isteme sıkıntısı

kayınvalıdenle konus derım, hıc cekınme..alısverıs yaptıgınızda oturun bı cay ıcın bırlıkte ve durumunu anlat acıkca..
ben de caydanlıkta kahve yapanlardanım bu arada :) 20 kısı de olsa 30 kısıde olsa aynı panık aynı heyecan hıc degısmıcek galıba..Allah yardımcınız olsun,hayırlı ıslerde aksılıkler olur genelde,kıskırtmalarda olur bu arada, kulakları bıraz tıkamakta ve hı hı deyıp gecmekte fayda var..soz nısan dugun bunlar heryerde farklı ama telas aynı

Karadenizde hiiç böyle bir adet duymadım(Batı Karadeniz Geliniyim)
Olsa bile Karadenizden Egeye otobüs mü tutup gelecekler?
Hadi geldiler diyelim isteyip geri mi dönecekler kalacaklarsa nerde yatacaklar?
Otelde dersen parasını kim verecek?
Ayrıca 60 kişiye kahve nasıl yapılır?

ay bilmiyorum söze 60 düğüne 1500 kişi diyorlar, memleket söylediğim an ifşa olacakmışım gibi hissediyorum.

1500 kişilik düğün mü olur..? Üstelik sırf erkek tarafı bu kadar öyle mi?
Siz düğün salonu yerine, bir basketbol salonu filan tutun bence..!! Arada da tezahürat yaparlar.!!
Ayrıca Karadenizli değilim ama onlarca Karadenizli tanıdım,.. Böyle adet ne gördüm ne duydum..!!
Kendileri gelebilmek için uydurmuş olmasın..?

maalesef bu da doğru. Hep de der yaşlılar biz başka bir yere geçelim.
Veya namaz kılmak için oda ister, oraya çakılırlar.Bu da başka yere geçmek için takdik midir nedir?
Insanların sohbet ettıgı yerde yaslılar namaz kılmakta zorlanabılır cunku yanılırız korkusu vardır canım,taktık oldugunu sanmıyorum

Ben sizin yerinizde olsam küçük sevimli kafeler oluyor doğumgünüdür şudur budur şeyler için.
Anlaşırım bi mekanla ben temsili olarak çocuğun ailesine kendi aileme veririm kahve diğerleriyle garson ilgilenir.
Hem servis yapar hem de evde 60 kişilik ikramdır nereye oturtcam şudur budur uğraşmazsınız.
Yoksa zor valla 60 kişi üstünüzden tren geçmişe dönersiniz.

karadenizliyim ama hayatta duymadım böyle birşey.
sevgılınızıde kırmak istemıyorsunuz en mantıklısı cafe ile anlaşıp kaç kişi gelırse orda ağırlasanız acaba. bu seferde evıne almadılar bızı olursunuz.

biz rizeliyiz. bizde öyle çok kalabalık gidilmez. yani taş çatlasa 10 kişi filan. evlendiğim şahsiyet bizim biraz ilerki şehrimizdendi. istemeye 20-30 kişi geldiler, feci kalabalıktık. yere de oturan oldu. her şeyim güme gitti. kahvemi bile tutup servis edemedim. başkası etti. düşünüyorum da şimdiki aklım olsa erkek tarafının adetlerine göre davranmazdm. erkek aileleri iyice nazlı hale gelmiş çünkü. kız evi nazlandırılır, kıza ayak uydurulur. bir daha evlenirsem istemeyi aile arasında yapmayı düşünüyorum. kahve ikam etmenin heyecanını yaşamak istiyorum nasipse.

anneler kendi aralarında konuşuyor, ben ilgilenmiyorum. söz bileziği adetleri yokmuş mesela. tamam dedik geçtik.

Onlar sizin hiçbir adetinize uymuyor ama sizden onlara uymanızı bekliyorlar yani..!!
60 kişi, 2000 kişi gelsinler, bilezik takmasınlar.! Sizin önerilerinize alınganlık yapıp, yağ gibi üste çıksınlar.!
Siz de onları nasıl ağırlayacağınızı düşünün, her dediklerine evet deyin..! Bu mu yani..?
Bence erkek arkadaşın ve ailesi fazlasıyla bencillik yapıyor ve bu hiç de küçümsenecek bir sorun değil.!
Kaçıp evlenelim diyorsunuz ama düğünden sonra daha mı iyi olacak sizce..? İyi düşünün derim.!

tanıştılar daha önce ve salon tutmamızı istemiyorlar. illa eve geleceklermiş.

alışverişe ben dahil edilmedim.

sözde ne adetiniz var demişler annem sepetle bilezik demiş onlar da bizde bilezik yok demiş
bildiğim bu

Hem sözde birşey takmasınlar hemde düğüne gider gibi kalabalık gelsinler. Durumun çok zor arkadaşım ya. Annende bizim adette kız isteme tebriğine gelen herkes en olmadı küçük altın takar falan diyeymiş, gözleri korkarmış o zaman

onu da önerdik canım evde istiyorlar illa

ne kadar hayal etsende şöyle olsun böyle olsun bizim fikirlerimizi alsnda ok yaydan çıkmış iş ciddiyete binmiş kafaya koymuşlar işte gelecekler evde olacak siz tencerede kahve yapacaksınız oturacak yer kalmayacak.siz hiç birşey anlamayacaksınız olduda bitti maşşallah kolay gelsin

hiç tencerede falan yapmayacakmışım, fincan yetişmezmiş.
18 tane fincan var, kahve makinasında yaparım, 6 yapar 6 yıkarım. acelem yok.

yok artık ilçece kız istemeye mi gidilirmiş. komşuluk ilişkileri sıkı fıkıysa mahalleye gelecek gelini ailesini süzmek için geliyorlardır
bu arada ben niye bu başlığı her seferinde işeme sıkıntısı diye okuyorum

hiç tencerede falan yapmayacakmışım, fincan yetişmezmiş.
18 tane fincan var, kahve makinasında yaparım, 6 yapar 6 yıkarım. acelem yok.

Canım kahve makinaları 4 yada 5 kapasiteli oluyo 6 yapıp bide orda taşan kahveyi temizlemekle uğraşma

Ayrıca hepsine kahve yapma büyüklere ve erkeklere yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…