istenmiyor olmak...

benim 1,5 senelik nişanlım var ailesine tek bir kelime ettirmedi ilişkime ya da benim istediğim şeylere karışmaya çalıştıklarında siz karışmayın öyle olacak dedi yani benim istediğim şekilde onlarda sustular her seferinde ama ben hala onun evlendikten sonra değişip beni ezdirmeyeceğine güvenemiyorum burda okuyoruz evlendikten sonra aileye olan düşkünlüğü ailesi yüzünden eşine baskı yapanları nasıl 3 ayda güvenebilirsin ?? ileride çok sorunlar yaşarsınız eşiniz hep ailesi ile sizin aranızda kalır ve bir süre sonra ailesini seçer onları dinler

Emin misin ? ailesine tek kelime ettirmediğine...?
burda çarşaf çarşaf açılan konularının nedeni ne o zaman :KK14:

Yok net duymadım. Sadece beni sırt dekoltesi ile kardeşimin düğününde izleyen adamın ailesinin yanına gidip geldikten sonra kapanmayı düşünüyor musun, belki ilerde kapanmanı isteyebilirim demesi böyle düşünmeme sebep oldu. Onu sıkıştırdığımda evet kapalı istiyorlar dedi. Bence kapalı olmamam değil bu öyle defaten ayrıl ayrıl diye seni aramayı gerektirecek problem değil dedim. Sebep kulağım dimi dedim. Evet demedi ama hayır da demedi.

Gerçekten gönül insanıymış :KK20: ne demek sırt dekoltesini görüp ilerde kapanmanı isteyebilirim demek?!!
hem de 3 ayda :KK47:

sende belki dövmeli ,peercingli istiyorsun ilerde onu ne olacak..
Ailesini geçtim kendisi sorunlu.
bence hayır gelmez bu insandan...

Son düzenleme:
beni mde başıma gelmişti. istenmiyorsan zor günler seni bekliyor. eşin yanında olsa da olmasa da.. başkalarının senin hakkında söyledikleri şeyleri duyunca kaldırabilecek misin. herşeye rağmen eşim önemli diğer herkese kulağımı kapatayım diyebilecek misin. benim için o sakat çocugu olmaz dediklerini hala unutamıyorum. evet şimdi seviyorlar. ama laf 1 kere ağızdan çıkıyor. gönül yarası tokattan daha büyük bazen.
ben güçlüyüm ve bu yola baş koydum eşimle herşeyi aşarız diyorsan başla. ben kendi adıma mücadelemi verdim. herkesin gönlünü kazandım ama çok yorulup da yıprandım. yinede hiçbirşey için pişman değilim sözlüm her şeye değer

bılemıyorum
ısıtme cıhazı ve dudak okumayla zaten ınsanlarla ıletısım kurabılıyormussunuz
ama bundan sonrası aılenın ne sebeble olursa olsun ıstemedıgını bılerek henuz devam etmek cesaret ıster
bıraz bekle
2-3 ay
hala aıle fıkırlerınde net ıse erkek arkadasında ıkna edemıyorsa ayrılmalısın bana gore

Bu işler belli olmaz . Seni istemeyenler bir gün çok daha ağır hastalıklar geçirebilirler . Allah akıl fikir versin bu insanlara. Bence uzak dur.

Seni açık olduğun için istemiyolar beni de Kürt olduğum için istememişlerdi. Ne oldu?
Çektik kredileri arkadaş,eş,dost düğün dernek kurduk evlendik..
Düğünüme de gelmediler. Sadece babası son dakika kararıyla düğüne katılıp gitti :)
Neyse hasılı aramız iyi ailesiyle sevdik birbirimizi.
Yalnız senin durumun farklı benim ırkımı değiştirmek mümkün değil ama seni kapatmak mümkün. Uğraşabilirler yani.

