- 15 Aralık 2017
- 1.026
- 571
- 38
- 26
- Konu Sahibi Lazkizii54
Yorumun için çok teşekkür ederim bende öyle düşünüyorum malesef.19 yaşındaymışsın.
aldır. okulunu bitir. uyuşturucu kullanan bir insanla hayatını heba etme.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yorumun için çok teşekkür ederim bende öyle düşünüyorum malesef.19 yaşındaymışsın.
aldır. okulunu bitir. uyuşturucu kullanan bir insanla hayatını heba etme.
Okurken çıldırmam dışında iyiyim abla.. İnsanlar empati yapmayı bilmiyor malesef.Ohoooo ne birazdan’ı. Konu sahibi dört bir yandan taşlandı bile
kurtaja yasam hakkinin elinden alinmasi olarak bakiyoruz cunku. Kurtaj 10 haftaya kadar izin var o zaman sorun yok seklinde bir mantik dogru gelmiyor cunku dunyanin bir cok yerinde kurtaja 24 haftaya kadar izin var. simdi ben 23 haftalik bebegimi aldiracagimi soylesem ki yasadigim yerde yasal, burada kurtaj destekcisi olanlar bile muhtemelen katil der bana. O sebeple bu olaya yasalarla bakamayiz.Bu kürtaj konularında insanlar neden bu kadar birbirine düşüyor anlamıyorum.
10 haftayı geçmediği sürece başka çaresi olmayan insanların başvurduğu bir şey sonuçta.
Burada kadının hayatı daha susam tanesi kadar olan embriyonun hayatından daha mühim diye düşünüyorum.
Herkes öyle hamile kalınca birden ulvi duygularla dolmuyor arkadaşlar. İstenmeyen ya da üstesinden gelinemeyecek bir gebelik var ise daha hayatının baharındaki şu genç kızın hayatı alt üst mü olsun?
Kim ister ki ben istediğimi yapayım sonra gidip kürtaj olayım diye? (Bazı alışkanlık haline getirmiş küçük azınlığı hariç tutuyorum)
Zaten zor bir karar olmalı. Ama biraz da gerçekçi olun.
Şurada bizbizeyiz ve çoğunluğun evlilik dışı sahip olunan çocukları geç, boşanmış çocuklu kadınlara bile nasıl baktığını hepimiz biliyoruz. Şimdi bu kız tek başına bişeyler yapmaya çalışsa kurtlar sofrasında rahat bırakırlar mı sanıyorsunuz?
Napsın şimdi okulu falan bırakıp kadın sığınma evine mi gitsin? Ailesi istemeyiz demiş, e sevgilisi de istemem demiş. Bi düşüncesizlik, bir cahillik, bir ihmal bir kadın ve bir çocuğun hayatını mı mahvetsin?
Bu da bir hayat dersi. Belki ölene kadar içi sızlayacaktır ama bundan sonra ne yapmaması getektiğinin dersini almış olacak.
Keşke Şartlar farklı olsa da bu gebelik oluşmadan önlemini alsaymış. Bu duruma gelmeyi kim ister ki?
Kürtaj isteyip utanmadan hamilelik bilgilerini ne diye giriyorsun, öööff bıktım sizin gibilerden ya buradaki insanların duyguları ile oynayıp psikolojilerini bozuyorsunuz, sahte konular uydurup milleti birbirine düşürüyorsunuz!Dün açtığım konuda konuştuğum insanların ve benden büyük ablaların hanımların tavsiyelerini dinleyip nişanlımdan ayrılıp bebeğime kıyıp hayatıma sil baştan devam etmeye,okulumu okumaya karar verdim. Kürtaj süreci nasıl işliyor acaba bilgisi olan var mı? Ve ileride gebe kalmamı engeller mi? Ve psikolojik olarak şuan çok bitiğim,nasıl toparlayabilirim?
Bir daha evlenmeden biriyle ilişki içerisinde bulunmayı düşünmüyorum abla ben dersimi aldım canım çok yandı bu konuda.
Neden böyle bi yalan söyliyim takvimi silmemişim kusura bakma özür dilerim neden üstüme geliyorsun ki bu kadar konu sahte olsa bu kadar uğraşır mıyım karşındaki insanın psikolojisini bilmeden neden aşağılayıcı kırıcı yorum yapıyosubKürtaj isteyip utanmadan hamilelik bilgilerini ne diye giriyorsun, öööff bıktım sizin gibilerden ya buradaki insanların duyguları ile oynayıp psikolojilerini bozuyorsunuz, sahte konular uydurup milleti birbirine düşürüyorsunuz!
Bir de gereksiz detaylar Yok geri çekildi de hamile kaldım bilemem ne utanmadan hamilelik bilgilerini girmiş bir deallahım sen sabır ver bize.
Çok dikkatli olucam yorumun içinde teşekkür ederim abla çom sağol.Evet çok can yakıcı bir tecrübe olacak senin için. Lutfen çok dikkatli ol artik kendini boyle durumlar içinde bulma önlemini al.
