Çok rahatsız oluyorsa sesten ve gürültüden taksiye de binebilir sonuçta çocuk bu ağlaya da bilir ki benim çocuğum 15 dakikalık yolda telefon vermeden asla Durmaz yürür koşar sandalyelerin üstüne çıkar koltukların tepesinde Gezer asla mukayyit olmam mümkün değil ki 15 dakikalık telefon bakmasıyla da bir şey olacağını zannetmiyorum
E bu mantıkla, siz de taksiye binebilirdiniz, "Eline telefon vermeden durmayacak çocuğunuzu insan içine çıkarmayın o zaman" filan diyelim mi mesela size, hoş olur mu? Bir arada yaşıyoruz, neden her anlaşamadığımız konuda dağ başlarına, taksilere, müstakil evlere vb. itelemek geliyor aklımıza insanları? Cebinde parası olsa belki de binmezdi zaten toplu taşımaya.
Yavaştan öğretmeye başlayacaksınız hanım efendi çocuğunuza gürültü konusunu, bir arada uyumlu yaşayabilme becerilerini; 4 yaşındaymış, her durmadığında tutuşturacak olursanız böyle eline ekranları, gittikçe zorlaşır koparması da ve bir 3 sene sonra "Çocuğumu tabletten, telefondan nasıl uzaklaştırırım, ödevlerini yapmıyor, bizi, öğretmenini dinlemiyor" diye konular açarsınız. Kolaya kaçmayın.
Bu arada adamın davranışını da tamamen haklı bulmuyorum, o da bir miktar tahammül gösterebilirmiş, elbette kendini yırtmayacak kadar normal olabilseymiş. Bu olayda haklı ya da haksızı bir kenara bırakın bence, ne öğrenebileceğinize bakın. Çocuğunuzu ekrandan biraz uzak tutarak yaşamın içine katmaya çalışmak mesela, ona toplu taşıma kurallarını yavaştan işlemek, tanıtmak vs... Artık aklının, gelişiminin yettiği kadar anladığı, sizde gördüğü kar.