• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isteme sıkıntısı

Pigme, biz de isteme-nişan bir arada yaptık, sevgilimin ailesi 8 kişi geldiler. 4 de biz, 12 kişi olduk. İnanın 12 kişiye hizmet etmekten isteme anını görmedim bile:KK16: Değil 60 kişi.

Bir akrabamızın kızını istemeye 45 kişi gelmişlerdi; kızın babası "Şu yaptığınızla ancak kovulmayı hak ediyorsunuz" diye açık açık söylemişti yani.

60 gerçekten çok fazla. Nişanlınızın memleketinden bir sürü samimi arkadaşım var, hiç duymadım da, görmedim de böyle bir şeyi.

iyi geceler arkadaşlar. konuyu doğru yere mi açtım tam emin değilim ama burasının daha uygun olduğunu düşündüm çünkü kız isteme nasıl olur falan gibi bi paylaşım değil açık açık fikir almaya ihtiyaç duyduğum bi sıkıntı.

kısaca özet geçip konuya geliyorum.

9 senelik ilişkim var ve kasım sonu söz kesilecek.
ben egeliyim, sevgilim doğu karadenizli.

istemeye 60 kişi gelmekten bahsettiler, bizimkiler de istemenin bizde aile arasında olduğunu, birinci derece akrabalarla yapıldığını söyledi ki biz hep öyle gördük. annem gelen misafirini iyi ağırlamak istediğini söyledi. hatır gönül koyan olmasın diye de nişan için salon tutalım, istemeye gelemeyenler de oraya gelsinler dedik. bu sefer nişan için erkek tarafına 100 kişi ayırın dediler ona da tamam dedik.

gelen herkes ortama dahil olsun diye salondan taşılmasın, 20 kişiyi aşmasın dedim. sevgilim de vazgeçtik çekirdek aile geliyoruz dedi.

onlarda olay şu şekildeymiş ki istemeye gitmeyen nişana gitmezmiş. kahve içmeyen takı takmazmış. gerekirse ayakta dikilip yere otururlarmış, ağırlanma beklemezlermiş ama istemeye gelip kahve içmek isterlermiş.

çok fazla şey tartıştık ama benim asıl sormak istediğim, özellikle karadenizli arkadaşlar beni aydınlatabilir mi? bizde eve gelen misafir en iyi şekilde ağırlanır, başka türlüsü ayıptır. ben evime benim için gelen insanı nasıl ayakta bekletirim veya nasıl yere otururum? cidden bu normal bi durum mu?
Bende doğu karadenizliyim inanın böyle bir adet görmedim :KK57: hangi şehir ??

siz şimdiden düğün için stadyum bakmaya başlayın..

1500 kişi erkek tarafı ne demek??? düğünü onlar yapıyorsa ki öyledir herhalde mutlaka "yemekli düğün" diye tutturun bakalım 1500den 150ye düşmeleri kaç saniye sürecek???

şaka bi yana "siz ayakta durursunuz da biz ayakta tutmayız" bizde de böyle diyin..

herşey onların adetine göre olmayacak anlasınlar..

Ben bir omur laf duyacagima bir gün dayanır ve bitirirdim mevzuyu.

Anne babanizin yatak odasini ardiye gibi kullanirsinz. Diğer odalarda ki fazlaliklari vs oraya koyar kitlersiniz.

Ve mesela ben annemi babami arattiridim ben buna tamam dedim uzlastim simdi sira siz de bilezigimi isterim diye diretirdim. Madem öyle:)

Bu is sarpa saracak sen bir yer tut gelsinler istesinler soz nisan bir arada yap ciksin bunlar surekli git gel birde kalacak yer ovv basim dondu

siz şimdiden düğün için stadyum bakmaya başlayın..

1500 kişi erkek tarafı ne demek??? düğünü onlar yapıyorsa ki öyledir herhalde mutlaka "yemekli düğün" diye tutturun bakalım 1500den 150ye düşmeleri kaç saniye sürecek???

