana yapacak hiç bişey bırakmadı. Konuşmalarımdan sıkılıyor artık. Her gün sürekli bık bık konuşup kendimi anlatmaya çalışmamdan sıkılmış.

Nasıl bir yol izliyim sizce ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…