isteme sıkıntısı

Bu bahsettigniz gibi isteme torenleri duydum ama 60hakikaten fazlaymis,
ailenin taninmasiyla alakasi yok, o dugunde belli oluyor,

Kardes sayisi fazlaysa esleriyle kalabalik gibi olur ama kuzenler ve dede-nine kardesinin cocuklari gelmezse amca dayi teyze ve esleriyle 20kisi olurlar zaten,

Cok israr ediyorlarsa birakin gelsinler,
Ayakta durmayi yerde oturmayi kabul ediyorlarmis,
Uyarmissiniz ne de olsa,
Sacma kusluklerle ugrasmak daha cok bas agritir bence.

Bu arada heryerde insan vardı
salon oturma odası bizim odamız mutfak yatak odasına da tabure koyduk mecburen
hatta bi boy sigara içenlerde bina kapısında duruyordu
balkon falan da yine doluydu

bende çok kasıyordum ama o anda yaşarken bişi anlamıyorsun
ve plastik tabak bardaklar bu iş için biçilmiş kaftan

eşimle değilde daha önce nişanlandığımda da sırf istemeye 30 kişi gelmişti birden kalakalmıştık
o zaman arkadaşım falan da pek yoktu
biz 3 kız 45 tane kahve yapmıştık hatta çaydınlığın demlik kısmında bile yaptık

isteyeme 60 kişi gelindiğini ilk kez şimdi duyuyorum.

bulaşığını geçtim o kadar insanı nereye oturttunuz? kahveyi nasıl yetiştirdiniz?

Evimiz 2+1 115 m2 ortalama bi ev. Hatta bir odayı ardiyeye çevirdik hiç açmadık. Montlar falan yığıldı işte.
Salonda erkekler oturdu. Benim yatak odamdaki ıvır zıvır diğer odaya alındı. Çift kişilik baza ayrıldı, üstüne polar örtüldü kenara çekildi. Oldu iki tane kanepe büyüklüğünde oturacak yer. Odanın diğer iki tarafına da tek kişilik yatak atıldı 2 tane. Yani 4 tarafı oturacak alan oluştu. Hatta ortada ne göbekler atıldı. Oynamalı oldu bizimki.

Kahve de şöyle yetişti. Çaydanlığın alt tarafı var ya su konulan. 30 fincan kahve alıyordu bizimki. Önceden ölçmek işe yaradı. Tabi böyle köpüksüz oldu, kahve makinesinde de ayrıca kahve yapıldı, onun köpüğü onlara dağıtıldı. Hatta evde 3 çaydanlık vardı, bir seferde yapmış arkadaşlarım hiç bulaşmadım ben o işe.

Ben sevgilime kıyametleri kopardım toplam 30 kişiyi geçmeyelim diye. Kalabalık sevmem, oynamaktan hoşlanmam. Hizmete yetişilmez diye annem de çok stres olmuştu. Ama ne eğlenmiştim nasıl güzel akşamdı Her şey de yolunda gitmişti.

mesajları okudum, topluca cevap yazıyorum.

savaşa falan gitmiyoruz biliyorum onu ama sevgilimin akrabalarını iyi şekilde ağırlamak istiyorum, özel bi olay olduğu için herkes dahil olsun istiyorum. 60 kişiyle mümkün değil bu.
eve ilk kez gelen insanın da yatak odalarına kabul edildiğini şu an burda duyuyorum.

ek: yerinizde olsam nisan yapmaya kararliysaniz masa duzeni sicak olan ufak bir salon tutar iki tarafinda tum ailesini cagirir 100kisilik bi soz nisanla olayi kapatirdim.

Siz o soze cagirmayip 1000kisilik nisan da yapsaniz dillerinden kurtulamazsiniz,
60kiside israr edenlerde mantik veya anlayis beklemeyin bosuna.

böyle zamanlarda özellik falan olmuyor ne yazık ki
zaten yaşadıktan sonra unutuyorsun bile

kaldı ki yatak odasına heryer boşken almıyorsun insanları kırmaktansa
biraz daha rahat olmanda fayda var

ne ilginç
bir odada 60 kişiye kahve servisi düşündüm de eyvah eyvah
kuru kalabalık canım ,keşke uygun bir dille aile arasında yapasaydınız.benimkinede babam sağolusun benim istememe ragmen tüm süleleyi çağırmıstı.gerek yok o kadar kalabalığa o heycanı milletin önünde dönmekten anlayamıyorsun.hem bir oda içinde hem senin ailen ve eşinin ailenin olması bana daha sıcak geliyor .hayırlı olsun bu arada

