Bir şort meselesi

Ay boşverin çok boş biriymiş. Tamamen iletişimi kesin. Size de naçizane tavsiyem aileniz baskıcı imiş. Eğer okul iş vs için evden ayrılacak iseniz o zamanı bekleyin. Ve olur da kapalı olarak evlenecek iseniz eşinize mutlaka evlenince açılmak istediğinizden bahsedin. Yaş kaç bilmiyirum
Yakın zamanda 19 olucam ama şu an 18 , yaşadıklarımdan ötürü kendimi daha yaşlı hissediyorum maalesef.Okul durumum var inşaallah bu sene gidicem o zamana kadar sabrediyorum

Herkese merhaba, ben çok küçük yaşta aile baskısıyla kapanmış bir genç kızım.Okuldaki beden derslerinde kenarda kitap okuyan veya çizim yapan asla hareketli oyunlara dahil olamayan özgüvensiz birisiydim.Kenarda öylece oturur insanları izlerdim, başörtüm ve üstüme giydiğim uzun kıyafetlerle rahat hissetmezdim, çünkü istediğim görüntüde değildim ve bunu maalesef sosyalleşmeye engel olarak gördüm.Neyse konumuz bu değil...sadece ne kadar içimde şey kaldığını bir kesitten örnek vermek istedim.Çocukluğumdan genç kızlığa geçiş evresini esir almış gibi hissediyordum.Şu an özgüvenim eskiye oranla daha fazla yerinde ve başörtüm sosyalleşmeme engel değil bunun da farkındayım...ama içimdeki heves zaman zaman beni zorluyor.Ailemle yaşıyorum şu anlık , birkaç defa gizlice dışarıda onların göremeyeceği yerlerde istediğim şekilde giyindim.Bundan 1 2 ay öncesinde de yakın kız arkadaşımdan giymek için şort istedim.Güvendiğim birisiydi ve sadece bir günlüğüne başka bir ilçede sahilde gezip gelecektim, çok heves etmiştim.Kendim alamazdım çünkü evde saklamam sıkıntılı.
Bana dedi ki başta benim şortum sana olmaz, ama hemen hemen aynı bedendeydik sadece onun boyu benden biraz daha kısa ama bana kalırsa o şort bana olurdu.Bende bence bana olur pek fark yokki aramızda dedim.Sonra dedi ki şortumu sana sadece şu sebeple veririm bizim evin önünde sitede giyersen , aksi halde vermem dedi.İşte benim komiğime giden buydu.Vermeye gönlü olan insan zaten verir kaldı benim nerede giyeceğime o karar veremez ki.
Ona gerçekten kırıldım, çünkü kendisi bizim evimize girip çıkan birisiydi keza bende onun annesini falan tanırım samimiydik ve daha öncelerde ben dolabımda kıyafetlere bakarken bir gömleğimi çok beğendi ve denemek istedi.Bende sevdiğim insanlar denemek isterse veririm ama kıyafetlerim de önemlidir, çok beğendiğini görünce ona hediye ettim hatta.Çok mutlu oldu .Yani ben ondan sakınan birisi değilim, ben verdim diye o vermek zorunda mı tabiki hayır.Hatta en başından direkt vermek istemiyorum benim kıyafet konusunda hassasiyetim var deseydi asla bişey demezdim benim kendi ablamda öyle çünkü.Benim hijyen konusuan dikkat ettiğimi yıkamadan kullanmayıp o şekilde de asla geri vermeyeceğimi lkendisi bilir, bana hep bebek gibi koktuğumu söyler ama iş kendi malına gelince böyle oldu.Kaldı ki madem hijyen takıntın vardı neden benim kıyafetimi denedin diye de sorarlar.Ben bana şart koşulan işi yapmam teşekkür edeim dedim ona sadece.Kalsın istemiyorum dedim.Hanımefendi bir de beni eleştirmeye kalktı bunu da yazmadan edemeyeceğim.Neymiş ben bir anda nasıl bu kadar açılabilirmişim ? ya sen benim seküler kafa yapısında olduğumu sıradan bir açıktan farkım olmadığını biliyorsun dedim bana nasıl bunu söylersin.Sanki ben medrese hocasıyım kendimi çok dindar lanse ediyorum da bir günde açılmışım gibi konuşamazsın dedim.Hiçbir şey bir günde olmaz hatta ben tesettürden çıkmayı türkiyedeki boşanmış kadınların sürecine benzetiyorum.Hiçbir kadın bir anda boşanmaz o adamın düzelmesini bekler aynı şekilde insanlar da bi anda değişemez süreç alır bu nasıl bir anda olsun.Ben senin kafa yapını bilmiyordum ki dedi.Halbuki biz sürekli konuşurduk benim her şeyimden de haberdardı.Neyse .İşin özü ben arama mesafe koydum sonra işte son günlerde kendisinin bana ders konularında işi düştü ama yardımcı olmak istemiyorum sizce haksız mıyım.Sevdiğim bi insanın böyle yapması da ayrı üzdü.Arkadaşık olaylarına da gereksiz önem vermemem gerektiğini anladım.Kimse benden değerli değil