merhaba bende işitme engelliyim bu forumda işitme engelli biriyle karşılamak çok güzel.
bende yaşadım senin gibi istenmeyen olmak ama birakmişim onu beni olduğu gibi kabul eden biriyle evlendim. 9 aydir evliyim. şimdi de hamileyim. bende tesettürlüyüm evlendikten sora kapandim.. sen sonrada işitme olduğu için daha net konuşuyorsundur ben 1,5 yaşinda geçirdim hastalığı. evlenecegi cocuk seni olduğu gibi kabul etmeli. normalsin zaten. :)

birbirinizi seviyorsanız ailenin pek önemi yok bence. Hangimiz dört dörtlük istenen geliniz ki :KK71: Kaynanalara sormak lazım oğullarına kimleri layık gördü kimleri düşündüde biz kaptık

burada sevgilinin duruşu önemli
ben de istenmeyen bir gelinim. nedeni ne bilmiyorum hala :) nedensizce de istemeyebilirlerdi yani.
ama eşim daha sevgiliyken kimseye laf ettirmedi
seviyorum dedi arkasında da durdu
onlar da karşılığında istemeye de gelmediler nişN düğün vs de yapmadılar
çok da umrumda olmadı benim de :)
şimdi ben pek görüşmüyorum
ama eğer sevgilin mırın kırın yaparsa olmaz
böyle durumlarda taraflardan biri kırılacak başka çare yok
ortayol bulunamıyor pek.
Ayy cok pardon, daha dun aksam bu sebepten erkek arkadasimla kavga ettim..
Biz yurtdisindayiz sevgilim istenmeyen damat bana diyor biz gelmicez oraya istemeye, siz istanbula geleceksiniz orda tanisma isteme olacak.
Hangi kiz ailesi erkegin ayagina gider ki yaaa hele kizini vermek istemiyorlarsa..
Boyle sacmalik mi olur vize yuzunden anasini babasini getiremezmiss(ki vize cikiyor yani ama zor geliyormus beyfendiye ugrasmak)...
Dedim annemin gonulsuz oldugunun farkindasin dimi ikna olmadan kalkar gelir mi sence diyorum yokkk..
Annesi fln da pek gonulsuz zaten..
Nisan yapalim diyor kadin ama gidip isteyelim demiyorlar..
Ne bekliyorlar anlamadim benim ailem kendi kendine razi gelsin toplayip kaldirsinlar beni dunden razi gibi hadi nisan yapcaz diyip cumbur cemaat benimkinin memleketine mi gidilsin istiyorlar..
Valla en sonunda kizdim dedim gelmeyin hic bir sey istemiyorum kilinizi bile kipirdatmayin dedim yattim uyudum..

inanmiyorum! Türkiye bu konuda kendini hic gelistirememis. Benim abim iki kulagindanda agir duyuyor. Her izine geldigimizde ona herkes böyle bakardi : :KK57:
Olamaz böyle birsey ya! Ayrica istenmedigin yerde kalma! Sen daha iyilerine layiksin!!! Bu zoruklari hic kimse icin göze alma...
dagdan inmis ayilar... :mad:

Dindar konusu zaaaaten sacma ... herkesin dini ve inanci kendinedir... ama buda ne kadar cahil insanlar oldugunu gösteriyor. Öküzler... Sinirlerim bozuldu resmen ya :KK67:

Kulaginizdan oldugunu zannetmiyorum ben..
Bazi aileler "cok dindar" ya acik gelin istemiyorlar.
Yani tesetturlu olmamanizi daha cok problem etmislerdir..
Aksi ise zaten hic uzulmeyin cunku bir sure sonra bakislarindan rahatsiz olurdunuz...
Bu arada cok gecmis olsun hersey Allahtan.

