• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isteme sıkıntısı

Ayakta kalmayi kabul ediyolarsa bence gelsinler. Guzel olur kalabalik da. Evet ortalik karisir ama servisleri pratiklestirirsiniz bi sekilde. Kalabaliktan bunalip az otururlar hem. Gonul kirmaya luzum yok diye dusunuyorum. Heveslenmisler bir kere.

Ama ankaraya gelip yatili kalicaklarsa istemeden bir gun once cekirdek ailelerle disarda bi yemek yemegi teklif edin. Iki aile iyice kaynasmis olur.

onu biz de anlayamadık, ama ısrarla "alışık onlar, dikiliverirler, yere otururlar, çay börek vermezseniz alınmazlar" diyorlar.

E tamam ne guzel yaslilar oturur gencler dikilir. Arka odalardan birine acik bufe yaparsiniz orda yerler. Odalarda otururlar.

Ayakta kalmayi kabul ediyolarsa bence gelsinler. Guzel olur kalabalik da. Evet ortalik karisir ama servisleri pratiklestirirsiniz bi sekilde. Kalabaliktan bunalip az otururlar hem. Gonul kirmaya luzum yok diye dusunuyorum. Heveslenmisler bir kere.

Ama ankaraya gelip yatili kalicaklarsa istemeden bir gun once cekirdek ailelerle disarda bi yemek yemegi teklif edin. Iki aile iyice kaynasmis olur.

yatılı değiller ama benim o kadar insanı nasıl ağırlayabileceğimi aklım almıyor
ev gezmesi değil ki bu ayrı oturulsun

yatılı değiller ama benim o kadar insanı nasıl ağırlayabileceğimi aklım almıyor
ev gezmesi değil ki bu ayrı oturulsun

Biz de gocmeniz. Kuzenimi daha yeni trabzondan istemeye geldiler istanbula. Bi buyuk otobusle gelmisler. Evleri 80 m2. Tum gencler gorece daha genc kadinlar 2 yatak odasina dagildi oturdu. Hatta odalarin birinde kadinlar horon tepmeye basladi bi ara :) servisi sadece salondakilere yaptik. Arka odalardakiler kendi aldi. Hic alinmadilar zaten kendileri kalabalik. Genc erkekler kapi onune cikti cogunlukla. kiz isteme anini gormeye merakli degillerdi cogu zaten. Kalabalik olmak topluca gitmek aslinda onlarda şan. Cok senlikliydi. Hepimize cok degisik geldi. O kisitli imkanlarda o kalabaliga guzel gun gecirdik karsilikli.

Bu asamalar gercekten tehlikeli. Ilimli olmak lazim. Onlar bisey yapmak istiyosa birak yapsinlar kotu niyetli drgil ki bu hareket. Heveslenmisler bir kere..

evime ilk defa belki de son defa gelen insanları ayakta dikmek çok ayıp geliyor bana
servis kısmı da komple bende ve söz gecem bi de
hiç bilemiyorum kafa çok karışık

ben sevgilime "kaçalım nikahı koyar döneriz" dedim ama kabul etmedi.

ben değilim de onlar memleketlerinde epey ünlü sanırım.

olur o da olur
kıyıda değil daha aşağıda ama olur yani
Asagida gumushane bayburt var :) ben gumushaneliyim hic oyle bir sey duymadim. Anam babam ikisi de orali daha ilk kez boyle bir sey duyuyorum

Biz de gocmeniz. Kuzenimi daha yeni trabzondan istemeye geldiler istanbula. Bi buyuk otobusle gelmisler. Evleri 80 m2. Tum gencler gorece daha genc kadinlar 2 yatak odasina dagildi oturdu. Hatta odalarin birinde kadinlar horon tepmeye basladi bi ara :) servisi sadece salondakilere yaptik. Arka odalardakiler kendi aldi. Hic alinmadilar zaten kendileri kalabalik. Genc erkekler kapi onune cikti cogunlukla. kiz isteme anini gormeye merakli degillerdi cogu zaten. Kalabalik olmak topluca gitmek aslinda onlarda şan. Cok senlikliydi. Hepimize cok degisik geldi. O kisitli imkanlarda o kalabaliga guzel gun gecirdik karsilikli.

