Dindar bir aile diyorsun.. Sebebin kulağım olduğunu düşünüyorum diyorsun..ya onlar dindar değil ya da gerçekten Tesettürlü gelin istiyorlar..Merhabalar,
Ben işitme engelliyim. 28 yaşındayım. 16 yaşında iken menenjit sebebi ile işitme yetimi kaybettim. Konuşmamda bir problem yok, cihaz yardımı ile duyuyor olmama rağmen dudak okumadan konuşmaları çok anlayamıyorum. Bir kimya fabrikasında mali müşavirim. Şundan dolayı diyorum, engelime rağmen kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Çevrem tarafından çok sevilirim. Bir süredir görüştüğüm bir erkek arkadaşım var. Gerçekten çok çok iyi bir insan. Çok seviyorum, değer veriyorum kendisine. Onun da aynı şekilde bana karşı duyguları... Ancak bir şekilde ailesi tarafından istenmediğimi öğrendim. Ailesi dindar. Sanırım tesettürlü bir gelin istiyorlarmış. Ama ben sebebin kulağım olduğunu düşünüyorum. 1 yaş da büyüğüm ondan. 1 yaş büyük olmam, açık olmam, duymuyor olmam beni istenmeyen gelin konumuna soktu maalesef. Çok çok üzgünüm, böyle bir şey ilk defa başıma geldi. Daha evvel de konu açmıştım, kötü bir şekilde sözlümle ayrılmıştık 4 sene önce. Ama kulağımla ilgili değildi o mevzu. İlk defa açık olmam ya da duymuyor olmam sebebi ile hor görüldüm. Kendime gelemiyorum. Erkek arkadaşım seni kimseye ezdirmem diyor ama ailesi aşırı baskı yapıyor. Ayrılmalı mıyım? Devam mı etmeliyim? Ne yapmalıyım?
Değerli vaktinizi ayırıp, kıymetli yorumlarda bulunduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiler...
E normal yani dogustan engelli degil ki 16 yasinda duyma yetisini yitirmis tabii ki okuyup yazacakişaret dili kursunda tanıştığım arkadaşlara göre çok iyi bi yazınız var şaşırdım açıkcası.. duyma oranınız yüzde kaç acaba
bence bekle bi muddet..Bilmiyorum, daha 3 aydır tanıyorum. Asla kimseye ezdirmem, seni her yerde korurum diyor ama daha yeniyiz. Yol yakınken vaz mı geçmeliyim? Of çok zor bir durum. İlk defa bu duruma düştüm. Kalbim paramparça.
okuyup yazamaz demedim zaten eğitimle bunu gayet güzel başarıyorlar.. benim anlatmak istediğim diğer arkadaşlar yazımda kelimelerin yerini felan değiştiriyorlar ek koymuyorlar anlamak için 3 4 kez okuduğum mesajı bilirim.. ben bunu kast etmiştim. arkadaşta ne güzel bu yokE normal yani dogustan engelli degil ki 16 yasinda duyma yetisini yitirmis tabii ki okuyup yazacak
Ben bu insanlari anlamiyorum gercekten..
Seni ne ilgilendirir oglunun karisinin acikligi kapaliligi..Guler yuzlumu seni sayiyor mu..Oglunla mutlu mu oglun seviyor mu..Anlasiyorlar mi? Tum bu zorlu asamalari gecmiste kapali olcakmis..
Nefret ediyorum kapaliligi insanligin onune gecirenlerden!
Not:10 yildir tesetturlüyum :)
Erkek arkadasin sonradan kapan der mi? Der gibime geliyor..Cunku bu empoze edilerek buyumustur o..
Kadinsa insanligindan once kapali olacak kapaliysa iidir ya kadin onlarin mantigina gore...!
Bu iliskideki sorun sen kapanarak dgl onlar seni bu sekilde kabul etmek zorunda olduklarini sana karismaya hakki olmadiklari ogullarinin tercihine saygi duymayi ogrendiginde cozulur..Onun aksinde alttan habire doldururlar erkek arkadasini...
Bisey merak ediyorum ailesinin seni istemediği nasıl öğrendin peki?
bundan yıllar önce ben küçükken çok kapalı yaşayan bi komşumuz ve iki oğlu vardı. kadın çok iyiydi, çok hoştu ama klasik yetiştirilmiş bi türk kadınıydı. oğlu evlenmek istemiş ama kız hem açık hem mühendis diye kabul etmemiş. oğlan çok üzgün kavgalar gürültüler. o mahallede de komşular çok iyiydi. bütün kadınlar toplandı bunu karşısına alıp konuştular "bak böyle yapma oğlun ne halde görmüyor musun? belki o kız sana çok iyi gelin olacak daha tanımıyorsun bile. bi düşün gelini ölç tart" demişler sonra kadın kabul ediyor kızı. evlendiler kız hala açık kapanmadı da sonradan ve bu olay 95 96da falan oldu. kadın şimdi nasıl şükrediyor iyi ki onunla evlenmiş bi güne bi gün ses etmedi bana diye. bide bu abinin kardeşi vardı o okumamıştı işi falan çok düzgün değildi o yüzden. o kapalı bi hanımla evlendi,eşi çalışmıyodu da bu açık hanımla evlenen abi senelerce onlara destek oldu. kadın bunu da anlatırdı "kardeşini yeğenini hep koruyup kolluyo gelin istemezse yaptırmazdı gelinim çok iyi çıktı" diye.
yani şöyle yapabilirsiniz her ailenin saygı duyduğu sözünü dinleyeceği direk kestirip atamıycağı birisi vardır. eşiniz onunla konuşsa bu konuyu yardım istese nasıl olur?
