İstenmeyen gebelik ve kürtaj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lazkizii54

Miray Ecrin ❤
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2017
1.026
571
38
26
Dün açtığım konuda konuştuğum insanların ve benden büyük ablaların hanımların tavsiyelerini dinleyip nişanlımdan ayrılıp bebeğime kıyıp hayatıma sil baştan devam etmeye,okulumu okumaya karar verdim. Kürtaj süreci nasıl işliyor acaba bilgisi olan var mı? Ve ileride gebe kalmamı engeller mi? Ve psikolojik olarak şuan çok bitiğim,nasıl toparlayabilirim?

Kürtaj için 10.haftadan önce gitmelisin Dr çağırıyo alt tarafını çıkarıyosun masaya yatıyosun damaryolu açılıyo üç saniye içinde uyumuş oluyosun 15 dk sonra uyanıyosun odaya alınıyosun yanında gece pedi götür kanaman olcak ve ağrın olcak biraz. Bu arada Kürtaj olmadan önce bişeyler Yemen yasak. İlerde gebe kalmanı engeller mi engellemez mi Allah bilir onu.

Çok haklısın ama onlarla uğraşamayacak kadar boşum bitiğim şuan. Yine de söylediklerin için tşeekkür ederim yardımcı oldun.

Teşekkür ederim sağol yorumun için.

O ne demek öyle ya cinayet değil de ne? ayet paylaşmak yasak olmasa yazardım buraya doğru olanı

Gencecik kızsın okulunu oku geleceğine bak. Evet kürtajdan sonra hamile kalırsın o yüzden lütfen ilerde korun. Ve bu konuyu kapattır çünkü psikolojini berbat ederler burda
Uzun bi süre hayatıma kimseyi almayacağım en azından 3-4 sene okulumu bitereceğim sonrası takdir ilahi. Canım bir kere yandı bir daha yakmam abla bilerek yine de yorumun işin teşekkür ederim mune ablaya söyleyip kapattırırım büyük ihtimalle konumu.

"Bebegime kiyip" diyeni de ilk defa okudum. Sen ne yaptigindan eminmisin acaba? Bunu yargilamadan söylüyorum.
Bunu yapmak istediğimden bile emin değilim ama yapmak zorundayım mecburen. Kürtajdan sonra da alıp gömeceğim öyle çöp kutularında bile bırakmayı düşünmüyorum o hala benim canım hepte öyle kalacak.

Burasi hukuk devleti, ayetlerle yonetilmiyoruz.
Eger kurtaj cinayet olsa yasaklanirdi, ama serbest, kafaniza gore kanun uydurmayin.
40 güne kadar yani bebeğin kalbi atmaya başlamadan öncesine kadar caizmiş,imamlar bile günah demiyor ama 40 güne kadar geçerli bi sebep olmalı diyor. Bende şuan cinayet olduğunu düşünmüyorum hatta şöyle ki ben bu çocuğu doğurup rezillik sefalet içinde büyüteceksem daha büyük günaha girmiş olurum. Yani pelin sen haklısın.

Çok haklısın ama onlarla uğraşamayacak kadar boşum bitiğim şuan. Yine de söylediklerin için tşeekkür ederim yardımcı oldun.

Ben olsam boylelerine malzeme olmamak icin konumu kapattirir ve işin gercek uzmanlarindan baska kimseye kulak asmazdim.
Simdiden gecmis olsun, umarim bu sureci atlatirsiniz.

Burasi hukuk devleti, ayetlerle yonetilmiyoruz.
Eger kurtaj cinayet olsa yasaklanirdi, ama serbest, kafaniza gore kanun uydurmayin.
Müslümanız hepimiz en baştan zina günah boş yere kürtaj olmak daha fazla günah. Kanun uydurmuyorum ezberlediğim kuranı kerim den öğrendiklerimi söylüyorum

Canım konularına baktım bebeğim bebeğim demişsin , tek basına sahip çıkmaktan bahsetmişsin. Simdi o Cana kıyıp bunu kendine yapma. Rabbim sana verdiyse vardır bir nedeni, okulunuzda bitirisin hem okuyup hem çalışan anne çok. Bence bunların hiçbiri bebeğinden önemli değil. Lütfen iyi düşün.

Senden birsey rica ediyorum. Ve bunu gercekten samimi bir sekilde söylüyorum: Sen kürtaj felan olmadan lütfen profesyonel birileriyle görüs. Kadin dernekleri psikolog olsun. Cünkü senin su anda böyle bir karar alacak durumda olmadigini düsünüyorum. Cünkü bir hayal kirikligi icindesin. Sectigin kelimelere bakarsam simdi böyle bir karar alirsan ilerde pisman omurmusun gibi geliyor. Baski altinda hissetme kendini. Ama mutlaka profesyonel birileri ile görüs öyle karar ver olur mu?

Ben olsam boylelerine malzeme olmamak icin konumu kapattirir ve işin gercek uzmanlarindan baska kimseye kulak asmazdim.
Simdiden gecmis olsun, umarim bu sureci atlatirsiniz.
Çok teşekkür ederim yorumun için. Mune abkaya yazacağım şimdi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…