Bunlarda gıdım gıdım yazıyorlar anacım ben de çocuk ses çıkarmıyor sandımher haliyle sevmemiş ki, düğünde dekolte görmüş ilerde kapanmanı isteyebilirim demiş
Emin misin ? ailesine tek kelime ettirmediğine...?
burda çarşaf çarşaf açılan konularının nedeni ne o zaman
o konular ikimizle alakalı ve ailesi o yokken bana karışıyorlar o yokken tavır alıyorlar yani ailesine karıştırmazdı gerçekten
Merhabalar,
Ben işitme engelliyim. 28 yaşındayım. 16 yaşında iken menenjit sebebi ile işitme yetimi kaybettim. Konuşmamda bir problem yok, cihaz yardımı ile duyuyor olmama rağmen dudak okumadan konuşmaları çok anlayamıyorum. Bir kimya fabrikasında mali müşavirim. Şundan dolayı diyorum, engelime rağmen kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Çevrem tarafından çok sevilirim. Bir süredir görüştüğüm bir erkek arkadaşım var. Gerçekten çok çok iyi bir insan. Çok seviyorum, değer veriyorum kendisine. Onun da aynı şekilde bana karşı duyguları... Ancak bir şekilde ailesi tarafından istenmediğimi öğrendim. Ailesi dindar. Sanırım tesettürlü bir gelin istiyorlarmış. Ama ben sebebin kulağım olduğunu düşünüyorum. 1 yaş da büyüğüm ondan. 1 yaş büyük olmam, açık olmam, duymuyor olmam beni istenmeyen gelin konumuna soktu maalesef. Çok çok üzgünüm, böyle bir şey ilk defa başıma geldi. Daha evvel de konu açmıştım, kötü bir şekilde sözlümle ayrılmıştık 4 sene önce. Ama kulağımla ilgili değildi o mevzu. İlk defa açık olmam ya da duymuyor olmam sebebi ile hor görüldüm. Kendime gelemiyorum. Erkek arkadaşım seni kimseye ezdirmem diyor ama ailesi aşırı baskı yapıyor. Ayrılmalı mıyım? Devam mı etmeliyim? Ne yapmalıyım?
Değerli vaktinizi ayırıp, kıymetli yorumlarda bulunduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiler...
Ben ailelerin şunu istiyoruz bunu istiyoruz diyebilme haddini anlamıyorum, hayır yani sen tam hayalindeki aileye denk geldin de senin onlara uyman kaldı, mesela bana kalsa bende kayınvalidem açık olsun banka ya da öğretmen emeklisi olsun isterdim gönlümden geçen buydu ama sevdiğim adamın annesi bu,ben bu konuda nasıl bişey yapamazsam ailenin de oglumuzun sevdiği kız bu deyip kabullenmesi lazım
Seninkisi fazlaymış biraz bence:)asla seni ezdirmeyeceğine eminsen dene ama adamı ne kadar tanıyosun ki, ben 9 senede ikna oldum misal evlenmeye
Üzülme sakın,ileride büyük sorun yaşayacağına şimdiden bu gidişe karşı daha mantıklı karar vermen lazım..
Seninkisi fazlaymış biraz bence:)
Çok zor şeyler yaşamışsınız. İnsanın gücüne gidiyor hor görülmek. En azından enişte destek olmuş size. İnşallah çok mutlu olursunuz.bizimkilerin öyle bi dönüş yapacağını sanmıyorum :) arkadaşınız şanslıymış.
biz 6,5 sene ilişkiden sonra evlendik eşimle 3,5 yıldır da evliyiz.
eşim değil de ben lafını ettim bazen çünkü geçen yıl eşimin erkek kardeşi evlendi ve her şey usülüne uygun yapıldı ve şu an araları çok iyi gelinle. hani benim ne suçum vardı diye sormuşluğum oldu. ama eşim benim yanımda olduğu için çok da zorluk yaşamadım. eşimin ailesini en son geçen kurban bayramında görmüştüm mesela :)
ben halimden memnunum
hım ozaman normal canım ama helal olsun uzun zaman devam ettırebılmışsınız.17 yaşında tanıştık vaktim vardı
hım ozaman normal canım ama helal olsun uzun zaman devam ettırebılmışsınız.
iyi ama sen duyuyorsun...
Ya açık olman senin dindar olmadığını, ibadet etmediğini göstermez ki. Zaten o sözde radikal islamcılar kuranın şu emrini yerine getirmiyorsun der öte yandan dedikodu, fesatlık, pislik, hırsızlık, hak yemek her şeyi yapar. Yani o insanları tanımıyorum ama her sakallı deden olmadığı giib her dindar gördüğün de doğru olmayabilir. Kırılgan olabilir, ailesine kırılıp kırılıp uzaklaşa dabilir. zira burda problem çıkartan sen değilsin sen onu kırmıyorsun. Karşına alıp iyice konuş bundan çekniyorum, bunu düşünüyorum diye sana söz verebiliyorsa ve bugüne kadar verdiği sözleri tuttuysa devam et. 1 yaş olayı tamamen senin zihninde toplum böyle kalıplaşmasa kim takardı ki bu mevzuyu?
sevgiliyken ne kafama takılsa sorardım ben sorduğum şeyleri de gerçek hayatta gözlemler tik atardım, cok detaycıyım çok p da iyi değil
kapalı gelin istemelerine neden inanmıyorsun ki...bazı aileler kapalı bazı aileler açık gelin ister...hoş gelin seçme hakkına sahip deiller ama..karışıyorlar işte...
bence biraz zaman ver sevgilini ve ailesinin tepkilerini gözlemle..baktın sana ters geliyor bırak gitsin..bu dünyada senden kıymetli deiller...