Sen yazdıklarınla buradakilerin psikolojisini neden bozuyorsun, nasıl hamile kaldığına kadar detay vermişsin mağduriyet adı altında, kaç sayfa yazı olmuş hamilelik bileğilerini yeni mi farkettin, hangi ara girdin o bilgileri, kürtaj düşünürken mi buradakileri kürtaj diye birbirine düşürürken mi? Samimiyetsiz!Neden böyle bi yalan söyliyim takvimi silmemişim kusura bakma özür dilerim neden üstüme geliyorsun ki bu kadar konu sahte olsa bu kadar uğraşır mıyım karşındaki insanın psikolojisini bilmeden neden aşağılayıcı kırıcı yorum yapıyosub
Şaka gibiler ya gerçektenOhoooo ne birazdan’ı. Konu sahibi dört bir yandan taşlandı bile
Aileni dinle diyorum gidip elin sıkıntısını lafını çekeceğine anne babanın suratını çekAnnem sözcü olarak aramızda gidip geliyor,babam da kıyma fikrime ortak ama annemle daha rahat konuşuyoruz,annem diyor ki eğer aldırırsan hayatına yeniden başlarsın kızgınlık 1-2 yıla geçer ama eğer yine burnunun dikine gidip doğurucan dersen sen bilirsin gidersin koca evine bakarsın nasılmış diye,aşağılanırsın dedi. Bana da mantıklı geldi açıkçası ben aldırsam bebeğimi hayata yeniden başlama fırsatım kendimi affettirme fırsatım var ailem beni evden atmadı ona şükrediyorum onlarda bu durumu düzeltmemi istiyorlar.
Ben kimsenin psikolojisini bozmuyorum bu 1,beni böyle eleştiremezsin samimiyetsiz olan sensin kimseyi birbirine düşürmedim senin gibi yıkıcı insanlar yapıcı insanlara laf sokarak bu konu üzerinde ego kasıyorlar buna da acıyorum,sana ayrı acıyorum umarım benim yaşattığımı yaşamazsın evladın karşına böyle bi sorunla gelmez o zaman benim durumumu çok yii anlarsın,sorana söyledim nasıl olsu diye sordular onu okuduysan onları da okumuşsundur bir daha yorum yapmamanı rixa edicem,bu konuya benim üzerimden üstünlük taslamaya gelmişsin çok belli egonu kastıysan git artık hadi :)Sen yazdıklarınla buradakilerin psikolojisini neden bozuyorsun, nasıl hamile kaldığına kadar detay vermişsin mağduriyet adı altında, kaç sayfa yazı olmuş hamilelik bileğilerini yeni mi farkettin, hangi ara girdin o bilgileri, kürtaj düşünürken mi buradakileri kürtaj diye birbirine düşürürken mi? Samimiyetsiz!
Okuyacağım abla merak etme,sadece yaptığım hatanın nelere mal olduğunu görmem gerekiyormuş gördüm ve bir daha o hatanın yanından bile geçmemYa kızım sen ne diye burda konu açtın? Türkiyede kadınlar malesef neyin ne olduğunu, haklarını , doğruyu yanlışı ayırt edebilecek durumda değiller.
O bebek yarın öbür gün perişan olduğunda burdaki kadınlar mı gelip yardım edecek?
Herkes gitsin kv ile görümcesiyle olan sorunlarıyla ilgilensin lütfen uzaktan ahkam kesmek kadar kolayı yok bu forumda.
Sen kimseye bakma en doğrusu neyse onu yap ve hayatını eline almak için oku!
Sen kendine acı yeter de artarBen kimsenin psikolojisini bozmuyorum bu 1,beni böyle eleştiremezsin samimiyetsiz olan sensin kimseyi birbirine düşürmedim senin gibi yıkıcı insanlar yapıcı insanlara laf sokarak bu konu üzerinde ego kasıyorlar buna da acıyorum,sana ayrı acıyorum umarım benim yaşattığımı yaşamazsın evladın karşına böyle bi sorunla gelmez o zaman benim durumumu çok yii anlarsın,sorana söyledim nasıl olsu diye sordular onu okuduysan onları da okumuşsundur bir daha yorum yapmamanı rixa edicem,bu konuya benim üzerimden üstünlük taslamaya gelmişsin çok belli egonu kastıysan git artık hadi :)
Kaldırmamışım diyorum anlamak bu kadar zor olmamalı?!?!??!?!?!?!?!?₺**#-#*#*#*#Kürtaj diyorsun hamilelik bilgilerinde bebeğinizin göğüs ve karın boşluğu oluşur akciğerler tomurcuklanır yazıyor!!!! Sana nasıl bir empati kuralım
Hahaha ben kendime acımıyorun aksine yol gösterenim çok iyi niyetli insanlar çok senin gibi ego kasmaya gelen biri için mi kendime acıyacağım :)Sen kendine acı yeter de artar
İnşallah canım ablacım,teşekkür ederim güzel mesajın için. Alkah seni hep iyilerle karşılaştırsınGeçmiş olsun canım benim, inşallah bundan sonra musmutlu bir geleceğin olsun