edit
kendisi de açık ve ailesi de son derece geniş beraber rakı sofraları kuruyorlar evlerinde...Uzattığın parmak temiz mi bak önce diye bir söz var :)
Çok uzun okumadım
Ama senin gibi olan kızlara üzülüyorum

Allah yardımcınız olsun

Gizli bir yerlerde giyinmeyin biri görür duyar eğitim hakkınız bile elinizden alınır.
Önceliğiniz okulunuz olsun tüm gayret ve çabanizı bu yönde kullanın ,gerekirse yurt dışını zorlayın ama göze batacak birilerinin eline fırsat verecek heveslerde olmayın sıkın dişinizi yoksa bir anlık heves ile kalan hayatınızın içine ederler ....
Evet eğitime ailem de önem veriyor nereye istersen gidebilirsin uzak olsun ama kendi altın bileziğin eliinde olsun sıkıntı yok diyorlar.Zaten birkaç defa denedim dışarıda kalan hevesle de kendimi kurban etmemek için sabredicem haklısınız.Allah korusun bi kaza olur bişey yolda kalırız ya da aileme haber verirler her türlü sıkıntı.Ben riske girmiyicem bundan sonra

Bundan 1 2 ay öncesinde de yakın kız arkadaşımdan giymek için şort istedim.Güvendiğim birisiydi ve sadece bir günlüğüne başka bir ilçede sahilde gezip gelecektim, çok heves etmiştim
Bundan daha saçma çok az şey gördüm. Sizin adınıza üzüldüm ama okurken bana da “Ne alaka ya” dedirtti. Arkadaşınız da benim gibi düşünmüş olabilir.
Sonra dedi ki şortumu sana sadece şu sebeple veririm bizim evin önünde sitede giyersen , aksi halde vermem dedi
Ama arkadaşınız fesat belli ki. Birileri sizi görsün, rezil olun istemiş resmen.

Anlıyorum sizi ama bana garip geldi işte aramızdaki samimiyete güvenerek istedim ki normalde kimseden kolay bişey isteyen birisi değildim.Keşke o gömleği de ona vermeseydim hak etmiyormus, benim derdime ortak olmayacak ınsanla ısım yok ve bana samımı gelmıyor .Siz üstünüze alınmayın sızın tabıkı prensıpleriniz olabilir ama kız o tarz bırısı değildi her seyı yazamıyorum.Onun da yedıgı naneler vardı yanı :) ve ilk soluğu benim yanımda alırdı nankör
Şuna güzel güzel yazacaktım ama son editi gördüm vazgeçtim.

bizim sitede bir kız var ilkokul 3 e filan gidiyor sanırım, ailesi kapalı. geçen gün gördüğümde kafası kapalıydı o kadar üzüldüm ki. o çocuk kendi isteğiyle kapanmamıştır diye düşündüm ve içim acıdı. daha çocuk. sizin durumunuza da çok üzüldüm gerçekten isteyerek kapanmadınız ve içinizde birçok şey kalacak. okuyor musunuz okulunuz bitti mı? farklı bir şehir seçip gidip kendinize yeni bir düzen kursanız? bir tane hayatımız var ya kendi kararımız olmalı kapanıp açılmak kimsenin zoruyla olmaması gereken birşey. bu cidden çok büyük bir karar çünkü dediğiniz gibi boşanma süreci gibi bir durum. umarım açılırsınız ve istediğiniz gibi giyinirsiniz.

Arkadaşım abes bulmasın onu ilgilendirmez ki ama ...bu benim hayatım İkili yaşamak tercihim değildi mecburdum buna.Bazen insanlar dayanamayacak duruma geliyor boğuluyor gibi hissediyorum ve bu yııllardır böyle.Bu arkadaşım dışındakiler bana destek oluyor ama bu kız en yakınımken neden böyle davrandı anlamadım.