Ailesi sacmalamis, bagnaz, cahil insanlar.
... gelin isterim lafini asla anlamamisimdir, gelinle sen mi yataga gireceksin kardesim???
Ailesi yuzunden sevdiginden vazgecen erkek de gozumde erkek degildir, gece yatacagin kadini bile annen seciyorsa git ucurumdan atla bence kardesim.
Neyse, size geleyim bana gore ayrilmayin, durun bir hele. Cidden duzgun karakterli bir insansa, ailesini bir sekilde susturur. Nedense icimde guzel hisler olustu bu adam hakkinda, icgudulerim ayrilmamanizi soyluyor.
Gelinlerin çoğu istenmeyen gelin zaten :) Ben de tesettürlü olmama rağmen erkek kardeşime diyorum ki önemli olan senin anlaşman. Açık kapalı çok önemli değil. He biri çok açık biri çok kapalıysa açık olan gelin ziyarete geldiğinde daha dikkatli giyinse daha hoş olur ama yapmazsa da önemli olan insanlığı. Kapalı olduğu halde bilincinde olmayan, açık olduğu halde çok inançlı olan çok arkadaşım var. Erkek arkadaşınla anlaşabileceğine inanıyorsan gerisini boşver.
Hanımefendi bende 2 yaşımda orta kulak iltihabı geçirdim. Zar delinmesi ve aşırı bir şey değildi çok şükür. 3'üncü sınıfa kadar her şey çok iyiydi. Sonra bademcik sorunum çıktı bol bol bademcik ile boğuşuyordum. Bademcik olunca kulak yüz burun rahim iltihaplanmaları yaşadım. Her şey üst üste geldi. Allahtan kulak zarım patlamadı. Bazen kulağım doluyor ve temizlettirince eskiye dönüyordum. Okula başlamadan sarılık, kabakulak, zattürre aklına ne geliyorsa bütün hastalıkları geçirdim. Halbuki ailemde de hastalıklı biri yok. Kardeşim bile böyle hastalıklar geçirmedi. Ne varsa hep beni buluyordu.
İlişkilerimde hiç bir zaman böyle sorunlar yaşamadım. Fakat sizin durumunuza üzüldüm dudak yardımı ile anlamak ve cihaz ile duymak... Her güzelin bir kusuru varmış artık buna inanmaya başladım.
Benim biraz iltihaplardan dolayı ağrılar olur kulağımıda temizlettirince eskiye döner. Her neyse bir ilişkim vardı lise yıllarımda. Çocuk beni çok seviyordu, fakat ben kendisine kör kütük aşık değildim. Ailesi benim okulumun karşısında apartmanda otururdu. Ablası annesi her zaman beni formayla görünce beğenmişler, tanıştır demişler.
Neyse tanıştık, gülüştük eğlendik derken zaman hep böyle ilerledi iyi vakitler geçirdik. Sonra erkek arkadaşım askere gitti.. ne olduysa bir gün Facebook sosyal medyasında ablası annesi bir fotoğrafıma rastlamış. Ailemin dedemin yanında bir alkollü bir geceydi...
Ne olduysa o an oldu... Ablasıyla annesi facebookta konuşmuşlar. Bende şifresini biliyordum. ''Biz o kızı istemeyiz alkol, içki, açık kıyafetler nedir olmaz ailemize yakışmaz.'' demişler. Erkek arkadaşım ''Onu çok seviyorum, böyle demeyin'' gibisinden şeyler yazmış. Konuşma uzamış gitmiş.
Sonra bu beni arıyor bir gece ''Benim için kapanır mısın Hayatım...'' diye. Neler neler diyor görmen gerek. Bunları direkt anneme açtım. Annem asla olmaz dedi aileler uyuşmaz hayatta dedi. Çünkü ailesi çok dindar ve ailesinde bir tane açık yoktu. Bana ''Ailemde bir tane açık yoksa sende kapan evlenelim .'' dedi.
Ben sinirlendim ''Ailen söyleyince mi aklına geliyor..'' bilmem ne saydırdım. Benim bu durumumu dedemler, teyzemler öğrendi. Yavrum olmaz kapanamazsın, yakışmaz aileler uyuşmaz uyarıları veriyorlardı. Babam birde erkek arkadaşımın numarasını bulmuş aramış yanıma gel demiş. Gitmiş yanına ''Farklı dünyasınız, kızımın peşini bırak saygılı şekilde ayrılın..'' gibisinden uyarılar vermiş.
İşte böyle canım olmadı. Zaten aşık değildim sadece seviyor deger veriyordum. Karşılıklı bir sevgi saygı vardı. Yok oldu evlendi mutlu olur inşallah. Lütfen hastalığınızı dert etmeyin. Her bir güzelin kusuru vardır. İnsanlar kusurlarıyla sevilir. Çok afedersiniz çok acı çektirdiğim insanlarda oldu. Kusurlarıma rağmen yinede bırakmadılar mesela..
Hiç takılmayın böyle şeylere.
işaret dili kursunda tanıştığım arkadaşlara göre çok iyi bi yazınız var şaşırdım açıkcası.. duyma oranınız yüzde kaç acaba