- 29 Ekim 2014
- 48
- 19
- 98
- 26
- Konu Sahibi pigme pofuduk
makul bir sayı belirleyemedikleri için çekirdek aile geleceklerini söylüyorlar, "bizim insanımızı evinizde istemediniz" diyorlar.
Yok artık..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
makul bir sayı belirleyemedikleri için çekirdek aile geleceklerini söylüyorlar, "bizim insanımızı evinizde istemediniz" diyorlar.
Bende doğu karadenizliyim inanın böyle bir adet görmedim hangi şehir ??iyi geceler arkadaşlar. konuyu doğru yere mi açtım tam emin değilim ama burasının daha uygun olduğunu düşündüm çünkü kız isteme nasıl olur falan gibi bi paylaşım değil açık açık fikir almaya ihtiyaç duyduğum bi sıkıntı.
kısaca özet geçip konuya geliyorum.
9 senelik ilişkim var ve kasım sonu söz kesilecek.
ben egeliyim, sevgilim doğu karadenizli.
istemeye 60 kişi gelmekten bahsettiler, bizimkiler de istemenin bizde aile arasında olduğunu, birinci derece akrabalarla yapıldığını söyledi ki biz hep öyle gördük. annem gelen misafirini iyi ağırlamak istediğini söyledi. hatır gönül koyan olmasın diye de nişan için salon tutalım, istemeye gelemeyenler de oraya gelsinler dedik. bu sefer nişan için erkek tarafına 100 kişi ayırın dediler ona da tamam dedik.
gelen herkes ortama dahil olsun diye salondan taşılmasın, 20 kişiyi aşmasın dedim. sevgilim de vazgeçtik çekirdek aile geliyoruz dedi.
onlarda olay şu şekildeymiş ki istemeye gitmeyen nişana gitmezmiş. kahve içmeyen takı takmazmış. gerekirse ayakta dikilip yere otururlarmış, ağırlanma beklemezlermiş ama istemeye gelip kahve içmek isterlermiş.
çok fazla şey tartıştık ama benim asıl sormak istediğim, özellikle karadenizli arkadaşlar beni aydınlatabilir mi? bizde eve gelen misafir en iyi şekilde ağırlanır, başka türlüsü ayıptır. ben evime benim için gelen insanı nasıl ayakta bekletirim veya nasıl yere otururum? cidden bu normal bi durum mu?
Bende doğu karadenizliyim inanın böyle bir adet görmedim hangi şehir ??
Eğer nişan salonda falan olacaksa o kadar kişi gelmeleri doğal... Yalnız evde olacaksa gereksiz...
Tokat bizimle alakasız.. Bizim orda böyle saçmalık olmazda tokat'ı bilmiyorum... Hem o kadar kişi nereye sığacak az anlayışlı olmaları gerektokat. ben de ilk defa duyuyorum.
nişan salonda olacak ama biz evdeki kız isteme merasiminden bahsediyoruz.
Tokat bizimle alakasız.. Bizim orda böyle saçmalık olmazda tokat'ı bilmiyorum... Hem o kadar kişi nereye sığacak az anlayışlı olmaları gerek
siz şimdiden düğün için stadyum bakmaya başlayın..
1500 kişi erkek tarafı ne demek??? düğünü onlar yapıyorsa ki öyledir herhalde mutlaka "yemekli düğün" diye tutturun bakalım 1500den 150ye düşmeleri kaç saniye sürecek???
şaka bi yana "siz ayakta durursunuz da biz ayakta tutmayız" bizde de böyle diyin..
herşey onların adetine göre olmayacak anlasınlar..
Ben bir omur laf duyacagima bir gün dayanır ve bitirirdim mevzuyu.
Anne babanizin yatak odasini ardiye gibi kullanirsinz. Diğer odalarda ki fazlaliklari vs oraya koyar kitlersiniz.
Ve mesela ben annemi babami arattiridim ben buna tamam dedim uzlastim simdi sira siz de bilezigimi isterim diye diretirdim. Madem öyle:)
Bu is sarpa saracak sen bir yer tut gelsinler istesinler soz nisan bir arada yap ciksin bunlar surekli git gel birde kalacak yer ovv basim dondu
Alla alla ilginclermis sende evdeki koltuklari cikar disari bir kalas iki tuglanin uzerine koy anca sigarlar kabul edeceksin mecburenkalmayacaklar da yer tutmayı kabul etmiyorlar. eve gelecekler illa.
valla düğünü yemekli de yaparlar. o konuda sıkıntı etmezler de illa her şey kalabalık olsun istiyorlar.
babam patladı, "hadlerini bilsinler, evime gelen misafiri nasıl ağırlayacağımı onlardan öğrenecek değilim" dedi.
bilezik istesem alırlar ama istemem. şu saatten sonra hiç istemem.
ya ben sözleniyorum ya, babası babamdan bi kere isteyecek beni. olayı algılayabilmek istiyorum. bencillik yaptığımı da düşünmüyorum. 20 kişi kabul etmişim sonuçta ama onlar sayı vermemizi bile terbiyesizlik olarak adlandırmışlar.
valla düğünü yemekli de yaparlar. o konuda sıkıntı etmezler de illa her şey kalabalık olsun istiyorlar.
babam patladı, "hadlerini bilsinler, evime gelen misafiri nasıl ağırlayacağımı onlardan öğrenecek değilim" dedi.
bilezik istesem alırlar ama istemem. şu saatten sonra hiç istemem.
ya ben sözleniyorum ya, babası babamdan bi kere isteyecek beni. olayı algılayabilmek istiyorum. bencillik yaptığımı da düşünmüyorum. 20 kişi kabul etmişim sonuçta ama onlar sayı vermemizi bile terbiyesizlik olarak adlandırmışlar.
Tamam ama bunun basta kuralini koyacak kişi sevgilindi....9yildir hic mi tanimadiniz birbirinizi , hic mi konusmadnz aranizda ?
Ve onlar biz gelin görmeye gidiyoruz ama istenmiyoruz diye bakıyorlar duruma. Ne kötülük olabilir gibi düşünüyorlar.
Siz de durumun keyfini sürmek istiyorsunuz haklisiniz ama isterseniz ikisini bir arada yapabilirsiniz imkansiz değil.
Salonda en yakin ve büyükler oturur zaten siz sadece orayla ilgilenirsiniz... kuzen teyze vs ise başka odalarla ilgilenir. sonra yine ister sizi babanizdan 8 kişi değilde bir salonda o an 15 kişi olur isterken.
Yani sevgilin bunu kafaya takmayacak insansa yapmayin sen daha iyi tanirsin