Merhaba ben isveç stockholm da yaşıyordum 2 yıldır evliyim.İki yıldır türkiyede yaşıyorum şuanda hamileyim fakat isveç'e evlendiğimi beyan etmedim.Şimdi çocukların doğumu için isveç e döneceğim.Eğer konsolosluğa evli olduğumu beyan edersem doğum sırasında sosyal haklarımı kaybedermiyim bu konuyla ilgili fikrinizi bennimle palaşırsanız çok sevinirim.
guzelce ve kendi kendine insallah cok mutlu olursunuz ben oslodaydim oslo norvecin baskenti ama biliyosunuzdur norvecin toplam nufusu 5 milyona varmiyor o yuzden baskent olmasina ragmen sakin bi sehir ben seviyorum ve ozluyorum ålesund hakkinda pek bi bilgim yok canim.
kendi kendine canim insallah sende begenirsin kisa zamanda alisirsin ve seversin
Teşekkürler canım a.s. hele bi gidebilsem mecburen alışacamda böle beklemek çok sıktı valla severmiyim bilmiyorum orayı:sm_confused:...
guzelce ve kendi kendine insallah cok mutlu olursunuz ben oslodaydim oslo norvecin baskenti ama biliyosunuzdur norvecin toplam nufusu 5 milyona varmiyor o yuzden baskent olmasina ragmen sakin bi sehir ben seviyorum ve ozluyorum ålesund hakkinda pek bi bilgim yok canim.
kendi kendine canim insallah sende begenirsin kisa zamanda alisirsin ve seversin
canim ben norvec te dogdum buyudum yani norvec vatandasiyim 2 yildir fransada yasiyorum ama norvec vatandasi oldugum icin buraya gelmek icinde vize gerekmedi, malesef artik norvec iyice sikilasti cunku cocuklarini memleketine goturup akrabalarindan biriyle zorla evlendirenler oldu ve bi cok sikayet oldu simdide cok uzerinde duruyolar yani yaptiginiz evliligin formalitemi zorlami yapildi yoksa gercekten isteyerekmi buna emin olmak istiyorlar sanirim, arkadasimin abisi gecen sene yazin evlendi ve hala esini norvece goturebilmis degil dugun fotograflarini istemisler ve bu sure icerisinde kac defa esinin yanina gittigini sormuslar ki baya gitti ama herkesin her zaman gitme imkani olmuyo isten dolayi ve tabiki maddi yonden,
ama esinin is durumu iyiyse evi varsa bunlar bi arti tabii
ne kadardir bekliyorsun sen canim senin ve esinin yasi kac
arkadasimin abiside esini 1 senedir bekliyo ama onlar konyali sen sanirim kocaelindesin, belkide esinin ailesi aile dostlarimizdandir cevremiz baya genisti hic akrabamiz olmamasina ragmen, merak etme sordugun sorulari yanitlasam bana bisey olmaz:)
sana tavsiyem varinca hemen dil kursuna yazil haftanin 5 gunu dil kursu veriyorlar seni cok iyi anlayabilirim cunku bende yabancisi oldugum bi ulkeye geldim ve alismak zor ki ben oslodan cok kucuk bi kasabaya geldim insallah varinca gorursun osloda imkanlar genis ozellikle benim suan yasadigim yere gore ve insan haklari cok iyi dusun ben avrupadan fransaya geldigim icin dil kursu hakkim bile yok evde kendi imkanlarimla ogrenmeye calisiyorum kapali oldugum icin is imkanimda yok ailede genismis eminim kisa surede alisirsin
ben 22 eşim 32 fark çokmu:1rolleyes:
Evet canım ben kocaelindeyim demekki bizimle aynı durumda olan çok kişi var.
Belkide eşimin ailesinden birilerini tanıyor olabilirsin çünkü onlarında çok türk tanıdıkları var orada:1rolleyes:
Evet gittigim gibi dil öğrenmem lazım bütün günlerimi okulla doldurayımki biran önce öğreneyim şu dili birazcık ingilizcem var faydası olacagına inanıyorum. Bi almanca gibi bi ingilizce yada bi yunanca gibi degil hiç alışık olmadıgım bi dil kulagıma çok degişik geliyor. Gerçi almanca ve ingilizce karışımı bişeymiş...
Senin için kötü olmuş tatlım bari ögrenebildinmi fransızcayı kendi kendine...
fark onemli degil canim siz birbirinizi sevdikten sonra ama esinin yasi cok kucuk olsaydi belki is ev sorunu varsa onlarida goz onunde bulundururlar diye dusunmustum ama esin baya yol katetmis olmali....:)
benden 1 yas kucuksun 86 dogumlumusun