Otobüste ki adam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorumu okurken kendimi okulda müdür konuşuyor gibi hissettim 😂 bu kadar nasihat neden ? Çok biliyorsunuz gerçekten . Konu sahibinin sordugu soru çok açık ama bıdı bıdı sürekli nasihat vermeye çalışanlar insanlar aşırı komik oluyor. Ayrıca uzmanlarımız dahi 3 yas itibariyle sınırlar dahilinde telefon verebilirsiniz diyor sizin prof lugunuz nereden merak ettim😂😂
Tabii ki canım edatları sıfatlara yazın yanlışlarına dikkat ediyorlar çocuğa telefon vermek zaten çok zararlı 10 dakikalık yolu telefon vermeden geçittirmek lazım hatalı olan biziz kendini yumruklayan adam son derece haklı

Arkadaşlar bugün başıma gelen bir konu hakkında konuşacağım. Bugün normal belediye otobüsüne bindik oğlumla oğlum 4 yaşında belediye otobüslerinde bebek arabalarına ayrılan bir yer var ve oraya eğer bebek arabası veya engellilere aracı varsa oturmak yasak . Bindim 4 kişi o alanda oturuyor hadi dedim seslenmeyim bebek arabasıyla yanlarına durdum . Oğlum da telefona bakıyordu otobüste durmadığı için çok hareketli bir çocuk.. önce sesini kısar mısın dedi kısıkti ama iyice kıstım 5 dakika geçti çocuğuma ver artık şu telefonu seni mi dinleyeceğiz langır tungur dedi .. bu sefer ben sinirlendim rahatsız oluyorsanız başka bir yere oturun zaten bizim alanımıza oturmuşsunuz bir de konuşuyorsunuz dedim otobüsteki diğer kişiler de bana hak verdi ve savundular evet orası bebek aracı yeri diye bu adam bir anda bağırarak kendine vurmaya başladı suratına kafasına.. hem oğlum hem ben o kadar korktuk ki .. sizce girer girmez yerimi istemem mi.lazimdi
Bütün bunlar haklı haksız bir kenara adamın psikolojik bir sıkıntısı vardır,olabilir yani hani biz herkesi kendimiz gibi az sıkıntılı yada sıradan normal hayatı var zannediyoruz ama bazen insanların en kötü anlarına denk gelebiliyoruz,iflas edebilir,hastaneden kötü bir haber alabilir,eşinden ayrılabilir,işten atılabilir vs biz rutinimizde herkes saygılı olacak,oraya buraya dikkat edecek derken kendi normalimize göre eleştirip aksiyon alıyoruz ama ben her zaman yakınlarımada söylerim insanlara bulaşmayın,kimin ne yaşadığını neyle nasıl sınandığını nasıl tepki vereceğini bilemezsiniz diye.

Yeri başta isteseydiniz. Yeri istemediniz diye cocuga gurultu yaptirma hakkiniz doğmuş olmuyor.

Şu dusunceden de yeter geldi yani her yerde kiyameti koparalim ses yapalim yok rahatsiz olan mustakil eve gitsin yok taksiye binsin. Toplu alanlarda kurallar olur her istedigimizi yapamayiz, istediginizi yapmak istiyorsaniz sizin taksiye binmeniz lazim.

2 yaşında oğlum var. Ağlasa bakılıyor gülse bakılıyor. Dün metroda bi kadın uyumayı reddediyor kızıyor bana uyumasını istiyorum diye yanındaki pazar arabasını göstererek gel seni eve götüreyim madem uyumuyosun hııı bak çantama alır götürürüm seni diyor. Önce la havale çektim içimden sonra gitmem de oğlum dedim kadının suratına bakmadan. Anladı sanırım sustu sonra. Ayrıca evet yer isteyin. Özellikle uzun yoldaysam hem bebek srabası hem kendimi ayakta kontrol etmek kolay bişey değil. Başka boş yer varsa rica etsem şu tarafa geçer misiniz bende bebek arabasından oraya gidemiyorum dediğim oluyor. Bazende direk yer veriliyor. Hiç böyle çıkıntıya denk gelmedim ama gelseydim de uzatmazdım. Oğlumun bu tip bi tartışmaya şahit olup tedirgin olmasını istemem. Yani oğlumun 1 yaşından önceki zamanında gülüyor diye şoförün dikkatinin dağılıp kaza yapmasından korkan bi kadın vardı 🤦

Çok rahatsız oluyorsa sesten ve gürültüden taksiye de binebilir sonuçta çocuk bu ağlaya da bilir ki benim çocuğum 15 dakikalık yolda telefon vermeden asla Durmaz yürür koşar sandalyelerin üstüne çıkar koltukların tepesinde Gezer asla mukayyit olmam mümkün değil ki 15 dakikalık telefon bakmasıyla da bir şey olacağını zannetmiyorum

E bu mantıkla, siz de taksiye binebilirdiniz, "Eline telefon vermeden durmayacak çocuğunuzu insan içine çıkarmayın o zaman" filan diyelim mi mesela size, hoş olur mu? Bir arada yaşıyoruz, neden her anlaşamadığımız konuda dağ başlarına, taksilere, müstakil evlere vb. itelemek geliyor aklımıza insanları? Cebinde parası olsa belki de binmezdi zaten toplu taşımaya.