Cünkü aslinda arkadasin degil. Hani dini hassasiyet göstermek istiyor diesen, o degil. Cünkü o zaman "Ben buna ortak olmak istemiyorum, sort veremem" der. O sana "sıkıyorsa bizim mahallede giy" demek istemis. Cünkü orda yakalanman veya ailesinin görmesi cok daha büyük bir ihtimal. Bu kisi arkadasin felan degil. Acilman konusunda yorum yapamam, aileni biliyorsun sonucta. Kendini riske atacak birsey yapma baskalarina güvenerek. Abla tavsiyesi

bizim sitede bir kız var ilkokul 3 e filan gidiyor sanırım, ailesi kapalı. geçen gün gördüğümde kafası kapalıydı o kadar üzüldüm ki. o çocuk kendi isteğiyle kapanmamıştır diye düşündüm ve içim acıdı. daha çocuk. sizin durumunuza da çok üzüldüm gerçekten isteyerek kapanmadınız ve içinizde birçok şey kalacak. okuyor musunuz okulunuz bitti mı? farklı bir şehir seçip gidip kendinize yeni bir düzen kursanız? bir tane hayatımız var ya kendi kararımız olmalı kapanıp açılmak kimsenin zoruyla olmaması gereken birşey. bu cidden çok büyük bir karar çünkü dediğiniz gibi boşanma süreci gibi bir durum. umarım açılırsınız ve istediğiniz gibi giyinirsiniz.
Çok teşekkür ederim evet üniversite sınavlarına hazırlanıyorum.

Çekinmek az kalır benim dayılarım size yemin ediyorum 10 yaşındaydım 10 yaş, pantolon giydim diye tekme atmıştı bacağıma.Böyle bir çevre aile arkanda değil yapamazdın kolay değil.
Nasil yaa 😲 yani zorla degil bazi seyler ben de kapaliyim yillardir ama kendi irademle kapandim kapaliligimi bir tik ileri tasiyip ferace giymek icin kendimle cok savas veriyorum tamam dedigim anda yapacagim insallan zorla kapanmak ne demek insaniz nefsimiz var icten gelerek olmali nasil bir aile bu evlat yetistirmek bu degil asla

Iki gündür yağıyor maşallah...

Açık giyim elestirisi, dun herkesi birbirine soktu.
Bekaret tartismasi, 1 yil aradan sonra ayni uye tarafindan tekrar acildi.
Bugunde sekuler kizin vicdansizca oyun kurma cabasini okuyoruz.

Hikayeler ve kurgular iyi cabanizi takdir ettim.
Ne kurgusu yahu.Benim anlatamadığım daha neler yokki.Ülkede herkes toz pembe hayat yaşamıyor ben gerçekten bunları yaşadım.Vicdansızca oyun kurma çabası derken neyin vicdanı ne saçmalıyorsunuz? ayrıca polemik olacak bir konu yok ülkede zorla kapatılan kadın sayısı çok fazla .

Ne kurgusu yahu.Benim anlatamadığım daha neler yokki.Ülkede herkes toz pembe hayat yaşamıyor ben gerçekten bunları yaşadım.Vicdansızca oyun kurma çabası derken neyin vicdanı ne saçmalıyorsunuz? ayrıca polemik olacak bir konu yok ülkede zorla kapatılan kadın sayısı çok fazla .
Polemik olan zorla kapatilan kadin sayisinin binlerce olmasi degil yalniz, bi anda yakin "sekuler" arkadasinizin kotu kadina donusmesi, kuyunuzu kazmaya calismasi.

Yani yillardir yediginiz ictiginiz ayri gitmeyen arkadasiniz (ailecede görüsüyorsunuz) bi anda hayatinizi riske atacak kadar büyük bir oyun planladi size öyle mi?

Konu bana gecmedi.

Uzgunum.

Benim liseden bir arkadaşım da aile baskısıyla kapalıydı ancak kız alkolünü de içerdi elbisesini de giyerdi. Birlikte alışveriş yapmıştık öğrencilik zamanı, tamamen bedenimiz ölçülerimize kadar aynıydı. Gittik elbise şort atlet etek bir sürü şey aldık yarı yarıya ödedik o şehir dışına ya da tatile gideceği zaman gizlice benden alır giyerdi ben de gündelik zamanda kullanırdım. En son üni 2. sınıfta ailesine karşı epey kanlı bir savaş verdi ve açıldı. Onun için büyük bir başarıydı çünkü bir kaç aylığına evden bile kaçması gerekmişti. Her zaman yanında oldum ancak sizin arkadaşınız gerçek bir dost değilmiş ne yazık ki. İyi ki vermemiş şortu belli ki daha çok sorun çıkartacaktı size. Önerim ne yazık ki ya ince ince işleyip bir yerde alıştırıp sonra küçük çaplı bir savaş ile açılmanız ya da cesaretinizi topladığınızda o büyük savaşı vermeniz. Bu şekilde ömür geçmiyor ne yazık ki :KK43:

Polemik olan zorla kapatilan kadin sayisinin binlerce olmasi degil yalniz, bi anda yakin "sekuler" arkadasinizin kotu kadina donusmesi, kuyunuzu kazmaya calismasi.

