- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
isteyeme 60 kişi gelindiğini ilk kez şimdi duyuyorum.iyi geceler arkadaşlar. konuyu doğru yere mi açtım tam emin değilim ama burasının daha uygun olduğunu düşündüm çünkü kız isteme nasıl olur falan gibi bi paylaşım değil açık açık fikir almaya ihtiyaç duyduğum bi sıkıntı.
kısaca özet geçip konuya geliyorum.
9 senelik ilişkim var ve kasım sonu söz kesilecek.
ben egeliyim, sevgilim doğu karadenizli.
istemeye 60 kişi gelmekten bahsettiler, bizimkiler de istemenin bizde aile arasında olduğunu, birinci derece akrabalarla yapıldığını söyledi ki biz hep öyle gördük. annem gelen misafirini iyi ağırlamak istediğini söyledi. hatır gönül koyan olmasın diye de nişan için salon tutalım, istemeye gelemeyenler de oraya gelsinler dedik. bu sefer nişan için erkek tarafına 100 kişi ayırın dediler ona da tamam dedik.
gelen herkes ortama dahil olsun diye salondan taşılmasın, 20 kişiyi aşmasın dedim. sevgilim de vazgeçtik çekirdek aile geliyoruz dedi.
onlarda olay şu şekildeymiş ki istemeye gitmeyen nişana gitmezmiş. kahve içmeyen takı takmazmış. gerekirse ayakta dikilip yere otururlarmış, ağırlanma beklemezlermiş ama istemeye gelip kahve içmek isterlermiş.
çok fazla şey tartıştık ama benim asıl sormak istediğim, özellikle karadenizli arkadaşlar beni aydınlatabilir mi? bizde eve gelen misafir en iyi şekilde ağırlanır, başka türlüsü ayıptır. ben evime benim için gelen insanı nasıl ayakta bekletirim veya nasıl yere otururum? cidden bu normal bi durum mu?
bulaşığını geçtim o kadar insanı nereye oturttunuz? kahveyi nasıl yetiştirdiniz?
mesajları okudum, topluca cevap yazıyorum.
savaşa falan gitmiyoruz biliyorum onu ama sevgilimin akrabalarını iyi şekilde ağırlamak istiyorum, özel bi olay olduğu için herkes dahil olsun istiyorum. 60 kişiyle mümkün değil bu.
eve ilk kez gelen insanın da yatak odalarına kabul edildiğini şu an burda duyuyorum.
kuru kalabalık canım ,keşke uygun bir dille aile arasında yapasaydınız.benimkinede babam sağolusun benim istememe ragmen tüm süleleyi çağırmıstı.gerek yok o kadar kalabalığa o heycanı milletin önünde dönmekten anlayamıyorsun.hem bir oda içinde hem senin ailen ve eşinin ailenin olması bana daha sıcak geliyor .hayırlı olsun bu aradane ilginç
bir odada 60 kişiye kahve servisi düşündüm de eyvah eyvah
bence de hiç uygun olmaz yatakların üstüne falan. gözümde bir an pastane kiralama falan canlandı.mesajları okudum, topluca cevap yazıyorum.
savaşa falan gitmiyoruz biliyorum onu ama sevgilimin akrabalarını iyi şekilde ağırlamak istiyorum, özel bi olay olduğu için herkes dahil olsun istiyorum. 60 kişiyle mümkün değil bu.
eve ilk kez gelen insanın da yatak odalarına kabul edildiğini şu an burda duyuyorum.
ek: yerinizde olsam nisan yapmaya kararliysaniz masa duzeni sicak olan ufak bir salon tutar iki tarafinda tum ailesini cagirir 100kisilik bi soz nisanla olayi kapatirdim.
