sadece bizim toplumumuzda var sanırım ailelerin bu kadar ilişkilere burnunu sokması.
üzülme. hayırlısı de hayırlısı olsun...
Emin misin ? ailesine tek kelime ettirmediğine...?
burda çarşaf çarşaf açılan konularının nedeni ne o zaman
Gerçekten gönül insanıymışne demek sırt dekoltesini görüp ilerde kapanmanı isteyebilirim demek?!!
hem de 3 ayda
sende belki dövmeli ,peercingli istiyorsun ilerde onu ne olacak..
Ailesini geçtim kendisi sorunlu.
bence hayır gelmez bu insandan...
Ahh gec kaldım:))) benım eşim yay:) ama kardeşim yengec gercekten erkeklerde iyi bir burc bencedeteşekkür ederim
bu konuda yengeç burcu erkeği öneririm
beni mde başıma gelmişti. istenmiyorsan zor günler seni bekliyor. eşin yanında olsa da olmasa da.. başkalarının senin hakkında söyledikleri şeyleri duyunca kaldırabilecek misin. herşeye rağmen eşim önemli diğer herkese kulağımı kapatayım diyebilecek misin. benim için o sakat çocugu olmaz dediklerini hala unutamıyorum. evet şimdi seviyorlar. ama laf 1 kere ağızdan çıkıyor. gönül yarası tokattan daha büyük bazen.
ben güçlüyüm ve bu yola baş koydum eşimle herşeyi aşarız diyorsan başla. ben kendi adıma mücadelemi verdim. herkesin gönlünü kazandım ama çok yorulup da yıprandım. yinede hiçbirşey için pişman değilim sözlüm her şeye değer
bılemıyorum
ısıtme cıhazı ve dudak okumayla zaten ınsanlarla ıletısım kurabılıyormussunuz
ama bundan sonrası aılenın ne sebeble olursa olsun ıstemedıgını bılerek henuz devam etmek cesaret ıster
bıraz bekle
2-3 ay
hala aıle fıkırlerınde net ıse erkek arkadasında ıkna edemıyorsa ayrılmalısın bana gore
Bu işler belli olmaz . Seni istemeyenler bir gün çok daha ağır hastalıklar geçirebilirler . Allah akıl fikir versin bu insanlara. Bence uzak dur.
Seni açık olduğun için istemiyolar beni de Kürt olduğum için istememişlerdi. Ne oldu?
Çektik kredileri arkadaş,eş,dost düğün dernek kurduk evlendik..
Düğünüme de gelmediler. Sadece babası son dakika kararıyla düğüne katılıp gitti :)
Neyse hasılı aramız iyi ailesiyle sevdik birbirimizi.
Yalnız senin durumun farklı benim ırkımı değiştirmek mümkün değil ama seni kapatmak mümkün. Uğraşabilirler yani.
merhaba bende işitme engelliyim bu forumda işitme engelli biriyle karşılamak çok güzel.
bende yaşadım senin gibi istenmeyen olmak ama birakmişim onu beni olduğu gibi kabul eden biriyle evlendim. 9 aydir evliyim. şimdi de hamileyim. bende tesettürlüyüm evlendikten sora kapandim.. sen sonrada işitme olduğu için daha net konuşuyorsundur ben 1,5 yaşinda geçirdim hastalığı. evlenecegi cocuk seni olduğu gibi kabul etmeli. normalsin zaten. :)
birbirinizi seviyorsanız ailenin pek önemi yok bence. Hangimiz dört dörtlük istenen geliniz kiKaynanalara sormak lazım oğullarına kimleri layık gördü kimleri düşündüde biz kaptık
bu ailesi çok mutaassıp olupta açık kızlara yanaşan erkekleri hiç anlamıyorum.
en sonunda ya ayrılıyorlar ya da karşısındaki kişiye kapanması için psikolojik baskı yapıyorlar.
aileni sen tanıyorsun be adam. eee ailenin sözünden de çıkamıyorsun o zaman elin kızının günahına girmek neden.
