iSViCRE Paylasim Alani(Tanisma)

ezginur merhaba hoşgeldin :)

bende henüz isviçrede değilim ama orada emek harcanan herşeyin pahalı olduğunu duydum.
ama yemekler, marketlerdeki yiyecekler vs. çokta pahaı değilmiş. bende cenevrede bir dil okuluna
yazıldım. ingilizcem orta, fransızcada öğrenmek istiyorum. agustos 21de inşallah orada olacağım.
istediğin zaman görüşebiliriz :) kalicak yerin vs. olacaksa bana aylik 55o eur başlarda yeter gibi geldi.
zaten belki zamanla part time bir işte bulabilirsin belki. sanırım orada yaşayan arkadaşlarımız sana dahada faydalı olabileceklerdir. ama bu aralar pek yazan olmuyor
sana şimdiden bol şanslar ve tebrikler...

poseidon86 ilgin için teşekkürler...
sende sanırım daha hiç gitmedin cenevreye bu arada gitmeden nasl kursa yazıldn :) ya ayrıca haute ecole de gestion de geneve diye bi üniversite duydunmu bu arada seninle görüşmeyi bende çok isterim :)

ezginur canim bende isvicredeyim ama cenvrede degilim orasi baya uzak benim oldugum yere. dili sormussun canim benim oldugum yerde almanca konusuluyor ama cenevrede fransizca konusuluyor.ingilizce ilyiorsan cok zorluk cekmezsin bence anlasabilirsin yinede.

esili çok teşekkürler..
ingilizce yeterli olur diyorsun sevindim..bu arada cenevre çok mu pahalı ya herkes öle diyip duruyo moralim bozuluyo babama çok fazla yük olmak istemiyorum yurtta kalacağımı varsayarsak ki öyle olcak ne kadar harcarım aylık sizce..

selam ezginurcum,kusura bakma özele bayadir bakmiyordum msj larini yeni gördüm.simdiden isvicreye hosgeldin. evet arkadaslarin dedigi gibi cenevre de fransizca konusuluyor, ama ingilizcen varsa derdini anlatirsin hic merak etme.zamanla almancayi bile ögrenirsin.ne kadarligina geleceksin?harcamalari sormussun ama bunu simdiden söylemek cok zor.yurda falan para verecekmisin?e tabii sigorta da olursun herhalde? eger cok kalacaksan tavsiye ederim saglik sigortasini.senin durumundaki ögrencilere bu nasil oluyor bilmiyorum( ama diger harcamalar tamamen sana bagli canim. evet cenevre pahali ama butikler falan pahali markalar yani ve orda sahil boyu hep marka magazalari var.ama carsinin icinde normal fiyatli magazalar bulabilirsin.yemek isinde nasil olacak bilmiyorum anlatmamissin.. yurt dami yiyeceksin? restaurantlarda yemekler cok cok ucuz degil ama pideciler dönerciler falan var, fast food lar da cok orda. sürekli hazir yemezsen batmazsin:)).benden simdilik bukadar. sorun olursa yazabilirsin bana seve seve cevaplarim güzelim..gerci cenevreyi cok iyi tanimiyorum ama 3-4 kere gittik gezmeye, cok begeneceksin sende .. kendine iyi bak

bu arada yasini sorabilirmiyim.kendini biraz tanitirmisin..belkide yazmissindir ve ben görmemisimdir, eger öyleyse kusura bakma..

Cevaplarınız için çok teşekkürler.. evet sanırım görmedin anladım zaten...
ben 21 yaşındaym ankarada oturuyorum sivasta okuyorum iktisat 3. sınıf öğrencisiyim 4.sınıfı yani gelcek yıl orda okuyacağım 1 yıl boyuncaçç
orda yurtta kalcam yurtta yemek yapılıyormu bilmiyorum umarım yapılıyordur.Öğrenci kısmı her zaman restaurantalrda yemez başka bi çağresine bakmam gerek.Sağlık sigortası yaptırcam evet ee ne de olsa 1 yıl az değil.
Bu arada şengen hakkında bilginiz varmı yani isviçrede veriyorlarmı diğer avrupa ülkelerini gezebilirmiyim kaldığım süre içerisinde başka ülke de gezmek isterimde çünkü bundan sonra fırsatım olmayabilir.. Teşekküler...

canim sanirim gezebilmen icin vize alman gerekir. türk konsoloslugundan detayli bilgi alabilirsin. eger numarasini bulamazsan bana söyleyebilirsin. tabiiki buralara kadar gelmisken gezmek olmaz :))zaten kücücük bir ülke ama cok sirin.sende seveceksin bak gör. kendine iyi bak

cevapların / cevaplarınız için çk teşekkürler...
ya beğeneceğimden pek kuşkum yok fotoğraflarını gördüm de hakikaten çok güzele benziyor tekrr saol...

ezginur bende senin gibi dusunuyorum. gelmisken acisini cikarip heryeri gezmek istiyorum.
belki bizim gittigimiz zaman shengenden faydalanabiliriz :)

değil mi ama..
gezicez tabii bu fırsat bi daha kendi açıma döyliym benm elime geçmez o yüzden kısmet olursa en azından komşuları yani italya fransa almanya yı gezelim..
tabii önce bi sağsalim gidelim de :)...

kesinlikle haklısın :) benimde belki gecmez.
erkek arkadasim italyan asilli ama dogma buyume turkiyedeydi.
artik isvicrede calisiyor oda. belki ilerde evlenirsek gezme sansim olur.
ama simdilik bende senin gibiyim once komsular :)
insallah Allahin izniyle gidersek gezeriz cnm

arkadaşlar ben 3 gün için isviçreye gidicem ve ordaki ulaşım ile ilgil araştıma yapıorum ama beni tatmin etmedi 3 gün keyf bi gezi olacak gezebildiğimiz yerleri gezicez ulaşım nasıldır en uygun fiyatla ülkeyi nasılgezebiliriz kaça mal olur hangi ulaşım araçlarını kullanalım

slm herkese bende basele yakin muttenzde kaliyorum.ismim zehra.sizlerle tanismak istiyorum,güzel paylasimlara

merhaba arkadaşlar benim nişanlımda isviçrede isviçre yazısını görünce girip hemen slm vermek istedim:)

yeniden candıralım burayı yaa herkes girsin ve yazsın..
bilgisi olanlara bişiy sorcam ankaradan veya istanbuldan cenevre veya basel veya zürihe en uygun uçak hangisidir mesela thy istanbul cenevre 600 ytl diyo çok pahalı yaa bana uygun bişiy sölerseniz yani tavsiye hemen gidip alcam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…