devam etme kararı alırsan zor bi süreç seni bekliyor olacak.
seni kimseye ezdirmem dese de aileler malesef çok etkiliyor.
bir süre gözlemle ne olur ne olmaz bi bak.
Su aşırı dindarım mutaassıpım diye gecinen ailelerde neler olup bittiginide cok sahit olduk. Dinimiz hosgörü dini degil miydi hani?
Acik olsan nolur kapali olsan nolur herkesin kendi tercihi. Bence bu aile sorunlu sebepsiz hicbir seyi begenmeyen her seye kusur ariyan tipler. Kulaginiz duysa bu sefer baska bahaneler bulurlardi.
3 ay evlenmeyi dusunmek icin cook kisa bir sure belki anlasamayacaksiniz iliskiniz ciddiyete dökülmeyecek.
Simdiden cok dert etmeyin bence o aşamaya geldiginizde ailesinin tavrini sorgularsiniz.
Sen 'ben asla kapanmam' diyorsun, o sana 'kendi içinden ne zaman gelirse' diyor. Aradaki korkutucu çelişkiyi görememene şaşırdım.Önce bu soruyu sordu, sonrasında ben çok net asla kapanmam dedim. Ondan sonra zorla hiç birşey yaptırmam kendi içinden ne zaman gelirse dedi.
Bir mesleği beğenmemekle dini sebeplerden karşı çıkmak veya işitme engeline bahane bulmak aynı şey değil ne yazık ki. Hele kapalı gelin istiyorlarsa, erkek arkadaşın bu kişilerin yetiştirdiği bir insan sonunda. Mutlaka ileride giyim kuşamın sorun edilecektir. Uzun kollu giy, uzun etek giy, pantolon giyme, dar giyme, neden dayımın elini sıktın, çok sesli güldün, babamın yanında ayak ayak üstüne atma, vs. Sen anladın ne demek istediğimi. Engelin konusunda (ki benim gözümde engel bile değil) fikirleri değişebilir. Ama tesettürlü olmaman konusunda asla değişmeyecektir. Ben ender Türk erkeğinin bu konuda karısını ezdirmemeyi başarabileceğine inanıyorum. Seni ezdirmese bile devamlı bir huzursuzluk olacak. O tabii sana şimdi ezdirmem diyecek. Lafla peynir gemisi yürümüyor. İyice bir tanı bakalım, davranışlarıyla seni ikna edecek mi?
Sen 'ben asla kapanmam' diyorsun, o sana 'kendi içinden ne zaman gelirse' diyor. Aradaki korkutucu çelişkiyi görememene şaşırdım.
Merhabalar,
Ben işitme engelliyim. 28 yaşındayım. 16 yaşında iken menenjit sebebi ile işitme yetimi kaybettim. Konuşmamda bir problem yok, cihaz yardımı ile duyuyor olmama rağmen dudak okumadan konuşmaları çok anlayamıyorum. Bir kimya fabrikasında mali müşavirim. Şundan dolayı diyorum, engelime rağmen kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Çevrem tarafından çok sevilirim. Bir süredir görüştüğüm bir erkek arkadaşım var. Gerçekten çok çok iyi bir insan. Çok seviyorum, değer veriyorum kendisine. Onun da aynı şekilde bana karşı duyguları... Ancak bir şekilde ailesi tarafından istenmediğimi öğrendim. Ailesi dindar. Sanırım tesettürlü bir gelin istiyorlarmış. Ama ben sebebin kulağım olduğunu düşünüyorum. 1 yaş da büyüğüm ondan. 1 yaş büyük olmam, açık olmam, duymuyor olmam beni istenmeyen gelin konumuna soktu maalesef. Çok çok üzgünüm, böyle bir şey ilk defa başıma geldi. Daha evvel de konu açmıştım, kötü bir şekilde sözlümle ayrılmıştık 4 sene önce. Ama kulağımla ilgili değildi o mevzu. İlk defa açık olmam ya da duymuyor olmam sebebi ile hor görüldüm. Kendime gelemiyorum. Erkek arkadaşım seni kimseye ezdirmem diyor ama ailesi aşırı baskı yapıyor. Ayrılmalı mıyım? Devam mı etmeliyim? Ne yapmalıyım?
Değerli vaktinizi ayırıp, kıymetli yorumlarda bulunduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiler...
Öyle aileler, dindar gözüken ama aslında dinle alakası olamayan cahil aileler oluyor maalesef. Toplumda böyle aileler çok var ve insanları dinden imandan soğutuyorlar hakkaten.
Bence zamana bırakın. Zamanla görüştüğünüz erkeğin karakterini daha iyi anlarsınız. Ailesinin lafına çok bakar mı yoksa araya sınır koymayı bilir mi.. Eğer sınır koyabilir ve sevginizin hakkını verebilirse ailesini önemsemeyin derim. Çünkü inanın bu zamanda mükemmel bir kayınaile söz konusu değil. Önemli olan eş adayı.
Önce istihare sonra istişare, hakkınızda hayırlısı olsun. Sıkmayın tatlı canınızı.