Yavaştan öğretmeye başlayacaksınız hanım efendi çocuğunuza gürültü konusunu, bir arada uyumlu yaşayabilme becerilerini; 4 yaşındaymış, her durmadığında tutuşturacak olursanız böyle eline ekranları, gittikçe zorlaşır koparması da ve bir 3 sene sonra "Çocuğumu tabletten, telefondan nasıl uzaklaştırırım, ödevlerini yapmıyor, bizi, öğretmenini dinlemiyor" diye konular açarsınız. Kolaya kaçmayın.

Bu arada adamın davranışını da tamamen haklı bulmuyorum, o da bir miktar tahammül gösterebilirmiş, elbette kendini yırtmayacak kadar normal olabilseymiş. Bu olayda haklı ya da haksızı bir kenara bırakın bence, ne öğrenebileceğinize bakın. Çocuğunuzu ekrandan biraz uzak tutarak yaşamın içine katmaya çalışmak mesela, ona toplu taşıma kurallarını yavaştan işlemek, tanıtmak vs... Artık aklının, gelişiminin yettiği kadar anladığı, sizde gördüğü kar.

Son düzenleme:
Yer hakkınızı en başından istemediniz diye çocuğa gürültü yaptırma hakkınız yok. Ses 1 veya 2de de olsa sonuçta ciyak ciyak ses o çocuk videoları. Kimse dinlemek zorunda değil. Size adam haklı da denmedi ,herhalde anlayamadınız. Akli dengesi yerinde olmayan biri belli ki. Zaten çocuğunuzu toplu taşımada neden zaptedemediğiniz belli oldu,onun yanındayken sürekli birileriyle kavga didişme halindesiniz

Yorumu okurken kendimi okulda müdür konuşuyor gibi hissettim 😂 bu kadar nasihat neden ? Çok biliyorsunuz gerçekten . Konu sahibinin sordugu soru çok açık ama bıdı bıdı sürekli nasihat vermeye çalışanlar insanlar aşırı komik oluyor. Ayrıca uzmanlarımız dahi 3 yas itibariyle sınırlar dahilinde telefon verebilirsiniz diyor sizin prof lugunuz nereden merak ettim😂😂
Size ne benim yorumumdan?
Siz de benim hiç hoşuma gitmediniz ve hiç komik gelmediniz. O sebeple bir daha yorumlarımı alıntılamazsanız size komik geldiğini bana bildirmek zorunda kalmazsınız, içinizden komik bulun lütfen. Böylelikle ben de hoşuma gitmeyecek kişilerle muhatap olmak zorunda kalmam. Bence oldukça kazançlı bir anlaşma olur.

Son düzenleme:
Kadın sadece bizim yerimizde oturuyorsunuz demiş ki. Adam direkt manyakmış.

Ayrıca evet keşke tüm ekranlar yok olsa. Ama o ekranı vermese çocuk zaten dayıyı daha çok rahatsız edecek arızalar çıkarabilirdi.
Yani gerçekten sürekli reels kaydırıyor bazı "çocuklar". Şu gıcık "sarayyaaa yaaaaaa" ile başlayan melodiyi duymaktan gına geldi geçen gün kahve dükkanının bir tanesinde. :KK53:

Yani gerçekten sürekli reels kaydırıyor bazı "çocuklar". Şu gıcık "sarayyaaa yaaaaaa" ile başlayan melodiyi duymaktan gına geldi geçen gün kahve dükkanının bir tanesinde. :KK53:
Bi tane eşimin kuzeninde var. Cenaze evinde yutuptan niye beni üzüyorsun müjgan açıyodu 5 yaş. ☠️

Bi tane eşimin kuzeninde var. Cenaze evinde yutuptan niye beni üzüyorsun müjgan açıyodu 5 yaş. ☠️
Sayende bir tane daha güzide eserle karşılaştım. Fatih Bulut'un eserlerinden sonraki sıraya koyuyorum bu şarkıyı. Cart curt da fena sayılmaz aslında. :KK53:

Çok rahatsız oluyorsa sesten ve gürültüden taksiye de binebilir sonuçta çocuk bu ağlaya da bilir ki benim çocuğum 15 dakikalık yolda telefon vermeden asla Durmaz yürür koşar sandalyelerin üstüne çıkar koltukların tepesinde Gezer asla mukayyit olmam mümkün değil ki 15 dakikalık telefon bakmasıyla da bir şey olacağını zannetmiyorum
Haklısınız ama ortalık manyak dolu. Çocuğunuz korkabilir, size yada çocuğa zarar verebilir, onlarca ihtimal var. Haklı bile olsanız fevri davranmayın kimin ne yapacağı belli olmuyor maalesef.

