İstenmeyen gebelik ve kürtaj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gebe kalmamda bir sorun teşkil etmediğini söylüyor doktorlar. Bakalım nasip kısmet. Yapabileceğim çok bişey yok malesef.

Çok teşekkür ederim yorumun için. Mune abkaya yazacağım şimdi.
Konuyu kapatıyorum, sanırım topikte haddi aşan yorumlar da olmuş, konu sahibesi daha küçük, ama çocuk yapacak kadar büyümüş dediğinizi duyar gibiyim, evet haklısınız gençler arkasında duramayacakları işlere kalkıştığında sizler kadar kızıyorum ama bu onlara hakaret, beddua etme hakkı vermez hiçbirimize.

Eleştiriler çok daha düzgün bir dille söylenebilir, bu çocukları linç edince elimize hiçbirşey geçmeyecek, doğruyu anlatıp iyiliğe sevk etmek yerine onları aşağılayıcı üslupla yargıladığınız sürece yanlışına yanlış katan gençler çoğalacak, yargılamayın bir abla bir anne şefkatiyle anlatın.

Taşladığınız her çocuğu kendi çocuğunuz gibi görmek zor olmamalı.

Bu arada çoğu kürtaj konusunda yazdığımı da yazayım, siz burada bir bebek kürtaj esnasında nasıl alınıyor anlatıyorsunuz ya, bebeğini kalbi durduğu vb sebeplerden aldırmak zorunda kalan bir çok kadını nasıl yaraladığınızı biliyor musunuz? Bilmiyorsunuz, hayatım boyunca hiç bebeğimi aldırmak zorunda kalmadım, kürtajın psikolojik çöküntüsünü yaşamadım ama anlattıklarınız benim bile içime oturdu, konu sahibesini korkutup ders vermeye çalışırken istemeyerek bebeğinden kopmak zorunda kalan annelerin içini yakıyorsunuz.

15 günlük bir gebelik yaşıyorum 3 çocuğum var be en küçüğü 2 yaşında en büyüğü altı istemiyorum tekrar çocuk olmasını geç döllenme olmuş kendim bir çok korunma yöntemi denedim spiral yara yaptı doktor kullanamazsın dedi ilacı da ben içemedim emzirdiğim için eşim de kendi korunuyordu nasıl oldu bilmiyorum hemde adet olacağım tarihten bir gün önce oldu 16 gündür adet olmayınca test yaptım evde bir çizgi çok silik çıktı diğeri net hemen doktora gittim bakıldığında kese yok dedi kan da da düşük değer çıktı Ama pozitif ağladım doktor tamam dedi kese oluşsun sonlandırırız ama o zaman geç olmaz mı ben çok erkenken bitsin kanama şeklinde olsun istiyorum geç bir tarih veriyorlar bu günahtan kaçışım yok bari yolun başında kurtulayım bana yardım edin

Ben kürtaj düşündüğün için seni suçlayanlar dan değilim yalnız 20 yaşında uyuşturucu kullanan biri ile nasıl nisanlanabildin nasıl bu kadar ileri ilişkiye girdin kendine acimadin mi ailen kabul etse evlenecekllsin yani öylemi? Herşey dogurmakla bitmiyo ki böyle bir adam baba yapılır mı aklın yok mu senin o istese bile senin evlennemen lazım

Yeni konu açmalısınız.

Cinayet değil mi peki

Cinayet değil mi peki
Cinayet olsa devletler belli bir haftaya kadar yasal olarak sağlık sorunu olmadan kürtaj olma hakkını tanır mı? Yasal olan bir şeye suçmuş gibi davranmayın lütfen.

Vicdani boyutu herkesin kendisini bağlar. Kadının hayatı mahvolacağına kürtaj olup kurtulsun. Daha bir bezelye tanesi kadar bile olmayan fetüsleri 20 küsür yaşında yaşamış bir hayatı ailesi arkadaşları olan kadının hayatından daha kıymetli görmeyi bıraktıkları zaman düzelecek birçok şey.

Edit:Konu da hortlamış yine. Kapatıldığına dair mune’nin mesajları duran bu konular nasıl geri açılıyor ben hâlâ anlayamadım.

Konuya mesajlari okumadim ama eminim ki duyar aksanlar toplanmistir. Klasik cunku ama bizim olmuyo sen nasil olur oldurursun katilciler, ama cook gunahcilar toplanir her zaman bu tarz konularda.

Dunyaya getirecegin cocuga bakamayacaksan gelecegini saglayamayacaksan onu mutlu edemeyeceksen dogurma kardesim. Kimseye de kulak asma..

Cinayet değil mi peki

Bence peceteye bosalmak da cinayet, çöpe atilmasa minik bir bebecik olacak zavalli sperm hücrelerini çöpe atarak cinayet isliyorsunuz, tıpkı daha cenine bile donusmemis bir embriyoyu, hatta cogu zaman embriyo olusmamis keseyi tahliye ederken olduğu gibi.
Ama yasalar bu cinayetlere neden izin veriyor bilmiyorum, ne hukukcularin, ne tıp literatürlerini olusturanlarin kafasi bizimki kadar calismiyorsa demek

Üzülme, hayatına bak.
Okulunu oku, çok icsellestirme.
İnsan bu başına herşey gelir insanın.
Okulunu eline al.
İlerde hamile kalmamana sebep olmaz.
Önünde güzel bir hayat var.
Yolun açık olsun.

15 dk uyuyup uyanacaksın,belki biraz adet ağrısı gibi ağrın ve narkozun sersemliği olacak. Düzgün biryere gidersen gebe kalmanı engellemez kürtaj. Hiç dığum yapmadan kürtaj yaptırdım sonrada hiç sıkıntı yaşamadan iki kere hamile kalıp doğum yaptım.

Canım bnm yaşadığın şeyler ağır. Zamanında olsa sevinçten havalara uçuracak bi durum erken oldu diye
hayatını alt üstedebiliyor.
hayatın için doğru kararı sen verirsin. Kimileri aile çevre ortamları buna musaıt olur doğurur , yapan yokmu var ama kimileri ise isteSE de mecbur kalr aldırmaya. Yargılamak hiç birimizin haddı değildir. Hayatta her şey bizler içindir. Ders çıkarmalı ve daha temkinli davranmalısın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…