Yan belki de öyle olur, boşuna dert ediyorsundur. Hem olmasa bile kimse kimseyi sevmek zorunda değil ya da sen kendini sevdirmek zorunda değilsin. Sen kötü bir şey yapmadığın halde sevmiyorlarsa bu onların ayıbı olur. Önemli olan eşin ve sensin, sevmek ya da sevmemek onların tercihi. Kendini kötü bir şey yapmış, sevdirmek zorundaymış gibi hissetme. Aksine onlar utansın sözde dindarlıklarından, iyiliklerinden.Konuştum. Bana biraz zaman ver. Seni tanımıyorlar, tanısalar eminim çok severler. Sana benim baktığım gözle bakarlar. Sadece sabret diyor.
Merhabalar,
Ben işitme engelliyim. 28 yaşındayım. 16 yaşında iken menenjit sebebi ile işitme yetimi kaybettim. Konuşmamda bir problem yok, cihaz yardımı ile duyuyor olmama rağmen dudak okumadan konuşmaları çok anlayamıyorum. Bir kimya fabrikasında mali müşavirim. Şundan dolayı diyorum, engelime rağmen kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Çevrem tarafından çok sevilirim. Bir süredir görüştüğüm bir erkek arkadaşım var. Gerçekten çok çok iyi bir insan. Çok seviyorum, değer veriyorum kendisine. Onun da aynı şekilde bana karşı duyguları... Ancak bir şekilde ailesi tarafından istenmediğimi öğrendim. Ailesi dindar. Sanırım tesettürlü bir gelin istiyorlarmış. Ama ben sebebin kulağım olduğunu düşünüyorum. 1 yaş da büyüğüm ondan. 1 yaş büyük olmam, açık olmam, duymuyor olmam beni istenmeyen gelin konumuna soktu maalesef. Çok çok üzgünüm, böyle bir şey ilk defa başıma geldi. Daha evvel de konu açmıştım, kötü bir şekilde sözlümle ayrılmıştık 4 sene önce. Ama kulağımla ilgili değildi o mevzu. İlk defa açık olmam ya da duymuyor olmam sebebi ile hor görüldüm. Kendime gelemiyorum. Erkek arkadaşım seni kimseye ezdirmem diyor ama ailesi aşırı baskı yapıyor. Ayrılmalı mıyım? Devam mı etmeliyim? Ne yapmalıyım?
Değerli vaktinizi ayırıp, kıymetli yorumlarda bulunduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiler...
Bisey merak ediyorum ailesinin seni istemediği nasıl öğrendin peki?Bilmiyorum, daha 3 aydır tanıyorum. Asla kimseye ezdirmem, seni her yerde korurum diyor ama daha yeniyiz. Yol yakınken vaz mı geçmeliyim? Of çok zor bir durum. İlk defa bu duruma düştüm. Kalbim paramparça.
çok acikli okudum ne ektiyse onu biçersin .. o sözü haklı bir yerden çikiyor tabi. bazı hikayeleride tanık oldum. annem anlatmiştir bana birisi engelli birini sevmiş ailesi istememiş ayrılmışlar.. sonra başka biriyle evlendi çocuğu engelli doğdu düşünebiliyormusun??merhaba canım kulağının duymaması allahtandır kulagın duymamasını sen seçmedin hatalıklar engeller hep allahtandır madem inançlı insanlar seni neden istemiyorlar bunun allahın taktiri oldugunu bilmiyorlarmı ilerde onların başınada buyuk bir hastalıgın gelmeyeceginin garantisinimi vermiş erkek tarafı bence konuştugun erkek hernekadar seni korurum desede evlendikten sonra pişman olup ailesine dönebilir bunun örneklerini gördüm çünki erkek arkadaşına biraz zaman ve tanı onu. Bir örnek verim benim kuzenimin başına geldi kuzenim universitede bir kızla tanışmış kalbinde sorun varmış ve devamlı ilaç alıyo tabii erkegin annesi evlenirseniz ilerde bu cocuguna bakamaz hasta dedi ,kızlar erkegi anne ayırdı sonra noldu biliyomusun kuzenim biri ile evlendi karsınıda dogumda kaybetti karısı kalbi durmuş dogumda sonuç olarak seni istemeyebilirler kulagından dolayı ama ilerde seçecekleri gelininde hasta olmayagı garantimi
bence ayrılma akışına bırak.sevgilin napıyo izle bakalım biraz ailesiyle diyaloglarına bakMerhabalar,
Sevgiler...
burada sevgilinin duruşu önemli
ben de istenmeyen bir gelinim. nedeni ne bilmiyorum hala :) nedensizce de istemeyebilirlerdi yani.
ama eşim daha sevgiliyken kimseye laf ettirmedi
seviyorum dedi arkasında da durdu
onlar da karşılığında istemeye de gelmediler nişN düğün vs de yapmadılar
çok da umrumda olmadı benim de :)
şimdi ben pek görüşmüyorum
ama eğer sevgilin mırın kırın yaparsa olmaz
böyle durumlarda taraflardan biri kırılacak başka çare yok
ortayol bulunamıyor pek.