Çocuğunuz hiperaktif olabilir mi? Bir uzmana danışın bence

Adamın kendini tokatlaması felan korkunçta onun haricinde bende sinir oluyorum ortalıkta çocuklar ellerinde telefon kimse dinlemek zorunda değil. Kısık bile olsa o sesi çocuk duymak isteyeceği için belli bir tonda olmak durumunda ve başkalarınında rahatsız ediyor doğal olarak.
Arkadaşlar bugün başıma gelen bir konu hakkında konuşacağım. Bugün normal belediye otobüsüne bindik oğlumla oğlum 4 yaşında belediye otobüslerinde bebek arabalarına ayrılan bir yer var ve oraya eğer bebek arabası veya engellilere aracı varsa oturmak yasak . Bindim 4 kişi o alanda oturuyor hadi dedim seslenmeyim bebek arabasıyla yanlarına durdum . Oğlum da telefona bakıyordu otobüste durmadığı için çok hareketli bir çocuk.. önce sesini kısar mısın dedi kısıkti ama iyice kıstım 5 dakika geçti çocuğuma ver artık şu telefonu seni mi dinleyeceğiz langır tungur dedi .. bu sefer ben sinirlendim rahatsız oluyorsanız başka bir yere oturun zaten bizim alanımıza oturmuşsunuz bir de konuşuyorsunuz dedim otobüsteki diğer kişiler de bana hak verdi ve savundular evet orası bebek aracı yeri diye bu adam bir anda bağırarak kendine vurmaya başladı suratına kafasına.. hem oğlum hem ben o kadar korktuk ki .. sizce girer girmez yerimi istemem mi.lazimdi

Aslında yine tahammülsüzlüklerin ve kolaya kaçmaların kısır döngüsü bu. "Çocuk ağlayıp rahatsız etmesin diye telefon vermek zorunda kalıyorum". Peki bu çocuklar nasıl öğrenecekler insanlar arasında uyumlu olmayı, görgü kurallarını? Hiç itiraz etmeden kuzu kuzu kabul eden çocuk da binde bir çıkar; çoğunluğu sıkılır, sorar, kıpır kıpır gezinir, merak eder kurcalar, itiraz eder, sınırları zorlar gelişimine göre vs.

Otobüslerde çocuğunuz ağlarsa da "Telefona mahkum etmemek, hepimiz arasında uyumluca yolculuk yapabilmesi için çocuğuma eğitim verme sürecindeyim, ağlamalarını mazur göreceğinize inanıyorum büyükleri olarak. O da öğrenecek." dersiniz. Bazen kullandığımız cümleler, insanların tavırlarını yumuşatmalarında, tahammüllerini arttırmalarında büyük bir etken olabiliyor.

Merve buyuk konusmak degil zarari kabul etmek var, birde savunmak var ustune taksiye binsinler demis
Sonuc hem kamuda topluluga hem kendi cocuguna zarar ve ustune hakli zannetmek mi olmali yapma
Asla savunmuyorum. Kimse de savunamaz. Ben kendimi anlatayım. Bizim arabamız bir sene önce oldu. Ondna önce çocuğu araba tutuyodu. Sadece uzun yolculuk yaptığımız o da 3 saat yani otobüslerde tutmuyodu. Dolmuş 10 dk idi ve otomobillerde taksiye bincd de mesela. Full ağlamaca kusmamak için direnmece. Bunu sürdürdüm. 2 yaş oldu. O ara da araba aldık. Kesinlikle kucakta durmak istiyodu. Yerinde dursun kemerini taksın araba tutmasın bi yere odaklansın diye ekranı sadece arabada vermeye başladım. Ondan önce on dk yolculukta ayağa kalkmaya çalışma koltuklara basamasın dizime bassın diye mücadele. Dolmuşta ayakta durcam diye ısrar etmece. Ağlama zırlama beni tutma montumu bırak. Ve daha bir sürü şey. Hepsiyle mücade edildi. Ve bu mücadelede yıpranıldı asdffasd. Sonraaa kendi bile zor duyacağı şekilde ben açıyorum valla. Haksızımdır eyvallah. Sadece açıklama yapmak istediğim için yapıyorum. Inşallah bu açıklamayı yeterli bulmayanlar ekransız çocuklar büyütsünler.

Bir gün bi kadının iki küçük çocuğu vardı. Kadın da safça bir tip çocuk durmadı ağlıyo dolmuşta. Adamlar şşş sessiz ol bakiyim diye kızıyo güya filan. Çocuk susturacaklar. Ben çok uzaktım dövüşemedim o adamlarla. Ama insanımız böyle yani. Insanlar bunu da yaşamak istemiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X