istenmiyor olmak...

Kapalı istiyorlarsa zorlamamalısınız bence eğer ilerde siz hiç örtünmeyi düşünmüyorsanız. Yani gözlemlerime göre sorun oluyor. Daha başlangıçta kestirip attılarsa devam etseniz bile ikiniz de yıpranırsınız bence. Allah Gönlünüze göre versin.

Çok sağolun yorumunuz için.

Önce bu soruyu sordu, sonrasında ben çok net asla kapanmam dedim. Ondan sonra zorla hiç birşey yaptırmam kendi içinden ne zaman gelirse dedi.
Sen 'ben asla kapanmam' diyorsun, o sana 'kendi içinden ne zaman gelirse' diyor. Aradaki korkutucu çelişkiyi görememene şaşırdım.

Yok o kadar sıkacak birisi olduğunu asla düşünmüyorum. Çok naziktir, kibardır. Kıskançlığını daha hiç görmedim. Bence o gün ailesinin dolduruşuna gelip nabzımı yokladı, sert tepki alınca da vazgeçti. 7 yıldır ailesinden farklı şehirde yaşıyor. İlerde evlenirsek de benim yaşadığım şehirde yaşayacak. Ailesine uzak olunca çok sıkıntı olmaz belki.

ne kadar güzel ki kendini geliştirmişsin. bence ailesiyle şimdiden sıkıntı yaşadığın biriyle evlenme.
ileride daha büyük sıkıntılar açabilir başına.
yolun bahtın acık olsunn

Çok sağolun, çok teşekkür ederim.

Konuştum. Bana biraz zaman ver. Seni tanımıyorlar, tanısalar eminim çok severler. Sana benim baktığım gözle bakarlar. Sadece sabret diyor.
Yan belki de öyle olur, boşuna dert ediyorsundur. Hem olmasa bile kimse kimseyi sevmek zorunda değil ya da sen kendini sevdirmek zorunda değilsin. Sen kötü bir şey yapmadığın halde sevmiyorlarsa bu onların ayıbı olur. Önemli olan eşin ve sensin, sevmek ya da sevmemek onların tercihi. Kendini kötü bir şey yapmış, sevdirmek zorundaymış gibi hissetme. Aksine onlar utansın sözde dindarlıklarından, iyiliklerinden.
Allah kolaylık versin sana da, hakkında hayırlısı.

1 yas problem degıl kı....ya 1 yas nedır kı...ama kapalılar ıcın acık olmak problem...ben açıkcası ışıtme engelınız ıcın ıstenmedıgınızı dusunmuyorum...sız bu konuda kuruntu yapıyorsunuzdur bence....çunku karsı taraf kapalıysa sızı ıstemez çok net yanı....zaten 3 ay olmuş tanıyalı...bence bıtırın bu ılışkıyı evlensenız bıle bu konu hep sorun olur

Ben bu insanlari anlamiyorum gercekten..
Seni ne ilgilendirir oglunun karisinin acikligi kapaliligi..Guler yuzlumu seni sayiyor mu..Oglunla mutlu mu oglun seviyor mu..Anlasiyorlar mi? Tum bu zorlu asamalari gecmiste kapali olcakmis..
Nefret ediyorum kapaliligi insanligin onune gecirenlerden!
Not:10 yildir tesetturlüyum :)
Erkek arkadasin sonradan kapan der mi? Der gibime geliyor..Cunku bu empoze edilerek buyumustur o..
Kadinsa insanligindan once kapali olacak kapaliysa iidir ya kadin onlarin mantigina gore...!
Bu iliskideki sorun sen kapanarak dgl onlar seni bu sekilde kabul etmek zorunda olduklarini sana karismaya hakki olmadiklari ogullarinin tercihine saygi duymayi ogrendiginde cozulur..Onun aksinde alttan habire doldururlar erkek arkadasini...