Bu asamalar gercekten tehlikeli. Ilimli olmak lazim. Onlar bisey yapmak istiyosa birak yapsinlar kotu niyetli drgil ki bu hareket. Heveslenmisler bir kere..

yatak odasında misafir ağırlamak?

Misafire sen gelme diyemezsin. Imkanlari belirtirsin. Yok benim icin sorun degil derse agirlayacaksin.

sıkıntı orda. onlar 100 kişi de gelir ama ben ağırlayabileceğim kadarını kabul etmek istiyorum.

işte bunlar hep kültür farkı.

benim yatak odama kuzenlerim girmez, evime ilk defa gelen insan hiç giremez.

çözüm bulamadım.

iyi geceler arkadaşlar. konuyu doğru yere mi açtım tam emin değilim ama burasının daha uygun olduğunu düşündüm çünkü kız isteme nasıl olur falan gibi bi paylaşım değil açık açık fikir almaya ihtiyaç duyduğum bi sıkıntı.

kısaca özet geçip konuya geliyorum.

9 senelik ilişkim var ve kasım sonu söz kesilecek.
ben egeliyim, sevgilim doğu karadenizli.

istemeye 60 kişi gelmekten bahsettiler, bizimkiler de istemenin bizde aile arasında olduğunu, birinci derece akrabalarla yapıldığını söyledi ki biz hep öyle gördük. annem gelen misafirini iyi ağırlamak istediğini söyledi. hatır gönül koyan olmasın diye de nişan için salon tutalım, istemeye gelemeyenler de oraya gelsinler dedik. bu sefer nişan için erkek tarafına 100 kişi ayırın dediler ona da tamam dedik.

gelen herkes ortama dahil olsun diye salondan taşılmasın, 20 kişiyi aşmasın dedim. sevgilim de vazgeçtik çekirdek aile geliyoruz dedi.

onlarda olay şu şekildeymiş ki istemeye gitmeyen nişana gitmezmiş. kahve içmeyen takı takmazmış. gerekirse ayakta dikilip yere otururlarmış, ağırlanma beklemezlermiş ama istemeye gelip kahve içmek isterlermiş.

çok fazla şey tartıştık ama benim asıl sormak istediğim, özellikle karadenizli arkadaşlar beni aydınlatabilir mi? bizde eve gelen misafir en iyi şekilde ağırlanır, başka türlüsü ayıptır. ben evime benim için gelen insanı nasıl ayakta bekletirim veya nasıl yere otururum? cidden bu normal bi durum mu?

Kız isteme için gerçekten çok kalabalık. Sizin aileleriniz tanıştılar mı? Sayfaların hepsine bakmadım ama tanıştıysanız ve isteme olacaksa kız isteme+söz+nişan ı beraber yapabilirsiniz. Mesela bir arkadaşımda istme olmuş öğlen, akşamda nişan salonuna geçmişler. 60 kişiyi nasıl ağırlayacaksınız evde :) Ya da buyrun diyeceksiniz, hepsi gelecek. Tamam çok abes görünüyor ama erkek arkadaşın çok güzel birşey söylemiş, gerek ayakta gerek yerde oturulurmuş, bence bu akrabalarının alçak gönüllü olduğunu gösteriyor. Gerekirse sıra sıra çevreleyecek şekilde sandalye dizersiniz, ikramlarınızı ona göre hazırlarsınız. Çok aksi bir örnek olacak ama Allah göstermesin evden cenaze çıkınca insanlar öyle kolay ağırlanıyorlar ki, 60 kişi 70 kişi hiç göze görülmüyor (yanlış anlama ben her ikisini de yaşadığım için bahsediyorum) Şimdiden böyle şeylerde canınızı sıkmayın. Ben k.denizli değilim ancak dışarıdan objektif bakan biri olarak yorum yaptım.

sıkıntı orda. onlar 100 kişi de gelir ama ben ağırlayabileceğim kadarını kabul etmek istiyorum.

işte bunlar hep kültür farkı.

benim yatak odama kuzenlerim girmez, evime ilk defa gelen insan hiç giremez.