şaka bi yana "siz ayakta durursunuz da biz ayakta tutmayız" bizde de böyle diyin..

herşey onların adetine göre olmayacak anlasınlar..

valla düğünü yemekli de yaparlar. o konuda sıkıntı etmezler de illa her şey kalabalık olsun istiyorlar.

babam patladı, "hadlerini bilsinler, evime gelen misafiri nasıl ağırlayacağımı onlardan öğrenecek değilim" dedi.

Ben bir omur laf duyacagima bir gün dayanır ve bitirirdim mevzuyu.

Anne babanizin yatak odasini ardiye gibi kullanirsinz. Diğer odalarda ki fazlaliklari vs oraya koyar kitlersiniz.

Ve mesela ben annemi babami arattiridim ben buna tamam dedim uzlastim simdi sira siz de bilezigimi isterim diye diretirdim. Madem öyle:)

bilezik istesem alırlar ama istemem. şu saatten sonra hiç istemem.

ya ben sözleniyorum ya, babası babamdan bi kere isteyecek beni. olayı algılayabilmek istiyorum. bencillik yaptığımı da düşünmüyorum. 20 kişi kabul etmişim sonuçta ama onlar sayı vermemizi bile terbiyesizlik olarak adlandırmışlar.

valla düğünü yemekli de yaparlar. o konuda sıkıntı etmezler de illa her şey kalabalık olsun istiyorlar.

babam patladı, "hadlerini bilsinler, evime gelen misafiri nasıl ağırlayacağımı onlardan öğrenecek değilim" dedi.

ya ben sözleniyorum ya, babası babamdan bi kere isteyecek beni. olayı algılayabilmek istiyorum. bencillik yaptığımı da düşünmüyorum. 20 kişi kabul etmişim sonuçta ama onlar sayı vermemizi bile terbiyesizlik olarak adlandırmışlar.

canım sizin tarafı da koy yemekli düğün için en az 200.000 verirler diyorsun yani :) durumları bu kadar iyi ise kız isteme için salon tutsunlar izmirde siz de evde ağırlamayın dimi?
baban iyi demiş.. umarım daha çok çatışmaz dünürler zira pek farklılar gibi..

Tamam ama bunun basta kuralini koyacak kişi sevgilindi....9yildir hic mi tanimadiniz birbirinizi , hic mi konusmadnz aranizda ?

Ve onlar biz gelin görmeye gidiyoruz ama istenmiyoruz diye bakıyorlar duruma. Ne kötülük olabilir gibi düşünüyorlar.

Siz de durumun keyfini sürmek istiyorsunuz haklisiniz ama isterseniz ikisini bir arada yapabilirsiniz imkansiz değil.

Salonda en yakin ve büyükler oturur zaten siz sadece orayla ilgilenirsiniz... kuzen teyze vs ise başka odalarla ilgilenir. sonra yine ister sizi babanizdan 8 kişi değilde bir salonda o an 15 kişi olur isterken.

Yani sevgilin bunu kafaya takmayacak insansa yapmayin sen daha iyi tanirsin

Kız kardeşimin isteme olayına benzemiş..35-40kişi gelmek istediler annemde okadar insanı ağırlayamam kış günü dedi,söz var Nişan var o zamana ayarlayalım dedi.biz toplam 9 kişiydik...sonuç alınmışlar,5kişi geldiler hemde çiçeksiz çikolatasız....damadada biz Nişanda götürürüz oğlum diye bi güzel kandırmışlar...çocuk 12 yasından sonra ailesinden ayrı okumuş yatılı,başka Şehirde calısıyo yine ayrı ailesinden ...kız kardesım üzüldü hadı dedik iyi biri olsunda Nişanda getirsin...
Sonuç: 12. Ay ayrıldılar...cok Ayrıntı varda su kadar yazıtım,15 yıl boyunca çoğunlukla iki senede bir gördükleri oğulları cok değerli oldu hepsine,para makinesi olarak görüldü daha doğrusu aman gecinsin kendileri Muhtaç olmadan demek yerine bekarken ki gibi düzenli para istendi telde akıllar verildi,ilk başta okadar kişi istenmedi diye Kuaföre fotoğrafçıya küsmüşler alınmışlarmıs gelmemişlermiş ( kızkardesi)Nişan düğün suratlar bahsetmiyorum bile...
Bu insanda mahallede kıcımızın dibinde oturan,gelenek görenek adet birbirine benzeyen değil aynısı olan insanlar