çok acikli okudum ne ektiyse onu biçersin .. o sözü haklı bir yerden çikiyor tabi. bazı hikayeleride tanık oldum. annem anlatmiştir bana birisi engelli birini sevmiş ailesi istememiş ayrılmışlar.. sonra başka biriyle evlendi çocuğu engelli doğdu düşünebiliyormusun??
ben eşimle engelli sorunu yaşamadım. hiç kimsede bişey diyende olmadi laf etmişler o kadarda kaynanamgile. engelli kız mı aliyorsun diye. oda alınmamiş annemde. benim gelinim engelli degil konuşuyor sadece cihaz takıyor demiş. sonra bişey diyende olmamiş. kimseye aldirmadan evlendik biz. Aşkta engel yoktu kalpten sevdikten sora..

bundan yıllar önce ben küçükken çok kapalı yaşayan bi komşumuz ve iki oğlu vardı. kadın çok iyiydi, çok hoştu ama klasik yetiştirilmiş bi türk kadınıydı. oğlu evlenmek istemiş ama kız hem açık hem mühendis diye kabul etmemiş. oğlan çok üzgün kavgalar gürültüler. o mahallede de komşular çok iyiydi. bütün kadınlar toplandı bunu karşısına alıp konuştular "bak böyle yapma oğlun ne halde görmüyor musun? belki o kız sana çok iyi gelin olacak daha tanımıyorsun bile. bi düşün gelini ölç tart" demişler sonra kadın kabul ediyor kızı. evlendiler kız hala açık kapanmadı da sonradan ve bu olay 95 96da falan oldu. kadın şimdi nasıl şükrediyor iyi ki onunla evlenmiş bi güne bi gün ses etmedi bana diye. bide bu abinin kardeşi vardı o okumamıştı işi falan çok düzgün değildi o yüzden. o kapalı bi hanımla evlendi,eşi çalışmıyodu da bu açık hanımla evlenen abi senelerce onlara destek oldu. kadın bunu da anlatırdı "kardeşini yeğenini hep koruyup kolluyo gelin istemezse yaptırmazdı gelinim çok iyi çıktı" diye.

yani şöyle yapabilirsiniz her ailenin saygı duyduğu sözünü dinleyeceği direk kestirip atamıycağı birisi vardır. eşiniz onunla konuşsa bu konuyu yardım istese nasıl olur?

kızlaaaaarrrrr ama ben 2,5 ayda evlendim. ne istediğinizi bilirseniz ve karşı tarafın davranışlarını iyi gözlemlerseniz oluyo bu kadar kısa sürede ama ben herşeyi peşin peşin konuştum hatta evlilik çocuk çoluk aile açık açık konuştuk ne istiyoruz ne istemiyoruz diye. mesela ailelerimiz hakkında birbirimizden kötü laf duymak istemiyoruz ama hiç bi işe de onları karıştırmayacağız gibi. gerçektende iki tarafın ailesi de karışamadı.
fakaaaattttt güzelim konu sahibi, bence sevdiceğin tutarlı değil. senden daha kapalı giyinmeni isteyebilirim demek, sende bazı şeyleri değiştirmek isteyebilirimle aynı şey benim gözümde. seni olduğun gibi(açık olmandan bahsediyorum burda, kulağının sorun olduğunu hiç mi hiç zannetmiyorum öyle bi şüphen varsa arkana bile bakma zaten.) kabul etmeyecek gibi duruyor.

bence ayrılma akışına bırak.sevgilin napıyo izle bakalım biraz ailesiyle diyaloglarına bak

Peki nasil evlendiniz ? Kacarak mi ?

Ailesi sacmalamis, bagnaz, cahil insanlar.

... gelin isterim lafini asla anlamamisimdir, gelinle sen mi yataga gireceksin kardesim???

Ailesi yuzunden sevdiginden vazgecen erkek de gozumde erkek degildir, gece yatacagin kadini bile annen seciyorsa git ucurumdan atla bence kardesim.

Neyse, size geleyim bana gore ayrilmayin, durun bir hele. Cidden duzgun karakterli bir insansa, ailesini bir sekilde susturur. Nedense icimde guzel hisler olustu bu adam hakkinda, icgudulerim ayrilmamanizi soyluyor.

Gelinlerin çoğu istenmeyen gelin zaten :) Ben de tesettürlü olmama rağmen erkek kardeşime diyorum ki önemli olan senin anlaşman. Açık kapalı çok önemli değil. He biri çok açık biri çok kapalıysa açık olan gelin ziyarete geldiğinde daha dikkatli giyinse daha hoş olur ama yapmazsa da önemli olan insanlığı. Kapalı olduğu halde bilincinde olmayan, açık olduğu halde çok inançlı olan çok arkadaşım var. Erkek arkadaşınla anlaşabileceğine inanıyorsan gerisini boşver.

Bi de kulağın Allah'ın takdiri. Buna rıza göstermeyecek bir dindarlığa sahiplerse sen zaten onları düşünerek hareket etme. Biz sağlamız yarın ne olacağımızın ne garantisi var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…