- 12 Haziran 2009
- 3.935
- 4.319
- 158
- Konu Sahibi Lazkizii54
-
Diyorum ki sen madde kullandığını beraber olurken biliyordun şimdi aldırma fikrini kabullenmek için buna sığınma diyorumTa
Yatağına almak kötü ni tabir değil dimi,bende mi sana öyle söyleyeyim peki sen ne hissedersin. Bak ablacım,bu çocuğu benden çok düşünemezsin eski konularıma baktıysan aldırmak istemediğimi çok düşündüğümü görürsün ama bu çocuk madde kullanan bi babanın evladı olacak,belki evladına da kıyacak dövecek bu adam,18 günlük bebeğini duvardan duvara vuran insanlar var bu ülkede ben bu bebeğimin böyle olmasını istemiyoeum. Hiç bir kadın güle oynaya zevk için bebeğini aldırmaz.
Önceden madde kullandığını biliyordum ama nadiren kullanıyordu ben sakaryada okuyorum o istanbulda dolayısıyla bu kadar ilerlediğini farkedemedim ha geldiğimde de normaldi sadece zora gelince kendini iyice maddeye verdi hepsi bu.Diyorum ki sen madde kullandığını beraber olurken biliyordun şimdi aldırma fikrini kabullenmek için buna sığınma diyorum
Yatağıma aldığın adam tabiri bana göre argo değil öyle düşünüyorsan birliktelik yaşadığın diye de düşünebilirsin banada diyebilirsin sorun yok
Şaka gibi gerçekten...koca yok aile yok meslek yok ama doğur...kafayı yemiş hepsi
Bu psikolojiyi atlattıktan sonra gayet de hayatina dönüp yeniden başlayabilir herşeye...ama bebekle su durumda zor
40 gün önce oldum korkacak birşey yok anestezi altında olabilirsin kürtajı psikolojik açıdan ki öyle olmanı öneririm 1 2 hafta lekenme kanama olabilir kişiye göre değişken bir durum ilerisi içinde bir sıkıntı yaşamazsın tekrar gebe kalmayı engelleyen bir durum değil kürtaj hakkında hayırlısı olsun.Dün açtığım konuda konuştuğum insanların ve benden büyük ablaların hanımların tavsiyelerini dinleyip nişanlımdan ayrılıp bebeğime kıyıp hayatıma sil baştan devam etmeye,okulumu okumaya karar verdim. Kürtaj süreci nasıl işliyor acaba bilgisi olan var mı? Ve ileride gebe kalmamı engeller mi? Ve psikolojik olarak şuan çok bitiğim,nasıl toparlayabilirim?
Iste bu da sana ders olsun...bu tur insanlardan kac olur mu?Önceden madde kullandığını biliyordum ama nadiren kullanıyordu ben sakaryada okuyorum o istanbulda dolayısıyla bu kadar ilerlediğini farkedemedim ha geldiğimde de normaldi sadece zora gelince kendini iyice maddeye verdi hepsi bu.
Kürtaj eskisi gibi kazıyarak yapılmıyor artık.vakumla alınıyor.ama iyi bir doktora gitmen de onemli.işini temiz yapan bi doktor olursa,sende kurtajdan sonra hijyen kurallarina dikkat edersen antibiyotiklerini duzenli kullanirsan sıkıntı olmaz.enfeksiyon kapmaman cok onemli.birdaha önlemlerini al mutlaka.yapılan her kurtajda rahim biraz zarar görür.ve bu ust üste tekrarlarsa ilerde rahimde yapisiklik dahi olabilir.hamile kalman cok zorlaşır.bundan sonra mutlaka korun.Kürtaj süreci nasıl işliyor acaba bilgisi olan var mı? Ve ileride gebe kalmamı engeller mi?
“Ahlak bekçisi değilim ama...” cümlesi nasıl ama?Bu ne biçim bi konuşmadır ya "Yatağa almak" filan ne biçim bir üslup?
Konuda bilgim yok ama şunu diyeceğim birazdan yapma etme diyecekler ama o insanlar çektiğin hiçbir sıkıntıda yanında olmayacak çocuğuna bir şey almak isteyip durumun yok diye üzüldüğünde yanında olmayacak mesleksizsin diye koca eline bakarsan şiddet şu bu durumunda kimse sana evini açamaz bu yüzden yargılayanları takma allah rızkını verir yapma etme diyecekler ama inan öyle olsaydı açlıktan ölen bebekler aileler olmazdı çalışıp çabalamayana havadan para gelmez asla bu yükü kaldıramayacaksan en dogrusu bu sadece şunu merak ediyorum abin baban seninle aynı masada bile oturmuyordu onlar ne diyor bu duruma destek olacaklar miDün açtığım konuda konuştuğum insanların ve benden büyük ablaların hanımların tavsiyelerini dinleyip nişanlımdan ayrılıp bebeğime kıyıp hayatıma sil baştan devam etmeye,okulumu okumaya karar verdim. Kürtaj süreci nasıl işliyor acaba bilgisi olan var mı? Ve ileride gebe kalmamı engeller mi? Ve psikolojik olarak şuan çok bitiğim,nasıl toparlayabilirim?
Herkes işine geldiği kadarını görüp geri kalanına göz kapatıyor malesef. Bende istemiyorum böyle olmasını ama işte.Konu sahibi, sen kimseye aldırma. Kararını vermişsin bunun için kimseyi ikna etmek zorunda da hissetme kendini, hayat senin günah senin. Kimse kimseye ahlak bekçiliği yapmasın. 19 yaşında ailesi arkasında durmayan işi mesleği olmayan bir kızın tek başına çocuk doğurup ona bakması falan klavye başında yorum yazmak gibi kolay bir iş değil.