çözüm bulamadım.

Ben hayatimda annemn yatak odasina girmedim. Ama mecburiyetler. 9 yildir berabermissiniz de yeni bisey de degil..

onu biz de anlayamadık, ama ısrarla "alışık onlar, dikiliverirler, yere otururlar, çay börek vermezseniz alınmazlar" diyorlar.
Kusuruma bakma ama cok komigime gitti o dedikleri. :)
Sanki insan degil, saksi getiriyorlar yanlarinda. Onlari gormeyin, birsey vermeyin, oyle dikilsinler, maksat kalabalik yapsinlar. :) Millet kalkip gelmis. E niye onca insana umursamazlik, saygisizlik yapilsin? Insan misafirim diye getirdigi insan deger gorsun ister, ne demek onlar alisik, dikiliverirler filan... Bir gruba ikram yap, bir gruba yapma, dikilip izlesinler sadece. Olur mu oyle sey? Bu neyin kafasidir? Mantikli bir tarafi yok ya, komik sadece.
Hani cenazelerde aglamak icin, ya da baska bir olayda kalabalik etsin diye adam tutulur ya, aynen ona benzemis. Formaliteden figuran getiriyorlar sanki yahu.

Canim ya sevgilin seninle kafa buluyor, ya ne dedigini bilmiyor. Ama o dediklerinde bir gram mantik bulamadim, sen bulduysan bana da soyle.

Kız isteme için gerçekten çok kalabalık. Sizin aileleriniz tanıştılar mı? Sayfaların hepsine bakmadım ama tanıştıysanız ve isteme olacaksa kız isteme+söz+nişan ı beraber yapabilirsiniz. Mesela bir arkadaşımda istme olmuş öğlen, akşamda nişan salonuna geçmişler. 60 kişiyi nasıl ağırlayacaksınız evde :) Ya da buyrun diyeceksiniz, hepsi gelecek. Tamam çok abes görünüyor ama erkek arkadaşın çok güzel birşey söylemiş, gerek ayakta gerek yerde oturulurmuş, bence bu akrabalarının alçak gönüllü olduğunu gösteriyor. Gerekirse sıra sıra çevreleyecek şekilde sandalye dizersiniz, ikramlarınızı ona göre hazırlarsınız. Çok aksi bir örnek olacak ama Allah göstermesin evden cenaze çıkınca insanlar öyle kolay ağırlanıyorlar ki, 60 kişi 70 kişi hiç göze görülmüyor (yanlış anlama ben her ikisini de yaşadığım için bahsediyorum) Şimdiden böyle şeylerde canınızı sıkmayın. Ben k.denizli değilim ancak dışarıdan objektif bakan biri olarak yorum yaptım.

kalabalık oldukları için nişana salon tutacağız ama söze de hemen hemen aynı sayıda gelmek istiyorlar ve biz kimseyi çağırmadık.

aileler tanışıyor, aynı şehirdeyiz.

cenaze örneğini anlayabiliyorum ama burda mutlu bi olay kutlanıyor yani yüzükler takılırken herkes görmek ister diye düşünüyorum. ayrı oda falan olunca ne anlamı kalıyor?

Kusuruma bakma ama cok komigime gitti o dedikleri. :)
Sanki insan degil, saksi getiriyorlar yanlarinda. Onlari gormeyin, birsey vermeyin, oyle dikilsinler, maksat kalabalik yapsinlar. :) Millet kalkip gelmis. E niye onca insana umursamazlik, saygisizlik yapilsin? Insan misafirim diye getirdigi insan deger gorsun ister, ne demek onlar alisik, dikiliverirler filan... Bir gruba ikram yap, bir gruba yapma, dikilip izlesinler sadece. Olur mu oyle sey? Bu neyin kafasidir? Mantikli bir tarafi yok ya, komik sadece.
Hani cenazelerde aglamak icin, ya da baska bir olayda kalabalik etsin diye adam tutulur ya, aynen ona benzemis. Formaliteden figuran getiriyorlar sanki yahu.