Yani yillardir yediginiz ictiginiz ayri gitmeyen arkadasiniz (ailecede görüsüyorsunuz) bi anda hayatinizi riske atacak kadar büyük bir oyun planladi size öyle mi?

Konu bana gecmedi.

Uzgunum.
Üstteki mesajlarıma bakarsanız arkadaşımın beni aileme yakalatmaya çalıştığını söyleyenler oldu ama ben hayır ya o kadar da kötü değildir dedim böyle bir şey beklemem düşünemem yani .Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyecek seviyede yakın değildik ama yakındık ... bana kalırsa sadece ortak olmak istemedi sorumluluk alacak bir şey yok ama kendisi istemedi demekki ne diyebilirim ki.Konu size geçmediyse de bu benim sorunum değil inandırmak için bişey yapmayacağım

Benim liseden bir arkadaşım da aile baskısıyla kapalıydı ancak kız alkolünü de içerdi elbisesini de giyerdi. Birlikte alışveriş yapmıştık öğrencilik zamanı, tamamen bedenimiz ölçülerimize kadar aynıydı. Gittik elbise şort atlet etek bir sürü şey aldık yarı yarıya ödedik o şehir dışına ya da tatile gideceği zaman gizlice benden alır giyerdi ben de gündelik zamanda kullanırdım. En son üni 2. sınıfta ailesine karşı epey kanlı bir savaş verdi ve açıldı. Onun için büyük bir başarıydı çünkü bir kaç aylığına evden bile kaçması gerekmişti. Her zaman yanında oldum ancak sizin arkadaşınız gerçek bir dost değilmiş ne yazık ki. İyi ki vermemiş şortu belli ki daha çok sorun çıkartacaktı size. Önerim ne yazık ki ya ince ince işleyip bir yerde alıştırıp sonra küçük çaplı bir savaş ile açılmanız ya da cesaretinizi topladığınızda o büyük savaşı vermeniz. Bu şekilde ömür geçmiyor ne yazık ki :KK43:
Bence de gercek bir dost degılmıs ben gereksız yere deger vermısım insan yerıne koymusum onu.Zaman gosterecek bakalım...bı sekılde acılmak ıstıyorum

kendisi de açık ve ailesi de son derece geniş beraber rakı sofraları kuruyorlar evlerinde...Uzattığın parmak temiz mi bak önce diye bir söz var :)
Bakın burada niyetiniz gayet belli olmuş. Arkadaşınız kötüyse neden arkadaş oldunuz diye sorarlar insana.
Açılacaksanız açılın,kendi imkanlarınızla açılın ama. Elalemden şort isteyip vermediğinde pislik atarak açılmayın.

Bakın burada niyetiniz gayet belli olmuş. Arkadaşınız kötüyse neden arkadaş oldunuz diye sorarlar insana.
Açılacaksanız açılın,kendi imkanlarınızla açılın ama. Elalemden şort isteyip vermediğinde pislik atarak açılmayın.
Yahu ben kötü demedim ki banane herkesin günahı kendine.Beni eleştirdiği için bende önce kendine baksın dedim.Her şey gayet açık ve net.Elalem dediğiniz kişi de benim arkadaşımdı yabancı görmedim onu.Gerçi bu saatten sonra arkadaşım değil de, kimseye pislik attığım yok kalbinizin kötülüğü her yerinizden akıyor.Kendısı de bendeki kıyafete göz dikmeseydi o zaman ben isteyince mi sorun oluyor hey allahm ya

Bundan daha saçma çok az şey gördüm. Sizin adınıza üzüldüm ama okurken bana da “Ne alaka ya” dedirtti. Arkadaşınız da benim gibi düşünmüş olabilir.

Ama arkadaşınız fesat belli ki. Birileri sizi görsün, rezil olun istemiş resmen.
Saçma veya değil bu benim hayatım ama ne olursa olsun elaleme el uzatmamak lazımmıs onu anladım
Arkadasiniz planiniza katki saglamak istememis ve haksiz degil sizde yardim etmek istemiyorsaniz istemezsiniz
Kendı yedıgı nanelere benı katıyordu ama ? gayette haksız ve gercek arkadas degıl asla ıyı gun dostu.

X