Merhabalar,

Ben işitme engelliyim. 28 yaşındayım. 16 yaşında iken menenjit sebebi ile işitme yetimi kaybettim. Konuşmamda bir problem yok, cihaz yardımı ile duyuyor olmama rağmen dudak okumadan konuşmaları çok anlayamıyorum. Bir kimya fabrikasında mali müşavirim. Şundan dolayı diyorum, engelime rağmen kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Çevrem tarafından çok sevilirim. Bir süredir görüştüğüm bir erkek arkadaşım var. Gerçekten çok çok iyi bir insan. Çok seviyorum, değer veriyorum kendisine. Onun da aynı şekilde bana karşı duyguları... Ancak bir şekilde ailesi tarafından istenmediğimi öğrendim. Ailesi dindar. Sanırım tesettürlü bir gelin istiyorlarmış. Ama ben sebebin kulağım olduğunu düşünüyorum. 1 yaş da büyüğüm ondan. 1 yaş büyük olmam, açık olmam, duymuyor olmam beni istenmeyen gelin konumuna soktu maalesef. Çok çok üzgünüm, böyle bir şey ilk defa başıma geldi. Daha evvel de konu açmıştım, kötü bir şekilde sözlümle ayrılmıştık 4 sene önce. Ama kulağımla ilgili değildi o mevzu. İlk defa açık olmam ya da duymuyor olmam sebebi ile hor görüldüm. Kendime gelemiyorum. Erkek arkadaşım seni kimseye ezdirmem diyor ama ailesi aşırı baskı yapıyor. Ayrılmalı mıyım? Devam mı etmeliyim? Ne yapmalıyım? :KK43:

Değerli vaktinizi ayırıp, kıymetli yorumlarda bulunduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.

Sevgiler...
Devam et hiç bir şey sevdiğin kişinin; sana değer vermesinden, arkanda olmasından önemli değil tabi ki bir sorun hani bir söz vardır evlilik iki kişiyi kapsamıyor ailelerde işin içinde diye ama şu hayata bir kere geliyoruz ve sevdiğin kişiyi kaybetmek, bu kadar değer verirken yarı yolda bırakmaktan daha kötü olamaz. Zamanla herkes farkına varır sen sevgini saygını gösterdikten sonra o kişilerde eğer insani düşüncelere sahiplerse ağızlarını bile açmaz bazı konularda.

devam etme kararı alırsan zor bi süreç seni bekliyor olacak.
seni kimseye ezdirmem dese de aileler malesef çok etkiliyor.
bir süre gözlemle ne olur ne olmaz bi bak.

Su aşırı dindarım mutaassıpım diye gecinen ailelerde neler olup bittiginide cok sahit olduk. Dinimiz hosgörü dini degil miydi hani?
Acik olsan nolur kapali olsan nolur herkesin kendi tercihi. Bence bu aile sorunlu sebepsiz hicbir seyi begenmeyen her seye kusur ariyan tipler. Kulaginiz duysa bu sefer baska bahaneler bulurlardi.
3 ay evlenmeyi dusunmek icin cook kisa bir sure belki anlasamayacaksiniz iliskiniz ciddiyete dökülmeyecek.
Simdiden cok dert etmeyin bence o aşamaya geldiginizde ailesinin tavrini sorgularsiniz.

Sevgilin seni sevmiş her halinle kabul etmiş
ben ne hafızlar imamlar tanıyorum gelinleri açık
bu problem olamaz
sevdiğine güveniyorsan istenmiyorum deyip ayrılma

ben artık ,asla öyle yaptırmam böyle söyletmem vs gibi sözcükleri kullnan insanların söylediklerinin tam tersini yaptıklarını gördüm . asla kelimesi büyük konuşmaya giriyor benim için 3 ay kısa bir süre birini tanımak için gerçi 30 yıl geçsede birini yine tam tanıyamıyorsun

aile evlilikte en önemli unsur (tercübem ).

eğer dindarlarsa kalk rahatsızlığının Allah dan sana bı hedıye olduğunu bilip oğlu kabul ediyorsa onlarında kabul etmesi lazım eğer kabul edilmiyorsan yol ver gitsin gidene güle güle gelene hoş geldin de

Yok net duymadım. Sadece beni sırt dekoltesi ile kardeşimin düğününde izleyen adamın ailesinin yanına gidip geldikten sonra kapanmayı düşünüyor musun, belki ilerde kapanmanı isteyebilirim demesi böyle düşünmeme sebep oldu. Onu sıkıştırdığımda evet kapalı istiyorlar dedi. Bence kapalı olmamam değil bu öyle defaten ayrıl ayrıl diye seni aramayı gerektirecek problem değil dedim. Sebep kulağım dimi dedim. Evet demedi ama hayır da demedi.

bknz ilgili yorum

X