Canim ya sevgilin seninle kafa buluyor, ya ne dedigini bilmiyor. Ama o dediklerinde bir gram mantik bulamadim, sen bulduysan bana da soyle.

aynen öyle. o yüzden çözüm bulamıyoruz.

kesinlikle aynı fikirdeyim ama kayınvalidem değil.

geçen gün konu açmıştım mesela, tek taşımı herkes denemiş. kullanamıyorum şu an. kaldırdım. muhtemelen geceliği de deniyorlardır.

Piiiiiy o sen misin. Hatirladim konunu. :(

Nişanlım karadenizli değil ama sözde bizde 100 kişiden fazlaydık. Zaten alyanslarımızı almıştık ve kalabalığı görünce o esnada nişana çevirdik.
Herkese kahve ikramı yapıldı. Apartmandan falan fincan toplandı. Ek olarak küçük poğaça, baklava ve soğuk içecek servisi yaptık. Tabi karton bardak ve karton tabak kullandım, süslülerinden aldım çok göze batmadı. Onun bulaşığına yetişilmezdi.

Nişanlım karadenizli değil ama sözde bizde 100 kişiden fazlaydık. Zaten alyanslarımızı almıştık ve kalabalığı görünce o esnada nişana çevirdik.
Herkese kahve ikramı yapıldı. Apartmandan falan fincan toplandı. Ek olarak küçük poğaça, baklava ve soğuk içecek servisi yaptık. Tabi karton bardak ve karton tabak kullandım, süslülerinden aldım çok göze batmadı. Onun bulaşığına yetişilmezdi.

bulaşığını geçtim o kadar insanı nereye oturttunuz? kahveyi nasıl yetiştirdiniz?

Selamlar..bence daha sakin olmalisin canim,farkliliklarin olmasi cok normal ve iyi tarafından bakarsak guzel de..bu anlar o kadar guzeldir ki kiymetini bilin..isteme soz nisanlilik..savasa giriyor gibi hissetme kendini,iyi tarafindan bak olaylara ve herseyin guzel olmasi icin dua et..bu tarz merasimler zordur elbette,iki farkli kultur bir araya gelip bir aile olacaksin..bir kitap okumani oneririm..cunku yeni bir yol bu..herseye evet denmemeli ama herseye hayir demek de mutlu etmez insani..bu donemde yasadiklarin yarina yatirim cunku hic unutulmuyor..biraz da kendi huzurun ve sevdiginin huzuru icin at adimlarini..k.validenin sana biseyler almasi kotu degil canim,insan zorla hediye almaz,gercekten istedigi icindir bu..acik bi gecelik degil gunluk giyecegin bir gecelik secebilirsin,onlarca cesidi var..o kadar uzulecek sey var ki dusunsen,yasadikca da goruyorsun kimi zaman,en guzel zamanlarini kucuk seylere takilarak heba etmeyin..insallah hersey cokkk guzel olur ve cokkk guzel bir dugunun olur

Tam olarak aynı olmasalarda benim eşimin ailesinde de benzer adet var
İlla ki geliyorlar
Bizim ev ufaktı kalabalık olmayalım dedik yine toplamda 2 aile 100 kişiye yakın oldu

Biz kahveyi ilk aileler tanışmaya geldiğinde yaptık
kimse yoktu o zaman
isteme söz nişan bir olsun dedik o günde kahve yapmadık şerbet yapıp verdik
para veren orda verdi

kv ler posoflu benim :KK53:
herkesin herşeyine gidiyorlar adetmiş :mad:
bi şekilde üstesinden gelirsiniz bence bunun için kırmayın
zaten çağırılan herkes de gelmez belki

Back