Siz o soze cagirmayip 1000kisilik nisan da yapsaniz dillerinden kurtulamazsiniz,
60kiside israr edenlerde mantik veya anlayis beklemeyin bosuna.
canım o zaman kurtuluşun yok sanki.Benim bildiğim söz isteme günü yapılabilir aslında. Benim öyle olmuştu. Uzak bir yerden geldikleri için nişan aynı gün oldu.söz kasım nişan mayıs dedik ama onu da sordum. insanların derdi kız evinde kahve içmek. bizde buna "ıhtırmak" derler.
maalesef bu da doğru. Hep de der yaşlılar biz başka bir yere geçelim.Benim yatak odamın yatak odalık hali kalmamıştı. Zaten odamda sadece kitaplığım, yatağım ve tuvalet masam vardı. Kitaplık hop yan odaya, masa hop yan odaya. Bazanın iki parça olmasını da kullandım. Yerlerdeki yataklara da polar örtmüştük. Valla rahattı. Bizim için sorun değildi ama mesela erkek tarafı kadın-erkek direk karışık oturduğunda çok rahat edemeyecekti. İlla benim kurallarıma göre yaşamak zorunda değiller.
Sadece şunu düşün, sen salon dışına taşırmamaya ikna ettin. Geldiler. Atıyorum yaşlı babaannesi anneannesi dedi ki "kızım biz başka odaya geçelim" hazırlıksız yakalanırsın. Geri çevrilmez.
Her şeye dahil etmek istiyosun da, gelenler bunu zaten göze alıyor. Bunun ayıbı olmaz ki
doğru tesbit bir rahat bıraksalar herkes nişana gelsin düğüne gelsin ne işleri var anlamoyrım ki.anca eziyet o yoğunluktan anın tadı çıkmıyr ki hiç birşey hatırlamıyorsun :)maalesef bu da doğru. Hep de der yaşlılar biz başka bir yere geçelim.
Veya namaz kılmak için oda ister, oraya çakılırlar.Bu da başka yere geçmek için takdik midir nedir?
bulaşığını geçtim o kadar insanı nereye oturttunuz? kahveyi nasıl yetiştirdiniz?
benım bıldıgım kız ısteme aile arasında oluriyi geceler arkadaşlar. konuyu doğru yere mi açtım tam emin değilim ama burasının daha uygun olduğunu düşündüm çünkü kız isteme nasıl olur falan gibi bi paylaşım değil açık açık fikir almaya ihtiyaç duyduğum bi sıkıntı.
kısaca özet geçip konuya geliyorum.
9 senelik ilişkim var ve kasım sonu söz kesilecek.
ben egeliyim, sevgilim doğu karadenizli.
istemeye 60 kişi gelmekten bahsettiler, bizimkiler de istemenin bizde aile arasında olduğunu, birinci derece akrabalarla yapıldığını söyledi ki biz hep öyle gördük. annem gelen misafirini iyi ağırlamak istediğini söyledi. hatır gönül koyan olmasın diye de nişan için salon tutalım, istemeye gelemeyenler de oraya gelsinler dedik. bu sefer nişan için erkek tarafına 100 kişi ayırın dediler ona da tamam dedik.
gelen herkes ortama dahil olsun diye salondan taşılmasın, 20 kişiyi aşmasın dedim. sevgilim de vazgeçtik çekirdek aile geliyoruz dedi.
onlarda olay şu şekildeymiş ki istemeye gitmeyen nişana gitmezmiş. kahve içmeyen takı takmazmış. gerekirse ayakta dikilip yere otururlarmış, ağırlanma beklemezlermiş ama istemeye gelip kahve içmek isterlermiş.
çok fazla şey tartıştık ama benim asıl sormak istediğim, özellikle karadenizli arkadaşlar beni aydınlatabilir mi? bizde eve gelen misafir en iyi şekilde ağırlanır, başka türlüsü ayıptır. ben evime benim için gelen insanı nasıl ayakta bekletirim veya nasıl yere otururum? cidden bu normal bi durum mu?
Hayir, dertleri ilk tanismada birarada olmak, akrabalari ayirsalar buyuk kusluk olur diye korkmak.söz kasım nişan mayıs dedik ama onu da sordum. insanların derdi kız evinde kahve içmek. bizde buna "ıhtırmak" derler.
maalesef bu da doğru. Hep de der yaşlılar biz başka bir yere geçelim.
Veya namaz kılmak için oda ister, oraya çakılırlar.Bu da başka yere geçmek için takdik midir nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?