2. Ay damat dank etti pişman oldu herkes kapısını kapattı kocasıyla karısıyla ben tek basıma kaldım şimdi anladım gerçekleri,kin nefret dolu cümlelerle dolup günah aldığımı abla diyerek yalvardı
Benim cvbım ' insan kızkardesının Evlenip boşandığına sevinir mi ben seviniyorum çoluk çocukta olmadan senin gibi Nazlı ve Ögretme akıllı birinden kurtulduğu için dedim...

Tamam ama bunun basta kuralini koyacak kişi sevgilindi....9yildir hic mi tanimadiniz birbirinizi , hic mi konusmadnz aranizda ?

Ve onlar biz gelin görmeye gidiyoruz ama istenmiyoruz diye bakıyorlar duruma. Ne kötülük olabilir gibi düşünüyorlar.

Siz de durumun keyfini sürmek istiyorsunuz haklisiniz ama isterseniz ikisini bir arada yapabilirsiniz imkansiz değil.

Salonda en yakin ve büyükler oturur zaten siz sadece orayla ilgilenirsiniz... kuzen teyze vs ise başka odalarla ilgilenir. sonra yine ister sizi babanizdan 8 kişi değilde bir salonda o an 15 kişi olur isterken.

Yani sevgilin bunu kafaya takmayacak insansa yapmayin sen daha iyi tanirsin

biz kimseyi çağırmadık söze, aile arası olacak diye. ve evet bunu kafaya takacak insanlar. yeterince ilgilenmezsen, ağırlamazsan laf söylerler. hadi gençler diğer odaya geçsin kendimi paralayıp herkesle ilgileneyim ona da tamam da 60 kişiyi nereye buyur edeyim?

vay bee şaşkınlıkla okudum yani birde karadeniz dedin ya daha dikkatli okudum.ben samsunluyum annem ordulu babam rizeli doğuya kadar uzanıyoruz yani ama inan yok böyle bir adet falan yaa hiç duymadım.tokat ta karadenizden ama bu kadar alakasız şeyler..yani ne bileyim isteme bu sonuçta ordu gibi gitmeye gerek yok.

evet kalabalığı severiz düğünümüz nişanımız kalabalık olsun isteriz ama söz bu ve söz dediğin evde yapılır.eve de 60 kişi sığmaz.neticede köşk değil yani.

bunu karşı tarafın düşünmesi lazım.yok yerde ayakta tavanda merdivende...ne saçma bir diziliş bu böyle.

ayrıca adetlere de çok takılı kalmayın çünkü o adetler zamanla okadar çok değişime uğradıki..belki tokatlıların böyle adetleri olabilir eskiden.ama eskiden milletin köyü vardı e köy evinde istersen 300 kişi gelsinler ağırlanırdı yani açık alan neticede eve sığmayan kapının önüne çıkar ama burda eve sığmayan sokağa mı dökülecek?

insanlar kendilerini komik duruma düşürmeyi seviyorlar herhalde.kusura bakma ama sevgilinin bu duruma el atması gerekiyordu.çok uzun bir ilişkiden bahsediyorsun senin ve ailenin yapısını bilmesi lazım.

sen ne dersen boş.üstelik kötü de olursun karşı tarafa karşı.

Back