Annem sözcü olarak aramızda gidip geliyor,babam da kıyma fikrime ortak ama annemle daha rahat konuşuyoruz,annem diyor ki eğer aldırırsan hayatına yeniden başlarsın kızgınlık 1-2 yıla geçer ama eğer yine burnunun dikine gidip doğurucan dersen sen bilirsin gidersin koca evine bakarsın nasılmış diye,aşağılanırsın dedi. Bana da mantıklı geldi açıkçası ben aldırsam bebeğimi hayata yeniden başlama fırsatım kendimi affettirme fırsatım var ailem beni evden atmadı ona şükrediyorum onlarda bu durumu düzeltmemi istiyorlar.Konuda bilgim yok ama şunu diyeceğim birazdan yapma etme diyecekler ama o insanlar çektiğin hiçbir sıkıntıda yanında olmayacak çocuğuna bir şey almak isteyip durumun yok diye üzüldüğünde yanında olmayacak mesleksizsin diye koca eline bakarsan şiddet şu bu durumunda kimse sana evini açamaz bu yüzden yargılayanları takma allah rızkını verir yapma etme diyecekler ama inan öyle olsaydı açlıktan ölen bebekler aileler olmazdı çalışıp çabalamayana havadan para gelmez asla bu yükü kaldıramayacaksan en dogrusu bu sadece şunu merak ediyorum abin baban seninle aynı masada bile oturmuyordu onlar ne diyor bu duruma destek olacaklar mi
Konuda bilgim yok ama şunu diyeceğim birazdan yapma etme diyecekler ama o insanlar çektiğin hiçbir sıkıntıda yanında olmayacak çocuğuna bir şey almak isteyip durumun yok diye üzüldüğünde yanında olmayacak mesleksizsin diye koca eline bakarsan şiddet şu bu durumunda kimse sana evini açamaz bu yüzden yargılayanları takma allah rızkını verir yapma etme diyecekler ama inan öyle olsaydı açlıktan ölen bebekler aileler olmazdı çalışıp çabalamayana havadan para gelmez asla bu yükü kaldıramayacaksan en dogrusu bu sadece şunu merak ediyorum abin baban seninle aynı masada bile oturmuyordu onlar ne diyor bu duruma destek olacaklar mi
Bende istemem birinin yaşam hakkını elinden almayı ona kıymayı hele bu bebekse hee gördüğüm bebeğe hayranlıkla bakan bensem hiç istemem ama bi yandan da mecburum hayat zor ve toz pembe değil her zaman önüme çıkacak bu yaptığım hatayı telafi etmezsem belki de ailem benimle hiç görüşmeyecek herşey daha kötü olacakBu kürtaj konularında insanlar neden bu kadar birbirine düşüyor anlamıyorum.
10 haftayı geçmediği sürece başka çaresi olmayan insanların başvurduğu bir şey sonuçta.
Burada kadının hayatı daha susam tanesi kadar olan embriyonun hayatından daha mühim diye düşünüyorum.
Herkes öyle hamile kalınca birden ulvi duygularla dolmuyor arkadaşlar. İstenmeyen ya da üstesinden gelinemeyecek bir gebelik var ise daha hayatının baharındaki şu genç kızın hayatı alt üst mü olsun?
Kim ister ki ben istediğimi yapayım sonra gidip kürtaj olayım diye? (Bazı alışkanlık haline getirmiş küçük azınlığı hariç tutuyorum)
Zaten zor bir karar olmalı. Ama biraz da gerçekçi olun.
Şurada bizbizeyiz ve çoğunluğun evlilik dışı sahip olunan çocukları geç, boşanmış çocuklu kadınlara bile nasıl baktığını hepimiz biliyoruz. Şimdi bu kız tek başına bişeyler yapmaya çalışsa kurtlar sofrasında rahat bırakırlar mı sanıyorsunuz?
Napsın şimdi okulu falan bırakıp kadın sığınma evine mi gitsin? Ailesi istemeyiz demiş, e sevgilisi de istemem demiş. Bi düşüncesizlik, bir cahillik, bir ihmal bir kadın ve bir çocuğun hayatını mı mahvetsin?
Bu da bir hayat dersi. Belki ölene kadar içi sızlayacaktır ama bundan sonra ne yapmaması getektiğinin dersini almış olacak.
Keşke Şartlar farklı olsa da bu gebelik oluşmadan önlemini alsaymış. Bu duruma gelmeyi kim ister ki?
Bir daha evlenmeden biriyle ilişki içerisinde bulunmayı düşünmüyorum abla ben dersimi aldım canım çok yandı bu konuda.Kürtaj eskisi gibi kazıyarak yapılmıyor artık.vakumla alınıyor.ama iyi bir doktora gitmen de onemli.işini temiz yapan bi doktor olursa,sende kurtajdan sonra hijyen kurallarina dikkat edersen antibiyotiklerini duzenli kullanirsan sıkıntı olmaz.enfeksiyon kapmaman cok onemli.birdaha önlemlerini al mutlaka.yapılan her kurtajda rahim biraz zarar görür.ve bu ust üste tekrarlarsa ilerde rahimde yapisiklik dahi olabilir.hamile kalman cok zorlaşır.bundan sonra mutlaka korun.
Ben geç oldu ama döndüm abla çok şükür. İnşallah izlerinden bi an önce kurtulurumIste bu da sana ders olsun...bu tur insanlardan kac olur mu?
Cunku bunun sonu yok...
Benimde başima geldi fark ettigim an sorgusu sualsiz cektim gittim ...asla kabul edebilecegin bisey olmasin bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?