istenmiyor olmak...

_Makaron_

5 kedi annesi :)
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2011
3.247
6.288
37
Merhabalar,

Ben işitme engelliyim. 28 yaşındayım. 16 yaşında iken menenjit sebebi ile işitme yetimi kaybettim. Konuşmamda bir problem yok, cihaz yardımı ile duyuyor olmama rağmen dudak okumadan konuşmaları çok anlayamıyorum. Bir kimya fabrikasında mali müşavirim. Şundan dolayı diyorum, engelime rağmen kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Çevrem tarafından çok sevilirim. Bir süredir görüştüğüm bir erkek arkadaşım var. Gerçekten çok çok iyi bir insan. Çok seviyorum, değer veriyorum kendisine. Onun da aynı şekilde bana karşı duyguları... Ancak bir şekilde ailesi tarafından istenmediğimi öğrendim. Ailesi dindar. Sanırım tesettürlü bir gelin istiyorlarmış. Ama ben sebebin kulağım olduğunu düşünüyorum. 1 yaş da büyüğüm ondan. 1 yaş büyük olmam, açık olmam, duymuyor olmam beni istenmeyen gelin konumuna soktu maalesef. Çok çok üzgünüm, böyle bir şey ilk defa başıma geldi. Daha evvel de konu açmıştım, kötü bir şekilde sözlümle ayrılmıştık 4 sene önce. Ama kulağımla ilgili değildi o mevzu. İlk defa açık olmam ya da duymuyor olmam sebebi ile hor görüldüm. Kendime gelemiyorum. Erkek arkadaşım seni kimseye ezdirmem diyor ama ailesi aşırı baskı yapıyor. Ayrılmalı mıyım? Devam mı etmeliyim? Ne yapmalıyım?

Değerli vaktinizi ayırıp, kıymetli yorumlarda bulunduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.

Sevgiler...

canım belki gerçekten kapalı istiyorlardır, ama dindar aile olmuşlar ama Allahtan hayırlısını dilemesini bilmiyorlar malesef, eğer ileride erkek arkadaşın sana destek olmucaksa o konuda iyi düşün, sonuçta en iyi sen tanırsın, az çok ne yapıp yapamayacağını kestirebilirsin

Eğer biri seni kulağından dolayı istemezse bunun takdir-i ilahi olduğunu reddediyordur, Allah verir karşılığını üzülme ve ben bunun bir eksiklik olduğunu düşünmüyorum.
Toplumda yapışmış şeyler var yok erkek 3-5 yaş büyük olur geç olgunlaşıyor, kadın doğuruyor erken çöküyor. E kanun hükmünde kararname mi bu? Olabilirsin aynı yaşta veya büyük de olabilirsin. Sanki herkes aynı tornadan çıkmış gibi yaşını bire bir taşıyor. :)
Açık olmana gelince kapalı olmak gibi bir tercihtir, senin hayat görüşün ne? Bu erkek arkadaşına uygun mu? Zorla baskıyla kapanmanın olmayacağının zaten bilincindesindir.
Erkek arkadaşına yazık etme belki o da ailesinden memnun değildir. Seni onlardan sıyırıp hep arkanda duracağına, size başbaşa bir hayat yaratacağına güveniyorsan hiç ilişkinizi yıpratma. Yarın bir gün bir araya gelirseniz de usulunce ben zaten sizinle değil x ile evleniyorum diye.
Kolaylıklar,

Bilmiyorum, daha 3 aydır tanıyorum. Asla kimseye ezdirmem, seni her yerde korurum diyor ama daha yeniyiz. Yol yakınken vaz mı geçmeliyim? Of çok zor bir durum. İlk defa bu duruma düştüm. Kalbim paramparça.

Yaşım itibari ile 9 sene bekleyemem :)) Çok da tanıyorum diyemem. Daha 3 ay oldu.

o zaman sakın ha diyorum şahsen, genelde böyle aileler anlayışlı falan olmaz, akrabalar ne der konu komşu ne der diye ji başlarlar kapanmanı isterler devamı da gelir, 3 aydır tanıdığın adam tabiki seni ezdirmem dicek esecek gürleyecek

burada sevgilinin duruşu önemli
ben de istenmeyen bir gelinim. nedeni ne bilmiyorum hala :) nedensizce de istemeyebilirlerdi yani.
ama eşim daha sevgiliyken kimseye laf ettirmedi
seviyorum dedi arkasında da durdu
onlar da karşılığında istemeye de gelmediler nişN düğün vs de yapmadılar
çok da umrumda olmadı benim de :)
şimdi ben pek görüşmüyorum
ama eğer sevgilin mırın kırın yaparsa olmaz
böyle durumlarda taraflardan biri kırılacak başka çare yok
ortayol bulunamıyor pek.

