Merhabalar,
Ben işitme engelliyim. 28 yaşındayım. 16 yaşında iken menenjit sebebi ile işitme yetimi kaybettim. Konuşmamda bir problem yok, cihaz yardımı ile duyuyor olmama rağmen dudak okumadan konuşmaları çok anlayamıyorum. Bir kimya fabrikasında mali müşavirim. Şundan dolayı diyorum, engelime rağmen kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Çevrem tarafından çok sevilirim. Bir süredir görüştüğüm bir erkek arkadaşım var. Gerçekten çok çok iyi bir insan. Çok seviyorum, değer veriyorum kendisine. Onun da aynı şekilde bana karşı duyguları... Ancak bir şekilde ailesi tarafından istenmediğimi öğrendim. Ailesi dindar. Sanırım tesettürlü bir gelin istiyorlarmış. Ama ben sebebin kulağım olduğunu düşünüyorum. 1 yaş da büyüğüm ondan. 1 yaş büyük olmam, açık olmam, duymuyor olmam beni istenmeyen gelin konumuna soktu maalesef. Çok çok üzgünüm, böyle bir şey ilk defa başıma geldi. Daha evvel de konu açmıştım, kötü bir şekilde sözlümle ayrılmıştık 4 sene önce. Ama kulağımla ilgili değildi o mevzu. İlk defa açık olmam ya da duymuyor olmam sebebi ile hor görüldüm. Kendime gelemiyorum. Erkek arkadaşım seni kimseye ezdirmem diyor ama ailesi aşırı baskı yapıyor. Ayrılmalı mıyım? Devam mı etmeliyim? Ne yapmalıyım?
Değerli vaktinizi ayırıp, kıymetli yorumlarda bulunduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiler...
canım belki gerçekten kapalı istiyorlardır, ama dindar aile olmuşlar ama Allahtan hayırlısını dilemesini bilmiyorlar malesef, eğer ileride erkek arkadaşın sana destek olmucaksa o konuda iyi düşün, sonuçta en iyi sen tanırsın, az çok ne yapıp yapamayacağını kestirebilirsin
Yaşım itibari ile 9 sene bekleyemem :)) Çok da tanıyorum diyemem. Daha 3 ay oldu.
Eğer biri seni kulağından dolayı istemezse bunun takdir-i ilahi olduğunu reddediyordur, Allah verir karşılığını üzülme ve ben bunun bir eksiklik olduğunu düşünmüyorum.
Toplumda yapışmış şeyler var yok erkek 3-5 yaş büyük olur geç olgunlaşıyor, kadın doğuruyor erken çöküyor. E kanun hükmünde kararname mi bu? Olabilirsin aynı yaşta veya büyük de olabilirsin. Sanki herkes aynı tornadan çıkmış gibi yaşını bire bir taşıyor. :)
Açık olmana gelince kapalı olmak gibi bir tercihtir, senin hayat görüşün ne? Bu erkek arkadaşına uygun mu? Zorla baskıyla kapanmanın olmayacağının zaten bilincindesindir.
Erkek arkadaşına yazık etme belki o da ailesinden memnun değildir. Seni onlardan sıyırıp hep arkanda duracağına, size başbaşa bir hayat yaratacağına güveniyorsan hiç ilişkinizi yıpratma. Yarın bir gün bir araya gelirseniz de usulunce ben zaten sizinle değil x ile evleniyorum diye.
Kolaylıklar,
Canım ayrılmak için ortada bir neden olmadığını düşünüyorum. Burda bir arkadas anlatmıştı sevgilisi 7 ay boyunca ailesini ikna etmeye çalışmıştı ayrıca bazı sözleriyle de kızın arkasında olmadığı belliydi. Böyle bir durumda yapacak birsey yok boşuna kendini ezdirme, bekleme diye yorum yapmıştım. Ama şimdi senin konunda erkek arkadaşın arkanda ve mazeretleri bana göre çok geçersiz. Sevgili n istikrarli davranirsa güçlü olursa aile pes eder diye düşünüyorum.Merhabalar,
Ben işitme engelliyim. 28 yaşındayım. 16 yaşında iken menenjit sebebi ile işitme yetimi kaybettim. Konuşmamda bir problem yok, cihaz yardımı ile duyuyor olmama rağmen dudak okumadan konuşmaları çok anlayamıyorum. Bir kimya fabrikasında mali müşavirim. Şundan dolayı diyorum, engelime rağmen kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Çevrem tarafından çok sevilirim. Bir süredir görüştüğüm bir erkek arkadaşım var. Gerçekten çok çok iyi bir insan. Çok seviyorum, değer veriyorum kendisine. Onun da aynı şekilde bana karşı duyguları... Ancak bir şekilde ailesi tarafından istenmediğimi öğrendim. Ailesi dindar. Sanırım tesettürlü bir gelin istiyorlarmış. Ama ben sebebin kulağım olduğunu düşünüyorum. 1 yaş da büyüğüm ondan. 1 yaş büyük olmam, açık olmam, duymuyor olmam beni istenmeyen gelin konumuna soktu maalesef. Çok çok üzgünüm, böyle bir şey ilk defa başıma geldi. Daha evvel de konu açmıştım, kötü bir şekilde sözlümle ayrılmıştık 4 sene önce. Ama kulağımla ilgili değildi o mevzu. İlk defa açık olmam ya da duymuyor olmam sebebi ile hor görüldüm. Kendime gelemiyorum. Erkek arkadaşım seni kimseye ezdirmem diyor ama ailesi aşırı baskı yapıyor. Ayrılmalı mıyım? Devam mı etmeliyim? Ne yapmalıyım?
Değerli vaktinizi ayırıp, kıymetli yorumlarda bulunduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiler...
burada sevgilinin duruşu önemli
ben de istenmeyen bir gelinim. nedeni ne bilmiyorum hala :) nedensizce de istemeyebilirlerdi yani.
ama eşim daha sevgiliyken kimseye laf ettirmedi
seviyorum dedi arkasında da durdu
onlar da karşılığında istemeye de gelmediler nişN düğün vs de yapmadılar
çok da umrumda olmadı benim de :)
şimdi ben pek görüşmüyorum
ama eğer sevgilin mırın kırın yaparsa olmaz
böyle durumlarda taraflardan biri kırılacak başka çare yok
ortayol bulunamıyor pek.
Ben yine de 3 ayda evet bu erkek beni ezdirmez demek için çok erken diye düşünüyorum
Evlensen de bana zorlanırsın gibi geldi benazir. Maalesef insanlar aşırı dindar gözüküp insan sevgisinden mahrum olabiliyorlar. Kendini aile içinde kötü hissedebilirsin. Daha 3 ay olmuş, bana kalırsa bir süre gözlemlemelisin ilişkini...
Yaşım itibari ile 9 sene bekleyemem :)) Çok da tanıyorum diyemem. Daha 3 ay oldu.