bence de hiç uygun olmaz yatakların üstüne falan. gözümde bir an pastane kiralama falan canlandı.
Komik olur ya 60 kişilik kız isteme.
Böyle pastane ortamında babandan istiyorlar falan.
Daha önce de Karadenizli arkadaşım oldu ama böyle koloni tarzı hiç duymadın.
Yani nasıl bir çözümü olur ki bunun ama yatak odası hiç uygun ve şık olmayan bir durum. Benim içn görsellik çok önemli. Yaz falan olsa daha kolay olur hani bahçe falan ayarlanır insanlar takılırlar falan ama siz söz+nişan+isteme aynı anda yaparsanız daha bir davet tarzında bir yerde olabilir sanki.

söz kasım nişan mayıs dedik ama onu da sordum. insanların derdi kız evinde kahve içmek. bizde buna "ıhtırmak" derler.

söz kasım nişan mayıs dedik ama onu da sordum. insanların derdi kız evinde kahve içmek. bizde buna "ıhtırmak" derler.
canım o zaman kurtuluşun yok sanki.Benim bildiğim söz isteme günü yapılabilir aslında. Benim öyle olmuştu. Uzak bir yerden geldikleri için nişan aynı gün oldu.
Biz zaten bazı gereksiz adetlere takılı değiliz, kıza kıyafet, saç, baş bilmem ne erkek tarafınca alınacak, sonra takı listesi falan bunlardan çok uzak biriyim ben. Gerçi eşimin ailesi de bilir de bilmek istemez öyle şeyleri de en nihayetinde ayrıntı ne kadar az olursa başın o kadar az ağrır.

Haklisiniz fakat bu gerginlikle 9yili cope atarsiniz, ya bunu goze alin ya da onlara cok yuz vermeden cozum uretmeye calisin.

Benim yatak odamın yatak odalık hali kalmamıştı. Zaten odamda sadece kitaplığım, yatağım ve tuvalet masam vardı. Kitaplık hop yan odaya, masa hop yan odaya. Bazanın iki parça olmasını da kullandım. Yerlerdeki yataklara da polar örtmüştük. Valla rahattı. Bizim için sorun değildi ama mesela erkek tarafı kadın-erkek direk karışık oturduğunda çok rahat edemeyecekti. İlla benim kurallarıma göre yaşamak zorunda değiller.

Sadece şunu düşün, sen salon dışına taşırmamaya ikna ettin. Geldiler. Atıyorum yaşlı babaannesi anneannesi dedi ki "kızım biz başka odaya geçelim" hazırlıksız yakalanırsın. Geri çevrilmez.

Her şeye dahil etmek istiyosun da, gelenler bunu zaten göze alıyor. Bunun ayıbı olmaz ki

maalesef bu da doğru. Hep de der yaşlılar biz başka bir yere geçelim.
Veya namaz kılmak için oda ister, oraya çakılırlar.Bu da başka yere geçmek için takdik midir nedir?

Veya namaz kılmak için oda ister, oraya çakılırlar.Bu da başka yere geçmek için takdik midir nedir?
doğru tesbit bir rahat bıraksalar herkes nişana gelsin düğüne gelsin ne işleri var anlamoyrım ki.anca eziyet o yoğunluktan anın tadı çıkmıyr ki hiç birşey hatırlamıyorsun :)

benım bıldıgım kız ısteme aile arasında olur

Hayir, dertleri ilk tanismada birarada olmak, akrabalari ayirsalar buyuk kusluk olur diye korkmak.
Aile arasinda yapilan nisanlar gibi kurgulayin, masa duzeni sedir vs olacak sekilde 100kisilik salon sozu dusunun derim,
Ihtirsinlar ihtirmasinlar, 9yil siz o adami sevmissiniz ve o ailesini ikna edemiyor demek ki.

Yaşlılar kadın erkek iç içe oturmaktan çok hoşlanmıyorlar. Hoşlanmamaktan ziyade rahat etmenin peşindeler.
Yani bence.

Ay konuyu görünce o telaşlarım aklıma geldi. Çok güzeldi be

Benim söz nişan bir oldu ve evde oldu. Eşim de doğu karadenizli. İlk istemeye çekirdek aile geldiler. Yüzüklerin takılacağı gün ise baya kalabalık geldiler, onlarda adet gelirken kahve şeker getirilirmiş muhakkak kahve içilirmiş. Biz kahve olayını ilk seferde yaptık diye öyle bir planımız yoktu. Ama halası tutturdu kahvede kahve diye mecburen herkese kahve yapmak zorunda kaldık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…