merhaba canım kulağının duymaması allahtandır kulagın duymamasını sen seçmedin hatalıklar engeller hep allahtandır madem inançlı insanlar seni neden istemiyorlar bunun allahın taktiri oldugunu bilmiyorlarmı ilerde onların başınada buyuk bir hastalıgın gelmeyeceginin garantisinimi vermiş erkek tarafı bence konuştugun erkek hernekadar seni korurum desede evlendikten sonra pişman olup ailesine dönebilir bunun örneklerini gördüm çünki erkek arkadaşına biraz zaman ve tanı onu. Bir örnek verim benim kuzenimin başına geldi kuzenim universitede bir kızla tanışmış kalbinde sorun varmış ve devamlı ilaç alıyo tabii erkegin annesi evlenirseniz ilerde bu cocuguna bakamaz hasta dedi ,kızlar erkegi anne ayırdı sonra noldu biliyomusun kuzenim biri ile evlendi karsınıda dogumda kaybetti karısı kalbi durmuş dogumda sonuç olarak seni istemeyebilirler kulagından dolayı ama ilerde seçecekleri gelininde hasta olmayagı garantimi
Bir mesleği beğenmemekle dini sebeplerden karşı çıkmak veya işitme engeline bahane bulmak aynı şey değil ne yazık ki. Hele kapalı gelin istiyorlarsa, erkek arkadaşın bu kişilerin yetiştirdiği bir insan sonunda. Mutlaka ileride giyim kuşamın sorun edilecektir. Uzun kollu giy, uzun etek giy, pantolon giyme, dar giyme, neden dayımın elini sıktın, çok sesli güldün, babamın yanında ayak ayak üstüne atma, vs. Sen anladın ne demek istediğimi. Engelin konusunda (ki benim gözümde engel bile değil) fikirleri değişebilir. Ama tesettürlü olmaman konusunda asla değişmeyecektir. Ben ender Türk erkeğinin bu konuda karısını ezdirmemeyi başarabileceğine inanıyorum. Seni ezdirmese bile devamlı bir huzursuzluk olacak. O tabii sana şimdi ezdirmem diyecek. Lafla peynir gemisi yürümüyor. İyice bir tanı bakalım, davranışlarıyla seni ikna edecek mi?İş arkadaşımı da istememişler sırf tiyatrocu diye. Tiyatrocudan gelin olmaz demişler. Senin yaptığın yemeği yemem, sofrana oturmam demiş kayınpederi. Şimdi çok pişmanmışlar. Af diliyorlarmış sürekli. Bilmiyorum ki. Siz de çok zor şeyler yaşamışsınız. Eşinizle gergin olduğunuzda bu konunun lafını etti mi hiç? Ya başa kakma durumu olursa
Daha ilişkinin başında böyle davranan bir ailenin çocuğu ile ne kadar mutlu olabilirsin bilmiyorum.
Hakkında hayırlısı olsun.
inanmiyorum! Türkiye bu konuda kendini hic gelistirememis. Benim abim iki kulagindanda agir duyuyor. Her izine geldigimizde ona herkes böyle bakardi :
Olamaz böyle birsey ya! Ayrica istenmedigin yerde kalma! Sen daha iyilerine layiksin!!! Bu zoruklari hic kimse icin göze alma...
dagdan inmis ayilar...
Dindar konusu zaaaaten sacma ... herkesin dini ve inanci kendinedir... ama buda ne kadar cahil insanlar oldugunu gösteriyor. Öküzler... Sinirlerim bozuldu resmen ya
Kulaginizdan oldugunu zannetmiyorum ben..
Bazi aileler "cok dindar" ya acik gelin istemiyorlar.
Yani tesetturlu olmamanizi daha cok problem etmislerdir..
Aksi ise zaten hic uzulmeyin cunku bir sure sonra bakislarindan rahatsiz olurdunuz...
Bu arada cok gecmis olsun hersey Allahtan.
Türkiye'nin bu konularda ilerleyeceğini düşünmüyorum. Uzaylı görüyorlar ona bakıyorlar sanki. Kör cahil insanlardan çok sıkıldım.
Devam et hiç bir şey sevdiğin kişinin; sana değer vermesinden, arkanda olmasından önemli değil tabi ki bir sorun hani bir söz vardır evlilik iki kişiyi kapsamıyor ailelerde işin içinde diye ama şu hayata bir kere geliyoruz ve sevdiğin kişiyi kaybetmek, bu kadar değer verirken yarı yolda bırakmaktan daha kötü olamaz. Zamanla herkes farkına varır sen sevgini saygını gösterdikten sonra o kişilerde eğer insani düşüncelere sahiplerse ağızlarını bile açmaz bazı konularda.
'Belki ileride kapanmanı isteyebilirim' sözünü bir kere duyduysan artık ileriye dönük bir şüphen kalmamış olmalı. Senin işitmen yerine gelse bile bu adamın kocan olunca senden ne bekleyeceği belli oldu.Yok net duymadım. Sadece beni sırt dekoltesi ile kardeşimin düğününde izleyen adamın ailesinin yanına gidip geldikten sonra kapanmayı düşünüyor musun, belki ilerde kapanmanı isteyebilirim demesi böyle düşünmeme sebep oldu. Onu sıkıştırdığımda evet kapalı istiyorlar dedi. Bence kapalı olmamam değil bu öyle defaten ayrıl ayrıl diye seni aramayı gerektirecek problem değil dedim. Sebep kulağım dimi dedim. Evet demedi ama hayır da demedi.