Ben de 16 sene duyuyordum. Bir gecede kaybettim işitmemi. Bu Allah'tan geldi ve ben hep sabrettim. Gerçekten dindar insanların bunu problem etmesini anlamıyorum. İnançlı bir insanım, ibadetlerimi de elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum, daha da iyi olabilir ama şu an o kadar pişmedim. Kapanma konusu ise asla düşünmedim, yapamıyorum. Zorla birşeyi sana yaptırmam, ben gönül insanıyım diyor. Ama çok kırılgan bir insan. Ailesi çok üstüne giderse pes eder mi kestiremiyorum. 1 yaş büyüğüm. 1 yaştan ne olacak diye düşünüp başlamıştım. Çok iyi bir insandır, onun gibi bir insandan da vazgeçmek çok zor gelecek.

Canım ayrılmak için ortada bir neden olmadığını düşünüyorum. Burda bir arkadas anlatmıştı sevgilisi 7 ay boyunca ailesini ikna etmeye çalışmıştı ayrıca bazı sözleriyle de kızın arkasında olmadığı belliydi. Böyle bir durumda yapacak birsey yok boşuna kendini ezdirme, bekleme diye yorum yapmıştım. Ama şimdi senin konunda erkek arkadaşın arkanda ve mazeretleri bana göre çok geçersiz. Sevgili n istikrarli davranirsa güçlü olursa aile pes eder diye düşünüyorum.

İş arkadaşımı da istememişler sırf tiyatrocu diye. Tiyatrocudan gelin olmaz demişler. Senin yaptığın yemeği yemem, sofrana oturmam demiş kayınpederi. Şimdi çok pişmanmışlar. Af diliyorlarmış sürekli. Bilmiyorum ki. Siz de çok zor şeyler yaşamışsınız. Eşinizle gergin olduğunuzda bu konunun lafını etti mi hiç? Ya başa kakma durumu olursa

sen net duydunmu,emınmısın,kulak ve kapalı meselesi olduğunu?bak bence sen kesın durmadan iftiraya gırer,sen bunlardan dıye kendı kendıne yorum yapma,bazı aileler kendı aday bulmak ister,oğlu aday bulsun ıstemez,ama sen aydığın nedenleri kendıne dert etmişin,bana göre hiçbiri dert bıle değil,yaşın itivarıyle böle bır savaşa gırmem yoruluurm dersen evet yol yakın ıken ayrıl derim

benim 1,5 senelik nişanlım var ailesine tek bir kelime ettirmedi ilişkime ya da benim istediğim şeylere karışmaya çalıştıklarında siz karışmayın öyle olacak dedi yani benim istediğim şekilde onlarda sustular her seferinde ama ben hala onun evlendikten sonra değişip beni ezdirmeyeceğine güvenemiyorum burda okuyoruz evlendikten sonra aileye olan düşkünlüğü ailesi yüzünden eşine baskı yapanları nasıl 3 ayda güvenebilirsin ?? ileride çok sorunlar yaşarsınız eşiniz hep ailesi ile sizin aranızda kalır ve bir süre sonra ailesini seçer onları dinler

Hemen kestirip atmamalı mıyım? Gözlemek için sabretmeli miyim?

Ben de açığım elimden de 10 ay büyüğüm 1 yaş de işte, ama benim kv kapansam belki hoşuna gider ama ille kapan tribi yapmaz sever süsü püsü gösterişi, eşim arkamda durur ama dedigim gibi ben 9 sene flört ettim

ilmek ilmek kafama takılan herseyi sordum ikna oldum ya nasip diyemiyorum ben

Yaşım itibari ile 9 sene bekleyemem :)) Çok da tanıyorum diyemem. Daha 3 ay oldu.

3 ay tanımak için çok erken bir zaman,arkadaşlığınıza biraz daha devam edin tanımaya çalışın birbirinizi.
Aile konusuna gelince,madem kapalılarmış ilerde sorun yaratmayacakları ne malum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…